سبک زندگی امیرالمؤمنین علی (ع)
💢3- رضایت خداوند اصل اساسی در سیاست علوی: امیرمؤمنان(ع) جز برای رضایت خداوند گامی برنداشت و بر آن بود تا با خداوند در حالت «راضیه مرضیه» با نفسی مطمئن ملاقات کند. 📚(فجر، آیات 27 تا 30)
اینگونه است که در دوره جاهلیت و اسلام هرگز از این اصل در هیچ یک از سیاستهایش عدول نکرد. آن حضرت(ع) درباره این راهبرد اساسی در سیاست عمومی خویش می فرماید: به خدا سوگند، من همواره در زمره پیشتازان این حرکت بودم تا روزی که جبهه دشمن تار و مار شد و جاهلیت از صحنه بیرون رفت، بیآنکه کمترین ضعف یا ترسی داشته باشم و امروز نیز در همان راستا قدم برمیدارم و تصمیم دارم باطل را بشکافم تا حق از پهلوی آن بیرون آید. مرا با قریش چه کار؟ که دیروز در موضع کفر بودند و با آنان جنگیدم و امروز نیز که گرفتار فتنه و انحراف شدهاند به پیکارشان خواهم خاست. من همانگونه که دیروز با آنان برخورد کردم امروز نیز همانم.📚 (نهجالبلاغه، خ 33)
همین سیاست است که دیگران را به دشمنان وی تبدیل کرد و اجازه ندادند تا به عنوان خلیفه خدا و پیامبر(ص) بر منصب ولایت الهی خود در ظاهر قرار گیرد و او را از ولایتظاهری و خلافت دنیوی محروم کردند. در حقیقت تنها گناه امام(ع) از نظر دیگران همان سازش ناپذیری و سیاست راهبردی رضایت خدا است. همین رضایتجوئی خداوند و عدم تکیه و اعتماد به غیر خدا موجب میشود تا ایشان به جنگاوری بیباک تبدیل شود و در زمان تنزیل و تاویل از مشرکان و منافقان نهراسد.
حضرت امیرالمؤمنین(ع) فرمود:... و از شگفتیهای زمانه این است که - شامیان- به من پیام دادهاند که خود را برای مقابله با سرنیزهها آماده کنم و برای ضربههای شمشیر شکیبا باشم، مادران گریان به سگوشان بنشینند! تاکنون کسی مرا با دعوت به جنگ تهدید نکرده است و از زخمهای نیزه و شمشیر هراسی نداشتهام، چرا که بر یقین به پروردگارم تکیه دادم و دینم را زنگار شبهه نیالوده است. 📚(نهجالبلاغهًْ خ 22)
💢4. عدالتخواهی و عدالتمحوری: از دیگر سیاستهای راهبردی امام علی(ع) در سبک زندگی ایشان عدالتخواهی و عدالتمحوری است. همین عنصر نیر بسیاری را از وی و حکومتش دور میکند؛ زیرا اجرای عدالت در حق خود و خویشان بسیار سخت و دشوار است؛ این در حالی است که آموزههای اسلامی تاکید دارد که عدالت را حتی در حق دشمنان چنان اجرا کنید که به وی ظلمی روا نشود و به خاطر خویشان و دوستی با افراد از عدالت عدول نکنید. 📚(مائده، آیه 8؛ انعام، آیه 152)
سیاستهای عدالتی امیرمومنان(ع) بر بیتقوایان سخت میآمد؛ زیرا از نظر قرآن عدالت نزدیکترین حالت به تقوای الهی است. 📚(همان)
در روایت است آنگاه که حضرت امیر به دلیل رعایت مساوات در تقسیم بیتالمال مورد عتاب قرار گرفت فرمود: آیا به من امر میکنید و اصرار میورزید تا پیروزی را به بهای ستم بر کسانی که مسئولیت سرپرستی آنها بر دوشم نهاده شده است به دست آورم؟ به خدا سوگند که تا روزگار در گردش است و ستارگان آسمان در پی هم حرکت میکنند، چنین کار ناروایی نخواهم کرد. اگر این مال، ثروت شخصی من بود در تقسیم آن مساوات را رعایت میکردم، چه رسد به اینکه مال، مال الله است. 📚(نهجالبلاغهًْ، خ 124)
آن امام را تندیس عدالت میگویند؛ چنان که خود میفرماید: به خدا سوگند اگر اقلیمهای هفتگانه زمین را با هر چه در زیر آسمان آنها است به من دهند تا خدا را در حد گرفتن پوست جوی از دهان موری نافرمانی کنم، نخواهم کرد. چرا که این دنیای شما در نزد من از برگ نیم جویدهای در دهان ملخی ناچیزتر است. علی را با نعمتهای فناپذیر و لذتهای گذرا و ناپایدار چه کار! 📚(نهجالبلاغهًْ، خ 222)
ادامه دارد....
