#یک_لقمه_غذای_ساده
🌺 #نخودپلو 🌺
مواد لازم:
گوشت ۳۰۰ گرم
نخود دو پیمانه
پیاز
زردچوبه به مقدار لازم
رب گوجه یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
گوشت را تفت داده وسپس نخودها را به آن افزوده تا بپزد، یک پیاز داغ زیاد درست کنیدو بعد زرد چوبه و کمی رب گوجه بزنید و برنج هارو بشورید بریزید توی پیازداغ و آبگوشت راهم روی برنجها بریزیدتا خیس بخورند، بعد دمپخت کنیدتا آبشان تموم شود، وسط برنج را باز کنیند گوشت و نخود رابریزید وسط و برنجها را بیاورید روی گوشت و زیره بزنید ودمشان بدهید واقعا خوشمزه میشود وفوق العاده مقوی است واز دسته غذاهایی است که ائمه در طب اسلامی زیاد به آن سفارش کرده اند ، برنج با آبگوشت برای تقویت بنیه ی افراد ضعیف غذای سفارش شده ایست،بپزید و لذتش را ببرید،نوش جان عزیزتان🌺😋
📚هر روز یک ضرب المثل زرندی
✍ به قلم توانمند استاد فرزانه وخردورز سرکار خانم #متصدی_زاده عضو انجمن روان شناسان ایران وتحریریه #ندای_زرند
دوست گفت: گفتمت،دشمن میگه خواهم گفت!!!
یا
دوست میگه گفتم،دشمن میگه می خواستم بگم!!!
یعنی اگرفردی بخواهد کارنادرستی انجام دهد،دوستش به وی تذکر میدهدو او را از انجام آن کار منع میکند.اما دشمن سکوت میکند آنگاه زبان به سخن می گشاید.
گاهی نظر ،انتقادو نصیحت یک دوست واقعی و دلسوز،ممکن است برایمان خوشایندنباشند اما او ازسر خیرخواهی و برای پیشگیری از ایجاد مشکل یادردسر به ماتذکر میدهد. اما دشمن درحالیکه عواقب کار را میداند سکوت میکند و چیزی نمیگوید تا زمانی که دچارمشکل شویم آنگاه برای اینکه سرزنش یاتحقیر کند زبان به سخن میگشاید.یعنی دقیقا زمانی که کار از کار گذشته و راه نجاتی وجود ندارد.
درنظر بگیرید
دوستی دارید که در مسیر نادرستی قرار گرفته یاتصمیم نادرستی درزندگی گرفته است .
شما میخواهید دوستتان را کمک کنید و مانع ادامه این راه غلط شوید.لذا بااو صحبت میکنید. مطرح نمودن این نصیحت ازطرف شما، ممکن است برای ایشان تلخ و آزار دهنده باشد.لذا برای اینکه به او بفهمانید خیرخواه و دلسوز او هستید و قصدتان توهین،تحقیر و بی احترامی نیست ؛با بکاربردن این ضرب المثل به وی میگویید چون دوستت هستم و نمیخواهم شکست بخوری یاضرر بکنی این سخن رابه تو میگویم
اما اگر دشمنت بود صبر میکرد تا کار از کاربگذرد و تو شکست بخوری یابه زمین بخوری ،آنوقت تحقیر و سرزنش ات میکرد و بر روی زخم هایت نمک می ریخت.
امام کاظم علیه السلام:
هرکه برادرش را در کاری ناپسند ببیند وبتواند او را از آن باز دارد و چنین نکند،به او خیانت کرده است.
مثل کسی که در حال نوشیدنِ سمّی به خیال این که شربت است، می باشد، شما هم می دانید این زهر است، کشنده است، می توانید مانعِ او بشوید، امّا مانع نمی شوید! این که ما خیال کنیم در مسائل مادی و اجتماعی و سیاسی و امثال اینها وظیفه داریم که راهنمایی کنیم، اما در مسائلی که مربوط به دین می شود، این وظیفه را نداریم! این خطای بزرگی است.
می بینید کسی نماز نمی خواند، می بینید کسی مشغول غیبت است، به فرائض بی اعتناست و ... باید او را از این کار باز دارید. رَدَّ، اعمّ از باز داشتن لسانی و غیر لسانی است. (یعنی) نگذارید این کار را بکند. نه آنکه فقط به او بگویید که او هم گاهی گوش کند، گاهی گوش نکند ! اگر به او علاقمندید، نباید بگذارید! اگر گذاشتید آن کار خلاف را بکند، این خیانت به اوست.
