🔹درس اخلاق ویژه کارکنان و اساتید نمایندگی گلستان برگزار شد
حجت الاسلام و المسلمین حسینی رییس نمایندگی جامعة المصطفی در گلستان در درس اخلاق ویژه کارکنان و اساتید به بررسی "نقش خواص در اصلاح یا افساد جامعه از نگاه رسول اکرم(ص) " پرداخت .
🌐کانال روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی/
👇👇👇
🆔http://eitaa.com/newsmiu
روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی
🔹درس اخلاق ویژه کارکنان و اساتید نمایندگی گلستان برگزار شد حجت الاسلام و المسلمین حسینی رییس نمایند
حجت الاسلام و المسلمین حسینی رییس نمایندگی جامعة المصطفی در گلستان در درس اخلاق ویژه کارکنان و اساتید به بررسی "نقش خواص در اصلاح یا افساد جامعه از نگاه رسول اکرم(ص) " پرداخت .
وی ضمن ارائه تعریفی از خواص با بیان این که خواص جامعه کسانی هستند که اثرگذاری آنان بر آحاد جامعه بیش از دیگران است، اظهار داشت: خواص معطوف به مسئولین سیاسی و اجرائی نیست؛ بلکه هر آن کسی که صاحب رای و دارای نفوذ کلام و اثر بخشی بر جامعه است، ازجمله خواص جامعه محسوب می گردد.
وی به روایت رسول الله(ص) «لاَ تَصْلَحُ عَوامُّ اُمَّتِي إلَّا بِخَواصِّهَا»؛ عوام امّت من اصلاح نميشوند، مگر به ياري خواص امت، خاطرنشان کرد: پیامبر اعظم(ص) خواص امت را چهار گروه؛ پادشاهان عادل، علما، عابدان و تاجران معرفی میکنند.
رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی در گلستان در تشریح اثرگذاری خواص امت در اصلاح یا افساد جامعه از نگاه پیامبر(ص)، تصریح کرد: مسئولین به عنوان نگهبانان جامعه اگر خود غافل و یا فاسد شوند، سرنوشت مردم جامعه جز تباهی نخواهد بود.
وی علما را بسان پزشکان جامعه دانست و با بیان این که علاج نابسامانیهای فردی و اجتماعی بدست آنان رقم میخورد، اظهار داشت: رسول الله(ص) «طبیب دوار بطبه»، طبیب شفیقی است که بدور بیمار می گردد و او را تیمار می کند؛ حال اگر خود طبیب مریض باشد چگونه می خواهد دیگران را درمان کند؟.
استاد سطوح عالی حوزه و دانشگاه در ادامه و در توصیف سومین طبقه از خواص امت از نگاه پیامبر اعظم(ص) عنوان کرد: دسته سوم عابدان و متدینیناند که در واقع راهنما و الگوی جامعه بشمار می روند. اگر راهنما گمراه کننده باشد، مردم و جامعه چگونه باید راه هدایت را بجویند؟
وی افزود: برخی مستشرقان بر این باوردند که قبله، قرآن، مسجد و علما چهار مولفه ارتباط مردم با خداوند متعال هستند که اگر بنا باشد به اسلام و مسلمین خدشهای وارد گردد، بهترین راه آن انحراف علما و متدینین است.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی در ادامه از تجار و فعالان اقتصادی بعنوان امینان جامعه و دسته چهارم خواص امت رسول الله(ص) یاد کرد و خاطرنشان ساخت: اصلاح این بخش بعنوان یکی از راه های نیل به رضایت اجتماعی، از مهم ترین راه کارهای اصلاحات اجتماعی است.
🌐کانال روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی/
👇👇👇
🆔http://eitaa.com/newsmiu
🔹پیام تسلیت رئیس جامعةالمصطفی در پی ارتحال سید عبدالرحمن العیدروس
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی در پیامی ارتحال استاد ارجمند سید عبدالرحمن العیدروس راتسلیت گفت.
🔸متن پیام رئیس جامعةالمصطفی بدین شرح است:
انا للّه و انا الیه راجعون
رحلت فاضل ارجمند جناب استاد آقای دکتر سید عبدالرحمن العیدروس(ره) را به همه دوستان، شاگردان و ارادتمندان ایشان خصوصاً همسر مکرمه و فرزندان محترم و بستگان و خاندان معزز ایشان تسلیت عرض میکنم.
آن استاد ارجمند با استفاده از محضر درس و معنویات علماء و اساتید بزرگ، عمر شریف خویش را وقف تحصیل و توسعه معرفت و دانش نمود و با اعمال صالح و خالصانه خویش، توانست صدها جوان جویای معارف اهل بیت(علیهم السلام) را تربیت و بنیان فکری و معرفتی مبتنی بر آموزههای اصیل اسلامی را در بین مردم شریف و نجیب اندونزی استحکام بخشد.