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#چشم_چراني متاسفانه يکي از بيماري ها و عادت هاي ناپسندي است که برخي از افراد جامعه به دلايل مختلف بدان دچار مي شوند.
📝چشم چراني در مقابل غض بصر و چشم پوشي, به معناي نگاه خيره و شهوت آلود به نامحرم است که با انگيزه لذت طلبي جنسي انجام مي شود. ما در روابط اجتماعي خود با ديگران چه جنس مخالف يا موافق به طور طبيعي با آنها ارتباط حضوري و کلامي داريم و به آنها نگاه مي کنيم, نگاهي که به هيچ وجه در آن بحث تحريک شهوت و لذت جنسي مطرح نيست, اين نگاه ها داخل در مقوله چشم چراني نيستند, ولي نگاه هاي ادامه داري که با انگيزه لذت جنسي انجام مي شود و به تحريک شدن غريزه و ميل جنسي مي انجامد, تحت عنوان چشم چراني تعريف مي شود.
💠حدیثی از امام علی (ع): «چشمان شکارگاه های شیطان است» 📚میزان الحکمه، ج10، ح20244.
💠حدیثی از امام صادق (ع): «حضرت مسیح (ع) به اصحاب خود فرمود: بر شما باد که از نگاه حرام خود را حفظ کنید؛ زیرا در قلب شهوت می کارد و گناه و فسق روییده می شود و فتنه درو می کند.» 📚 میزان الحکمه، ج 10؛ ح 20250.
_____________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#خیانت
✍انسان در نزد خداوند ستوده شد؛ زیرا بار امانت را به دوش کشید و امین خداوند گردید. چنانکه خداوند گزارش این مطلب را در قرآن داده و میفرماید: ما بار امانت را بر آسمانها و زمین و کوهها نهادیم و آنها از این مسؤولیت شانه خالی کردند، امّا انسان آن را به عهده گرفت؛ گرچه امانت را نماز و ولایت معنی کردهاند، امّا معنای عام دارد.
🔸پیامبرصلی الله علیه وآله ما با عنوان محمّد امین شناخته میشود و چنین است که خیانت در همه شکلها زشت و نفرتانگیز است و نه تنها ارزش انسان را میکاهد؛ بلکه او را بدهکار میکند.
💠يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَخُونُوا اللَّهَ وَ الرَّسُولَ وَ تَخُونُوا أَماناتِکُمْ وَ أَنْتُمْ تَعْلَمُونَ(27)وَ اعْلَمُوا أَنَّما أَمْوالُکُمْ وَ أَوْلادُکُمْ فِتْنَةٌ وَ أَنَّ اللَّهَ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظيمٌ(28)
ای کسانی که ایمان آوردهاید به خدا و رسول و امانتهایی که سپرده شده خیانت نکنید؛ در حالی که (حقّ را) میدانید و بدانید که اموال و فرزندان برای آزمایش هستند و پاداش بزرگ نزد خداست.(انفال/27و28)
این آیه شاید اشارهای به دلیل خیانت داشته باشد که مال و فرزندان در انسان انگیزههایی برای خیانت میشوند، تا جایی که انسان به خداوند و رسول و امانتها (قرآن، امامت، و امانتهای معمولی) خیانت میکند.
