چشمان خدیجه سلام الله، خیس لبخند
می شود و ...
فاطمه سلام الله متولد می شود؛ دختری
که مادرِ پدر است و خیر کثیر.
خورشیدی که یازده ستاره دنباله دار را در
آسمان امامت، مادری کرد.
💕مبارک باشد میلاد یگانه دخترپیامبر(ص)
حضرت فاطمــه زهـــرا سلام الله علیها💕
#شهید_القدس
@entekhabatqods
شاخص های نماینده تراز انقلاب اسلامی
در کلام مقام معظم رهبری
۴.پایبندی و اعتقاد به آرمانهای انقلاب، نظام و قانون اساسی
هر کس که به این نظام معتقد و پایبند است میتواند وارد میدان انتخابات شود.
وکسانی که این نظام و قانون اساسی را قبول ندارند ،آمدنشان به مجلس خطاست خودشان هم باید بدانند که از نظر این ملت آمدن آنها به مجلس خطاست. کسانی که این قانون اساسی و این ملت و کارها و شعارها و راه و اهدافش را قبول ندارند، نباید به مجلس بیایند. مجلس قوی و با ایمان و انقلابی که این آرمانها را بفهمد و بشناسد و به آن پایبند باشد مهم است و نبودن چنین مجلسی یا ضعیف بودن آن، یا اختلال در آن، برای ملت یک خسارت و خسران بزرگ است شما با آگاهی و دقت و مراقبت خود،می توانید مجلس خوب را تشکیل بدهید.
روحیه ایمان و انگیزه انقلابی باید بر همه کارهای نماینده محترم مجلس حاکم باشد. نگهبانی از دستاوردهای انقلاب و مبانی نظام جزو سوگند نمایندگی شما است که اگر این انجام نگیرد حضور نماینده هم از لحاظ قانونی اشکال پیدا میکند هم از لحاظ شرعی اشکال پیدا میکند اگر چنانچه دستاوردهای انقلاب مراعات نشود و دستاوردهای نظام مورد توجه قرار نگیرد ،این هم از لحاظ قانون اساسی، هم از لحاظ شرع دچار مشکل میشود.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
سومین دوره انتخابات مجلس
سومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در فروردین ماه ۱۳۶۷ برگزار شد، دو موضوع مهم پیش از انتخابات مجلس سوم شرایط انتخابات را تحت تاثیر قرار داد. اولین موضوع انحلال دو حزب جمهوری اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و دیگری اختلاف نظر گسترده بین شورای نگهبان و وزارت کشور بود. این دو نهاد بر سر سه مسئله ” انتخاب اعضای معتمدین هیات های اجرایی”، ” تایید صلاحیت نامزدها” و ” تایید صندوق های رای و نتایج نهایی برخی حوزه های انتخابیه از سوی هیئت نظارت” تفاوت عقیده داشتند. یکی از مهم ترین مصداق های این اختلاف، انتخاب معتمدین شهر تهران بود که شدت یافت و حتی وساطت رییس جمهور وقت، آیت الله سید علی خامنه ای، نتوانست آن را پایان دهد. بنابراین موضوع توسط وزارت کشور به امام خمینی گزارش شد و از طریق فرزندشان حجت الاسلام سید احمد خمینی بین شورای نگهبان و وزارت کشور وساطت شده و مسئله فیصله یافت. اختلاف دیگر بحث صلاحیت قانونی نهاد مسئولِ رد یا تایید صلاحیت کاندیداها بود. شورای نگهبان بر اساس اصل ۹۹ قانون اساسی که عبارت بود از ” نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آرای عمومی و همه پرسی بر عهده شورای نگهبان است.” اعتقاد داشت نظارت بر صلاحیت کاندیداها هم وظیفه این شورا است. از طرف دیگر وزارت کشور با استناد به قانون انتخابات، هیات های اجرایی را مسئول تشخیص صلاحیت کاندیداها می دانست و معتقد بود تنها نظارت و بازبینی صلاحیت کاندیداهایی که توسط هیات اجرایی تایید نشده اند بر عهده شورای نگهبان است. ستاد انتخابات وزارت کشور که این اختلافات را باعث تاخیر در برگزاری انتخابات و فشار نظامی بیشتر رژیم صدام می دانست ، سعی کرد با تامین نظر شورای نگهبان به این اختلافات پایان دهد. از جمله کسانی که بر سر صلاحیت آنها اختلاف بود حجت الاسلام مرتضوی رضوی، آیت الله اسدالله بیات و فاطمه چهل امیرانی(همسر شهید حمید باکری) بودند که توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شدند.
پس از برگزاری انتخابات در فروردین ماه ۱۳۶۷ سومین اختلاف بین هیات های اجرایی و شورای نگهبان شکل گرفت. ۲۶ روز پس از برگزاری مرحله اول انتخابات مجلس سوم و با وجود اعلام نتایج انتخابات توسط وزارت کشور، شورای نگهبان اعلام کرد که فقط نتیجه ۴۵ حوزه انتخاباتی را پذیرفته است و بقیه باید بازشماری شوند. در نتیجه این اختلاف، امام خمینی هیاتی مرکب از دو نفر اعضای شورای نگهبان، دو نفر از وزارت کشور و یک نفر نماینده خود( حجت الاسلام محمدعلی انصاری) برای بررسی موضوع تشکیل داد. پس از بررسی ها، نمایندگان وزارت کشور و امام خمینی صحت انتخابات در حوزه های مورد اختلاف را تایید کردند، اما شورای نگهبان همچنان از اعلام نتایج نهایی انتخابات سرباز زد تا مرحله دوم انتخابات انجام شود. در نتیجه امام خمینی در نامه ای به شورای نگهبان صحت انتخابات را تایید و از آنها خواست تا تلاش کنند مرحله دوم انتخابات سر موعد انجام شود. بنابراین شورای نگهبان با پادرمیانی امام خمینی نتایج نهایی انتخابات و صحت آن را اعلام کرد. بر اساس خاطرات حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری، در اختلاف بین این دو نهاد ، شورای نگهبان خواستار بازشماری صندوق های تهران بود در حالی که وزارت کشور شورای نگهبان را به جناحی بودن- طرفداری از جامعه روحانیت مبارز و گروه های همفکر آن- متهم می کرد.
در مجموع از ۱۹۳ حوزه انتخابیه برای کسب ۲۷۰ کرسی نمایندگی مجلس سوم، ۱۹۰۶ نفر ثبت نام کردند که صلاحیت ۱۶۱۵ نفر از آنها به تایید مراجع قانونی رسید. در تهران ۲۲۰ نفر برای انتخابات ثبت نام کردند که صلاحیت ۸۰ نفر آنها توسط هیات های اجرایی رد شد. در بازبینی شورای نگهبان ۲۵ نفر از ۸۰ نفر مذکور، تایید صلاحیت شدند. در نهایت، با انصراف بعضی از نمایندگان، در مجموع ۱۶۲ نفر به عنوان نامزد انتخاباتی شهر تهران در انتخابات شرکت کردند.
