📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
(قسمت-دوم)
2⃣ وصف زشت ترين انسان (عالم نمايان)
♦️و ديگری که او را دانشمند نامند امّا از دانش بی بهره است، يک دسته از نادانی ها را از جمعی نادان فراگرفته، و مطالب گمراه کننده را از گمراهان آموخته، و به هم بافته، و دام هايی از طناب های غرور و گفته های دروغين بر سر راه مردم افکنده، قرآن را بر اميال و خواسته های خود تطبيق می دهد، و حق را به هوس های خود تفسير می کند. مردم را از گناهان بزرگ ايمن می سازد، و جرائم بزرگ را سبک جلوه می دهد. ادّعا می کند از ارتکاب شبهات پرهيز دارد امّا در آنها غوطه می خورد. می گويد: از بدعت ها دورم، ولی در آنها غرق شده است. چهره ظاهر او چهره انسان، و قلبش قلب حيوان درنده است، راه هدايت را نمی شناسد که از آن سو برود، و راه خطا و باطل را نمی داند که از آن بپرهيزد، پس مرده ای است در ميان زندگان.
3⃣شناساندن عترت پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) و امامان راستين (علیهم السلام)
♦️مردم! کجا می رويد؟ چرا از حق منحرف می شويد؟ پرچم های حق برافراشته و نشانه های آن آشکار است، با اينکه چراغ های هدايت روشنگر راهند، چون گمراهان به کجا می رويد؟ چرا سرگردانيد؟ در حالی که عترت پيامبر شما در ميان شماست. آنها زمامداران حق و يقينند؛ پيشوايان دين و زبان های راستی و راستگويانند، پس بايد در بهترين منازلِ قرآن، جايشان دهيد و همانند شتران تشنه که به سوی آب شتابانند، به سوی شان هجوم ببريد. ای مردم ! اين حقيقت را از خاتم پيامبران(صلی الله علیه و آله)بياموزيد که فرمود: «هر که از ما می ميرد، در حقيقت نمرده است و چيزی از ما کهنه نمی شود.» پس آنچه نمی دانيد، نگوييد، زيرا بسياری از حقايق در اموری است که ناآگاهانه انکار می کنيد.
4⃣ويژگيهای امام علی (علیه السلام)
♦️مردم! عذرخواهی کنيد از کسی که دليلی بر عَليه او نداريد، و آن کس من می باشم. مگر من در ميان شما بر اساس ثقل اکبر «که قرآن است» عمل نکردم؟ و ثقل اصغر «عترت پيامبر» را در ميان شما باقی نگذاردم؟ مگر من پرچم ايمان را در بين شما استوار نساختم؟ و از حدود و مرز حلال و حرام آگاهيتان ندادم؟ مگر پيراهن عافيت را با عدل خود به اندام شما نپوشاندم؟ و نيکی ها را با اعمال و گفتار خود در ميان شما رواج ندادم؟ و ملکات اخلاق انسانی را به شما نشان ندادم؟ پس وهم و گمان خود را در آنجا که چشمِ دل، ژرفایِ آن را مشاهده نمی کند، و فکرتان توانايی تاختن در آن راه را ندارد، به کار نگيريد. (برخی از همين خطبه است:)
5⃣ اخبار غيبی نسبت به آينده بنی اميه
♦️ تا آن که برخی از شما گمان می برند که دنيا به کام بنی اميّه شد، و همه خوبی ها را افزون به آنها سپرده و آنها را از سرچشمه خود سيراب کرده، و تازيانه و شمشيرشان از سر اين امّت کنار نخواهد رفت. کسانی که چنين می انديشند در اشتباهند، زيرا سهم بنی اميّه تنها جرعه ای از زندگی لذّت بخش است که مدّتی آن را می مکند، سپس همه آنچه را که نوشيدند بيرون می ريزند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه87
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣صفات پرهيزكاری
1⃣علم الهی
♦️ خدا به تمام اسرار نهان آگاه و از باطن همه با خبر است، به همه چيز احاطه دارد، و بر همه چيز غالب و پيروز، و بر همه چيز تواناست.
