eitaa logo
یاران فرهنگ وهنرنیشابور بزرگ
212 دنبال‌کننده
2.2هزار عکس
315 ویدیو
26 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
محمدعلی اسلامی ندوشن - شاعر، نویسنده، پژوهشگر و مترجم - که چند سال پیش برای دیدار با فرزندانش به کانادا رفت و بعد به‌خاطر عوارض کهولت سن و کرونا آن‌جا ماندگار شد، پنجم اردیبهشت سال گذشته چشم از دنیا فروبست و خانواده پیکرش را همان‌جا به امانت به خاک سپردند تا در فرصت مناسب، طبق وصیت خودش به ایران برگردد و در نیشابور در جوار آرامگاه عطار و خیام آرام گیرد؛ هرچند زادگاهش یزد بود و از ندوشن برخاسته بود.  حالا البته قرار است هم با ندوشن و یزد وداع کند، با خانه پدری که آن را وقف کرده و دبیرستان محل تحصیلش، هم با تهران که سال‌ها در آن زندگی و کار کرد، از دانشگاه تهران تا موسسه اطلاعات.
نگاهی کوتاه به زندگی محمدعلی اسلامی ندوشن محمدعلی اسلامی ندوشن متولد ۱۳۰۴ در ندوشن یزد بود که پنجم اردیبهشت ۱۴۰۱ در کانادا از دنیا رفت. او دانش‌آموخته حقوق بین‌الملل از فرانسه بود و استاد پیشین دانشگاه تهران، که علاوه بر درس‌های حقوقی، به تدریس نقد ادبی، سخن‌سنجی و ادبیات تطبیقی نیز می‌پرداخت. اسلامی ندوشن سال‌ها زندگی خود را صرف تحقیق در آثار علمی و ادبی ایران و ترجمه آثار نویسندگان جهان کرد و آثارش به‌صورت کتاب در بیش از ۵۰ جلد در زمینه‌های گوناگون اعم از ادبی، فرهنگی و اجتماعی به چاپ رسیده است.
برخی از کتاب‌های محمدعلی اسلامی ندوشن عبارت‌اند از: «ماجرای‌ پایان‌ناپذیر حافظ»، «چهار سخنگوی‌ وجدان‌ ایران»، «تأمّل‌ در حافظ»، «زندگی‌ و مرگ‌ پهلوانان‌ در شاهنامه»، «داستان‌ داستان‌ها»، «سرو سایه‌فکن»، «ایران‌ و جهان‌ از نگاه‌ شاهنامه»، «نامه‌ نامور»، «ایران را از یاد نبریم»، «به‌ دنبال‌ سایه ‌همای»، «ذکر مناقب‌ حقوق‌ بشر در جهان‌ سوم»، «سخن‌ها را بشنویم»، «ایران‌ و تنهائیش»، «ایران‌ چه‌ حرفی‌ برای‌ گفتن‌ دارد؟»، «مرزهای‌ ناپیدا»، «شور زندگی‌» (وان گوگ)، «روزها» (سرگذشت - در چهار جلد)، «باغ سبز عشق»، «ابر زمانه‌ و ابر زلف»، «افسانه افسون»، «دیدن‌ دگر آموز»، «شنیدن‌ دگر آموز»، «جام‌ جهان‌بین» و «آواها و ایماها».
محمدجواد حق‌شناس برنامه بدرقه پیکر دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن را این‌طور اعلام کرده است: روز دوشنبه ساعت ٨ صبح، پیکر اسلامی ندوشن از محل دانشکده ادبیات تا دانشکده حقوق تشییع می‌شود و ساعت ٩:٣٠ صبح همان روز مراسم بزرگداشت او در سالن حجت‌الاسلام دعایی در موسسه اطلاعات با خواندن پیامی از دکتر شیرین بیانی (همسر اسلامی ندوشن) و سخنرانی تعدادی از استادان حوزه فرهنگ و هنر برگزار و نماز بر پیکر استاد خوانده می‌شود. 
در نهایت، پنجشنبه دوم آذرماه مراسم تشییع و خاکسپاری اسلامی ندوشن در نیشابور انجام می‌شود. آیین تشییع  از آرامگاه خیام آغاز و پیکر به سمت آرامگاه عطار منتقل می‌شود و طبق وصیت‌نامه‌اش در شهر نیشابور که به عنوان بلاکشیده‌ترین شهر از آن نام‌ برده‌ است، به خاک سپرده می‌شود.
✍ فراخوان هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران 🔷 هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران در چهار گرایش نستعلیق، شکسته‌ نستعلیق، ثلث و نسخ برگزار می شود. 🎁 جوایز: نفرات اول هر بخش: ۲۵ میلیون تومان نفرات دوم هر بخش: ۲۰ میلیون تومان نفرات سوم هر بخش: ۱۵ میلیون تومان ⏰ آخرین مهلت ارسال آثار: ۱۰ آذر ۱۴۰۲ ◀️ ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر در سایت: 🌐 www.bici.ir 🔰 سیدباقرمیرعلمدار- روزنامه نگار
تندیس خیام در دهکده ی جهانی دبی
نظمی در خصوص وصیتنامه شادروان دکتر اسلامی ندوشن مبنی بر انتخاب بستر مرگ خودش در خاک نیشابور به نام حضرت دوست سلامت می کنم شهرم نشابور بمانی درجهان آباد ومعمور نشابور شهر تاریخ است وعرفان کز آن آید برون عطرنیاکان درونش خفته اند خیل بزرگان زخاکش رسته اند بس نیکنامان بنازم خاک زر خیز نشابور که عشاقان از نزدیک واز دور بهر سویش نگر نام آورانند که آسمان وطن را اخترانند به این گفتار دلیلم هست روشن وصییتنامه دکتر ندوشن که جسمش آورند ازراه بس دور کنند مدفون در خاک نشابور گرامی باد یاد آن بزرگ مرد اگرچه مردنش بالاترین درد بادرود به روان پاکش ✍نیشابور_علی سلطانیان
وصف شیفتگی شادروان دکتر اسلامی ندوشن برای آرام گرفتن در خاک نیشابور گرفتم جان، من از جان وتن تو جدا افتاده ای  از   دامن   تو ترا من آرزومندم ابرشهر که بازآرد مرا در دامن تو ‌‍✍سیاوش آدینه