انتخابات سومین دوره مجلس شورای اسلامی، در ۱۹ فروردین ۱۳۶۷ و ۲۳ اردیبهشت ۱۳۶۷ برگزار گردید. مشارکت در سراسر کشور ۵۹/۷۲ ٪ و در تهران ۴۳٪ بود. از مجموع ۲۷٬۹۸۶٬۷۳۶ نفر واجد شرایط رای ریزی مجموع ۱۶٬۷۱۴٬۲۸۱ رای معادل ۵۹/۷۲٪ به صندوقها ریخته شد. در مرحلهی اول انتخابات ۱۸۰ نفر و در مرحلهی دوم ۸۲ نفر به مجلس راه یافتند. در انتخابات سراسری مرحلهی اول و دوم، انتخابات پانزده حوزه بنا به دلایلی توسط شورای نگهبان باطل گردید و نیز اعتبارنامهی نمایندهی منتخب حوزهی بروجرد نیز در مجلس رد شد و بدین ترتیب ۱۶ حوزهی مجلس شورای اسلامی فاقد نماینده بودند. بنابراین انتخابات میاندورهای هفتم آبانماه در ۱۶ حوزهی انتخابیه از بین ۱۱۱ داوطلب برگزار گردید.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
نگاه قدس
نظارت بر فعالیت دولت سیاستگذاری ها و فعالیتهای مربوط به نظارت و کنترل دولت، هم از وظایف مجلس و هم
نگاهی به نظام انتخاباتی در امریکا
مردم هر ایالت در نظام انتخاباتی آمریکا به صورت جداگانه و مستقل از ایالتهای دیگر همزمان در روز انتخابات نمایندگان کنگره سنا (هر ایالت دو سناتور دارد) و افرادی موسوم به الکترال کالج (کالج انتخاباتی) را انتخاب میکنند. تعداد الکترال کالج هر ایالت برابر با تعداد نمایندگان آن ایالت در کنگرهی فدرال به اضافهی ۲ (که همان تعداد نماینده سنای هر ایالت در سنای فدرال است) میباشد. باید گفت تعداد الکترال کالجها ۵۳۸ عدد در کل کشور هستند که برای کسب ریاست جمهوری باید ۲۷۰ الکترال کالج کسب شود.
چگونگی رای الکترال کالجها به نامزد یکی از دو حزب دمکرات یا جمهوری خواه طبق یک سنت دیرینه در هر ایالت به صورت جداگانه بر اساس این که کدام نامزد آرای بیشتری به دست آورده (صرف نظر از میزان اختلاف در تعداد آرای مردمی مربوط به هر ایالت) همهی الکترال کالجهای هر ایالت به نفع نامزدی که آرای مردمیش در آن ایالت بیشتر است رای میدهند.
از امتیازات این سیستم ازدیاد نقش ایالتهای کوچکتر است، هرچند ممکن است آرای عمومی در کل آمریکا به نفع کاندیدای دیگر باشد. به عنوان مثال جرج بوش در انتخابات سال ۲۰۰۰ در ایالت فلوریدا کمتر از ۱۰۰۰ رای مردمی بیشتر از ال گور رای به خود اختصاص داد. در نتیجه همهی الکترال کالج مربوط به ایالت فلوریدا به نفع بوش رای دادند وبوش پس از دو بار شمارش دستی آرا و با رای دادگاه به ریاست جمهوری رسید. به این علت مساله به دادگاه کشیده شد که ال گور به دیوان عالی برای سومین شمارش آرا مردمی فلوریدا به دیوان عالی شکایت کرد که این خواسته با مخالفت دیوان عالی مواجه شد. دادگاه حکم داد که شمارش آرا در ۲ نوبت قبلی قانونی و معتبر است ونیازی به شمارش آرا برای سومین بار نیست. در نتیجه الکترال کالجهای فلوریدا به بوش رای دادند وبوش رئیس جمهور شد. در آن سال ایالت فلوریدا برای انتخاب رئیس جمهور تعیین کننده بود. در ضمن برادر بوش در آن موقع فر ماندار فلوریدا بود.
انتخابات مقدماتی نخستین مرحله انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا است. انجمنهای حزبی ویا Caucus مجامع اختصاصی سران و اعضاء حزب هستند که با هدف انتخاب نامزدههای انتخاباتی و نمایندگانی که باید در کنوانسیونهای ملی در ایالات متحده آمریکا حزب شرکت کنند، تشکیل میشوند. روند طولانی ودشوار انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا و یا مجالس قانونگذاری و فرمانداریها از همین نقطه آغاز میشود. در ایالات متحده آمریکا انتخابات بیش از آنکه در میان احزاب ایالات متحده آمریکا مختلف جریان داشته باشد، میان رقبای داخل یک حزب صورت میگیرد و تنها در آخرین مرحله وچند هفته مانده به برپایی انتخابات عمومی، نامزدههای احزاب رو دروری یکدیگر قرار میگیرند.
هر فردی که قصد داشته باشد در انتخابات شرکت کند، ابتدا باید در سلسله مراتب حزب خود به پیروزی دست یابد. اولین مکانی که فرد شانس خود را امتحان میکند، انجمنهای حزبی است. در این انجمنها، نامزدها به گونههای متفاوتی به عنوان نامزد حزب معرفی میشوند. فرد نامزد یا از سوی رهبران انجمن معرفی میشود، یا در جریان بحث و گفتوگو در کنوانسیونهای حزبی برگزیده میشود و یا اینکه نهایتاً اعضاء حزب، وی را اتنخاب میکند، در بعضی از مواقع نیز هر سه شیوه به طور همزمان اجرا میشود.
پس از تشکیل انجمنهای حزبی و معرفی چند نامزد از سوی هریک از این انجمنها، رقابت اصلی آغاز میشود. در این مرحله تمام پارامترهایی که در یک انتخابات عمومی وجود دارد، نظیر مسائل منطقهای، جغرافیایی، نژادی، فرهنگی و انتظارات اقتصادی مطرح میشود. به عبارت دیگر نامزدها باید با ارائه برنامههای خود در کلیه امور اجتماعی و سیاسی، آراء بخشی از اعضاء حزب را به خود جلب کنند و به کسب هر چه بیشتر حامیان قدرتمند درحزب بپردازند. در انتخابات مقدماتی، مسائل منطقهای از اهمیت زیادی بر خودار است. عمدتاً احزاب ایالتی به نامزدی از همان منطقه و یا ایالت رای میدهد. به عنوان مثال فردی که به جنوب تعلق داشته باشد میتواند به کسب آراء ایالتهای جنوبی اطمینان داشته باشد. بخشی شدن آراء دربسیاری از مواقع به از هم گسیختگی حزبی و تضعیف حزب در اتنخابات عمومی منجر میشود.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
نگاه قدس
برگی از تاریخ #استعمار قسمت چهاردهم: آدم های زلزله حضور انگلیسی ها در مناطق مختلف قاره آمریکا هرر
برگی از تاریخ استعمار
قسمت پانزدهم : نصیحت دوستانه به نوشندگان شراب
در داستان قبل خواندیم که چطور فرقههای مختلف به فکر کوچ کردن به سرزمینهای جدید افتادند اما تنها آنها نبودند....