2⃣ پندهای ارزشمند
♦️ هر کس از شما در روزگارانی که مهلت دارد به اعمال نيکو بپردازد، پيش از آن که مرگ فرا رسد، و در ايّام فراغت پاک باشد، پيش از آن که گرفتار شود، و در ايّام رهايی نيکوکار باشد، پيش از آن که مرگ گلوگاه او را بفشارد. پس برای خود و جايی که می رود آماده باشد، و در اين دنيا که محل کوچ کردن است، برای منزلگاه ابدی، توشه ای بردارد. پس ای مردم! خدا را! خدا را! پروا کنيد، برای حفظ قرآن، که از شما خواسته، و حقوقی که نزد شما سپرده است، پس همانا خدای سبحان شما را بيهوده نيافريد، و به حال خود وا نگذاشت، و در گمراهی و کوری رها نساخته است، کردارتان را بيان فرمود، و از اعمال شما با خبر است و سرآمد زندگی شما را مشخّص کرد و کتابی بر شما نازل کرد که روشنگر همه چيز است. پيامبرش را مدّتی در ميان شما قرار داد تا برای او و شما، دين را به اکمال رساند، و آنچه در قرآن نازل شد و مايه رضای الهی است تحقّق بخشد. و با زبان پيامبرش، کارهای خوشايند و ناخوشايند، بايدها و نبايدها را ابلاغ کرد، و اوامر و نواهی را آموزش داد، و راه عذر را بر شما بست و حجّت را تمام کرد. پيش از کيفر، شما را تهديد کرد و از عذاب های سختی که در پيش روی داريد، ترساند. پس بازمانده ايّام خويش را دريابيد، و صبر و بردباری در برابر ناروايی ها پيشه کنيد، چرا که عمرِ باقيمانده، برابر روزهای زيادی که به غفلت گذرانديد و روی گردان از پندها بوديد، بسيار کم است. به خود بيش از اندازه آزادی ندهيد، که شما را به ستمگری می کشاند، و با نفس سازشکاری و سستی روا مداريد، که ناگهان در درون گناه سقوط می کنيد.
3⃣يادآوری ارزش های اخلاقی
♦️ای بندگان خدا! آن کس که نسبت به خود خيرخواهی او بيشتر است، در برابر خدا، از همه کس فرمانبردارتر است، و آن کس که خويشتن را بيشتر می فريبد، نزد خدا گناه کارترين انسان ها است. زيانکار واقعی کسی است که خود را بفريبد. و آن کس مورد غبطه است و بر او رشک می برند که دين او سالم باشد. سعادتمند کسی است که از زندگی ديگران عبرت آموزد و شقاوتمند کسی است که فريب هوا و هوس ها را بخورد. آگاه باشيد! رياکاری و تظاهر، هرچند اندک باشد شرک است و همنشينی با هواپرستان ايمان را به دست فراموشی می سپارد، و شيطان را حاضر می کند. از دروغ برکنار باشيد که با ايمان فاصله دارد. راستگو، در راه نجات و بزرگواری است، اما دروغگو بر لب پرتگاه هلاکت و خواری است. حسد نورزيد که حسد ايمان را چونان آتشی که هيزم را خاکستر کند، نابود می سازد، و با يکديگر دشمنی و کينه توزی نداشته باشيد که نابودکننده هر چيزی است. بدانيد که آرزوهای دور و دراز عقل را غافل و ياد خدا را به فراموشی می سپارد. آرزوهای ناروا را دروغ انگاريد که آرزوها فريبنده اند و صاحبش فريب خورده.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه86
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣در توحيد و موعظه
1⃣خداشناسی
♦️و گواهی می دهم که خدايی نيست جز خدای يکتا، آغاز، اوست که پيش از او چيزی نيست، و پايان همه اوست که بی نهايت است. پندارها برای او صفتی نمی توانند فراهم آورند، و عقل ها از درک کيفيّت او درمانده اند، نه جزيی برای او می توان تصوّر کرد و نه تبعيض پذير است، و نه چشم ها و قلب ها می توانند او را به درستی فرا گيرند.
2⃣ضرورت پندپذيری
♦️ ای بندگان خدا! از عبرت های سودمند پند پذيريد، و از آيات روشنگر عبرت آموزيد. و از آنچه با بيان رسا شما را ترسانده اند، بپرهيزيد، و از يادآوری ها و اندرزها سود ببريد، آن چنان که گويا چنگال مرگ در پيکر شما فرو رفته، و رشته آرزوها و دلبستگی ها قطع گرديده و سختی های مرگ و آغاز حرکت به سوی قيامت به شما هجوم آورده است. آن روز که «همراه هر کسی گواه و سوق دهنده ای است»؛ سوق دهنده ای که تا صحنه رستاخيز او را می کشاند، و شاهدی که بر اعمال او گواهی می دهد.