فقدان آن استاد ارجمند موجب تأسف و اندوه فراوان برای اینجانب و همه ارادتمندان ایشان و ثلمهای برای نهاد بزرگ علمی و تربیتی جامعةالمصطفی العالمیة شد.
از محضر خدای رئوف رحمت و مغفرت برای آن مرحوم و صبر و شکیبایی برای بازماندگان محترم مسئلت دارم.
علی عباسی
🌐کانال روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی/
👇👇👇
🆔http://eitaa.com/newsmiu
🔰دیدار اعضای دبیرخانه همایش بین المللی فقه و تربیت با رئیس جامعةالمصطفی
اعضای دبیرخانه برگزاری همایش بین المللی فقه و تربیت با حضور در سازمان مرکزی جامعةالمصطفی، با حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی دیدار و گفت وگو کردند.
🌐کانال روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی/
👇👇👇
🆔http://eitaa.com/newsmiu
روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی
🔰دیدار اعضای دبیرخانه همایش بین المللی فقه و تربیت با رئیس جامعةالمصطفی اعضای دبیرخانه برگزاری همای
رئیس جامعةالمصطفی در این دیدار ضمن خوشامدگویی به اعضای دبیرخانه برگزاری همایش بین المللی فقه و تربیت و تقدیر از تلاش همه دست اندرکاران این همایش، اظهار داشت: مسئله رابطه میان فقه و تربیت یا فقه تربیتی، از موضوعات روزآمد جامعه به شمار میآید. فقه در حقیقت بیانگر چهارچوب رفتارهای ما در یک زندگی ایمانی است. گستره فقه، در همه ابعاد زندگی بشری امتداد دارد و شامل همه رفتارهای فردی و اجتماعی میشود.
وی ماهیت فقه را تعیین چهارچوب برای زندگی انسان دانست و یادآور شد: یکی از مهمترین ابعاد زندگی انسانی، تربیت است. مسئله تربیت از مباحثی است که بخشهای مختلف از جمله خانواده، دستگاههای تعلیمی، دستگاههای حاکمیتی، رسانهها و... در آن نقش دارند لذا موضوع تربیت و احکام و آداب آن، قطعا از مقولاتی است که فقه باید بدان ورود نماید؛ کما اینکه در گذشته نیز فقه ما به این مسئله توجه داشته است اما در شرایط جدید که علوم میان رشتهای توسعه یافته است و آفاق گستردهای در فقه ما گشوده شده است، توجه به فقههای مضاف و علوم بین رشتهای اهمیت دوچندان مییابد.
رئیس جامعةالمصطفی ادامه داد: فقهی که ما بدان باور داریم، یعنی دانشی که میتواند قالب زندگی ایمانی را تنظیم نماید، باید به این موضوعات توجه داشته باشد. مباحثی که ما در متون اسلامی و دینی در ارتباط با تربیت داریم، باید با نگاهی اجتهادی مورد بازبینی و استفاده قرار گیرد.
وی یکی از آسیبهای قابل مشاهده در این مسیر را اظهارنظر عجولانه افراد با مراجعه سطحی به منابع دینی دانست و تصریح کرد: این در حالی است که در حوزه علمیه، یک نگاه اجتهادی مطرح است که با ملاحظه همه جوانب و با بکارگیری ضوابط دقیق که ابزاری توانمند برای استنباط از متون و منابع است، اظهار نظر ارائه گردد. انتظار این است در عصر جدید، این روش استنباطی و دقیق اجتهادی را برای پاسخگویی به سوالات جدیدی که بشریت با آنها مواجه است، بکار بریم.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، جامعةالمصطفی را پیشگام طراحی و اجرای بسیاری از رشتههای فقه مضاف برشمرد و تاکید کرد: یکی از مهمترین این رشتهها، فقه تربیت است که در مجموعه فقه تخصصی المصطفی سالها پیگیری میشود و اینکه خواهران مجتمع آموزش عالی مشهد مقدس پیشگام این موضوع مهم شدند، بسیار ارزشمند است. امروز مسائلی در خصوص موضوعانی مانند حجاب، عفاف و تربیت اخلاقی مطرح است و فقه تربیتی پاسخ دینی و مستند، مورد نیاز امروز جامعه ما و هر جامعه اخلاق محور است.
وی با تاکید بر لزوم خروجی محور بودن این همایش علمی، اذعان داشت: خروجی علمی این همایش چه در قالب نوشتهها و مقالات و چه در قالب پیشنهادات عملی و اجرایی میتواند مورد استفاده کارگزاران کشور در حوزه تربیتی از آموزش و پرورش تا رسانه واقع گردد و در این صورت، این همایش در حقیقت کارآمد خواهد شد.
