هدایت شده از انجمنعلمیعلومقرآنوحدیثدانشگاهمازندران
کسب عنوان پژوهشگر برتر در بخش دانشجویی دانشکده الهیات دانشگاه مازندران توسط سرکار خانم سیّده فرناز اتّحاد، دانشجوی مقطع دکتری دانشکده الهیات و معارف اسلامی را تبریک عرض نموده و توفیقات روز افزون ایشان را در سایه الطاف الهی آرزومندیم.💐
انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران
💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠
💠انجمن علمی علوم قرآن و حدیث؛ مسیرِ از نو اندیشیدن
🆔@anjomanquranandhadithumz
اللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى
الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ
وَ حُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ
وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرى
الصِّدّیقِ الشَّهید✨
صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً
مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً
کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیائِکَ
پن:عکس ارسالی از مخاطب ارجمند
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
❇️نگارِهشتم؛آموزش و پژوهش زیرِسایهی امام رئوف
🆔@negarehashtom
#معرفیمجله
#رتبهعلمی
فصلنامه فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) به صاحب امتیازی بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) به دوم دی ماه 1403و در سالروز میلاد خجسته حضرت زهرا (س) موفق به دریافت رتبه و اعتبار علمی از سوی وزارت علوم تحقیقات وفناوری گردید.
این نشریه که از سال 1401 فعالیت خود را آغازکرده بود، بعد از انتشار 4 شماره نسبت به دریافت رتبه علمی از کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم اقدام کرد.
در فرایند دریافت رتبه علمی، نخست صاحب امتیازی بنیاد بین المللی امام رضا (ع) مورد تایید کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم قرار گرفت و سپس عنوان نشریه به «فرهنگ و سیره اهل بیت (ع)» تغییر کرد و سرانجام نیز توانست رتبه علمی را کسب کند.
به گفته مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع) تا کنون 8 شماره از این نشریه منتشر شده است و با دریافت اعتبار علمی، انتشار آن با قوت و سرعت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.
سردبیری این نشریه هم اکنون بر عهده دکتر کریم خان محمدی، مدیر مسئول نشریه مرتضی سعیدی زاده و مدیریت اجرایی آن نیز برعهده محمد علی ندائی است.
فصلنامه علمی فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) با مراجعه به این نشانی اینترنتی قابل مشاهده است:
https://farhangeahlalbayt.ir/
استادان و پژوهشگرانی که در زمینه الهیات و علوم قرآن وحدیث، سیره شناسان ، تاریخ اسلام و شیعه و فرهنگ و هنراسلامی تحقیق کرده اند، می توانند مقالات خود را در سامانه فصلنامه بارگذاری کنند.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
❇️نگارِهشتم؛آموزش و پژوهش زیرِسایهی امام رئوف
🆔@negarehashtom
📜زنى که به دستور شهید اول، مرجع زنان شد
🔹️بنابر گزارش شیخ حر عاملی، فاطمه دختر شهید اول، که مشهور به ست المشایخ (بزرگ مشایخ) بود، زنی فقیه و دانشمند پرهیزگار بود و پدرش او را می ستود تا آنجا که به دستور وی، زنانِ (منطقه جزین و جبل عامل) در مسائل فقهی به او رجوع می کردند.
🏷أم الحسن فاطمة المدعوة بست المشايخ، بنت الشهيد محمد بن مكي العاملي الجزيني، كانت عالمة فاضلة فقيهة صالحة عابدة، سمعت من المشايخ مدحها و الثناء عليها، تروي عن أبيها و عن ابن معية شيخه إجازة و كان أبوها يثني عليها و يأمر النساء بالاقتداء بها و الرجوع إليها في أحكام الحيض و الصلاة و نحوها.
📚أمل الآمل: 1، 193.
🔺️بنابر سندی که سید حسن صدر بدان دست یافته، ست المشایخِ مذکور ارث خود از املاک پدری در منطقه جزین را به برادرانش بخشیده تا در مقابل، نسخه کتاب تهذیب الأحکام و کتاب المصباح نوشته شیخ طوسی و کتاب من لایحضره الفقیه و نسخه کتاب الذکری نوشته شهيد اول که از ماترک پدر بوده را مالک شود. صدر پس از اینکه متن سند یادشده را گزارش می کند، خواننده را به تأمل در آن دعوت می کند تا به بزرگی ست المشایخ پی ببرد و بنگرد چگونه او برای رسیدن به چند نسخه کتاب از مال دنیا چشم پوشی کرده است.
