کوثر کویر قم شمارهء دو
✴️❇️✴️ شفاعت پیامبرانه
📌بالاترین جایگاه شفاعت ، از آن رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله است که در قرآن کریم، از آن به "مقام محمود" تعبیر شده است ! همین طور دو تن از بانوان خاندان رسول مکرم اسلام صلی الله علیه و آله شفاعت گسترده ای دارند که بسیار وسیع و جهان شمول است و میتواند همه اهالی محشر را فرا گیرد.
🌹این دو بانوی عالی قدر ، صدیقه اطهر ، حضرت فاطمه زهراعلیها السلام و شفیعه روز جزا و حضرت فاطمه معصومه علیها السلام هستند. در مورد شفاعت گسترده حضرت زهراعلیها السلام همین بس که شفاعت ، مهریه آن حضرت است و به هنگام ازدواج ، پیک وحی طاقه ابریشمی از سوی پروردگار آورد که در آن جمله: خداوند مهریه فاطمه زهرا را، شفاعت گنهکاران از امّت محمد صلی الله علیه و آله قرار داد.
این حدیث از طریق اهل سنّت نیز نقل شده است.
✅پس از فاطمه زهراعلیها السلام از جهت جایگاه شفاعت، هیچ بانویی به شفیعه محشر، حضرت معصومه علیها السلام نمی رسد. بر همین اساس است که حضرت امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند:
«با شفاعت او، همه شیعیان وارد بهشت میشوند.» (1)
----------
📚(1)بحار الانوار ، ج 57، ص 228.
#کانال_نشست_معارفی
https://eitaa.com/neshaste_maarefi
#مرکز_تخصصی_تبلیغ #مؤسسه_خاتم_النبیینصلیاللهعلیهوآله
ای محور داستان هستی....
📢معارف جویان گرامی📢
شناخت جایگاه و موقعیت حجت الهی در نظام آفرینش، از بحثهای مهم و کلیدی است که غفلت از آن، عده زیادی را به ورطه هلاکت کشانده است،
✍لذا بر آن شدیم در مجالی که موجود است، فصلهایی از دفتر معارف را درباره این امر مهم، اختصاص دهیم تا با معرفت افزایی خود و هم چنین انتقال معارف آموخته شده به دیگران،
✴️قدمی در راستای خیر دنیوی و اخروی خویش برداریم.
✴️❇️✴️ گر فیض تو یک لحظه به عالم نرسد...
قُلُوبُنا اوعِیهٌ لِمَشیَة الله
دلهای ما اهل بیت ، ظرف های مشیت و ارادهء پروردگارند...
خداوند به وسیله امام نعمت های خود را بر انسانها ارزانی داشته و تمام این جهان به برکت آنها دوام و بقاء دارد، به واسطه آنها به خلق روزی میرسد و آسمان و زمین استوار مانده. این همان اعتقاد درونی ماست.
📚 تفسیر نورالثقلین ، ج5 ، ص486
✴️❇️✴️ خلیفهء الهی
اگر مردم زمین تنها دو نفر باشد قطعاً یکی از آن دو امام است.
سپس فرمود:
آخرین کسی که بمیرد امام است، تا کسی بر خدای عزوجّل اعتراض نکند که او را بدون حجّت و امام واگذاشته است.
📚 اصول الکافی ، کتاب الحجه ص180
✴️❇️✴️ معنای "عصمت" در کلام امام سجاد علیه السلام
❤️ امام سجّاد علیهالسلام در حدیثی فرمود: از ما خاندان جز معصوم شخص دیگری نمیتواند امام باشد و عصمت صفتی نیست که در ظاهر بدن باشد ، تا به چشم دیده شده و شناخته گردد ، و به همین دلیل ، امکان ندارد به معصوم بودن کسی پی بُرد ، مگر آنکه خدا به وسیله پیغمبرش آن را صریحاً فرموده باشد.
🗣شخصی عرض کرد:
ای فرزند رسول خدا! معنی معصوم چیست؟
فرمود: 《معصوم کسی است که به ریسمان الهی که همان قرآن است چنگ زند؛ آن دو (قرآن و امام معصوم) تا روز قیامت از یکدیگر جدا نگردند و تا رستاخیز ، امام به قرآن هدایت میکند و قرآن به امام و این است فرموده خداوند : «إِنَّ هذَا القرآن یَهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَم [اسراء/9] : همانا این قرآن مردم را به راستترین و استوارترین طریقه هدایت میکند.》
📚 معانی الاخبار ، ص 132
🔅🔅🔅 پرسشی است که در فکر آدمی پرسه میزند و چون خاری در ذهن میخلد :
⁉️آیا خداوند ، با آن قدرت بی انتهایش چگونه انسانهای پاک (= حجج الهی ) را مجرای فیض و واسطهء رحمت و نعمتهای خود ساخته است؟
آیا همان رحمت و قدرت بیکرانش ما را و جهانیان را بس نبود؟!!⁉️
✳️ پاسخ :
💢موجودات عالم ، از مهر و ماه گرفته تا آب و خاک ، همه برای سعادتمندی و خوشْ زیستی آدمیان و جنّیان آفریده شده اند ؛ و این آدمیزاد و جنّ است که میهمان سفرهء خلقت است و ما بقی همه میزبان آنهایند !