رئیس جامعةالمصطفی در پایان پرداختن به مباحث اخلاقی و تربیت ایمانی را از مسائل جهانی و دغدغه مشترک بسیاری از ادیان و مذاهب دانست و ابراز داشت: مشارکت مراکز حوزوی و دانشگاهی در این همایش، هر کدام از زاویهای میتواند مفید و موثر باشد و افقهای جدیدتری را در برابر ما بگشاید.
حجت الاسلام والمسلمین صالح، رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی در مشهد مقدس نیز در این جلسه ضمن تقدیر از همکاریها و اهتمام صورت گرفته برای برگزاری همایش بین المللی فقه و تربیت، عنوان داشت: خاستگاه اصلی همایش بینالمللی فقه و تربیت، بخش خواهران مجتمع آموزش عالی مشهد مقدس است و خواهران محترم این مجتمع، مسئولیت دبیر علمی و اجرایی همایش را عهدهدار هستند.
وی با اشاره به اینکه تا کنون 136 مقاله توسط دبیرخانه همایش دریافت شده است که 56 مورد آن مربوط به خواهران است، اظهار داشت: این همایش به چهار محور اصلی پیشینه و سیر تحولات و آینده پژوهی مطالعات فقه و تربیت، ظرفیت های تربیتی فقه، تعامل فقه و تربیت و نیز تحلیل تربیتی موضوعات و ابواب فقهی میپردازد و تا کنون بیست نهاد و مرکز علمی و دانشگاهی برای مشارکت در همایش اعلام آمادگی نمودهاند.
نماینده جامعةالمصطفی در استان خراسان، با اشاره به برگزاری ده پیشنشست با موضوع این همایش، عنوان داشت: مخاطب همایش بینالمللی فقه و تربیت، حوزههای علمیه و دانشجویان دانشگاهها هستند و نقش بانوان در برگزاری و مشارکت علمی این همایش بسیار قابل توجه و چشمگیر است. با توجه به استقبال به عمل آمده، همایش تا یازده اسفند تمدید شد و در این تاریخ اختتامیه همایش در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.
🌐کانال روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی/
👇👇👇
🆔http://eitaa.com/newsmiu
🔹نشست حجت الاسلام والمسلمین صالح با اصحاب رسانه
دبیر همایش بین المللی فقه و تربیت گفت: فقه بهعنوان خاستگاه قرآن و سنت تأمینکننده محتوای تربیت اسلامی است؛ فقه و تربیت که در احصا موضوعات جدید، هماهنگی و همنوایی زایدالوصفی با یکدیگر دارند.
حجتالاسلاموالمسلمین صالح، رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی در خراسان و رئیس دبیرخانه همایش بینالمللی فقه و تربیت، در جمع اصحاب رسانه استان قم، ضمن تقدیر از مشارکت رسانهها در انعکاس گزارش اخبار و رویدادها، شهادت مظلومانه حادثه تروریستی شاهچراغ را تسلیت گفت.
🌐کانال روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی/
👇👇👇
🆔http://eitaa.com/newsmiu
روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی
🔹نشست حجت الاسلام والمسلمین صالح با اصحاب رسانه دبیر همایش بین المللی فقه و تربیت گفت: فقه بهعنوان
حجت الاسلام والمسلمین صالح در ادامه جامعه المصطفی را نهاد حوزوی بینالمللی فعال در عرصههای علوم اسلامی و علومانسانی ناظر به رویکردهای دینی توصیف کرد و اذعان داشت: جامعةالمصطفی در عین پیگیری برنامههای متعدد علمی، با تنوع رشتهها در علوم اسلامی و انسانی هدف پاسخگویی به نیازهای جامعه بینالملل را با طراحیهای نوینی دنبال میکند.
رئیس مجتمع آموزش عالی مشهد، تنوع ۴۰۰ رشتهای جامعةالمصطفی در حوزه علوم اسلامی را در کل جهان بیسابقه دانست و خاطرنشان ساخت: جامعة المصطفی العالمیة با نگاه دینی به علومانسانی تلاش میکند تا ناظر به نیازهای فقهی بشر امروز، رویکردهای ارزشمندی را فعال و پیگیری نماید.
وی با تأکید بر این که فقه و تربیت نقشبرجستهای در زندگی فرد و جامعه دارد، اظهار داشت: این همایش بینالمللی به دنبال تبیین نقش فقه و تربیت در یکدیگر بهعنوان موضوع مشترک تربیتی انسان است که ساحتهای مختلفی را هدفگذاری نموده است.