3⃣وصف بهشت
♦️"(و قسمتی از اين خطبه)
در بهشت، درجاتی از يکديگر برتر، و جايگاه هايی گوناگون و متفاوت وجود دارد که نعمت هايش پايان ندارد، و ساکنان آن هرگز خارج نگردند. ساکنان بهشتِ جاويد، هرگز پير و فرسوده نگردند، و گرفتار شدائد و سختی ها نخواهند شد."
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه85
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
هدایت شده از استاد مهدوی ارفع
#علی_یاوران
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه_در_110_روز
🎀 از میلاد نبی تا میلاد ولی🎀
#هشتاد_ونهمین.روز
👈از خطبه۸۷ بند۲ تا، خطبه ۸۵
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/4186308623C524dd26156
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(پس از جنگ صفین در سال ۳۸ هجری در شهر کوفه در شناساندن عمرو عاص و رد شایعات بیهوده او فرمود:)
1⃣ روانشناسی عمروعاص
♦️شگفتا از عمروعاص پسر نابغه! ميان مردم شام گفت که من اهل شوخی و خوش گذرانی بوده، و عمر بيهوده می گذرانم! حرفی از روی باطل گفت و گناه در ميان شاميان انتشار داد. مردم آگاه باشيد! بدترين گفتار دروغ است. (عمروعاص) او سخن می گويد، پس دروغ می بندد؛ وعده می دهد و خلاف آن مرتکب می شود، درخواست می کند و اصرار می ورزد، امّا اگر چيزی از او بخواهند، بخل می ورزد، به پيمان خيانت می کند، و پيوند خويشاوندی را قطع می نمايد. پيش از آغاز نبرد در هياهو و امر و نهی، بی مانند است تا آنجا که دست ها به سوی قبضه شمشيرها نرود. امّا در آغاز نبرد و برهنه شدن شمشيرها، بزرگ ترين نيرنگ او اين است که عورت خويش آشکار کرده، فرار کند.
2⃣ویژگیهای امام علی (ع)
♦️آگاه باشید! به خدا سوگند که یاد مرگ مرا از شوخی و کارهای بیهوده باز می دارد،ولی عمر و عاص را فراموشی آخرت از سخن حق بازداشته است. با معاویه بیعت نکرد مگر بدان شرط که به او پاداش دهد، و در برابر ترک دین خویش،رشوه ای تسلیم او کند
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه84
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(از خطبه هاي شگفت آور امام عليه السّلام كه به آن خطبه «غرّا» گويند.)
(قسمت-اول)
1⃣شناخت صفات الهی
♦️ستايش خداوندی را سزاست، که به قدرت والا و برتر، و با عطا و بخشش نعمت ها به پديده ها نزديک است. اوست بخشنده تمام نعمت ها، و دفع کننده تمام بلاها و گرفتاری ها. او را می ستايم در برابر مهربانی ها و نعمت های فراگيرش. به او ايمان می آورم چون مبدأ هستی و آغازکننده خلقت آشکار است. از او هدايت می طلبم چون راهنمای نزديک است، و از او ياری می طلبم که توانا و پيروز است، و به او توکل می کنم چون تنها ياور و کفايت کننده است. و گواهی می دهم که محمّد(صلی الله علیه و آله)بنده و فرستاده اوست. او را فرستاده تا فرمان هايش را اجرا کند و بر مردم حجّت را تمام کرده، آنها را در برابر اعمال ناروا بترساند.
2⃣ سفارش به پرهيزكاری
♦️سفارش می کنم شما بندگان خدا را به تقوای الهی، که برای بيداری شما مَثَل های پندآموز آورده، و سرآمد زندگانی شما را معيّن فرمود، و لباس های رنگارنگ بر شما پوشانده، و زندگی پروسعت به شما بخشيده، و با حسابگری دقيق خود، بر شما مسلّط است. در برابر کارهای نيکو، به شما پاداش می دهد، و با نعمت های گسترده و بخشش های بی حساب، شما را گرامی داشته است، و با اعزام پيامبران و دستورات روشن، از مخالفت با فرمانش شما را برحذر داشته است. تعداد شما را می داند، و چند روزی جهت آزمايش و عبرت برای شما مقرّر داشته، که در اين دنيا آزمايش می گرديد، و در برابر اعمال خود محاسبه می شويد.