خداوند از زنانی که خیانت کردند، نیز نام میبرد. هرچند آنان در نزد پیامبر بودند. مثل همسر حضرت نوح و لوط علیه ما السلام.
و داستان زلیخا و یوسفعلیه السلام و ناکامی همسر عزیز مصر،کاملاً عبرتانگیز است.
📚راهکارهای دوری از گناه سلسله مباحث خیانت، نوشته عزیزالله حیدری
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
راه های نجات از #چشم_چرانی:
💢1. درك ارزش انسان و هدفهاي بزرگ خلقت چشم:
انسان داراي عظمتی در وجود خودش میباشد که اگر آن را بشناسد، هرگز راضی نمیشود، خودش را با چند نگاه دزدانه معامله کند. انسان مورد سجده فرشتگان است و راهی بلند به سوي ابدیت و بینهایت در پیش روي دارد و باید با این چشمها، عظمت و شکوه عالم را بشناسد و به ستایش آفریننده بپردازد.
💢2. ازدواج:
در صورت امکان باید ازدواج کرد؛ زیرا علت چشم چرانی عمدتاً نیاز جنسی است که ازدواج این نیاز را برطرف نموده و ریشه اصلی خشکانده میشود، زیرا مرد با نگاه مشروع به همسرش چشم خود را سیر مینماید.
💢3. خواندن احادیث هشدار دهنده چشم چرانی:
کسی که چشمانش را از نگاه حرام پر نماید، خداوند در روز قیامت چشمانش را از آتش پر میکند، مگر آن که توبه کند و از این کار باز گردد.📚( امال صدوق، ص 429) در حدیث دیگر آمده است: دو چشم او را با میخ هاي آتشین پر میکنند.📚( بحارالانوار، ج 73،ص 366)
💢4. توجه به بی فایده بودن و ضررهاي نگاه حرام:
پیامبرصلی الله علیه وآله میفرماید: نگاه به زنان نامحرم، تیري مسموم از تیرهاي شیطان است. در حدیثی دیگر میفرماید: چه نگاه هایی که حسرتهاي طولانی در پی خواهد داشت.📚( نهج الفصاحه) علی علیه السلام می فرماید: نظر اول، مال تو و نظر دوم، هلاك توست.📚( نهج البلاغه)
📚راهکارهای دوری از گناه سلسله مباحث چشم چرانی، نوشته عزیزالله حیدری
ادامه دارد....
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#داستان_های_اخلاقی
✍نجات از غرق
🔸از جناب شيخ حسين تبريزى نقل فرمودند كه ايشان فرموده در نجف اشرف روز جمعه به قصد تفريح به كوفه رفتم و در كنار شط قدم مى زدم به جايى رسيدم كه بچه ها صيد ماهى مى كردند، يك نفر از ساكنين نجف آنجا بود با آنكه براى صيد ماهى دام مى انداخت گفت اين مرتبه به بخت من بيند از. چون بند را به آب انداخت پس از لحظه اى بند حركت كرد، آن را بالا كشيد ديد سنگين است ، گفت چه بخت خوبى دارى تا حال ماهى به اين سنگينى نديده بودم ، چون بند را بالا آورد، ديد پسرى است كه غرق شده است و دست به بند گرفته بالا آمده است ، آن مرد تا پسر را ديد فرياد زد كه پسر من است ، اينجا كجا بوده ، پس او را گرفت و پس از معالجه و بهبود، پسر گفت در قسمت بالا با عده اى از بچه ها شنا مى كردم ، موج آب مرا به زير برد به طورى كه نتوانستم بالا بيايم و عاجز شدم تا اينجا كه بندى به دستم رسيد آن را گرفتم و بالا آمدم .