ادامه داستان
علاوه بر کواکرها ، کلاهبردارها و اراذل و اوباش هم از گروه های بزرگی بودند که از انگلستان عازم آمریکا شدند.
« جیمس ادوارد آگله تورپ » یک ژنرال انگلیسی بود که نقشهٔ جدیدی برای آبادی یکی از کوچ نشینها در آمریکا طراحی کرده بود .
ژنرال انگلیسی سرزمینی را که پادشاه در اختیارش گذاشته بود به افتخار نام او « جورجیا » نامید و سرمایه ای را گردآوری کرد تا زندانیانی را که به علت عدم توانایی در پرداختن فرض هایشان به زندان افتاده بودند آزاد کند .
ژنرال تصور می کرد این افراد ، اشخاصی باهوش و صاحب طرح و نقشه بوده اند که در فعالیت های اقتصادی جسورانه شان با بداقبالی شکست خورده اند و اگر پایشان به آمریکا باز شود به دلیل آنکه افراد مصممی هستند می توانند « جورجیا » را به سرعت آباد کنند و از بقیه کوچ نشین های انگلیسی پیش بیفتند .
ژنرال اوگله تروپ تصور می کرد می تواند در این سرزمین جدید ، جامعه ای جدید را پایه گذاری کند.
جامعه ای که در آن از خلافکاری ،قتل و نوشیدن مشروبات الکلی خبری نباشد.
او پیش از حرکت، کتابی را برای مطالعه زندانیانی که آزاد کرده بود تألیف کرد ؛ کتابی سرشار از توصیه های اخلاقی با نام « چگونه در راه خدا پیش برویم و نصیحت دوستانه به نوشندگان برندی » .
ژنرال همه افراد تحت حمایت خود را در یک کشتی نشاند و به طرف آمریکا به راه افتاد ؛ اما در جورجیا متوجه شد که تمام کتاب های اخلاقی جهان هم نمی توانند این افراد را از نوشیدن مشروبات الکلی بازدارند.
از سویی مغزهای اقتصادی که ژنرال از زندان بیرون کشیده بود نتوانستند جورجیا را از بقیه کوچ نشینها پیش بیندازند.
جورجیا با سرعتی کمتر از همسایگان خود، رو به پیشرفت گذاشت.
با آنکه ژنرال اوگله تروپ با بردن زندانیان مالی به آمریکا موفقیت زیادی کسب نکرد ، اما فکر اعزام زندانیان و خلافکاران به قاره جدید در حکومت انگلستان از بین نرفت و پس از آن ، #تبعید به مستعمرات ، یکی از روش های تنبیه مجرمان بود که جایگزین مجازات زندان می شد.
بزهکاران خطرناک تر نیز به کار و اعمال شاقه در مستعمرات محکوم می شدند تا بیشترین تعداد مهاجران برای کوچ نشین های انگلیسی فراهم شود.
با همین شیوه ها بود که جمعیت انگلیسی ها به بزرگترین جمعیت اروپایی در قاره آمریکا تبدیل شد و فرانسوی ها و هلندی ها را به وحشت انداخت .
این مهاجران سیزده کوچ نشین را در آمریکا تأسیس کردند ؛
کوچ نشین هایی که بعدها زمینه را برای تشکیل ایالات متحده آمریکا فراهم کردند.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
نگاه قدس
وصیتنامه شهیدحاجقاسم سلیمانی «قسمت چهارم» یا ارحم الراحمین! مرا بپذیر؛ پاکیزه بپذیر؛ آنچ
وصیتنامه آسمانی شهیدحاجقاسم سلیمانی
«قسمت پنجم»
خطاب به برادران و خواهران مجاهدم...خواهران و برادران مجاهدم در این عالم؛ ای کسانی که سرهای خود را برای خداوند عاریه داده اید و جانها را بر کف دست گرفته و در بازار عشق بازی به سوق فروش آمده اید، عنایت کنید:
«جمهوری اسلامی، مرکز اسلام و تشیّع است»
امروز قرارگاه حسین بن علی علیه السلام،
ایران است بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند...
اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی (ص).
برادران و خواهرانم! جهان اسلام پیوسته نیازمند""رهبری"" است؛ رهبری متصل و منصوب شرعی و فقهی به معصوم!!
خوب میدانید منزّهترین عالِم دین که جهان را تکان داد و اسلام را احیا کرد، یعنی خمینی بزرگ و پاک ما، ولایت فقیه را تنها نسخه نجات بخش این امت قرار داد؛
لذا چه شما که به عنوان شیعه به آن اعتقاد دینی دارید و چه شما که به عنوان سنّی اعتقاد عقلی دارید، بدانید [باید] به دور از هرگونه اختلاف، برای نجات اسلام خیمه «ولایت» را رها نکنید...
خیمه، خیمهی رسول الله است. اساس دشمنی جهان با جمهوری اسلامی، "آتش زدن و ویران کردن این خیمه است..." دور آن بچرخید.
والله والله والله این خیمه اگر آسیب دید، بیت الله الحرام و مدینه حرم رسول الله و نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و مشهد باقی نمیماند؛ قرآن آسیب میبیند...
#شهید_القدس
@entekhabatqods
۱/ از اردیبهشت ۱۳۹۸، دور جدیدی از اقدامات منطقهای جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت ذیل استراتژی مقاومت فعال آغاز میشود.
هدف به شکست کشاندن فشار حداکثری است. شروع گامهای کاهش تعهدات برجامی در حوزه هستهای، انفجار نفتکشها در بندر الفجیره و دریای عمان، هدف قرار دادن تاسیسات آمریکا در بغداد و بصره، عملیات آزادسازی شمال حماه، غرب حلب و جنوب ادلب، زیر ضربه رفتن پایگاههای سعودی در جنوب عربستان و نهایتا سه حمله استثنایی به خط لوله ینبع، پالایشگاه الشیبه و انهدام تاسیسات آرامکو در ابقیق و خریص جلوهای از تهاجم ضربهای مقاومت در منطقه است. کار به جایی میرسد که در پایان شهریور و با عمیقتر شدن اختلافات ترامپ و بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید برکنار میشود و مهمترین نشانه فروپاشی راهبرد فشار حداکثری آشکار میگردد.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
۲/ در اواخر شهریور ۹۸ و در حالی که مقاومت خود را برای زدن ضربهای گیجکننده به قلب دشمن آماده میکند، پیامی از سوی امانوئل مکرون به تهران زمین بازی را تغییر میدهد.
