🏴چرا شیعیان از شب اول محرم محزون میشوند؟
◾️به امام صادق صلوات الله عليه عرض شد: آقای من به فدایتان شوم، وقتی کسی می میرد یا کشته می شود جلسه نوحه ای برای او می گیرند؛ و من مشاهده می کنم که شما و شیعیانتان از اول ماه محرم اقامه عزا می کنید.
◾️حضرت فرمودند:این چه حرفی است! هنگامی که هلال ماه محرم دمیده می شود، ملائکه پیراهن امام حسین عليه السّلام را آویزان می کنند در حالیکه از ضربه های شمشیر پاره پاره شده و آغشته به خون است؛ ما و شیعیانمان این پیراهن را با چشم دل (و نه با چشم ظاهری) می بینیم، پس اشک های ما سرازیر می شود.
📚خصائص الزینبیة، ص ۴۹ - ثمرات الأعواد
📌لزوم توجه به جنگ شناختی در مدیریت بحرانها
🔺 در روزهای گذشته با ورود سامانه بارشی مانسون(نسیمهای دریایی شدید که در فصل تابستان منجر به بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب میشود)، سنگ محک مدیریت بحران در کشور رقم خورده است.
🔸️گزارههایخبری:
1️⃣طی چند روز اخیر، به دلیل فعالیت جریانهای مانسون، بارشهای شدیدی در بخشهایی از ایران و کشورهایی همچون پاکستان، افغانستان و امارات و کشورهای حوزه خلیجفارس و ... در حال وقوع است که ازیکطرف باعث خسارات زیادی به زیرساختها و از طرفی دیگر باعث رفع کمبود آب این کشورها در سختترین شرایط شده است.
2️⃣یکی از ساختارهای اداری کشور که همه ساختارهای حاکمیتی در آن عضویت و وظایف مشخص دارند، «سازمان مدیریت بحران کشور» است که هدف آن کاهش روند بحرانها، کنترل و رفع بحران، نجات جان انسانها، ارائه خدمات به آسيبديدگان، محدود كردن آسیبها و خسارات بعدي است.
3️⃣مدیریت بحران در ماههای گذشته گرچه موفقیتهایی در مقابله با بحرانهایی مانند حادثه متروپل و زلزله بندرعباس نداشته است؛ اما پس از این نوع حوادث بلافاصله برای نجات جان انسانها و کمک به آسیب دیدگان وارد عمل شده و مانع از تلفات بعدی شده است.
🔸️گزارهتحلیلی: باوجود اینکه سازمانهای مدیریت بحران در سایر کشورهای جهان بسیار ضعیفتر بوده و حضور میدانی ضعیفی در بلایای طبیعی و غیرطبیعی دارند اما نظام اطلاعرسانی موفقی دارند؛ بااینوجود، در ایران مدیریت بحران با سرعت و کیفیت وارد عمل میشود و گروههای مختلف امدادرسان اعم از هلالاحمر، مراکز و گروههای بهداشتی، قوای نظامی، گروههای جهادی و عامه مردم بهخوبی مدیریت و ساماندهی میشود، بااینحال نظام اطلاعرسانی به خاطر ضعف مدیران رسانه در شناخت اولویتها و عدم سواد رسانهای با مشکل جدی مواجه است؛ از یکسو قبل از وقوع بحرانهای طبیعی، هماهنگ با سازمانهای مسئول، به اطلاعرسانی و آگاهی بخشی عموم نپرداخته و در زمان مدیریت بحران نیز با انتشار محتواهای دلخراش و آسیبزا بر روح و روان مخاطب، موجب تشویش اذهان و ایجاد فضای بیاعتمادی نسبت به ارگانهای مسئول در میدان، عملاً موجب کند شدن مدیریت بحران میشوند. برای حل این معضل باید قوانین مرتبط با مدیریت بحران، در گذر زمان، از قوانین بخشی به قوانین جامع تبدیل شود و همه تشکلها، سازمانها و نهادهای کشور طبق یک ساختار مدیریتی هوشمند، از برنامهریزی، طراحی و مهندسی زیرساختها، تحت مدیریت پدافند غیرعامل عمل کنند تا کشور در مقابل سیل، زلزله، کمآبی و انواع بلایای طبیعی و غیرطبیعی و حتی جنگ شناختی مقاوم باشد.