🔹سبحان اللّه ! براى نجات آن پسر چگونه به دل پدر الهام مى شود كه بيرون بيايد و كنار شط برود و بگويد به قصد من صيدى كن .
📚 داستان های شگفت، شهید آیت الله دستغیب
____________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
راه های نجات از #چشم_چرانی:
💢5. توجه به آثار خوب و تشویق کننده
خودداري از نگاه حرام،به فرد ایمان میدهد،چرا که هر کس نگاهش را از نامحرم بردارد، خداوند شیرینی ایمان را به او میچشاند.📚(پیامبر اکرم ص، میزان الحکمه، کلمه 20282) هر کس چشم از حرام ببندد، قلب خویش را راحت نموده است.( علی ع ) کسی که عفت چشم داشته باشد، اوصافش نیکو میشود.📚(همان، کلمه 2058 ) پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله میفرماید: چشمانتان را از حرام حفظ کنید، تا شگفتیها را ببینید.📚(همان، 20262)
💢6. توجه به سنت الهی عکس العمل نگاه حرام
امام صادق علیه السلام میفرماید: کسی که به دنبال زنان مردم نگاه کند، دیگران نیز دنبال ناموس او نگاه خواهند کرد.📚(وسائل الشیعه،ج14،ص945 ) درحدیث دیگر میخوانیم: نسبت به زنان دیگران عفت بورزید تا دیگران به زنان شما عفت بورزند.📚(خصال،ج1،ص29 )
💢7. دعا و توسل
امام علی علیه السلام میفرماید: «هرگاه نگاه یکی از شما به زنی افتاد که او را به شگفتی واداشت، نزد همسرش برود و راه شیطان را به قلب خویش ببندد و اگر همسري ندارد دو رکعت نماز بخواند و خدا را زیاد ستایش کند و سپس از فضل و لطف خدا درخواست کند، آنگاه خدا به او آنچه را که بی نیازش کند، میبخشد.📚(میزان الحکمه، شماره 20279 )
در دعاي امام زمان علیه السلام آمده است: وَ اغْضُضْ أَبْصَارَنَا عَنِ الْفُجُورِ وَ الْخِيَانَةِ ؛ خدایا! چشمانم را از گناه و خیانت باز دار!
💠چه خوب است که این فراز دعا را در قنوت نماز خود قرار دهیم.
از امام علی علیه السلام سؤال شد، با چه چیزي میتوان بر چشم مسلط شد؟ فرمود: این آتش با توجه به این نکته که تحت نظر پادشاهی آگاه بر رازها هستیم، خاموش میشود.
📚راهکارهای دوری از گناه سلسله مباحث چشم چرانی، نوشته عزیزالله حیدری
ادامه دارد....
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#قمار
✍قمار از کارهایی است که در اثر عدم توجه به هدف بلند زندگی و یا جهل به مقصد ارزشمند آفرینش و به قصد سرگرمی و یا طمع در پولهای بادآورده و مفتخواری، آدمی را به خود مشغول میکند و به همین دلیل، اسارت دائمی دارد، چون آتش طمع را برافروخته مینماید و طمع اسارت ابدی است.📚(غررالحکم)
💠 خداوند چه زیبا آثار آن را افشاء نموده؛ قرآن در سوره مباركهي مائده آيه 91 ميگويد: « إِنَّما يُريدُ الشَّيْطانُ أَنْ يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَداوَةَ وَ الْبَغْضاءَ فِي الْخَمْرِ وَ الْمَيْسِرِ وَ يَصُدَّكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ عَنِ الصَّلاةِ فَهَلْ أَنْتُمْ مُنْتَهُون »
« شيطان مىخواهد به وسيله شراب و قمار، در ميان شما عداوت و كينه ايجاد كند، و شما را از ياد خدا و از نماز بازدارد. آيا(با اين همه زيان و فساد، و با اين نهى اكيد،) خوددارى خواهيد كرد؟! »
🔴یعنی در قمار هیچ احساسی جز غلبه و بُرد نیست و همین است که فوراً زمینهساز کینه، دشمنی و دعوا میگردد، گرچه روشهای جدید شرط بندی و قمارهای مدرن ایجاد شده اما آثار روان شناختی قمار، عمومی بوده و در قرآن به راحتی قابل مشاهده است، در واقع قمار، مقدمات کینه، دشمنی و درگیری را ایجاد میکند و جالب توجه است که، در آمریکا شهر ویژه قمار خانههای بزرگ لاس وگاس را City Of Sin، یعنی شهر گناه مینامند.