در این پیام ذکر شده که در ازای بازگشت ایران به وضعیت اولیه برجام، اروپا در ۴ ماه ۱۵ میلیارد یورو در یک خط اعتباری تزریق کرده و ۷۰۰ هزار بشکه نفت از ایران پیشخرید میکند. جالب اینجاست که پاریس میگوید آنها فقط ۵ میلیارد یورو داده و ۱۰ میلیارد یورو دیگر را باید چین و روسیه بدهند.
طرح این است که در مجمع عمومی سازمان ملل زمینهسازی توافقی صورت گیرد. دولت وقت شدیدا اصرار دارد که طرح فوق اجرایی شود و البته قبل از آن یک گام بلند کاهش تعهد برجامی دیگر برداشته شود.
رهبر معظم انقلاب سه ملاحظه دارند اولا دیداری میان ترامپ و روحانی صورت نگیرد ثانیاً اروپا ۱۵ میلیارد یورو را حتما پیش از هر چیز بدهد و ثالثاً چنین توافقی الزاما به معنای بازگشت آمریکا به برجام نیست.
در دو ماه مهر و آبان اما تقاطع آشوبهای عراق و لبنان و حمله ترکیه به شمال سوریه، ارسال پالسهای متناقض مذاکره و تهدید از سوی آمریکا و اروپا و اصرار دولت وقت بر حفظ فضای تعامل و نهایتاً درگیری و اختلافات داخلی ناشی از فتنه بنزینی و آشوبهای آبان ۹۸ ظرفیت مقاومت را دچار یک فرسایش میکند.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
۳/در اواخر آذرماه سال ۱۳۹۸ حسن روحانی و هیئت همراه در حالی به توکیو سفر میکنند که در ایران(آبان)، عراق و لبنان چالشهایی برای مقاومت پیش آمده است.
پیش از سفر، رهبر معظم انقلاب به آقای روحانی تاکیدمیکنند زیر بار هیچ تعهدی نروید. در جلسه روحانی و آبه که پشت درهای بسته است، هیئت ایرانی درخواست میکند ژاپن کانال واسطهای با آمریکا را مجددا فعال کند و برای پیشرفت روابط، ۳ تا ۵ میلیارد دلار از منابع ایران را آزاد کند.
طرف ژاپنی در کمال تعجب میگوید ما بدون اجازه ترامپ کاری نمیکنیم و شما باید با برداشتن گامهایی اعتماد ترامپ را جلب کنید زیرا دوره این اقدامات گذاشته و آمریکا به دنبال تقابل است(مشابه نامه پمپئو بعد از شهادت حاج قاسم).
نهایتا توافقاتی صورت میگیرد مانند اینکه طرح گام به گام کاهش تعهدات هستهای متوقف شود و امریکا هم دیگر تحریم نکند. بعد از جلسه و در تماس توکیو با ترامپ، وی به این نتیجه میرسد که ایران ضعیف شده و در حال عقبنشینی است و به همین دلیل سایر توافقات نیمبند با ژاپن هم لغو میشود. گفته شده یکی از دلایل ترور سردار سلیمانی ارسال پالسهای متعدد ضعف به واشینگتن بود که محاسبات ترامپ را عوض کرد.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
۴/ نهادهای امنیتی یک ماه پس از فتنه بنزینی در آبان ۹۸، درگزارشی به رهبر معظم انقلاب و ستادکل نیروهای مسلح، هشدار میدهند که آمریکاییها درصدد ترور فرماندهان ارشد نیروی قدس برآمدهاند.
حضرت آیتالله خامنهای پس از دریافت این گزارش، به سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح دستورات ویژهای میدهند.
سه روز قبل از اقدام تروریستی آمریکاییها، سازمان اطلاعات سپاه در گزارشی تاکید میکند که وضعیت از هشدار زرد گذشته، به وضعیت قرمز رسیده و احتمال ترور بسیار قوت گرفته است. این گزارش به سمع و نظر حاج قاسم نیز میرسد.
اما به رغم این هشدارها، سردار سلیمانی بنا به ضرورتها و برای بررسی وضعیت منطقه به سوریه و لبنان سفر کرده و ساعت 22:30 به سمت بغداد پرواز میکند.
از صبح روز ۱۲ دی بالگردهای آمریکایی اقدام به گشتزنی و پرواز بر فراز سفارت جمهوری اسلامی ایران در منطقه سبز میکنند. ساعاتی قبل از حضور سردار سلیمانی به بغداد، پهبادهای آمریکایی بر فراز فرودگاه این شهر به پرواز در میآیند. همچنین تماسی ناشناس با ستاد حشد گرفته شده و اعلام میشود که امشب برخی مواضع حشد در منطقه سبز هدف قرار میگیرد. با توجه به بیاطلاعی همه ارکان حشد از ورود حاج قاسم(به جز ابومهدی) و با توجه به تعدد این تهدیدها در شرایط خاص آن روزهای عراق، اقدامی صورت نمیگیرد.
نهایتا پرواز سردار سلیمانی در حدود ساعت ۲۴ در بغداد به زمین نشسته و ابومهدی به استقبال او رفته که در حال خروج از فرودگاه با موشکهای هلفایر به شهادت میرسند.
سید حسن نصرالله میگوید که در آخرین سفر که آن شهید به لبنان آمد، دیدم چهره او تغییر کرده و یک سیمای نورانی پیدا کرده است. به حاج قاسم گفتم من نگران تو هستم. وقتی خداحافظی کرد و رفت، من آن شب اصلا نخوابیدم و منتظر یک خبر بودم. وقتی تلویزیون را روشن کردم، دیدم الجزیره یک خبر فوری زده و حدس زدم که حاج قاسم شهید شده است.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
اللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى🤲
الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ
وَ حُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ
وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرى
الصِّدّیقِ الشَّهید✨
صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً
مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً
کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیائِکَ
🇮🇷#شهید_القدس
┄┅┅❅ 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 ❅┅┅┄
مقام معظمرهبری:
همه وظیفه دارند زمینه برگزاری انتخاباتی پرشور را در اسفند ماه امسال فراهم کنند.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
#سلام_مولای_ما♥
مهربان ترین پدر ...
سرانجام یکی از همین روزهای نزدیک ،
بازمی آیید و برایمان با آن طنین داوودی،
روضه ی مادر می خوانید
و ما،بیقراران چشم براه،
دور آفتاب وجودتان حلقه می زنیم
و تمام این بغض کهنه را باز می کنیم ...
به همین زودی ...
🌤أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪَ ألْـفَـرَج🌤
#شهید_القدس
@entekhabatqods
وصیتنامه آسمانی شهیدحاجقاسم سلیمانی
«قسمت ششم»
✍️خطاب به برادران و خواهران ایرانی...