حجت الاسلام والمسلمین صالح تربیت اقتصادی، تربیت سیاسی، تربیت جسمانی، تربیتی بهداشتی، تربیت فرهنگی و... را برخی از موضوعات مشترک فقه و تربیت توصیف کرد و اذعان داشت: نقش تبیینی فقه در فرایند اسلامیسازی علوم، بسیار مهم و حائز اهمیت است.
نماینده جامعه المصطفی در خراسان افزود: فقه بهعنوان خاستگاه قرآن و سنت تأمینکننده محتوای تربیت اسلامی است؛ فقه و تربیت که در احصا موضوعات جدید، هماهنگی و همنوایی زایدالوصفی با یکدیگر دارند.
وی حوزههای علمیه، دانشگاهها و مراکز جامعة المصطفی را از جمله مخاطبان همایش بینالمللی فقه و تربیت برشمرد و با بیان این که این همایش به چهار زیان برگزار خواهد شد، تصریح کرد: تقویت ورود بانوان در عرصههای علومانسانی و اسلامی از پدیدههای انقلاب اسلامی که حضور ایشان در رشد و ارتقای دانش دینی تأثیر بسزایی داشته است.
حجتالاسلاموالمسلمین صالح، یادآور شد: همایش بینالمللی فقه و تربیت از ظرفیتهای بانوانی داخل و خارج از کشور حداکثر استفاده را داشته، بانوان اساتید، سکانداران اصلی برگزاری این همایش بینالمللی هستند.
وی ضمن اشاره به سایت همایش بینالمللی فقه و تربیت به نشانی «hamayesh.miu.ac.ir/tarbiyt/fa»، با بیان این که مهلت ارسال چکیده مقالات تا دیماه و ارسال اصل مقالات تا بهمنماه ۱۴۰۱ تمدید شده است، اظهار داشت: همایش بینالمللی فقه و تربیت، ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۱ در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.
نماینده جامعةالمصطفی در خراسان ایجاد بستر مناسب برای مطالعات میانرشتهای را از مهمترین اهداف این همایش توصیف کرد و اذعان داشت: بررسی نقش تربیتی فقه و ابواب متناظر آن از جمله مؤلفههایی است که تعامل فقه با ساحت تربیتی را هدفگذاری میکند.
وی ضمن تأکید بر اهمیت آشنایی با موضوعات و مسائل جدید در حوزه فقه و تربیت، محورهای این همایش اعم از پیشینه شناسی و سیر تحول مطالعات فقه و تربیت را مهم ارزیابی نمود و اذعان داشت: در این همایش بینالمللی موضوعات فقهی آیند بشری موردتوجه قرار میگیرد؛ این که فقه برای آینده چه برنامههایی خواهد داشت، در حوزه پیشینه و سیر تحولات مدنظر است.
حجتالاسلاموالمسلمین صالح، به ظرفیتهای تحولی فقه و مؤلفههای اصلی این عرصه اشاره کرد و اذعان داشت: ۷ مؤلفه اصلی تربیت از جمله مباحثی است که نقش و ظرفیت فقه در این عناصر بررسی میگردد.
وی تعامل فقه و تربیت اخلاقی، تربیت سیاسی و تربیت عاطفی، تربیت جسمانی و... شکلگیری نگاه جدید در مخاطبان و مکلفان بهویژه نسل جوان را از جمله اهداف همایش بینالمللی فقه و تربیت توصیف کرد و خاطرنشان ساخت: تحلیل تربیتی موضوعات و ابواب فقهی از دیگر محورهای این همایش بینالمللی است که در آن دلالتهای تربیتی موضوعات از منظر فقهی بررسی میگردد.
نماینده جامعةالمصطفی در خراسان در بخش پایانی سخنان خود به برخی از مؤلفههای مهم در محورهای این همایش اشاره کرد و یادآور شد: در این همایش ۲۰ نهاد حوزوی و دانشگاهی مشارکت نموده، تا کنون ۱۰ پیشنشست با مشارکت مراکز و مجموعهها برگزار شده است.
حجتالاسلاموالمسلمین صالح، ضمن اشاره بهعنوان برخی از پیشنشستهای همایش بینالمللی فقه و تربیت، ارتقای سطح تو انمندیهای پژوهشی و نگارشی طلاب را مهم دانست و با بیان این که ۱۰ کارگاه تخصصی با حضور اساتید برجسته کشوری برگزار شده است، اظهار داشت: تاکنون ۱۳۶ مقاله به دبیرخانه همایش بینالمللی فقه و تربیت ارسال شده است که از این تعداد، ۵۰ مقاله را بانوان پژوهشگر تدوین نمودهاند.
🌐کانال روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی/
👇👇👇
🆔http://eitaa.com/newsmiu