اکنون حتی ورزشهایی مثل فوتبال به نوعی قمار بازی و شرطبندی دچار شده و میبینیم که چگونه به میدان تنازع و درگیری تبدیل شده است.
📚راهکارهای دوری از گناه سلسله مباحث قمار و شراب، نوشته عزیزالله حیدری
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
✍چگونه گناه نکنیم !؟
شب اول، قسمت اول:
🔸انسان جایز الخطا نیست بلکه ممکن الخطاست؛ اصلا انسان جایز نیست خطا کند.
🔹شیطان کارش ارائه گناه است و هیچگاه شخصی را مجبور به انجام گناه نمیکند.
🔸شیطان میگوید: پیغمبرآمد و صراط مستقیم را به تو نشان داد و گفت بیا به این مسیر، من هم به تو راه انحرافی را نشان دادم، تصمیم با خودت بود کدام راه را انتخاب کنی.
✅انواع راههای نفوذش شیطان:
💢اولین راه نفوذ شیطان وحی است؛ همانگونه که ما وحی الهی داریم دقیقا وحی شیطانی هم داریم.
🔹انسان، انتخاب کننده اصلی در شنیدن وحی الهی یا وحی شیطانی میباشد؛ انسان است که مشخص میکند دل و گوش خود را به وحی الهی بسپارد و یا دل در گروی شیطان قرار دهد.
🔸وحی یک ارتباط سریع و پنهانی است؛ دقت کنید یک فکری در ذهنتان میافتد، ببینید این ذهنیت مال شماست یا خیر!!!
🔹برای مقابله با وحی شیطانی باید خودشناس بود، یعنی لازم است انسان تشخیص دهد و این دقت را داشته باشد که دریابد آن چه به ذهنش میرسد و او را به انجام کاری سوق میدهد از سوی شیطان به او وحی گردیده است. در این هنگام سریع" فستعذ بالله" بگویید سریع یک ذکر بگویید" لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم" صلوات بفرستید. بله اینها واقعا تأثیرگذار است.
🔸در طی این مسیر، اهل بیت کشتی نجات هستند؛ هم مسیر را نشان میدهند هم ما را در این مسیر همراهی میکنند. نمیگویند بروید، میگویند بیایید چون خودشان میگیرند و مسیر را میبرند.
🔹یادمان باشد در این مسیر به خودمان دروغ نگوییم تا بتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم.
🔸از این روست که پس از ترک اولی توسط حضرت آدم (ع) و توبه او با استعانت از کلمات الهی، جایگاه و منزلت او نزد خدای متعال افزایش یافت و مطابق آیه ۱۲۲ سوره طه (گوید ثُمَّ اجْتَباهُ رَبُّهُ فَتابَ عَلَیهِ وَ هَدی) مقام حضرت آدم پس از توبه و ترمیم خود، از پیش از گناه، بالاتر رفت.
🔹ضعف های ما با وجود ابلیس آشکار میشود؛ وقتی این ضعفها را ترمیم کنیم ما آدم تر میشیم.