*دلنشین شدسخنم تا تو قبولش کردی
آری آری سخن عشق نشانی دارد
*اگر بینی که نابیناوچاه است اگر خاموش بشینی گناه است
اگر آدم در برابر کار اشتباه دیگران بی تفاوت باشیم و آن هارا متوجّه اشتباه خود نکنیم،ضرر وارد شده برای ما هم مشکل ساز خواهد شد.برخی از گناهان و فسادا(اشتباهات دیگران)مثل آتش است که اگر خاموش نشود،به جاهای دیگر هم سرایت می کند.داستان معروفی هم در این باره وجود دارد:
یک فرد نادان همراه با جمعی سوار کشتی می شوند.هنگامی که در وسط دریا قرارمی گیرند،آن فرد نادان تبری به دست می گیردو مکانی را که نشسته است سوراخ می کند.هر زمان هم که دیگران در این باره از او سوال می کند،آن فرد اعتراض می کند و می گوید که در سهم خود تصرف می کند.پس دیگران هم کاری با او ندارند.اگر این عمل طول بکشد و کسی به او اخطار ندهد کشتی پراز آب می شودو به زیر آب می رود وهمه غرق می شوند.
نکته این داستان:اگر دیگران به آن مرد تذکر می دادند ؛جلوی او را می گرفتن،کشتی به زیر آب نمی رفت وهمه غرق نمی شدند.
نکته:اگر آدم زمانی که باید حرف بزند،سکوت کند،و موقعی که باید سکوت کند،حرف بزند ضرر خواهد کرد.
این جمله مرا به یاد قیام امام حسین (ع) می اندازد.میدانید که امام حسین برای امر معروف و نهی از منکر قیام کرده است.ایشان ظلم یزید را دیدندو نمی توانستند ساکت بمانند.
دوستی، رابطهای است کاملتر و برتر از معاشرت ساده و همزیستی مـعـمـولـی. اما مرامنامه این دوستی و رابطه اجتماعی چیست؟ ما چقدر به فرزندانمان از دوستی و محبت و خیرخواهی میگوییم؟
امـام صـادق(ع) میفرمایند: هیچ ارزش و بهایی ندارد رفاقت و دوستی با کسی که آنچه برای خود میخواهد، برای تو نخواهد.
حقیقت آن است که بدون دوستیها هرگز موفقیتی نیز در کار نخواهد بود و بدون برخورداری از هنر روابط هرگز دوستیهایی نخواهد بود و بدون محبت و دوستی هرگز روابطی وجود نخواهد داشت.
آداب معاشرت با دوستان بر پایه عشق و احترام بنا شده است. حرفهای مثبت و خوبی درباره دوستانتان بگویید، چه با هم باشید و چه نباشید. هر از چندی علاقه و محبت خود را به دوست خود ابراز کنید، برای مثال به او کتابی قرض دهید یا او را در ناهارتان شریک کنید. سخاوت نشانهی آن است که دوست شما برایتان در اولویت است.
دوستان تاثیر زیادی بر شادی و حس خوشبختی ما دارند. روابط دوستی بالا و پایین بسیاری دارند و گاه چالشهایی در آن بوجود میآید که همیشه روبرویی با آنها ساده نیست. با دوستانتان وقت بگذرانید و با آنها با احترام رفتار کنیدبا دوستان با احترام رفتار کنیم و سعی کنید خاطرات خوشی باهم رقم بزنید.. زمانی که تعارضاتی بوجود میآید، از صحبت پشت سر آنها اجتناب کنید و در عوض مکالمهای سازنده با او داشته باشید. یادگیری آداب معاشرت با دوستان کلید حفظ یک رابطه سالم، بلندمدت و لذتبخش است.
آنان که در برقراری دوستی ها به موفقیت دست می یابند، یک نوع رضایت درونی و اعتماد به نفسی خاص پیدا می کنند.
بی شک استمرار این دوستی ها، در گرو پای بندی و التزام به قوانین و آدابی است.
«رسم رفاقت» را در قوانین ذیل می توان جستجو کرد:
۱- پایداری
محافظت بر دوستی و پایداری بر تداوم آن، هنر رفاقت است.
2- گشاده رویی
خوش رویی و گشاده بودن چهره و تبسم، خاطره انگیزترین و در عین حال کم خرج ترین ادب دوستی است.
3- دست گیری
یاری دوست و سودمندی برای او به هنگام درماندگی و مشکل، شرط لازم رفاقت است.
4- دوری از ستیزه جویی
حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
از مجادله و ستیزه جویی بپرهیزید، زیرا این دو، دل های برادران دینی را نسبت به یکدیگر مکدر می کند و بذر نفاق را پرورش می دهد
5- نیک خواهی
جوان باید نسبت به دوست خود همچون خود بنگرد. دوست را به جای خویش گذارد و آنچه برای خود می پسندد برای او نیز بپسندد.