🛑پروردگار عزوجل ، برای ایجاد بستری مناسب جهت کسب معرفت این دو موجود ِ شایسته ، الگوهایی را ، جهت رشد و تعالی شان آفرید که از جنس خودشان هستند و زبان گویای خداوند ؛ در رفتار و گفتار ، نمادی از رحمت سرشار خداوندی اند ؛ و راه سازندگی جامعهء آرمانی را در بیان و کردار آنها می جویند.
✅آری ! اگر این حجت های نازنین جایی در زمین نداشتند ، میهمانان ، از سفرهء معرفت بی بهره میماندند !
❇️از امام علیه السلام دربارهء این آیهء شریفه پرسیدند :
《وما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون》
"ومن ، جن و انس را نیافریدم مگر برای اینکه مرا عبادت کنند.
✳️حضرت فرمودند:
عبادت در این آیه بمعنی : معرفت است!
یعنی ...تا مرا خوب بشناسند!
بنابراین ، شناخت خداوند ، مقدمهء عبادت اوست!
انسان تا کسی را نشناسد چگونه میتواند به او ارادت قلبی پیدا کند؟!
واینک ...
با شناخت حجت خداوند ، مقدمهء پرستش و هدف آفرینش محقّق می گردد...
✴️❇️✴️ تنها دستی که می ستاند و خدایش می ستاید ...
امام صادق علیه السلام فرمودند :
کسی که ادعا کند امام علیه السلام نیازمند اموال مردم است ، کافر می باشد (یعنی : به فضیلت جایگاه امام معرفت ندارد)
بلکه این مردمانند که نیازمندند که امام ، ( حقوق شرعی از ) اموالشان را بپذیرد!
خدای عزّ وجلّ می فرماید :
"خذ من اموالهم صدقه تطهرهم و تزکیهم بها" توبه/103
《ای پیامبر ! صدقات اموال ایشان را بستان که ( قلب ) آنها را پاک گردانی و نفس شان را رشد و تکامل بخشی !...》
📚 الکافی ، ج 1 ص 537
https://eitaa.com/neshaste_maarefi
✴️❇️✴️ اگر جایگاه این دو سبط را بدانی...
✳ سال پنجاه هجری در برخوردی که جابر با امام حسن و امام حسین سلام الله علیهما در کوچه های مدینه داشت ، جابر از روی علاقه و محبت ، به دست و پای آن دو امام افتاد و بر آنها بوسه زد.
💥 یکی از مروانیان که شاهد این صحنه بود، جابر را ملامت کرد که 《 تو از اصحاب قدیمی پیامبر و از جنگ آوران بدری و با این سنّ و سالی که داری ، این گونه رفتار می کنی؟ 》
🌟جابر با معرفت و بصیرتی که داشت ، به او گفت:
《دور شو، اگر تو قدر و فضیلت و جایگاه والای آن دو را می دانستی ، خاک زیر پای آنان را می بوسیدی!》
🛑سپس حدیثی را از قول پیامبر صلی الله علیه و آله در فضیلت خاندان وحی و سبط پیامبر نقل کرد ؛ به این مضمون که "مهدی آخرالزّمان ، از نسل حسین بن علی علیه السلام خواهد بود
و خوشا به حال آن که این دو نواده والامقام و پدر و مادرشان را دوست بدارد."
📚 بحارالانوار، ج 22، ص 110 و ج 37، ص 44.
✴️❇️✴️ سپاهیان نامرئی
متوکل عباسی میکوشید با اتکأ بر نیروی نظامی خویش مخالفانش را بترساند.
به همین جهت، یک بار لشگر خود - که به نود هزار تن میرسید دستور داد که توبره اسب خویش را از خاک سرخ پر کنند و در صحرای وسیعی ، آنها را روی هم بریزند.
سربازان به فرمان متوکل عمل کردند و از خاکهای ریخته شده ، کوه بزرگ به وجود آمد .
متوکل بر بالای تپه رفت و امام هادی علیه السلام را به نزد خود فراخواند و گفت: 《شما را خواستم تا لشگر مرا تماشا کنی! به علاوه، او دستور داده بود همه، لباسهای جنگ (به نام تجفاف) بپوشند و سلاح برگیرند و با بهترین آرایش و کاملترین سپاه آماده شوند. 》
غرضش این بود که انقلابیون را تهدید کنند و در این میان ، بیشتر از امام هادی علیه السلام نگرانی وجود داشت که مبادا به پیروانش فرمان نهضت و قیام ، علیه متوکل را بدهد!