3⃣ دنيا شناسی
♦️آب دنيای حرام همواره تيره، و گل آلود است. منظره ای دل فريب و سرانجامی خطرناک دارد. فريبنده و زيباست، اما دوامی ندارد. نوری است در حال غروب کردن، سايه ای است نابودشدنی، ستونی است در حال خراب شدن. آن هنگام که نفرت دارندگان، به آن دل بستند و بيگانگان به آن اطمينان کردند، چونان اسب چموش پاها را بلند کرده، سوار را بر زمين می کوبد، و با دام های خود آنها را گرفتار می کند، و تيرهای خود را سوی آنان پرتاب می نمايد. طناب مرگ به گردن انسان می افکند، به سوی گور تنگ و جايگاه وحشتناک می کشاند تا در قبر، محل زندگی خويش، بهشت يا دوزخ را بنگرد، و پاداش اعمال خود را مشاهده کند، و همچنان آيندگان به دنبال رفتگان خود گام می نهند. نه مرگ از نابودی انسان دست می کشد و نه مردم از گناه فاصله می گيرند! که تا پايان زندگی و سرمنزل فنا و نيستی، آزادانه به پيش می تازند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه83
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(از خطبه هاي شگفت آور امام عليه السّلام كه به آن خطبه «غرّا» گويند.)
(قسمت-دوم)
4⃣وصف رستاخيز
♦️تا آنجا که امور زندگانی پياپی بگذرد، و روزگاران سپری شود، و رستاخيز برپا گردد، در آن زمان، انسان ها را از شکاف گورها، و لانه های پرندگان، و خانه درندگان، و ميدان های جنگ، بيرون می آورد که با شتاب به سوی فرمان پروردگار و وعده گاهش می روند و به صورت دسته هايی خاموش، و صف های آرام و ايستاده حاضر می شوند. چشم بيننده خدا آنها را می نگرد، و صدای فرشتگان به گوش آنها می رسد. لباس نياز و فروتنی پوشيده، درهای حيله و فريب بسته شده و آرزوها قطع گرديده است. دل ها آرام، صداها آهسته، عرق از گونه ها چنان جاری است که امکان حرف زدن نمی باشد. اضطراب و وحشت همه را فرا گرفته، بانگی رعدآسا و گوش خراش، همه را لرزانده، به سوی پيشگاه عدالت، برای دريافت کيفر و پاداش می کشاند.
5⃣وصف احوال بندگان خدا
♦️بندگانی که با دست قدرتمند خدا آفريده شدند، و بی اراده خويش پديد آمده، پرورش يافتند، سپس در گهواره گور آرميده متلاشی می گردند. و روزی به تنهايی سر از قبر بر می آورند، و برای گرفتن پاداش به دقّت حسابرسی می گردند. در اين چند روزه دنيا مهلت داده شدند تا در راه صحيح قدم بردارند، راه نجات نشان داده شده تا رضايت خدا را بجويند، تاريکی های شک و ترديد از آنها برداشته شد، و آنها را آزاد گذاشته اند تا برای مسابقه در نيکوکاری ها، خود را آماده سازند، تا فکر و انديشه خود را به کار گيرند و در شناخت نور الهی، در زندگانی دنيا تلاش کنند.
6⃣ مثلهای پند آموز (سمبل های تقوی)
♦️وه! چه مثال های بجا، و پندهای رسايی وجود دارد، اگر در دل های پاک بنشيند، و در گوش های شنوا جای گيرد، و با انديشه های مصمّم و عقل های با تدبير برخورد کند. پس، از خدا چونان کسی پروا کنيد، که سخن حق را شنيد و فروتنی کرد، گناه کرد و اعتراف کرد، ترسيد و به اعمال نيکو پرداخت، پرهيز کرد و پيش تاخت، يقين پيدا کرد و نيکوکار شد، پند داده شد و آن را به گوش جان خريد، او را ترساندند و نافرمانی نکرد، به او اخطار شد و به خدا روی آورد، پاسخ مثبت داد و نيايش و زاری کرد، بازگشت و توبه کرد، در پی راهنمايان الهی رفت و پيروی کرد. راه، نشانش دادند و شناخت، شتابان به سوی حق حرکت کرده و از نافرمانی ها گريخت. سود طاعت را ذخيره کرد، و باطن را پاکيزه نگاه داشت. آخرت را آبادان و زاد و توشه برای روز حرکت، هنگام حاجت و جايگاه نيازمندی، آماده ساخت، و آن را برای اقامتگاه خويش، پيشاپيش فرستاد. ای بندگان خدا! برای هماهنگی با اهداف آفرينش خود، از خدا پروا کنيد، و آن چنان که شما را پرهيز داد از مخالفت و نا فرمانی خدا بترسيد، تا استحقاق وعده های خدا را پيدا کنيد، و از بيم روز قيامت بر کنار باشيد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه83
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