🌿خصوصیات رزق
✅رزق واسع: رزقى است كه تمامى ابعاد و وجود انسان را در بر گيرد. رزق ما تنها خوراك و آشاميدن و لباس نيست. مىبينيم كه در تعابير آمده: «وَ ارْزُقْنى التَّجافِى عَنْ دارِ الْغُرُورِ وَ ارْزُقْنَا الشَّهادَةَ»،
رزق شهادت و معرفت و محبت را مىخواهيم. پس رزقها گستردهاند. بدن ما رزقى مىخواهد. همچنين حسّ و وهم و خيال و فكر و عقل و قلب و روح ما هم رزقى دارند و هر حدى از رزق قبل، رزق مرحلهى بعد را روشن مىسازد.
👈به اشاره مىگويم كه: آيات و نشانههاى خدا، ارزاق حواسّ ما هستند و تدبر در آيات حق، زمينهاى براى تفكر تو مىشود و رزقى است براى فكر تو، تفكر معرفتى را به وجود مىآورد كه رزق عقل توست، تو مىخواهى بسنجى و انتخاب كنى، در تاريكى كه نمىشود سنجيد. پس اين معرفت، رزق عقل توست و عقل با انتخابى كه مىكند طاعتى را مىآورد و اين طاعت، رزق قلب توست و قلب تو با طاعتش قربى را مىآورد كه اين قرب، رزق باطن و روح توست. رزق در اين وسعت مطرح است و محدود به نان و آب و كفش و كلاه نيست.
📝 استاد علی صفایی حائری
#سخن_بزرگان
#رزق_حلال
💠
✨از کجا بفهمیم نمازمان مورد قبول خدا واقع شده؟
✍️ما دو نوع نماز داریم:
1️⃣ یکی نماز ملفوظ است. یعنی نمازی که انسان فقط الفاظ را می خواند و نمازش در محدوده الفاظ است.
2️⃣دوم؛نماز مقبول است یعنی نمازی که انسان را از گناه دور نگه می دارد ،چون قرآن فرمود :
"ان الصلاه تنهی عن الفحشاء والمنکر"
💥راه تشخیص نماز مقبول از نماز ملفوظ در این است که: اگر نماز صبح توانست تا ظهر انسان را از گناه حفظ کند این نماز مقبول است، اگر نماز ظهر وعصر توانست تا شب انسان را دور از گناه نگه دارد ،چنین نمازی ،نماز مقبول است. وگرنه نمازی که بعدش گناه انجام شود،فقط نماز ملفوظ است..
📝 آیت الله جوادی آملی
#سخن_بزرگان
💠
....زبانم زخم است
🔶مدرسه علمیه جانبازان یک مدت برای افرادی که نمیتوانستند سرکلاس درس شرکت کنند کتاب و نوار ارسال میکرد تا بتوانند در منزل درس بخوانند. سپس در پایان هر ترم امتحان گرفته میشد و اگر نمره خوبی کسب میکردند، برای ترم بعدی کتابهای جدیدی برایشان میفرستادند.
.
🔶ما که در بخش حضوری مدرسه بودیم برای سرکشی و گرفتن امتحان به منازل این افراد میرفتیم. در سراسر کشور شاید حدود ۲۰۰۰ طلبه جانباز تحت پوشش این مجموعه بودند.
.
🔶یک روز همکاران ما به منزل جانبازی در اهواز رفتند و از او امتحان می گرفتند. نمراتش خیلی خوب بود اما با این وجود درخواست یکسال مرخصی داشت. برای دوستان ما این سوال ایجاد شد که او با این وضعیت خوب تحصیلی چرا میخواهد مرخصی بگیرد؛ آن جانباز عزیز در پاسخ گفته بود «زبانم زخم است».
.