🔷قهرمان پوشالی
💢 بارها به بهانههای مختلف شاهد تحقیر کشورمان توسط عدهای خودکمبین در برابر کشور سلطنتی امارات بودهایم.
🔸یکی از عجیبترین تعبیرها افاضات حمید فرخنژاد بود که در پیامی اینستاگرامی مدعی شد«میان اینهمه شیخ که توی مملکتمان شبانهروز تلاش میکنند، کاش یک شیخ محمد بن راشد داشتیم».حالا مروری کوتاه بر عملکرد حکام اماراتی می کنیم:
⭕️در سطح بینالمللی:
🔻با وجود اجرای همه جانبه سیاستهای استکبار جهانی،در معادلات جهانی،امارات بازیگری ضعیف و غیرقابل اتکا محسوب میشود.
🔻 در جریان ائتلاف نظامی_سیاسی علیه دولت سوریه متحمل شکست شد.
⭕️ در سطح منطقهای:
🔻تنش زایی با برخی از کشورهای منطقه از جمله ایران.
🔻در یمن با شکستی مفتضحانه مجبور به فرار از این کشور شد.
🔻در خیانتی آشکار روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی و علنی ساخت.
⭕️در سطح داخلی:
🔻بحران مشروعیت داخلی
🔻با وجود بهرهمندی از سرویسها و نیروهای امنیتی آمریکایی و صهیونیستی در حفظ امنیت بندر حیاتی و امنیتی فجیره ناکام ماند.
🔻این روزها هم شاهد نارضایتی مردم امارات از ناکارآمدی حاکمیت در کنترل سیل و امدادرسانی بودهایم و خبری هم از شبکه فاضلاب اتوماتیک و... نبوده است.
✅جریان تحریف با بزرگنمایی از خاندان پادشاهی امارات سعی میکند با مهندسی افکار عمومی در ایران و ناکارآمد جلوه دادن نظام، در مردم ایجاد یأس و ناامیدی کند.در حالی که شیخ محمد بن راشد حتی در مدیریت منزلش هم ناکام بوده،بطوری که همسر وی که خواهر پادشاه اردن نیز می باشد مخفیانه به انگلیس گریخت و پس از افشاگری علیه حاکم امارات ،پناهندگی دیپلماتیک گرفت.
#جریانتحریف
#جنگروایتها
سقط جنين سير صعودي وحشتناكي داشته است.
معاون رئیسجمهور:
🔺متاسفانه سقط جنین در کشور بسیار زیاد است و در ۱۰ سال گذشته سیر صعودی وحشتناکی داشته است. ۹۸ درصد این سقطها هم مشروع بوده است.
🔺دلیل این سقطها ایجاد ترس و سخنانی است که توسط کادر مراقبتهای درمانی به خانوادهها الغا میشود.
🔺ایجاد انگیزه اشتغال، فرزندآوری و فرزندپروری از موارد مهمی است که سرمایهگذاری کمی روی آنها شده است و باید این موضوعها مورد توجه قرار گیرد.
🔺تاکنون ۵۰ هزار خودرو به مادران داده شده که این موضوع بار #اقتصادی چندانی ندارد.
🔺از کسانی که به صورت مردمنهاد، چه در بخشهای تشویق به فرزندآوری و چه در بخشهای ممانعت از سقط جنین، فعالیت میکنند پشتیبانی میکنیم و اگر اشکالهاي قانونی در کار باشد، آنها را رفع میکنیم.