حضرت هادی علیه السلام به متوکل فرمود:
-《آیا میخواهی من هم سپاه خود را به تو نشان دهم؟ 》
متوکل پاسخ داد:
- آری!
امام دعایی خواند...ناگهان میان زمین و آسمان از مشرق تا مغرب ، از فرشتگان مسلح پر شد. خلیفه از مشاهده ی این منظره غش کرد!!
📚بحار، ج۵ ص۱۵۴-۱۵۵
https://eitaa.com/neshaste_maarefi
✴️❇️✴️ آیین استوار ...
جابر جعفى گوید:
از حضرت باقر عليه السّلام تفسير آيه "إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللَّهِ اثْنا عَشَرَ شَهْراً فِي كِتابِ اللَّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ مِنْها أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلا تَظْلِمُوا فِيهِنَّ أَنْفُسَكُمْ."
"ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺷﻤﺎﺭﻩ ﻣﺎﻩ ﻫﺎ ﺩﺭ ﭘﻴﺸﮕﺎﻩ ﺧﺪﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻫﺎ ﻭ ﺯﻣﻴﻦ ﺭﺍ ﺁﻓﺮﻳﺪﻩ ﺩﺭ ﻛﺘﺎﺏ [ ﻋﻠﻢ ] ﺧﺪﺍ ﺩﻭﺍﺯﺩﻩ ﻣﺎﻩ ﺍﺳﺖ ; ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﭼﻬﺎﺭ ﻣﺎﻫﺶ ﻣﺎﻩ ﺣﺮﺍم ﺍﺳﺖ ; ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ آیین ﺍﺳﺘﻮﺍﺭ ﻭ ﭘﺎﻳﺪﺍﺭ ; ﭘﺲ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﭼﻬﺎﺭ ﻣﺎﻩ [ ﺑﺎ ﺟﻨﮓ ﻭ ﻓﺘﻨﻪ ﻭ ﺧﻮﻧﺮﻳﺰﻱ ] ﺑﺮ ﺧﻮﺩ ﺳﺘﻢ ﺭﻭﺍ ﻣﺪﺍﺭﻳﺪ ﻭ ﺑﺎ ﻫﻤﻪ ﻣﺸﺮﻛﺎﻥ ﻫﻤﺎﻥ ﮔﻮﻧﻪ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﺎ ﻫﻤﻪ ﺷﻤﺎ ﻣﻰ ﺟﻨﮕﻨﺪ ، ﺑﺠﻨﮕﻴﺪ ﻭ ﺑﺪﺍﻧﻴﺪ ﺧﺪﺍ ﺑﺎ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭﺍﻥ ﺍﺳﺖ." توبه/36
امام عليه السّلام آهى سرد كشيد فرمود:
جابر ! اما منظور آیه از "سال" ، جدّ بزرگوارم ، پيامبر اكرم صلى اللَّه عليه و آله و سلم است ، و منظور از "ماهها "كه دوازده ماه است ، امير المؤمنين و يكايك از امامان تا منتهى بمن مى شود و بعد از من پسرم جعفر و پسرش موسى و پسرش علي و پسرش محمّد و پسرش علي و منتهى به پسرش حسن و از او به پسرش محمّد هادى و مهدى دوازده امام و حجت خدا بر خلق و امين وحى و علم خدايند .
چهار ماه حرام كه "دين و آیین پايدار" هستند ، آن چهار نفرى هستند كه داراى يك نام مي باشند علي امير المؤمنين و پدرم علي بن الحسين و علي بن موسى و علي بن محمّد كه اقرار به اينها ، دين پايدار است فَلا تَظْلِمُوا فِيهِنَّ أَنْفُسَكُمْ : يعنى : (اگر) معتقد به همه ء آنها شويد که هدايت مى يابيد.
📚 غیبت شیخ توسی
🔅🔅🔅 باری چهارده نور منیر ، در منظومهء داستان هستی ، همچون آیین نامه ای دقیق و حساب شده ، نقش آفرینی میکنند ؛ سال و ماه ، علامت و نشان " نظم " و " دقت " در حرکت و تکاپوی جهان است و حجتهای الهی نیز ، در امر رشد و بالندگی جهانیان و تفسیر آیین حق برای آنان ، محورِ منظومهء دین را تبیین می کنند.
جعل .... ولایتنا نظاما للملّة و امانا من الفرقة
ولایت ما اهل البیت ، مایهء نظام مندی آیین الهی است و مایهء ایمنی از تفرقه است...
https://eitaa.com/neshaste_maarefi