🔶باز هم برای دوستان ما این سوال به وجود آمد که زخم بودن زبان چه ربطی به درس خواندن دارد؟! او در پاسخ گفته بود «شما که خودتان جانباز هستید پس چرا متوجه مشکل من نمیشوید؟!» سپس همسرش را صدا می کند و از ایشان میخواهد که کتاب درسیاش را بیاورد.
.
🔶سپس رو به همکاران ما میگوید «از بس که همسرم کارهایم را انجام می دهد خجالت میکشم که در امر تحصیل هم مزاحمش بشوم، او از صبح تا شب و شب تا صبح پرستار من است» آن جانباز از گردن قطع نخاع و فلج کامل بود، نه دستها و نه پاهایش هیچکدام کار نمیکرد. وقتی که همسرش کتاب را آورد آن را روی سینه خود گذاشت و با زبان خود شروع به ورق زدن کتاب کرد و گفت«ترم پیش از بس مطالعه کردم زبانم زخم شده است، میخواهم این ترم را مرخصی بگیرم تا زخم زبانم خوب شود.»
سیره علما
❄️🍒
🌸 #احکام_زبان :
🔸یکی از گناهان نیش و کنایه زدن و رنجاندن مومن است. اگر کسی دل مومنی را با بدگویی برنجاند باید رضایت او را با عذرخواهی بدست آورد 🌷
🔵 بر هر مومنی واجب است حرفی که نیش دارست و زخم زبان است نزند زیرا با آن حرف باعث آزار او شده و روز قیامت مواخذه خواهد شد 🔴
بخصوص اگر زن و شوهر باشند 💑
🌺🍀🌺
5.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلاوت زیبای استاد جواد فروغی
در سال ۱۳۷۱
سوره ی مبارکه حمد
با سلام خدمت همه عزیزان
چند روز پیش هنگام صبحانه مشاهده کردم شبکه ورزش، برنامه ورزش صبح گاهی پخش نمود.
مطلبی که تعجب من را برانگیخت نشان دادن ورزش بانوان کنار آقایان در پارک بود که متاسفانه برخلاف اعتقادات و مبانی دینی و فرهنگی ماست.
با شماره ۱۶۲ تماس گرفتم و اعتراض خودم را منتقل کردم.
شما هم اگر تذکر بدید، بدانید در برنامه های آتی خود تجدید نظر خواهند کرد.
به امید جامعه ای کاملا اسلامی
_امر_به_ معروف
🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃
🍃🍃
🍃
#احکام_هدایا
👨👨👧👦حکم هدایای کودک 🎁
⁉️ چند سوال:
1️⃣تصرف پدر👴🏻 در هدایایی🎁 که به مناسبت اعیاد و تولد برای کودک آورده میشود چه حکمی دارد؟
2️⃣آیا عرفا این هدایا 🎁متعلق به فرزند 👫است یا اینکه چون اقوام به جهت کمک به هزینه های جاری زندگی معمولا بصورت نقد💶، هدیه می آورند متعلق به پدر👴🏻 است؟
3️⃣آیا می توان برای مصارف مهمی مانند خرید مسکن🏠 یا هزینه تحصیل📚 اولاد از آن استفاده کرد؟
✍🏻پاسخ:
🌹آیت الله خامنه ای:
در صورتی که برای فرزند 👫آورده باشند، متعلق به فرزند است. و ولى👴 مى تواند صرف فرزند نمايد. و اگر براى کمک به والدين 💑باشد، تصرف در آن براى آنان مشکلى ندارد.
🌹آیت الله مکارم شیرازی:
اگر تصريح خاصي از طرف اهدا کنندگان نسبت به نوع مصرف آن هدایا نشده باشد ظاهر اين است که وجه نقد 💶و امثال آن در واقع کمک هزينه هايي است که پدر👴 براي بچه انجام داده است و به او مي رسد ولي اجناس غير نقدي و کادوهاي🎁 متناسب با فرزند، متعلق به فرزند است و بايد در مصلحت فرزند استفاده و در آن تصرف شود.