🛑 مسئولیت شناسی
🔹چند سال قبل، وقتی سیل و زازله می آمد، یا برف و کولاک، جاده ها و اتوبان ها را می بست، سطح بحث این بود که شهردار، استاندار و وزیر و رئیس کجاست؟ در سفر آلمان است، یا سفر تفریحی کیش و قشم، که حاضر نیست سفر را متوقف کند؟! چند روز طول می کشید تا برخی از آنها به محل حادثه و بحران برسند.
♦️اما در سیل اخیر، از معاون اول رئیس جمهور تا وزیر کشور، استانداران، فرمانداران و شهرداران، اغلب ضمن بسیج امکانات، به یاری آسیب دیدگان شتافتند و خود در میدان حاضر شدند. موارد مشابه این رویکرد درست را هنگام وقوع چند مورد زلزله، از مدیران شاهد بوده ایم. دم همه این مدیران وظیفه شناس گرم!
🔹حالا سطح بحث فرق کرده است؛ اگر دیروز بحث بر سر این بود که چرا فلان مدیر، چند روز طول می کشد تا به محل حادثه برود و از نزدیک، بحران را مدیریت کند، حالا عده ای مو را از ماست می کشند و حضور مدیران مسئولیت شناس در میدان را نیت خوانی می کنند!
♦️عده ای خرده گیری کرده اند که "چرا فلان شهردار یا نماینده مجلس، هنگام حضور در منطقه سیل زده، چکمه پایش نیست؟ یا چرا از آنها، در حالی که پاچه شلوار شان گِلی است، عکس گرفته شده و لابد می خواستند کار نمایشی انجام دهند"(!)
🔹این که مسئولان، هنگام حادثه، روز باشد یا شب، مسئولیت شناس باشند و از نزدیک، امداد رسانی را مدیریت کنند، وظیفه آنهاست نه امری مستحب. بنابراین خرده گیری و نیت خوانی درباره رفتار آنها بی جاست. چرا که هم کشف انگیزه دشوار است، و هم آنها به حداقل وظیفه خود عمل کرده اند و منتی بر سر کسی ندارند.
♦️البته که خدمت به خلق برای رضای خدا، با ظاهر سازی، زمین تا آسمان فرق دارد. اما پیشرفت بسیار مهمی حاصل شده که مدیران بر خلاف گذشته، احساس می کنند وظیفه ای متوجه آنهاست و از این مسئولیت، شانه خالی نمی کنند. این فرهنگ باید تعمیق شود تا هیچ مدیری نتواند از نوکری مردم شانه خالی کند.
✍محمد ایمانی
🔴 پاسخی به ادعای جناب نصیری
🔻 آقای مهدی نصیری در کانال تلگرامی خود سخنی از امیرالمؤمنین(ع) را نقل کرده که در آن حضرت خطاب به خوارج می فرمایند: «ما آغازگر هیچ جنگی با شما نخواهیم بود، مگر آنکه شما جنگی را آغاز کنید.»
و سپس بیانات رهبرانقلاب خطاب به پوتین که پیش دستی روسیه در شروع جنگ اوکراین را تأیید فرموده اند را در تضاد با این فرمایش امیرالمؤمنین(ع) دانسته اند.
🔹 آقای نصیری! جمله ای که شما به آن استناد جسته اید، مربوط به روش برخورد با مخالفان داخلی حکومت است که تا وقتی دست به سلاح نبردند و تهدیدات امنیتی ایجاد نکردند، حکومت اسلامی با آنها مدارا می کند؛ اما نحوه مواجهه با دشمن خارجی بگونه دیگری است. بعید است شما، که ظاهراً با قرآن و نهج البلاغه آشنا هستید، این جمله معروف امیرالمؤمنین(ع) در خطبه 27 نهج البلاغه خطاب به کوفیان را نشنیده باشید:
🔸«وَ قُلْتُ لَكُمُ اغْزُوهُمْ قَبْلَ أَنْ يَغْزُوكُمْ فَوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا؛ و به شما گفتم به دشمن حمله کنید قبل از آنکه آنان به شما حمله کنند؛ پس به خدا سوگند هیچ قومی نیست که در درون خانه¬اش مورد تهاجم دشمن واقع شدند، مگر آنکه آن قوم ذلیل شدند.» (نهج البلاغه؛ خطبه ۲۷)
🔹 آقای نصیری! هیچ حکومت عاقلی(چه مسلمان و چه غیرمسلمان) اجازه نمی دهد دشمن خارجی اش تا نزدیکی مرزهای کشورش نفوذ کند و پایگاه بزند و آنگاه منتظر حمله دشمن بماند، و او هیچ اقدامی نکند.