6- فروتنی
پرهیز از تکبر، نداشتن ژست غرورآمیز و دارا بودن وقار، از خصلت های پسندیده ای است که باید بر رفاقت ها سایه افکند. چرا که رعایت این ویژگی، دوستی آفرین است. و از آن سو، کبر و غرور، پیوند رفاقت را از هم می گسلد و جوان را از نعمت دوست های خوب و شایسته محروم می سازد.
7- توجه به ارزشها و بزرگواری ها
حضرت علی علیه السلام به فرزندشان می فرمایند:
چون دوستت از تو ببُرد خود را به پیوند با او وادار، و چون روی برگرداند، مهربانی پیش آر، و چون بخل ورزد از بخشش دریغ مدار و هنگام دوری کردنش از نزدیک شدن، و به وقت سختگیری اش از نرمی کردن و به هنگام خطایش از عذر خواستن. چنان که گویی تو بنده اویی، و چونان که او تو را نعمت داده- و حقی بر گردنت نهاده- و مبادا این نیکی را آنجا کنی که نباید، یا درباره آن کس که نشاید.
8- آراستگی
حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
همان گونه که انسان برای افراد غریب و بیگانه خود را می آراید برای دوستان و برادران دینی نیز باید با بهترین وضع، خود را آراسته سازد.
9- رعایت حدود دوستی
هرچیزی برای خود حد و مرزی دارد دوستی نیز حد و مرز مشخصی دارد.
اول آنکه ظاهر و باطن او با تو یکسان باشد، دوم آنکه زیبایی و آبروی تو را زیبایی و آبروی خود بداند، سوم آنکه دست یافتن به مال و مقام او را نسبت به تو تغییر ندهد، چهارم آنکه در زمینه رفاقت از آنچه در اختیار دارد نسبت به تو دریغ ننماید، پنجم آنکه تو را در مواقع سختی ها ترک نگوید
10- اطمینان نکردن بیش از حد به دوست
علی علیه السلام فرمود:
برای دوستت تمام دوستی را بذل کن، ولی اطمینان کامل (و صددرصد نداشته باش و تمام آن) را بذل نکن.
11- تعادل در دوستی
امام علی علیه السلام فرمودند:
در دوستی با دوستت مدارا کن (و بیش از اندازه اظهار محبت نکن!) شاید روزی دشمن تو گردد و در دشمنی با دشمن نیز مدارا کن! شاید روزی دوست تو گردد.
و نیز فرمودند:
اگر دوستی بیش از حد شد و از حد منطقی گذشت، خطرساز است و باعث می شود که انسان عیب ها را نبیند.
امام صادق علیه السلام فرمودند:
اسرار زندگی ات را برای دوست مگو، مگر رازی که اگر به فرض دشمنت گردد به تو زیان نرساند.
12- دوستی به اندازه تقوا
انسان گاهی ممکن است دوستان متعددی داشته باشد. اظهار محبت و دوستی به هریک باید به اندازه پاکی و پایبندی آنها به مسائل دینی و شرعی باشد.
امام علی علیه السلام در این خصوص فرمودند:
برادران (و دوستان) را به اندازه تقوا (و تعهد هرکدام) دوست بدار!
13- دوستی در مسیر طاعت خدا
دوستی باید در مسیر طاعت خداوند باشد، و هنگامی که انحرافی به سوی گناه پیدا کرد، باید دوستی را کنترل نمود.
سخن پایانی:
دوست خوب واقعا یک نعمت بزرگ به حساب میآید. بهتر است در انتخاب دوستان خود بسیار دقت کنیم تا از لذت یک رابطهی مورد اعتماد و دوست داشتنی، لذت ببریم.
از شکست نترس،از اینکه هیچ کاری نکنی بترس!!!
یک بار در یک روستا، دو دوست صمیمی بودند. آنها بیشتر وقت خود را زیر یک درخت استراحت میکردند و به این فکر میکردند که در زندگی خود چه کاری باید انجام دهند. به این فکر میکردند که آنها تا همین الان هم بسیاری از زمان گرانبهای خود را از دست دادهاند.
بنابراین یک روز متوجه شدند که زنان روستا قبلا از رودخانهای که دور بود کوزههای آب میآوردند. چند بار باید بروند و بیایند، آب برای نیازهای روزانه خانواده کافی نبود.
حالا آنها یک ایده داشتند. آنها به روستا رفتند و به آنها پیشنهاد دادند که ما دو دوست صمیمی از طرف شما کوزه آب را میآوریم و در ازای هر کوزه 25 سنت دریافت میکنیم. همه از این پیشنهاد خوششان آمد و کسب و کار دو دوست صمیمی خیلی سریع رشد کرد
روزها گذشت، سالها گذشت. پس از 10 سال، آنها ثروتمندترین مردان در تمام روستاهای نزدیک بودند.