🌹آیت الله شبیری:
(1)تصرف ولی👨 (پدر و جد پدری) در مال فرزند نابالغ در صورتی که برای فرزند مفسده نداشته باشد، اشکال ندارد..
(2)تابع نظر عرف است ظاهرا متعلق به پدر است.
(3)مانعی ندارد.
🌹آیت الله وحید:
(1و3) فقط می تواند برایِ مصالحِ خودِ بچّه👫 صرفِ نماید.
(2)بستگی دارد که دهنده به چه کسی هدیّه داده باشد.
@ahkameshirin
⭕️ نظر شوهر درباره نوع پوشش
#احکام_نماز
#احکام_سجده
❓ سوال: مرد تا چه اندازه اختیار دارد همسر خود را ملزم به پوشش و آرایش خاصی نماید؟
✅ پاسخ: ⬇️
مسئلهی پوشش و آرایش ربطی به دستور یا نهی شوهر ندارد بلکه حکم خدا است و خانمها باید در جاهایی که حجاب واجب است یعنی در نگاه نامحرم مراعات کنند حتی اگر شوهر مخالفت کند.
🔷بعکس در جاهایی که حجاب واجب نیست، اطاعت از امر شوهر به حجاب باز هم واجب نیست؛ مگر اینکه موردی باشد که اگر خانم اطاعت نکند، اختلاف یا مشاجره به وجود میآید و خدای ناکرده منجر به جدایی خواهد شد یا ترس از این باشد، در اینجا چون امر مهمی در میان است اطاعت لازم میباشد.
------------------
✅ سایت آیت الله خامنه ای/کانال فقه و احکام
♻️⭕️♻️⭕️♻️⭕️♻️
💻 مرکز نشر احکام دین
⏺ https://eitaa.com/ahkamdin
‼️چت با نامحرم
3⃣قسمت ۳
۲.ضابطه عرفی:
علاوه بر ضوابط شرعی، نکته دیگری که در زندگی انسان و شرعی نمودن آن لازم است مورد توجه قرار گیرد موضع توجه به عرف در شیوه های ارتباطات اجتماعی است. از این منظر باید دقت شود تا از انجام برخی شیوه ها در برقراری ارتباطات سالم و مشروع نیز که در نظر عرف پسندیده نیست خودداری نماید؛ به عنوان نمونه در فرهنگ و عرف جامعه ما اینچنین است که روابط دو جوان از طریق خانواده ها و از روشهای مرسوم و علنی صورت پذیرد اما استفاده از ارتباطاتی که جنبه غیر علنی و مخفیانه دارد خصوصا در مواردی که دو طرف نامحرم و در سنین جوانی باشند و به علاوه چنین ارتباطی از نظر دفعات بیش از حد معمول و رایج صورت پذیرد؛ به هیچ وجه پسندیده نبوده و با دیده شک و تردید به آن نگریسته می شود. از این رو هرچند در صدد دفاع همه جانبه از آن چه که در فرهنگ و عرف رایج جامعه وجود دارد، نمی باشیم؛ اما بالاخره توجه به عرف صحیح و منطقی یکی از مواردی است که مورد اهتمام شرع نیز می باشد، که لازم است در تنظیم روابط اجتماعی مراعات شود. به همین دلیل، توصیة اکید ما این است که هر چه سریعتر به این روابط خاتمه دهید و خود را از خطراتی که ممکن است آیندة شما را تهدید کند نجات دهید.
شما هم با ما موافقید که پیشگیری بهتر از درمان است. شیطان قدم به قدم جلو می آید و از روز اول به انسان پیشنهاد یک خلاف غیر اخلاقی را نمی دهد بلکه از موارد کوچک وجزیی کار خود را شروع می کند. آگاه باشید که اینترنت به دلیل تسهیل ایجاد روابط دوستانه و عاشقانه با سرعت نور، در زمینه های جنسی بسیار مورد توجه قرار می گیرد؛ لذا ممکن است ناخواسته در دام افراد سودجو گرفتار آیید.