📣 فراخوان طراحی تندیس و مدال خادم فرهنگ عمومی
🔰جایزه برگزیده اول: ۵۰ میلیون تومان
جایزه برگزیده دوم: ۳۰ میلیون تومان
و جایزه برگزیده سوم: ۱۵ میلیون تومان
📌جهت کسب اطلاعات بیشتر www.pcci.ir مراجعه کنید.
اصلاح فرهنگ عمومی از همه کارها مهم تر است، این کار محور کارهای دیگر است. مقام معظم رهبری (دامت برکاته)
🗞 نیشابور صاحب یک نشریه جدید شد
📑 در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات کشور با صدور مجوز نشریه جدید "چلّه "برای شهرستان فرهنگ پرور نیشابور موافقت شد.
📃 مسئول امور فرهنگی اداره فرهنگ وارشاد اسلامی نیشابور اظهار کرد: در جلسه هیأت نظارت برمطبوعات کشور که در تهران با حضور اعضا برگزار گردید، تقاضاهای صدور مجوز نشریات استان خراسان رضوی مورد بررسی قرار گرفت .
📑 نرجس مقدم پاشا گفت: در این جلسه همچنین ماهنامه «چلّه» در زمینه اجتماعی و فرهنگی به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی «اکرم عدالت جو » با گستره شهرستان نیشابور و نوع انتشار روزنامه ای پروانه انتشار گرفت.
🗒 وی خاطرنشان کرد: این ماهنامه به سردبیری حامد باغیشنی در حال برنامه ریزی برای آغاز رسمی فعالیت خود است.
🗓 مقدم پاشا یاد آور شد: مردم نیشابور در تمامی زمینه های مذهبی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی ، ورزشی و ... نشریات را خریداری و مطالعه می کنند.
📜 مسئول امور فرهنگی اداره فرهنگ وارشاد اسلامی نیشابور تصریح کرد: ما امیدواریم با نگرش خوبی که در میان مردم نیشابور به مطبوعات وجود دارد شهرداری و شورای اسلامی شهر مکانهایی را جهت ایستگاه روزنامه و خانه مطبوعات در سطح شهر به خصوص بوستان ها، ایستگاههای اتوبوس ، پایانه های مسافربری و راه آهن ایجاد نماید تا مردم در اوقات فراغت نشریات را مطالعه نمایند.
🔰 سیدباقرمیرعلمدار- روزنامه نگار
📣کارگاه شعر پارسی و و داستان با مشارکت خانه کتاب و ادبیات ایران در مشهد برگزار شد
🔰همزمان با سی و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، کارگاه شعر پارسی و داستان نویسی به همت معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و با مشارکت خانه کتاب و ادبیات ایران در مشهد برگزار شد.
دراین کارگاههای یک روزه آموزشی، شاعران و نویسندگان شهرستان های نیشابور، زبرخان و میان جلگه نیز حضور داشتند
💠 نیشابور برای پیکر استاد اسلامی ندوشن آغوش می گشاید
🔷 دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خراسان رضوی گفت: شهرستان مشاهیرپرور نیشابور در این استان برای استاد بزرگ ادبیات مرحوم محمدعلی اسلامی ندوشن آغوش گشوده و در روز پنجشنبه هفته جاری مراسم تشییع و خاکسپاری باشکوهی برای وی برگزار می کند.
🔶 دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خراسان رضوی گفت: نیشابور سرای مشاهیر بزرگ ادب پارسی میزبان پیکر استاد بزرگ ادبیات مرحوم محمدعلی اسلامی ندوشن است. مقرر است تا در روز پنجشنبه دوم آذر ۱۴۰۲، مراسم تشییع و خاکسپاری آن مرحوم، به جلالت نام و اعتبارش در باغ مشاهیر این شهر برگزار شود.
🔷 محمد حسین زاده در تشریح این مراسم افزود: پیکر استاد ندوشن بعد از گذشت یکسال و نیم از فوت ایشان به ایران بازگشت و طی برنامه ریزی انجام گرفته و همراهی خوبی که مسئولان نیشابور داشتند، این مراسم پنجشنبه این هفته در نزدیکی آرامگاه عطار برگزار خواهد شد.
🔶وی بیان کرد: از آنجا که قرار است پیکر استاد ندوشن در شهرستان های دیگری نیز تشییع شود، تاریخ های متعددی برای خاکسپاری پیکر ایشان گفته شده بود که در نهایت با هماهنگی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور و استان؛ ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۲ آذر ۱۴۰۲ برای تدفین پیکر استاد اسلامی ندوشن در نظر گرفته شده است.
🔶 به گفته مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی این مراسم با حضور اساتید حوزه ادبیات و دوستداران ایشان برگزار خواهد شد.
🔷 حسین زاده خاطر نشان کرد: از زمان فوت مرحوم اسلامی ندوشن سنگ مزاری برای ایشان در باغ مشاهیر نزدیکی آرامگاه عطار نیشابوری در نظر گرفته شده بود و پیکر آن مرحوم در همین محل به خاک سپرده خواهد شد.