🌸 الحمدلله که مدیریت کلان کشور در دست حکیم عاقل و زیرکی مثل آیت الله خامنه ای است، نه ساده اندیشانی همچون شما.
ایران و آمریکا پس از مرگ برجام چه خواهند کرد ؟
🔸️تقریبا بر همگان روشن گشته که مذاکرات احیای برجام به نتیجه نخواهد رسید و ۲ طرف ماجرا باید به دنبال پی گیری پلنB خود باشند .
🔸️به نظر می رسد آمریکا به هیچ وجه تحول جدیدی در خصوص اقداماتش علیه ایران انجام نخواهد داد و برای مثال به سمت گزینه نظامی نمی رود و صرفا به قول خودش افزایش فشار تحریمی را در دستور کار قرار می دهد.
🔸️ایران نیز برخلاف کلیپی که این روزها منتشر شده به دنبال ساخت بمب اتمی نمی رود اما غنی سازی اورانیوم را سرعت می بخشد .
🔸️ایران اکنون به اندازه تولید یک بمب اتم اورانیوم غنی شده در اختیار دارد و مترصد آنست که تا می تواند ذخیره مواد غنی شده خود را برای روز مبادا افزایش دهد .
🔸️به اعتقاد نگارنده حداقل تا ۲ سال آینده جمهوری اسلامی به صورت بالفعل تولید سلاح هسته ای را دنبال نخواهد کرد مگر در صورتی که مورد تعرض مستقیم نظامی قرار گیرد که چنین چیزی در دوره دموکرات ها کاملا دور از تصور است.
🔸️اگر جمهوری خواهان تندرو (مثلا ترامپ) در انتخابات ۲۰۲۴ پیروز شوند و خطر تهدیدات نظامی افزایش یابد آنگاه می توان تغییر راهبرد در برنامه هسته ای از جانب تهران را انتظار داشت .
🔸️دوباره تاکید می شود ایران واقعا به دنبال تولید بالفعل سلاح اتمی نیست اما خطر تهدیدات نظامی ممکن است نقشه راه این کشور را دگرگون نماید.
🔸️جمهوری اسلامی به عنوان حکومتی دینی که یک فقیه و مجتهد شیعه در راس آن قرار گرفته و استنباط های فقهی رهبرش ابتدا بر مبنای نص قرآن است، همواره آیه "موازنه وحشت" (وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍۢ وَمِن رِّبَاطِ ٱلْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِۦ عَدُوَّ ٱللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ ؛ ای مؤمنان در مقام مبارزه با آن کافران خود را مهیا کنید و تا آن حد که بتوانید از آذوقه و تسلیحات و آلات جنگی و اسبان سواری زین کرده برای تهدید و ترسانیدن دشمنان خدا و دشمنان خودتان فراهم سازید) و همچنین آیه "مقابله به مثل" (فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ ؛ پس هر کس به شما تجاوز کرد، همانند آن بر او تعدی و تجاوز کنید) را در پستوهای ذهن خود دارد و در صورت صلاح دید اصول موازنه قوا و توانایی برای مقابله به مثل ( ولو اتمی ) را بر اساس دستورات قرآن اجرایی خواهد کرد .
🔸️در نتیجه به باور نگارنده نه جنگی در پیش خواهد بود و نه توافقی ، بلکه شرایط کنونی ادامه خواهد یافت .
🔸️البته هیچ بعید نیست شرق مدیترانه در آینده شاهد درگیری نظامی میان اضلاع محور مقاومت و رژیم صهیونیستی باشد و بن بست بین غرب و ایران بدینوسیله شکسته شود.