برادران و خواهران عزیز ایرانی من، مردم پر افتخار و سربلند که جان من و امثال من، هزاران بار فدای شما باد...
کما اینکه شما صدها هزار جان را فدای اسلام و ایران کردید؛ "از اصول مراقبت کنید"
اصول یعنی "ولیّ فقیه" خصوصاً این حکیم، مظلوم، وارسته در دین، فقه، عرفان، معرفت؛ "امام خامنه ای عزیز" را عزیزِ جان خود بدانید.
حرمت او را "حرمتِ مقدسات" بدانید...
برادران و خواهران، پدران و مادران، عزیزان من! جمهوری اسلامی، امروز سربلندترین دوره خود را طی میکند
بدانید مهم نیست که دشمن چه نگاهی به شما دارد. دشمن به پیامبر شما چه نگاهی داشت و [دشمنان]چگونه با پیامبر خدا و اولادش عمل کردند، چه اتهاماتی به او زدند، چگونه با فرزندان مطهر او عمل کردند؟
مذمت دشمنان و شماتت آنها و فشار آنها، شما را دچار #تفرقه نکند...
بدانید که میدانید مهمترین هنر خمینی عزیز این بود که اوّل اسلام را به پشتوانه «ایران» آورد و سپس ایران را در خدمت اسلام قرار داد
اگر اسلام نبود و اگر روح اسلامی بر این ملت حاکم نبود، صدام، چون گرگ درندهای این کشور را میدرید؛ آمریکا، چون سگ هاری همین عمل را میکرد
اما هنر امام این بود که #اسلام را به پشتوانه آورد؛ عاشورا و محرّم، صفر و فاطمیه را به پشتوانه این ملت آورد
انقلابهایی در انقلاب ایجاد کرد. به این دلیل در هر دوره هزاران فداکار، جان خود را سپر شما و ملت ایران و خاک ایران و اسلام نموده اند و بزرگترین قدرتهای مادی را ذلیل خود نموده اند.
عزیزانم، در اصول اختلاف نکنید...
#شهید_القدس
@entekhabatqods
وصیت نامه آسمانی شهیدحاجقاسم سلیمانی
«قسمت هفتم»
شهدا، محور عزّت و کرامت همه ما هستند؛ نه برای امروز، بلکه همیشه اینها به دریای واسعه خداوند سبحان اتصال یافته اند.
آنها را در چشم، دل و زبان خود بزرگ ببینید، همانگونه که هستند.
فرزندانتان را با نام آنها و تصاویر آنها آشنا کنید. به فرزندان شهدا که یتیمان همه شما هستند، به چشم ادب و احترام بنگرید.
به همسران و پدران و مادران آنان احترام کنید، همانگونه که از فرزندان خود با اغماض میگذرید، آنها را در نبود پدران، مادران، همسران و فرزندان خود توجه خاص کنید
نیروهای مسلّح خود را که امروز ←ولیّ فقیه→ فرمانده آنان است، برای دفاع از خودتان، مذهبتان، اسلام و کشور احترام کنیدو نیروهای مسلح میبایست همانند دفاع از خانهی خود، از ملت و نوامیس و ارضِ آن حفاظت و حمایت و ادب و احترام کنند
و نسبت به ملت همانگونه که امیرالمؤمنین مولای متقیان فرمود، نیروهای مسلح میبایست منشأ «عزت ملت» باشد و قلعه و پناهگاه مستضعفین و مردم باشد و زینت کشورش باشد.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
وصیت نامه آسمانی شهیدحاجقاسم سلیمانی
«قسمت هشتم»
خطاب به مردم عزیز کرمان...
نکتهای هم خطاب به مردم عزیز کرمان دارم؛ مردمی که دوست داشتنی اند و در طول ۸ سال دفاع مقدس بالاترین فداکاریها را انجام دادند و سرداران و مجاهدین بسیار والامقامی را تقدیم اسلام نمودند.
من همیشه شرمنده آنها هستم. هشت سال به خاطر اسلام به من اعتماد کردند؛
فرزندان خود را در قتلگاهها و جنگهای شدیدی، چون کربلای ۵، والفجر ۸، طریق القدس، فتح المبین، بیت المقدس و… روانه کردند و لشکری بزرگ و ارزشمند را به نام و به عشق امام مظلوم حسین بن علی به نام ←«ثارالله»→، بنیانگذاری کردند.
این لشکر همچون شمشیری برنده، بارها قلب مِلَتمان و مسلمانها را شاد نمود و غم را از چهره آنها زدود عزیزان! من بنا به تقدیر الهی امروز از میان شما رفته ام... من شما را از پدر و مادرم و فرزندان و خواهران و برادران خود بیشتر دوست دارم، چون با شما بیشتر از آنها بودم؛ ضمن اینکه من پاره تن آنها بودم و آنها پاره وجود من اما آنها هم قبول کردند من وجودم را نذر وجود شما و ملت ایران کنم.
دوست دارم کرمان همیشه و تا آخر با ولایت بماند
این ولایت، ولایت علی بن ابیطالب است و خیمه او خیمه حسین فاطمه است. دور آن بگردید. با همه شما هستم میدانید در زندگی به «انسانیت و عاطفهها و فطرتها» بیشتر از رنگهای سیاسی توجه کردم خطاب من به همه شما است که مرا از خود میدانید، برادر خود و فرزند خود میدانید.
وصیت میکنم "اسلام" را در این برهه که تداعی یافته در انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است، تنها نگذارید.
دفاع از اسلام نیازمند ←هوشمندی و توجه خاص→ است. در مسائل سیاسی آنجا که بحث اسلام، جمهوری اسلامی، مقدّسات و ولایت فقیه مطرح میشود، اینها رنگ خدا هستند؛ رنگ خدا را بر هر رنگی ترجیح دهید
#شهید_القدس
@entekhabatqods
وصیت نامه آسمانی شهیدحاجقاسم سلیمانی
«قسمت نهم»
خطاب به خانواده شهدا...!!
فرزندانم، دختران و پسرانم،
فرزندان شهدا، پدران و مادران باقیمانده از شهدا، ای چراغهای فروزان کشور ما، خواهران و برادران و همسران وفادار و متدینه شهدا؛
در این عالم، صوتی که روزانه من میشنیدم و مأنوس با آن بودم و همچون صوت قرآن به من آرامش میداد و بزرگترین پشتوانه معنوی خود میدانستم،
<<..صدای فرزندان شهدا بود..>>
که بعضاً روزانه با آن مأنوس بودم؛
صدای پدر و مادر شهدا بود که وجود مادر و پدرم را در وجودشان احساس میکردم.
عزیزانم! تا پیشکسوتان این ملتید، قدر خودتان را بدانید. شهیدتان را در خودتان جلوه گر کنید، به طوری که هر کس شما را میبیند،پدر شهید یا فرزند شهید را، به عینه خودِ شهید را احساس کند، با همان معنویت، صلابت و خصوصیت.