اما بعد، یکی از دوستان متوجه شد که باید کاری انجام دهند. الان سالم و جوان هستند اما تا ابد اینطور نمیمانند، آن وقت چه بلایی سر خانواده ما خواهد آمد. اما دیگری گفت فراموشش کن، هیچ چیز بدی رخ نخواهد داد. از این زمان لذت ببرید، ما داریم عالی عمل میکنیم.
اما دوست اولی چیزی به جز این که میخواهد گزینه جایگزین [برای کار و آینده] پیدا کند، نمیداند. چند روز بعد، در یکی از روستاهای همسایه، سفالگری را دید که در حال ساخت گلدان است و متوجه گلدانی با گردن دراز و باریک شد. با خود فکر کرد چه میشود اگر یک لوله سفالی بزرگ درست کنیم و به روستا بیاوریم.
دوست دیگر گفت هیچ وقت کار نمیکند، یک لوله سفالی واقعا ایده بدی است. این دوست هزاران دلیل داشت که چرا این ایده قرار نیست درست کار کند اما اولی تنها یک دلیل داشت که میخواست آن را امتحان کند.
ساخت و ساز آغاز شد. درست است، مشکلات زیادی در راه بود. لوله بارها میشکند؛ بسیاری چیزهای دیگر هم همینطور. اما بالاخره بعد از 6 تا 7 ماه لوله تماما سر جای خود قرار گرفت و آب در روستا به جریان افتاد.
حالا او میتواند هزار کوزه آب در روز ارائه دهد، بنابراین نرخ را به 10 سنت در هر کوزه کاهش میدهد.
حالا درآمد در جیب دوست اول شروع به سرازیر شدن میکند و دوست دوم بیکار است، کی میخواهد حالا که میتواند برای هر کوزه آب 10 سنت بپردازد، 25 سنت بپردازد؟
راستی میان این دو دوست صمیمی، شما انتخاب کنید که کدام یک باشید؟
✔️جوانان زرندی جویای کار
معدن آبنیل شمالی ،
نیروی معدنی در زرند رابه صورت دو شیفت و تک شیفت با حداقل دستمزد 12 میلیون تومان استخدام می کند.
🔹جذب نیروی کار در بخش پیمانکاری معدن با سابقه کار حداقل یک سال در بخش استخراج و پیشروی
🔺️به صورت دوشیفت و تک شیفت
▫️با حداقل دستمزد مبلغ 12 میلیون تومان
🔺سرویس رفت و برگشت
▫️بیمه تامین احتماعی و مزایا (بصورت درصدی از تولید)
🏠کرمان، زرند، جاده بی بی حیات، معدن ابنیل شمالی
🌐عزیزان متقاضی جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر ساعت 8 الی 14 روزهای غیرتعطیل تماس حاصل فرمایید.
📲 0902 285 0376
📡ندای زرند در #تلگرام 👇
🆔https://t.me/p_nedayezarand
📡 ندای زرند در #ایتا👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/971374624Cfc80be5cd9
📡ندای زرند در #روبیکا👇
🆔https://rubika.ir/p_Nedayezarand401
📡 ندای زرنددر #سروش👇
splus.ir/p_nedayezarand
📡ندای زرند در #بیپ👇
🆔https://channels.bip.ai/join/nedayezarand
🔹اطلاعیه انتخابات
بدینوسیله به اطلاع کلیه اعضای انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان زرند میرساند:
انتخابات دوره چهارم اعضای هیئت مدیره این انجمن در
📅 مورخ ۱۶ خرداد ماه۴۰۲ راس ساعت ۹ صبح
به صورت همزمان و سراسری
در محل سالن #اتاق_اصناف زرند برگزار میگردد.
لذا از تمامی اعضا دعوت میگردد به همراه کارت شناسایی معتبر جهت اخذ رأی در جلسه مذکور حضور به هم رسانند.
♻️هیئت اجرایی انتخابات انجمن شهرستان زرند
♻️انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان زرند
📡ندای زرند در #تلگرام 👇
🆔https://t.me/p_nedayezarand
📡 ندای زرند در #ایتا👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/971374624Cfc80be5cd9
📡ندای زرند در #روبیکا👇
🆔https://rubika.ir/p_Nedayezarand401
📡 ندای زرنددر #سروش👇
splus.ir/p_nedayezarand
📡ندای زرند در #بیپ👇
🆔https://channels.bip.ai/join/nedayezarand