🔸در سیستم آفرینش الهی، ابلیس ملعون جزئی از پازل الله تعریف شده. ابلیس برای یک مؤمن میتواند یک فرصت باشد. میگوید من خودم متوجه نبودم ایراداتم کجاست، این ملعون برای من مشخص کرد.
🔹آدم عاقل از یک سوراخ دو بار گزیده نمیشود.
⭕️حق الناس را رعایت کنید که خدا حق الناس را از شهید هم میگیرد، چون خداوند عادل است.
📚سخنرانی استاد علی اکبر #رائفی_پور؛ رمضان 1393، حسینه پیروان حضرت مهدی(عج)
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
راه های نجات از #چشم_چرانی:
💢8. یاد قیامت:
امام علیعلیه السلام میفرماید: یاد بازگشت به سوي خدا، آنان را از گناه چشم باز داشته. (میزان الحکمه، شماره 2031)
💢9. توجه به آگاهی خدا:
💠يعْلَمُ خائِنَةَ الْأَعْيُنِ وَ ما تُخْفِي الصُّدُورُ
او چشم های خیانتکار ( یا خیانت چشم ها را مانند نگاه در موارد ممنوعه ) و آنچه را که سینه ها پنهان می کنند ( از کفر و افکار حرام و صفات رذیله ) می داند. (غافر/19)
💢10 . توجه به آیات ویژه
💠أ لَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَري
آیا ندانست که خداوند ( همه اعمالش را ) می بیند؟! (علق/14)
💢11 . توجه به پاداش بهشتی
💠يطافُ عَلَيْهِمْ بِصِحافٍ مِنْ ذَهَبٍ وَ أَکْوابٍ وَ فيها ما تَشْتَهيهِ الْأَنْفُسُ وَ تَلَذُّ الْأَعْيُنُ وَ أَنْتُمْ فيها خالِدُونَ
و بر آنان کاسه هایی زرین و کوزه هایی گردانده می شود ، و در آنجا آنچه دل ها اشتها کند و چشم ها لذت برد مهیاست ، و شما در آنجا جاودانید.(زخرف/71)
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
✍#غیبت می تواند به اشکال مختلف انجام گردد:
🔹1- با زبان؛
🔸2- با عمل؛ یعنی ادای راه رفتن کسی را در آورد.
🔹3- با اشاره؛ مثل آنکه زنی که نزد عایشه آمد و هنگام رفتن، عایشه با دستش اشاره به کوتاهی قد او کرد و پیامبر صلی الله علیه و آله به او فرمود: جداً غیبت کردی. 📚جامع السعادات مرحوم نراقی، ج2،ص 286.
🔸4- در رسانه ؛آیت الله خامنه ای ـ مد ظله العالی ـ فرموده اند:
وسائل مدرن امروز مشمول همین حکم است. خواندن وبلاگ هم مثل خواندن کاغذ است، کتاب است، نامه است، مثل شنیدن حرف است. استماع غیبت شامل همه این ها می شود. دوربین هم همین جور است. چنانچه کسی یک خطایی را از فردی دیده و با دوربین ضبط کرد و آمد یک جایی نشان داد این هم همان است (شامل غیبت است). 📚درس خارج از فقه رهبر انقلاب، تاریخ 8/10/1389
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
✍حدیث عقل و جهل
سماعه گوید خدمت حضرت صادق علیه السّلام بودم و جمعى از دوستانش هم حضور داشتند که ذکر عقل و جهل بمیان آمد؛ حضرت فرمود: عقل و لشکرش و جهل و لشکرش را بشناسید.
سماعه گوید من عرض کردم قربانت گردم غیر از آنچه شما بما فهمانیدهاید نمیدانیم.
حضرت فرمود: خداى عز و جل عقل را از نور خویش و از طرف راست عرش آفرید و آن مخلوق اول از روحانیین است پس بدو فرمود پس رو او پس رفت سپس فرمود پیش آى پیش آمد.