🔶 گفتنی است محمدعلی اسلامی نُدوشن اردیبهشت ۱۴۰۱ در کانادا فوت کرد، حال بعد از گذشت بیش از یک سال پیکر او صبح یکشنبه، ۲۸ آبان به ایران بازگشت تا بعد از برگزاری مراسم تشییع، در خاک مردان سترگ، نیشابور و در جوار مشاهیر ادب پارسی آرام گیرد.
🔰 سیدباقرمیرعلمدار- روزنامه نگار
فرزند ایران» به وطن بازگشت
19 نوامبر، 2023 توسط ساره دستاران
محمدعلی اسلامی ندوشن پس از چند سال دوری از ایران به وطن بازگشت؛ اینبار اما پیکرش برای وداع و آرام گرفتن در خاک سرزمین مادری.
به گزارش ایسنا، پیکر چهره مطرح فرهنگ و ادب ایران که سال گذشته در کانادا از دنیا رفت، صبح امروز (یکشنبه، ۲۸ آبان) به فرودگاه امام خمینی رسید و مورد استقبال قرار گرفت.
هواپیمای حامل پیکر اسلامی ندوشن با ساعتی تاخیر به تهران رسید و تابوت او پس از طی مراحل گمرکی و بدرقه و تشییع روی دوش حاضران، با آمبولانس راهی بهشت زهرا شد تا پیکرش پس از انجام مراحل قانونی، فردا در تهران تشییع شود. بر روی تابوت نامش نقش بسته بود، امضایش و عنوان «فرزند ایران».
در مراسم استقبال از محمدعلی اسلامی ندوشن، علاوه بر نمایندگان خانواده او و محمدجواد حقشناس به عنوان وکیل خانواده، محمود شالویی - رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی -، نیکنام حسینیپور و نمایندگانی از سوی مردم یزد، ندوشن و نیشابور نیز حضور داشتند.
در ادامه ساعت ١٠ صبحِ روز سهشنبه، پیکر اسلامی ندوشن در دبیرستان ایرانشهر (محل تحصیل او) تشییع میشود و سخنران این مراسم میرجلالالدین کزازی است. ساعت ٢ بعدازظهر نیز پیکر او به سمت ندوشن تشییع میشود و مردم در میدان اسلامی ندوشن از او استقبال میکنند و بعد پیکرش به سمت خانه فرهنگی که او وقف کرده است (خانه پدری اسلامی ندوشن) منتقل میشود.
محمدعلی اسلامی ندوشن - شاعر، نویسنده، پژوهشگر و مترجم - که چند سال پیش برای دیدار با فرزندانش به کانادا رفت و بعد بهخاطر عوارض کهولت سن و کرونا آنجا ماندگار شد، پنجم اردیبهشت سال گذشته چشم از دنیا فروبست و خانواده پیکرش را همانجا به امانت به خاک سپردند تا در فرصت مناسب، طبق وصیت خودش به ایران برگردد و در نیشابور در جوار آرامگاه عطار و خیام آرام گیرد؛ هرچند زادگاهش یزد بود و از ندوشن برخاسته بود.
حالا البته قرار است هم با ندوشن و یزد وداع کند، با خانه پدری که آن را وقف کرده و دبیرستان محل تحصیلش، هم با تهران که سالها در آن زندگی و کار کرد، از دانشگاه تهران تا موسسه اطلاعات.
نگاهی کوتاه به زندگی محمدعلی اسلامی ندوشن
محمدعلی اسلامی ندوشن متولد ۱۳۰۴ در ندوشن یزد بود که پنجم اردیبهشت ۱۴۰۱ در کانادا از دنیا رفت. او دانشآموخته حقوق بینالملل از فرانسه بود و استاد پیشین دانشگاه تهران، که علاوه بر درسهای حقوقی، به تدریس نقد ادبی، سخنسنجی و ادبیات تطبیقی نیز میپرداخت. اسلامی ندوشن سالها زندگی خود را صرف تحقیق در آثار علمی و ادبی ایران و ترجمه آثار نویسندگان جهان کرد و آثارش بهصورت کتاب در بیش از ۵۰ جلد در زمینههای گوناگون اعم از ادبی، فرهنگی و اجتماعی به چاپ رسیده است.
برخی از کتابهای محمدعلی اسلامی ندوشن عبارتاند از: «ماجرای پایانناپذیر حافظ»، «چهار سخنگوی وجدان ایران»، «تأمّل در حافظ»، «زندگی و مرگ پهلوانان در شاهنامه»، «داستان داستانها»، «سرو سایهفکن»، «ایران و جهان از نگاه شاهنامه»، «نامه نامور»، «ایران را از یاد نبریم»، «به دنبال سایه همای»، «ذکر مناقب حقوق بشر در جهان سوم»، «سخنها را بشنویم»، «ایران و تنهائیش»، «ایران چه حرفی برای گفتن دارد؟»، «مرزهای ناپیدا»، «شور زندگی» (وان گوگ)، «روزها» (سرگذشت - در چهار جلد)، «باغ سبز عشق»، «ابر زمانه و ابر زلف»، «افسانه افسون»، «دیدن دگر آموز»، «شنیدن دگر آموز»، «جام جهانبین» و «آواها و ایماها».