💬 چرا خرید نان افزایش یافت؟
🔹افزایش تقاضا برای خرید نان در ماههای اخیر صف نانواییها را طولانی کرد. در حالی که مسئولان امر نسبت به این موضوع اظهار بیاطلاعی میکنند، اما کارشناسان روند صعودی نرخ سایر اقلام را علت این موضوع برمیشمارند. از سوی دیگر شنیده میشود تعدادی از نانواییها هم اقدام به توزیع آرد خارج از شبکه میکنند که این موضوع نیز باعث کاهش عرضه شده است
🔹بسیاری از مردم به دلیل ارزان بودن نانهای سنتی ناچار به خرید نان هستند. این در حالی است که پیش از این نانهای فانتزی بخشی از نیاز خانوارها را تأمین میکردند و اگر خانوادهای به نان خارج از ساعت کاری نانوایان سنتی احتیاج داشت از این واحدها تأمین نیاز میکرد. اما بعد از افزایش نرخ گندم و افزایش قیمت نان فانتزی، بخشی از نیاز مردم که با این نانها تأمین میشد به سمت نانهای سنتی سرازیر شد
🔹از سوی دیگر، اقلامی نظیر برنج، ماکارونی، روغن و … چنان جهشی داشتند که برخی شهروندان نان را جایگزین این اقلام کردهاند.
حجاب و چند ملاحظه ....
🔻مقام معظم رهبری در دیدار با ائمه جمعه سراسر کشور به یکی از موضوعاتی که به آن پرداختند، موضوع حجاب و زن است که این روزها در مورد آن در فضای مجازی و حقیقی بحث های زیادی صورت می گیرد.
1⃣ ایشان در بخشی از سخنان خود فرمودند: «وقتی چند سال قبل در یک جمع یک نفر از من پرسید که شما در قضیهی زن در مقابل غرب چه دفاعی دارید؟ من گفتم من دفاع ندارم، من حمله دارم! آنها باید دفاع کنند، آنها باید جواب بدهند. زن را تبدیل به کالا کردند. دفاع؟ من دفاع نمی کنم. ما مدعی هستیم در قضیه زن».
✅ از طرفی، این روزها هم شاهد هستیم که رسانه های معاند خارجی و بعضی دنباله روهای آنها در داخل کشور، هجوم گسترده ای علیه موضوع حجاب انجام داده اند.
🔹با این نکته ای که مقام معظم رهبری فرموده اند باید بیش از پیش به این موضوع توجه کنیم که کار ما در جهاد تبیین و فعالیت در رسانه ها، فضای مجازی، سخنرانی ها و ... ، فقط رفع شبهات و پاسخ به حمله غربی ها نیست، بلکه در موضوع زن و حجاب این ما هستیم که دست برتر را داریم و آنقدر شاهد مثال و ذکر مصادیق برای از بین رفتن جایگاه زن و تبدیل آن به کالا در تمدن غرب وجود دارد که می توان به همه جهانیان یادآوری کرد.
🔹در هر صورت باید تمدن غرب را در این زمینه محاکمه کرد و درس عبرتی برای تاریخ بشریت به یادگار گذاشت.
اگر غربی ها به طور پی در پی درگیر شوند و خود را در مقابل افکار عمومی ببینند، آنگاه مانند حال، تا این اندازه فرصت شبهه پراکنی و حمله به فرهنگ و اخلاق ما را ندارند.
🔹 ضروری است که در صدا و سیما و همچنین در عرصه سینما نیز برای این موضوع تدبیر ویژه ای اندیشیده شود.
2⃣ مسأله زن و حجاب به یکی از نقاط اصلی درگیری تمدن اسلامی با تمدن غرب تبدیل شده است.
🔹 مقام معظم رهبری نیز فرمودند: «حقیقت مسئله این است که زنِ باشرف و بااستعداد ایرانی یکی از بزرگترین ضربهها را به تمدن غرب زده. اینها دلشان پُر است».