خواهش میکنم مرا حلال کنید و عفو نمائید. من نتوانستم حق لازم را پیرامون خیلی از شماها و حتی فرزندان شهیدتان اداء کنم، هم استغفار میکنم و هم طلب عفو دارم.
دوست دارم جنازه ام را فرزندان شهدا بر دوش گیرند، شاید به برکت اصابت دستان پاک آنها بر جسدم، خداوند مرا مورد عنایت قرار دهد.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
وصیت نامه آسمانی شهیدحاجقاسم سلیمانی
«قسمت دهم»
خطاب به سیاسیون کشور...
نکتهای کوتاه خطاب به سیاسیون کشور دارم: چه آنهایی که «اصلاح طلب»خود را مینامند. و چه آنهایی که «اصولگرا»!
آنچه پیوسته در رنج بودم اینکه عموماً ما در دو مقطع، خدا و قرآن و ارزشها را فراموش میکنیم،
بلکه فدا میکنیم....!!
عزیزان، هر رقابتی با هم میکنید و هر جدلی با هم دارید،
اما اگر عمل شما و کلام شما یا مناظرههایتان به نحوی تضعیف کننده دین و انقلاب بود،
بدانید شما مغضوب نبی مکرم اسلام و شهدای این راه هستید؛مرزها را تفکیک کنید.
اگر میخواهید با هم باشید، شرط با هم بودن،توافق و بیان صریح حول اصول است اصول، مطوّل و مفصّل نیست.
اصول عبارت از چند اصل مهم است:
۱- اول آنها، اعتقاد عملی به ولایت فقیه است؛ یعنی این که نصیحت او را بشنوید!
با جان و دل به توصیه و تذکرات او به عنوان طبیب حقیقی شرعی
و علمی، عمل کنید کسی که در جمهوری اسلامی میخواهد مسئولیتی را احراز کند، شرط اساسی آن این است که،اعتقاد حقیقی و عمل به ولایت فقیه داشته باشد
من نه میگویم ولایت تنوری و نه میگویم ولایت قانونی؛ هیچ یک از این دو، مشکل وحدت را حل نمیکند.
ولایت قانونی، خاصّ عامه مردم اعم از مسلمان و غیر مسلمان است، اما ولایت عملی مخصوص مسئولین است که میخواهند بار مهم کشور را بر دوش بگیرند، آن هم کشور اسلامی با این همه شهید...!!
۲- اعتقاد حقیقی به جمهوری اسلامی و آنچه مبنای آن بوده است؛ از اخلاق و ارزشها تا مسئولیتها؛ چه مسئولیت در قبال ملت و چه در قبال اسلام.
۳- به کارگیری افراد پاکدست و معتقدوخدمتگزار به ملّت،نهافرادی که حتی اگر به میز یک دهستان هم برسند خاطرهی خانهای سابق را تداعی میکنند.!!
۴- مقابله با فساد و دوری از فساد و تجمّلات را شیوه خود قرار دهند.
۵- در دوره حکومت و حاکمیت خود درهرمسئولیتی،احترام بهمردم و خدمت به آنان را عبادت بداند و خود خدمتگزار واقعی، توسعه گر ارزشها باشد، نه با توجیهات واهی، ارزشها را بایکوت کند!!
مسئولین همانند پدران جامعه میبایست به مسئولیت خودپیرامون تربیت و حراست از جامعه توجه کنند،نه با بی مبالاتی و به خاطر احساسات و جلببرخی از آرا احساسی زودگذر،
از اخلاقیاتی حمایت کنند که طلاق و فساد را در جامعه توسعه دهد و خانوادهها را از هم بپاشاند.
حکومتها عامل اصلی در استحکام خانواده و از طرف دیگر عامل مهم از هم پاشیدن خانواده هستند. اگر به اصول عمل شد،آن وقت همه در مسیر رهبر و انقلاب و جمهوری اسلامی هستند و یک رقابت صحیح بر پایه همین اصول برای انتخاب اصلح صورت میگیرد.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
وصیت نامه آسمانی شهیدحاجقاسم سلیمانی
«قسمت یازدهم»
خطاب به برادران سپاهی و ارتشی...
کلامی کوتاه خطاب به برادران سپاهی عزیز و فداکار و ارتشیهای سپاهی دارم:
ملاک مسئولیتها را برای انتخاب فرماندهان،"شجاعت و قدرتِ اداره بحران" قرار دهید طبیعی است به ولایت اشاره نمیکنم، چون ولایت در نیروهای مسلح جز نیست، بلکه اساس 《بقای نیروهای مسلح》است.
این شرط خلل ناپذیر میباشد.
نکته دیگر، شناخت به موقع از دشمــــــن و اهداف و سیاستهای او و اخذ تصمیم به موقع و عمل به موقع؛هریک از اینها اگر در غیر وقت خود صورت گیرد، بر پیروزی شما اثر جدّی دارد.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
وصیت نامه آسمانی شهید حاجقاسم سلیمانی
«قسمت دوازدهم»
خطاب به علما و مراجع معظم...
سخنی کوتاه از یک سرباز ۴۰ ساله در میدان به علمای عظیم الشأن و مراجع گرانقدر که موجب"روشنایی جامعه و سبب زدودن تاریکیها" هستند، خصوصاً مراجع عظام تقلید سربازتان از یک برج دیده بانی، دید که اگر این نظام آسیب ببیند، دین و آنچه از ارزشهای آن که شما در حوزهها استخوان خُرد کرده اید و زحمت کشیده اید، از بین میرود این دورهها با همه دورهها متفاوت است. این بار اگر مسلّط شدند، از اسلام چیزی باقی نمیماند راه صحیح، حمایت بدون هر گونه ملاحظه از انقلاب، جمهوری اسلامی و ولی فقیه است نباید در حوادث، دیگران شما را که امید اسلام هستید به ملاحظه بیندازند. همهی شما امام را دوست داشتید و معتقد به راه او بودید راه امام، مبارزه با آمریکا و حمایت از جمهوری اسلامی و مسلمانان تحت ستم استکبار، تحت پرچم ولیّفقیه است.
من با عقل ناقص خود میدیدم برخی خنّاسان سعی داشتند و دارند که مراجع و علما مؤثر در جامعه را با سخنان خود و حالت حق به جانبی به سکوت و ملاحظه بکشانند حق واضح است؛
جمهوری اسلامی و ارزشها و ←ولایت فقیه→،میراث امام خمینی (ره) هستند و میبایست مورد حمایت جدی قرار گیرند
من،حضرت آیت الله العظمی خامنهای را خیلیمظلوم وتنها میبینم او نیازمند همراهی و کمک شماست و شما حضرات معظّم با بیانتان ودیدارهایتان و حمایتهایتان با ایشان میبایست جامعه را جهت دهید اگر این انقلاب آسیب دید، حتی زمان شاه ملعون هم نخواهد بود، بلکه سعی استکبار بر الحادگری محض و انحراف عمیق غیر قابل برگشت خواهد بود
#شهید_القدس
@entekhabatqods
وصیت نامه آسمانی شهیدحاجقاسم سلیمانی
«قسمت سیزدهم (آخر)»
دست مبارکتان را میبوسم و عذرخواهی میکنم از این بیان، اما دوست داشتم در شرفیابیهای حضوری به محضرتان عرض کنم که توفیق حاصل نشد.