خداى تبارک و تعالى فرمود: ترا با عظمت آفریدم و بر تمام آفریدگانم شرافت بخشیدم
سپس جهل را تاریک و از دریاى شور و تلخ آفرید باو فرمود پس رو پس رفت فرمود پیش بیا پیش نیامد. فرمود: گردنکشى کردى؟ او را از رحمت خود دور ساخت
سپس براى عقل هفتاد و پنج لشکر قرار داد.چون جهل مکرمت و عطاء. خدا را نسبت به عقل دید دشمنى او را در دل گرفت و عرض کرد: پروردگارا این هم مخلوقى است مانند من. او را آفریدى و گرامیش داشتى و تقویتش نمودى، من ضد او هستم و براو توانائى ندارم، آنچه از لشکر به او دادى بمن هم عطا کن.
فرمود: بلى میدهم ولى اگر بعد از آن نافرمانى کردى ترا و لشکر ترا از رحمت خود بیرون میکنم
عرض کرد خشنود شدم.
پس هفتاد و پنج لشکر باو عطا کرد.
و هفتاد و پنج لشکرى که به عقل عنایت کرد .
🔴(جنود عقل و جهل) بدین قرار است:
خیر و آن وزیر عقل است و ضد او را شر قرارداد، که آن وزیر جهل است؛
و ایمان و ضد آن کفر؛
و تصدیق حق و ضد آن انکار حق؛
و امیدوارى و ضد آن نومیدى؛
و دادگرى و ضد آن ستم؛
و خشنودى و ضد آن قهر و خشم؛
و سپاسگزارى و ضد آن ناسپاسى؛
و چشم داشت رحمت خدا و ضد آن یأس از رحمتش؛
و توکل و اعتماد بخدا و ضد آن حرص و آز؛
و نرم دلى و ضد آن سخت دلى؛
و مهربانى و ضد آن کینهتوزى؛
و دانش و فهم و ضد آن نادانى؛
و شعور و ضد آن حماقت؛
و پاکدامنى و ضد آن بىباکى و رسوائى؛
و پارسائى و ضد آن دنیاپرستى؛
و خوشرفتارى و ضد آن بدرفتارى؛
پروا داشتن و ضد آن گستاخى؛
و تواضع و ضد آن کبر؛
و آرامى و ضد آن شتابزدگى؛
و خردمندى و ضد آن بیخردى؛
و خاموشى و ضد آن پرگوئى؛
و رام بودن و ضد آن گردنکشى؛
و تسلیم حق شدن و ضد آن تردید کردن؛
و شکیبائى و ضد آن بیتابى؛
و چشمپوشى و ضد آن انتقامجوئى؛
و بىنیازى و ضد آن نیازمندى؛
و بیاد داشتن و ضد آن بىخبر بودن؛
و در خاطر نگهداشتن و ضد آن فراموشى؛
و مهرورزى و ضد آن دورى و کنارهگیرى؛
و قناعت و ضد آن حرص و آز؛
و تشریک مساعى و ضد آن دریغ و خوددارى؛
و دوستى و ضد آن دشمنى؛
و پیمان دارى و ضد آن پیمانشکنى؛
و فرمانبرى و ضد آن نافرمانى؛
سرفرودى و ضد آن بلندى جستن؛
و سلامت و ضد آن مبتلا بودن؛
و دوستى و ضد آن تنفر و انزجار؛
و راستگوئى و ضد آن دروغگوئى؛
و حق و درستى و ضد آن باطل و نادرستى؛
و امانت و ضد آن خیانت؛
و پاکدلى و ضد آن ناپاکدلى؛
و چالاکى و ضد آن سستى؛
ونشاط و زیرکى و ضد آن کودنى؛
و شناسائى و ضد آن ناشناسائى؛
و مدارا و رازدارى و ضد آن راز فاش کردن؛
و یک روئى و ضد آن دغلى؛
و پردهپوشى و ضد آن فاش کردن؛
و نمازگزاردن و ضد آن تباه کردن نماز؛
و روزه گرفتن و ضد آن روزه خوردن؛
و جهاد کردن و ضد آن فرار از جهاد؛