🔹در حقیقت، از حضور در مسائل علمی گرفته تا کسب موفقیت در عرصه های گوناگون اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ...، حضور زن ایرانی با حجاب اسلامی در میدان های مختلف، آن هم در بالاترین سطوح، به تعبیر مقام معظم رهبری «باطلکننده یک زحمت و تلاش دویست سیصد ساله غرب است. نمی توانند تحمل کنند، عصبانی می شوند، خودشان را به در و دیوار می زنند تا بتوانند یک کاری بکنند. آن وقت می چسبند به قضیه حجاب، می چسبند به یک مورد و بنا می کنند تبلیغات کردن».
3⃣ رهبر انقلاب در بخشی از بیانات خود با اشاره به سخنان برخی ائمه جمعه در زمینه حجاب خطاب به آنها فرمودند: «باید متین، منطقی و دور از احساسات بیمورد برخورد کرد. حالا احساسات چیز خوبی است، چیز بدی نیست، اما اِعمال احساسات جا دارد.
بالاخره شما در این جور موارد، آن منطق استعماری غربی را که آتشبیار معرکه است و دست او مشغول کار است، افشا کنید».
🔻در اینجا باید به دو نکته توجه کرد؛ اول اینکه قطعاً برخی ولنگاری ها در سطح جامعه در مورد حجاب، دردآور است؛ اما ائمه جمعه در ضمن بیان این موضوع و تنبه به مردم، باید به لوازم تک تک کلماتی که در این زمینه اظهار می کنند، توجه داشته باشند تا بهانه به دست رسانه های معاند و مغرضان داخلی ندهند. اصل اولیه، تبیین منطقی و متین موضوع برای آحاد جامعه است.
🔻دوم اینکه، برخی حق ندارند که از این سخنان سوءاستفاده کرده و بگویند که مقام معظم رهبری مخالف برخورد قانونی با افراد هنجارشکن است و به تبیین منطقی و متین موضوع نظر دارند؛ زیرا تبیین، فرهنگ سازی و آموزش و همچنین برخورد قانونی با افراد متخلف و هنجار شکن، هر یک بخشی از وظایفی هستند که باید در مورد موضوع حجاب صورت گیرد و هیچ کدام را نباید و نمی توان جای دیگری قرار داد. البته این موضوع اختصاصی به حجاب هم ندارد و در موضوعات دیگر جامعه نیز صادق است.
🔹علاوه بر این، ایشان در سال 96 در دیدار با مداحان اهل بیت علیهم السلام فرمودند:
« ... ما که نگفتیم اگر کسی در خانه خودش در مقابل نامحرم روسریاش را برداشت، ما او را تعقیب می کنیم؛ [خیر] ما او را تعقیب
نمی کنیم، در خانهی خودش است، کار شخصی می کند. آن کاری که در ملأ انجام
می گیرد، درخیابان انجام می گیرد، یک کار عمومی است، یک کار اجتماعی است، یک تعلیم عمومی است؛ این [خطا]، برای حکومتی که به نام اسلام بر سرِ کار آمده است تکلیف ایجاد می کند. حرام کوچک و بزرگ ندارد؛ آنچه حرام شرعی است نبایستی بهصورت آشکار در کشور انجام بگیرد… شارع مقدس بر حکومت اسلامی تکلیف کرده است که مانع از رواج حرام الهی در جامعه بشود...».
🔰 بهانهای برای حمله به دولت!
🔹در پی حادثه خسارت بار سیل در بسیاری از نقاط کشور، همچون رویه دولت مردمی آقای رئیسی، مسئولین امر با حضور میدانی در مناطق سیلزده، ضمن اطلاع میدانی از وضعیت هموطنان و همدردی با آنان، تصمیمات مهم اجرایی برای کاهش آلام مردم و جلوگیری از خسارتهای بعدی گرفته شد. بااینحال این اقدام حسنه و انجاموظیفه توسط مسئولین، به مذاق بخش تندروی جریان اصلاحات خوش نیامد و با جنگ رسانهای، حضور مسئولین در مناطق سیلزده، بهانحاءمختلف زیر سؤال برده شد.