سربازتان و دست بوستان
از همه طلب عفو دارم
از همسایگانم و دوستانم
و همکارانم طلب بخشش و عفو دارم.
از رزمندگان"لشکر ثارالله "و"نیروی باعظمت قدس"
که خار چشم دشمن و سدّ راه او است، طلب بخشش و عفو دارم؛خصوصاً از کسانی که برادرانه به من کمک کردند نمیتوانم از *حسین پورجعفری* نام نبرم که خیرخواهانه و برادرانه مرا مثل فرزندی کمک میکرد و مثل برادرانم دوستش داشتم
از خانواده ایشان و همه برادران رزمنده و مجاهدم که به زحمت انداختمشان عذرخواهی میکنم. البته همه برادران نیروی قدس به من محبّت برادرانه داشته و کمک کردند و دوست عزیزم
"سردار قاآنی" که با صبر و متانت مرا تحمل کردند.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
رهبر معظم انقلاب :
هر کس با انتخابات مخالفت کند با جمهوری اسلامی و اسلام مخالفت کرده است.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
انفجار چند کپسول گاز در مسیر منتهی به گلزار شهدای کرمان
مسئولین گلزار شهدا بیان کردند که صدا مربوط به انفجار چند کپسول گاز میباشد، و اتفاق خاصی برای کسی رخ نداده است.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
سرباز نیروی انتظامی در بوکان به شهادت رسید
فرمانده انتظامی آذربایجان غربی از درگیری پلیس بوکان با یک شرور مخل نظم و امنیت خبر داد.
#شهید_القدس
@entekhabatqods
نگاه قدس
انفجار چند کپسول گاز در مسیر منتهی به گلزار شهدای کرمان مسئولین گلزار شهدا بیان کردند که صدا مربوط
منابع مختلف از احتمال انتحاری بودن این انفجارات سخن میگویند
دستکم ۶ کودک در عملیات تروریستی کرمان به شهادت رسیدند
شهادت ۲۰ نفر در حادثه کرمان
شبکه خبر به نقل از خبرنگار خود در کرمان از شهادت دستکم ۲۰ نفر در این حادثه خبر داد.
دو انفجار توسط دو عامل انتحاری صورت گرفته است
شاهد عینی: دو انفجار صورت گرفته نه ناشی از کپسول گاز بوده است نه ماشین
#شهید_القدس
@entekhabatqods
103 شهید و تعدادی هم زخمی... به دلیل سهلانگاری چه تلفاتی روی دستمان گذاشتند.... در این سالها از بس همه چیز را الکی گرفتیم و عمق کینه و حقد دشمن را ناچیز و افراد کوچک را در مصدر کارهای بزرگ قرار دادیم باید سالانه شاهد چنین جنایتهایی باشیم. در کشوری که الگوی رفتاری مردمش هیاتی است و اهل دل هستند، باید بسیار بیشتر از این مسائل مراقب بود.
سال گذشته در جریان سرکوب تروریستهای تکفیری و فرقه ضاله وهابیت در کوچه پسکوچههای اطراف مسجد ضرار زاهدان یک فرمانده شجاع را به خاطر یک کفتار برکنار کرده و وعده تشکیل دادگاه نظامی دادند اما اینجا... همه کسانی که مسوولیت دارند باید سر پل صراط پاسخ بدهند...
🏴#شهید_القدس
@entekhabatqods
📢رهبر انقلاب: جنایتکاران سنگدل بدانند که سربازانِ راه روشن سلیمانی رذالت و جنایت آنان را تحمل نخواهند کرد/ این جنایتکاران بدانند که از هم اکنون آماج قطعی سرکوب و مجازات عادلانه خواهند بود/ این فاجعه آفرینی پاسخ سختی در پی خواهد داشت باذن الله
👈حضرت آیتالله خامنهای درپی شهادت جمعی از زائران مزار شهید سلیمانی در حادثه تروریستی در مسیر گلزار شهدای کرمان پیامی صادر کردند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است.
📝بسم الله الرّحمن الرّحیم
دشمنان شرور و جنایتکار ملت ایران، بار دیگر فاجعه آفریدند و جمع زیادی از مردم عزیز را در کرمان و در فضای معطّر مزار شهیدان، به شهادت رساندند.
ملت ایران عزادار شد و خانوادههای زیادی در سوگ جگر گوشگان و عزیزان خود غرق ماتم شدند. جنایتکاران سنگدل نتوانستند عشق و شوق مردم به زیارت مرقد سردار بزرگشان شهید قاسم سلیمانی را تحمل کنند. بدانند که سربازانِ راه روشن سلیمانی هم رذالت و جنایت آنان را تحمل نخواهند کرد. چه دستهای آلوده به خون بیگناهان و چه مغزهای مفسد و شرارتزا که آنان را به این گمراهی کشاندهاند، از هم اکنون آماج قطعی سرکوب و مجازات عادلانه خواهند بود. بدانند که این فاجعه آفرینی پاسخ سختی در پی خواهد داشت باذن الله.
اینجانب در عزای خانوادههای مصیبت دیده با آنان همدل وهمراهم و صبر و تسلّای آنان را از خداوند متعال مسألت میکنم. روح مطهر شهیدان انشاءالله میهمان بانوی دو عالم و مادر شهیدان حضرت صدیقهی طاهره سلام الله علیها است. با مجروحان حادثه همدردی میکنم و شفای آنان را از درگاه الهی خواستارم.
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۲/۱۰/۱۳
🏴#شهید_القدس
@entekhabatqods
🚨فرمان جهاد توسط فرماندهی کل قوا صادر شد
🏴بدانند که سربازانِ راه روشن سلیمانی هم رذالت و جنایت آنان را تحمل نخواهند کرد.
🏴از هم اکنون آماج قطعی سرکوب و مجازات عادلانه خواهند بود. بدانند که این فاجعه آفرینی پاسخ سختی در پی خواهد داشت باذن الله.
🏴وزارت اطلاعات
🏴سازمان اطلاعات سپاه
🏴کلیه نیروهای مسلح
🏴محورهای مقاومت:یمن-عراق-سوریه-لبنان-فلسطین
🏴#شهید_القدس
@entekhabatqods
شاخص های نماینده تراز انقلاب اسلامی
در کلام مقام معظم رهبری
۵- داشتن صداقت با مردم و صمیمی بودن با آنان
مجلس شورای اسلامی، مجلس مردم است. مجلس خآنها نیست؛ مجلس آحاد مردم است. نماینده ای که انتخاب میشود باید دلسوز مردم باشد، صادق باشد، صمیمی باشد و بخواهد برای مردم کار کند بعضی تظاهر به کار میکنند اما کار نمیکـنند این، به درد نمیخورد باید برای مردم کار کرد صداقت و دلسوزی نماینده ای را که می خواهید انتخاب کنید تشخیص دهید و بعد او را برگزینید.
🏴#شهید_القدس
@entekhabatqods
نگاه قدس
سومین دوره انتخابات مجلس سومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در فروردین ماه ۱۳۶۷ برگزار شد، دو مو
انتخابات میاندورهای ۲۴ آذر ۱۳۶۸ در شش حوزهی انتخابیهی تهران برای ۴ نماینده، و کرج، کاشان، کرمان، کردکوی و بندر ترکمن، کوهدشت و چگنی هر کدام یک نماینده از بین ۷۳ داوطلب برگزار شد. پنج نماینده که از تهران و کاشان میبایست به مجلس راه یابند، باید جایگزین نمایندگانی میشدند که پس از انتخابات ریاستجمهوری دورهی پنجم و تشکیل هیأت وزیران، از نمایندگان مجلس استعفا و به سمتهای دیگر انتخاب شده بودند. کرج به خاطر استعفای نماینده از سمت نمایندگی، در کرمان به جای نمایندهی فوت شده، در کردکوی و کوهدشت نیز به واسطه عدم تأیید صحت انتخابات به وسیله شورای نگهبان به انتخابات میاندورهای کشیده شد.
احزاب اصلی و فعال انتخابات مجلس سوم و نتایج آن (با تمرکز انتخابات تهران)
همانطور که اشاره شد دو حزب مهم فعال در انتخابات های مجلس اول و دوم ، پیش از سومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی منحل شدند. حجت الاسلام حسین راستی کاشانی، نماینده امام خمینی در سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در مهرماه سال ۱۳۶۵، در نامه ای به امام خمینی اعلام کرد که به علت اینکه عده ای از اعضای سازمان به جبهه رفته و عده ای دیگر عازم جبهه اند خواستار استعفای خود و انحلال سازمان است. درخواست وی توسط امام خمینی پذیرفته و بدین ترتیب سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی منحل شد. حزب جمهوری اسلامی نیز دو ماه پیش از انتخابات مجلس سوم به پیشنهاد و درخواست آیت الله سیدعلی خامنه ای، رییس جمهور وقت و آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی وقت، و موافقت امام خمینی در تاریخ ۱۱ خرداد ۱۳۶۶ تعطیل شد. علت پیشنهاد آنها این بود که در شرایط آن زمان وجود حزب را ضروری ندانسته و تحزب را علتی برای دامن زدن به اختلافات می شمردند. گروه دیگری که دستخوش تغییرات قابل توجهی پیش از انتخابات مجلس سوم شد، جامعه روحانیت مبارز بود. بر اساس سخنان حجت الاسلام موسوی خوئینی ها، تفاوت سلیقه درباره اداره سیاسی کشور و اختلاف بر سر میزان پایبندی و نحوه اجرای مبانی فقهی امام خمینی باعث انشعاب “مجمع روحانیون مبارز” از “جامعه روحانیت مبارز” شد. اعلام رسمی و رسانه ای این انشعاب زمانی انجام شد که جامعه روحانیت مبارز از جای دادن اسامی فخرالدین حجازی، مرتضی الویری و هادی غفاری در لیست انتخاباتی خود سرباز زد.
مجمع روحانیون مبارز با شعار “اسلام برهنگان” و با الویت هایی چون ۱. دفاع از محرومین و مستضعفان و تحقق منشور انقلاب ۲. پشتیبانی از نهادهای اجرایی پیرو خط امام ۳. اقتدار دادن به مجلس با انتخاب صحیح نمایندگان، لیست جداگانه ای ارائه دادند؛ که شامل افرادی چون آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، حجج اسلام مهدی کروبی، حسن روحانی و آقایان مصطفی معین، مرتضی الویری، محمد سلامتی، فخرالدین حجازی و ابراهیم اصغرزاده میشد. نکته جالب توجه اینجاست که شعار “اسلام برهنگان” بر اساس سخنان امام خمینی پیش از انتخابات مجلس سوم شکل گرفت؛ که در آنها امام به دو نوع “اسلام آمریکایی” و “اسلام ناب محمدی” اشاره کرد و اسلام ناب محمدی را “اسلام محرومین”، “اسلام پابرهنگان” و “اسلام مظلومین” و اسلام آمریکایی را اسلام “مرفهین بی درد” و افراد فراری از جبهه و جهاد دانست . بر همین اساس برخی نامزدهای انتخابات تلویحاً یا صراحتا، جناح راست را پیرو اسلام آمریکایی، مرفه بی درد و فراری از جبهه ها می دانستند و در نتیجه، افراد برجسته این جناح مانند آیت الله یزدی نتوانستند در انتخابات خبرگان و انتخابات مجلس رای بیاورند. البته با انتصاب آیت الله یزدی به عنوان فقیه شورای نگهبان توسط امام خمینی، جناح راست توانست موقعیت خود را در سیاست کشور حفظ کند.
لیست نهایی جامعه روحانیت مبارز تهران اشتراکات بسیاری با لیست مجمع روحانیون مبارز داشت و فقط ۱۲ مورد با آن اختلاف داشت. جامعه وعاظ تهران، جامعه اسلامی مهندسین، جامعه زینب (س)، جامعه انجمن اسلامی بازار و اصناف تهران و انجمن اسلامی دانشجویان مجتمع عالی تکنولوژی انقلاب از لیست جامعه روحانیت مبارز تهران حمایت کردند. بر اساس دستور امام خمینی، جامعه روحانیت مبارز، مجمع روحانیون و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم فقط می توانستند در شهر خود اعلام لیست کنند و حق دخالت در کار گروه ها و تشکلات خارج از حوزه انتخابی خود را نداشتند. همچنین ائمه جمعه از معرفی، موضع گیری له یا علیه کاندیداها و استفاده انتخاباتی از تریبون نماز جمعه منع شدند.
در مجموع ۷ گروه و تشکل فعال در انتخابات مجلس سوم شورای اسلامی حضور داشتند: جامعه روحانیت مبارز تهران، مجمع روحانیون مبارز تهران، دفتر تحکیم وحدت، انجمن اسلامی معلمان ایران، انجمن اسلامی وزارت خانه ها و موسسات دولتی و انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها. در بین این گروه ها خانه کارگر و انجمن اسلامی معلمان ایران در بیشتر شهرهای تهران شعبه داشتند و فعال بودند.
🏴#شهید_القدس
@entekhabatqods