🏷أما بعد؛ فقد وهبت الست فاطمة أمّ الحسن أخويها الشيخ أبا طالب محمدا و أبا القاسم عليا سلالة السعيد الأكرم و الفقيه الأعظم... محمد بن أحمد بن حامد بن مكّي .. جميع ما يخصّها من تركة أبيها في جزّين وغيرها هبة شرعيّة ابتغاء لوجه اللّه تعالى، ورجاء لثوابه الجزيل وقد عوّضا عليها كتاب التهذيب للشيخ (رحمه اللّه) وکتاب المصباح له وكتاب من لا يحضره الفقيه وكتاب الذكرى لأبيهم (رحمه اللّه) والقرآن المعروف بهديّة علي بن المؤيد... فتأمّل فيه حتّى تعرف أن الست فاطمة ممّن تؤثر الكتب على العقار و أموال الدنيا.
📚تکملة أمل الآمل: 6، 409-410.
🔺️جالب اینکه بنابر گزارش حرعاملی، همسر شهید اول نیز از فقیهان بوده و مرجع زنان در احکام فقهی به حساب می آمده است.
🏠 @chsiqs
#معرفیکتاب
#مناسبتی
#بازنشر
عنوان: روایت انجیل جیمز از کودکی حضرت مریم(س) در بوته نقد
متن دوزبانه، انگلیسی فارسی
همراه با بررسی و نقد
سال نشر: ۱۴۰۱
انتشارات: زبان علم
نویسندگان: محسن دیمهکار گراب، سیّده فرناز اتحاد
مترجم: سیّده فرناز اتّحاد
🌱میلاد حضرت عیسی مسیح علیهالسلام مبارک🌱
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
❇️نگارِهشتم؛آموزش و پژوهش زیرِسایهی امام رئوف
🆔@negarehashtom
#مقاله
#مناسبتی
بررسی تطبیقی انجیل سرگذشت یوسف نجار با قرآن کریم
✍نویسندگان
محسن دیمهکار گراب، سیده فرناز اتحاد
چکیده
مطالعۀ تطبیقی، روشی برای مقایسۀ شبهاهتها و تفاوتهای دو طرف مورد تطبیق است که از جمله مزیتهای آن، گرهگشایی از نقاط مبهم و طرح مطالب جدید است.«انجیل سرگذشت یوسف نجّار» یکی از انجیلهای غیررسمی مسیحیت از مجموعه انجیلهای کودکی است. وجود برخی شباهتها میان کتاب عهدین و همچنین انجیلهای غیررسمی مسیحیت با قرآن کریم، برخی خاورشناسان در دو سدۀ اخیر را بر این موضوع متمرکز کرده است که پیامبر اکرم(ص) برخی آیات قرآن را از منابع ادیان پیشین مخصوصاً انجیلها و همچنین انجیلهای کودکی اقتباس کرده است؛ بنابراین پژوهش حاضر در پاسخ به این مسئله سامان یافته است که میزان تشابهات و اختلافات میان انجیل سرگذشت یوسف نجّار با قرآن کریم چه مقدار است و آیا قرآن از انجیل سرگذشت یوسف نجّار اقتباس شده است. بررسی مقایسهای انجیل سرگذشت یوسف نجار با قرآن کریم نشان میدهد مواردی همچون نسبت رابطۀ حضرت مریم بهعنوان مادر پیامبر خدا با فردی به نام یوسف، فرزند خدا خواندن عیسی(ع) و حتی عیسی(ع) را بهتنهایی مسئول گناهان بشریت و ناجی تمام گناهان دانستن مواردی است که تنها در انجیل کودکی آمده است. باور به معاد، رجعت و آخرالزّمان، ماجرای کفالت حضرت مریم، فنای تمام موجودات عالم و... از مهمترین اشتراکات انجیل سرگذشت یوسف نجار با قرآن کریم است.
دسترسی به اصل مقاله
https://jqss.isca.ac.ir/article_72711.html
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
❇️نگارِهشتم؛آموزش و پژوهش زیرِسایهی امام رئوف
🆔@negarehashtom
92.9.26.mp3
19.38M
💠 نقد و بررسی نسبت عقل و دین از دیدگاه حضرت استاد آیت الله جوادی آملی
✅ مبانی نظریه
✅ تبیین اصل دیدگاه و لوازم آن
✅ نقدها و چالشها
🎙 سخنران: حجت الاسلام دکتر جعفري
🔹در جمع اساتید و اعضای مجمع عالی حکمت
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
❇️نگارِهشتم؛آموزش و پژوهش زیرِسایهی امام رئوف
🆔@negarehashtom