گزارههای خبری:
1️⃣روزنامه آرمان امروز با تیتر «پوپولیسم و بهرهگیری برخیها از فاجعه سیل»، نوشت: «سؤال اين است که بعد از حادثه سيل امامزاده داوود، آيا حضور علیرضا زاکاني و جمعي از نمايندگان مجلس که انتقادات عمومي را برانگيخته، از روي وظيفه بوده يا بيشتر يادگاري گرفتن عکسها و بهرهبرداري سياسي از حادثه بازنمايي ميشود؟!».
2️⃣ فاضل میبدی (عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم) نیز همصدا با این جریان تندرو، حضور نمایندگان مجلس در مناطق سیلزده را با هدف بهرهبرداری سیاسی توصیف کرد و آن را مورد هجمه قرار داد. او گفته است: «اینکه مسئولان مثلاً با حضور در محل سیل با کتوشلوار، درون گلولای فرو روند و دوربین حضور اینها را از زوایای مختلف عکس بگیرد، مشکلی از مردم حل نمیکند و بهتر است بهجای این کار در دفتر کارشان بروند و فکری برای درمان و چارهای برای جلوگیری از این حوادث بیندیشند».
3️⃣ سایت اعتماد آنلاین با انتشار عکس وزیر اقتصاد در مناطق سیلزده، نوشت: «بازدید میدانی از سیل به وزیر اقتصاد چه ربطی دارد؟ شوآف بس است».
گزارههای تحلیلی:
1️⃣ قطر، امارات، عربستان، کویت، عمان، بحرین و ایران در روزهای اخیر شاهد بارش شدید باران و جاری شدن سیل در برخی مناطق و شهرها بودند. نکته مهم آنکه در هیچ جای دنیا بهاندازه ایران ظرفیت بالای کمک مؤمنانه و داوطلبانه دیده نمیشود، موضوعی که زیباییهای آن باید به نمایش گذاشته شود و در قیدوبند جنگ رسانهای گم نشود.
2️⃣نقد غیرمنصفانه از مسئولین، با هدف بهرهبرداری سیاسی، بهسادگی از اظهارات فوق قابلبرداشت است. ازیکطرف به شهردار گیر میدهند که چرا چکمه به پا نکرده است، درحالیکه شهردار بهعنوان یک مدیر در صحنه حاضر شده است و قرار نیست کارگری کند، از طرف دیگر به وزیر اقتصاد که چکمهپوش بهعنوان نماینده رئیسجمهور برای بررسی وضعیت حضور دارد؛ اصل حضورش را زیر سؤال میبرند و آن را شواف مینامند!
3️⃣ در شرایط بحرانی مهمترین وظیفه مسئولین، حضور میدانی و مدیریت بحران بعد از فهم درست شرایط است. در دولت سابق زمان وقوع سیل، استاندار گلستان در کشور حضور نداشت و به علت غیبت طولانی، معاون اول رئیسجمهور او را برکنار کرد. در سیل خوزستان زمانی که رئیس سازمان بازرسی کل کشور به خوزستان سفر کرد تا بتواند برای حل مشکل مردم ورود جدی داشته باشد، نکته قابلتوجه عدم حضور استاندار در خوزستان بود و موارد اینچنینی که در دولت سابق فراوان دیده شد!
4️⃣مهمترین مسئله در موضوع اخبار حضور مسئولین در سیل را باید در «جنگ روایتها» علیه جریان انقلابی تحلیل کرد، زیرا اصل حضور مسئول، وظیفه بود؛ اما اطلاعرسانی بهصورت مثبت و دقیق صورت نگرفت؛ زیرا بهجای آنکه فیلمهایی از چرایی، اهمیت حضور و اقدامات صورت گرفته از سوی مسئولین انتشار داده شود، صرفاً به انعکاس چند عکس در رسانهها اکتفا شد و بهانه حمله به این حرکت تحسینبرانگیز حضور در میان آسیب دیدگان که در پیام اخیر رهبر معظم انقلاب نیز بدان اشاره شد، توسط جریان رقیب به حاشیه کشیده شد.
عراق و دوراهی تفاهم یا بحران؛
✍چهار پیام تظاهرات بغداد به جریان صدر
🔻این روزها عراق شاهد تظاهرات گسترده بخشی از طرفداران گروههای شیعه در کمال آرامش و بدون تنش بود که دلالتها و پیامهایی را با خود داشت:
1⃣گروههای شیعه عراقی نشان دادند که برخلاف ادعاهای جریان صدر، طرفدارانی غیرنظامی دارند که حاضرند برای دفاع از ساختار سیاسی و حاکمیت عراق با وجود همه انتقادها موجود به آن به میدان بیایند.
◾️ به تعبیر دیگر خواسته طرفداران صدر به عنوان بخشی از جامعه عراقی باید از طریق رایزنی و گفتوگو پیگیری شود و نه هیچ راهکار دیگری! خط قرمزی که تجمع امروز بغداد رسم کرد از این قرار بود: "هرگونه اقدام به کودتا و یکجانبهگرایی ممنوع است."
2⃣ شعارها، دستنوشتهها و پلاکاردها دلالت برآن دارد که این بخش از جامعه عراق بر جایگاه مرجعیت دینی نجف تاکید داشته و آن را فصل الخطاب خود میداند. به گونهای که مانند بحران داعش، نگاه همه طیفهای دربرگیرنده چارچوب هماهنگی شیعیان به بیت حضرت آیتالله سیستانی است.
3⃣خواسته بخش وسیعی از جامعه عراق کنار رفتن مصطفی الکاظمی نخستوزیر پیشبرد امور عراق است. تظاهرات امروز بار دیگر پرده از این واقعثت برداشت که نارضایتیها از الکاظمی به حد غیرقابل اغماض رسیده و احتمال استمرار حضور او در الخضراء نزدیک به صفر است.
4⃣تظاهرکنندگان، هماهنگی و همکاری بسیار بالایی را با رهبران سیاسی، از خود نشان دادند. تاکید نوری المالکی و شیخ قیس الخزعلی بر عدم ورود به منطقه الخضراء که طرفداران جریان صدر در آن حضور دارند تماما رعایت شد و این تظاهرات برخلاف ادعای محمد صالح العراقی، شخصیت نزدیک به سید مقتدی بدون هیچ درگیری با نیروهای امنیتی پایان یافت.
👈باید دید جریان صدر به رهبری سید مقتدی چه تصمیمی خواهد گرفت؛ جریانهای مختلف سیاسی عراق از کرد و اهل سنت گرفته تا شیعیان، مخالفت خود را با بیانیه دو روز پیش مقتدی صدر مبنی بر لزوم تغییر نظام ابراز داشتند.
👈آیا این جریان به فراخوانهای مختلف برای آغاز یک گفتوگوی فراگیر ملی تن خواهد داد یا همچنان بر راهبرد بحرانزای کنونی اصرار میورزد؟ زمان همهچیز را مشخص خواهد کرد!
📝 آغاز دور جدید مذاکرات هستهای بعد از تاسوعا و عاشورا
🍃🌹🍃
🔻جواد کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی: به احتمال زیاد دور جدید مذاکرات هستهای بعد از تاسوعا و عاشورا آغاز خواهد شد
🔹️در پیشنهاد جدید اروپا، بسیاری از مطالبات و خواستههای جمهوری اسلامی محقق شده است اما هنوز یک الی دو مورد باقی مانده که عمدتا مربوط به حوزه تحریمها میشود.
🔺بنظر میرسد با توجه شرایط فعلی، نهایتا طرف آمریکایی به خواستههای ایران تن خواهد داد و میتوانیم شاهد توافق و به نتیجه رسیدن مذاکرات باشیم.