و حج گزاردن و ضد آن پیمان حج شکستن
و سخن نگهدارى و ضد آن سخن چینى؛
و نیکى بپدر و مادر و ضد آن نافرمانى پدر و مادر؛
و با حقیقت بودن و ضد آن ریاکارى؛
و نیکى و شایستگى و ضد آن زشتى و ناشایستگى؛
و خودپوشى و ضد آن خود آرائى؛
و تقیه و ضد آن بىپروائى؛
و انصاف و ضد آن جانبدارى باطل؛
و خودآرائى براى شوهر و ضد آن زنادادن؛
و نظافت و پاکیزگى و ضد آن پلیدى؛
و حیا و آزرم و ضد آن بىحیائى؛
و میانه روى و ضد آن تجاوز از حد؛
و آسودگى و ضد آن خود را برنج انداختن؛
و آسانگیرى و ضد آن سختگیرى؛
و برکت داشتن و ضد آن بىبرکتى؛
و تندرستى و ضد آن گرفتارى؛
و اعتدال و ضد آن افزونطلبى؛
و موافقت با حق و ضد آن پیروى از هوس؛
و سنگینى و متانت و ضد آن سبکى و جلفى؛
و سعادت و ضد آن شقاوت؛
و توبه و ضد آن اصرار بر گناه؛
و طلب آمرزش و ضد آن بیهوده طمع بستن؛
و دقت و مراقبت و ضد آن سهل انگارى؛
دعا کردن و ضد آن سرباز زدن؛
و خرمى و شادابى و ضد آن سستى و کسالت؛
و خوشدلى و ضد آن اندوهگینى؛
مأنوس شدن و ضد آن کناره گرفتن؛
و سخاوت و ضد آن بخیل بودن.
پس تمام این صفات (هفتاد و پنجگانه) که لشکریان عقلند جز در پیغمبر و جانشین او و مؤمنى که خدا دلش را بایمان آزموده جمع نشود اما دوستان دیگر ما برخى از اینها را دارند تا تدریجا همه را دریابند و از لشکریان جهل پاک شوند آنگاه با پیغمبران و اوصیاءشان در مقام اعلى همراه شوندو این سعادت جز با شناختن عقل و لشکریانش و دورى از جهل و لشکریانش بدست نیاید خدا ما و شما را بفرمانبرى و طلب ثوابش موفق دارد.
📚اصول کافى-ترجمه مصطفوى، ج1، ص: 24
_____________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#داستان_های_اخلاقی
✍مردی نزد پیامبر(ص) آمده و گفت: در پنهان به گناهانی چهارگانه مبتلا هستم؛ زنا، شرابخواری، سرقت و دروغ. هر کدام را تو بگویی به خاطرت ترک میکنم.
💠پیامبر (ص) فرمود: #دروغ را ترک کن.
مرد رفت و هنگامی که قصد زنا کرد با خود گفت: اگر پیامبر (ص) از گناه من پرسید، باید انکار کنم و این نقض عهد من است (یعنی دروغ گفتهام) و اگر اقرار به گناه کنم، حدّ بر من جاری می شود. دوباره نیّت دزدی کرد و همین اندیشه را نمود و درباره کارهای دیگر نیز به همین نتیجه رسید. به نزد پیامبر(ص) آمد و گفت: یا رسولالله! تو همه راهها را بر من بستی، من همه را ترک نمودم. (1)
در چنین موقعیتی حساس است که بینش دینی ما دستور میدهد دروغ شوخی و جدی، هر دو باید ترک شود. و دروغهای کوچک نیز همچنین.(2)
📚1-میزان الحکمه، جلد 8، صفحه 344
📚2-مضمون روایت، جلد 8، صفحه 345
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah