➕ ۱۰ نکته کوتاه درباره پیام دادن در فضای مجازی
▫️همه ما روزانه بارها به گوشیمان سرک میکشیم و به جای زنگ زدن و پیامک فرستادن، از پیامرسانها استفاده میکنیم اما گاهی نکات بسیار سادهای را رعایت نمیکنیم و اسباب رنجش خودمان و دیگران فراهم میآید.
در این مورد صدها نکته میشود نوشت اما عجالتاً این ده نکته پایه را مرور کنیم:
1️⃣ اگر کسی یک بار خیلی زود پیام ما را دید و جواب داد به این معنی نیست که همیشه بیکار است و روی گوشی خوابیده و از این به بعد موظف است خیلی زود جواب بدهد و اگر دیر جواب بدهد به ما بیاحترامی کرده است.
2️⃣ ما از حال روحی کسی که آنطرف خط است خبر نداریم، وقتی پیام میدهیم نمیدانیم او در چه شرایطی است، انتظار نداشته باشیم آدمها همیشه شاد و خوشمشرب باشند. خود ما مگر همیشه حوصله دیگران را داریم؟
3️⃣ اگر پیام صوتی کاری میدهیم کوتاه و گویا باشد. کمتر کسی حوصله گوش دادن به یک پیام چند دقیقهای دارد برای همین روی دور تند میگذارد و «لحن» که بخش بزرگی از پیام را تشکیل میدهد از بین میرود.
4️⃣ از ارسال پیامهای کیلویی، صبح و ظهر و شب به خیرهای کلیشهای با دسته گل و ایموجی خودداری کنیم. اگر کسی برایمان مهم است چند کلمه تایپ کنیم یا پیام صوتی بفرستیم.
5️⃣ اگر به تازگی از کسی شماره گرفتهایم دلیل نمیشود که انتظار داشته باشیم در تمام پیامرسانها تمام پیامهای فورواردی ما را ببیند و بخواند و واکنش نشان دهد. ارسال بیش از حد پیام لزوماً دوستیها را عمیق نمیکند. اگر در شبکههای اجتماعی به ویژه اینستاگرام کسی که شهرت دارد را میشناسیم اصرار نکنیم که شماره تماس بدهد.
6️⃣ از فوروارد اخبار و عکس و کلیپ برای دیگران خودداری کنیم. الان تقریباً همه به اخبار دسترسی دارند مگر اینکه مورد خاص و ویژهای باشد که طرف مقابل حتماً باید ببیند.
7️⃣ اگر پیام را تایپ میکنیم و متن طولانی است، از شمارهگذاری، ایموجی و سایر ابزارها استفاده کنیم تا ملالآور نباشد. پلکان بلند هر ساختمانی حتماً چند پاگرد برای چاق کردن نفس دارد.
8️⃣ حواسمان باشد که پیامهای ما به ویژه آنها که کاری هستند ممکن است توسط طرف مقابل برای نفر سومی ارسال شود. حتی در پیام دادن دوستانه وقتی پشت سر نفر دیگری حرف میزنیم این یک سند است و ممکن است دست آن نفر برسد. حتی اگر تیک سوم وجود ندارد، همیشه فکر کنیم که نفر سومی ممکن است پیام ما را ببیند.
9️⃣ هر کدام از ما روزانه دهها و صدها پیام دریافت میکنیم. پیامرسانها جوری طراحی شدهاند که وقتی پیام کسی را دریافت میکنیم و نمیبینیم ممکن است زیر پیامهای تازه قرار بگیرد و به اعماق برود و از جلوی چشم دور شود.
گاهی این اتفاق برای خودمان هم میافتد به همین دلیل اگر کسی پیام ما را نمیبیند دلیلش این نیست که در «اولویت» او قرار نداریم و دوستمان ندارد و برایش مهم نیستیم و .... گاهی اتفاق است. پیش میآید.
🔟 لحن پیام را رعایت کنیم. «صبحت به خیر خوبی؟ چطوری؟» با «صبحتان به خیر حال شما خوب است؟» در معنی یکی است اما در لحن بسیار تفاوت دارد. اولی نشانه دوستی و صمیمیت است و دومی رسمی بودن.
بسیاری اوقات همین واژههای ساده باعث اختلافات عمیق خانوادگی و سوءتفاهمهای بسیار شده است.
🗒 | #سواد_رسانه_ای | ✍ احسان محمدی
➕ | @nime_penhan_rasane |
➕رویکرد کاربران توییتر به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم
▫️با توجه به جلسه رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی، لایف وب رویکرد کاربران توییتر نسبت به وزرای پیشنهادی را از ابتدای اعلام لیست کابینه توسط دولت جدید بررسی کرده است.
▫️۶۲ درصد توییتریها نسبت به کلیت کابینه جدید رویکرد مثبت داشتند. اکثر این کاربران از حامیان دولت رییسی هستند. ۳۴ درصد نیز به کلیت لیست پیشنهادی انتقاد داشتند. در بین منتقدین، کاربران اصولگرا و ارزشی نیز دیده میشود که به نبود برخی افراد در لیست و یا حضور برخی افراد انتقاد وارد کردهاند.
▫️در بین وزرای پیشنهادی، بیشترین حجم صحبتها در خصوص حسین باغگلی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بوده و اغلب رویکردها نیز نسبت به ایشان حمایتی است.
▫️حجت عبدالملکی، وزیر پیشنهادی کار، در رتبه دوم توجهات قرار گرفته و منتقدان و مخالفانش تقریبا برابر بودهاند.
▫️رویکرد کاربران در خصوص احمد وحیدی، وزیر پیشنهادی کشور نیز بیشتر حمایتی است.
▫️عیسی زارع پور، وزیر پیشنهادی ارتباطات و حمید سجادی، وزیر پیشنهادی ورزش، در رتبههای بعدی میزان توجهات قرار گرفتهاند.
🗒 | #تحلیل | #توییتر
➕ | @nime_penhan_rasane |
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➕ ۵ راهکار استفاده سالم از شبکههای اجتماعی
🌱 مخاطب پیام | والدین
▫️با فراگیر شدن کرونا، خیلی از خانوادهها بهخاطر آموزش بچههاشون بهناچار براشون گوشی هوشمند خریدند و همین هم باعث شده که بچهها از اینترنت و شبکههای اجتماعی استفاده کنند. این موضوع باعث شده که خانوادهها نگرانیهاشون هم زیاد بشه.
▫️ علت این نگرانی هم وجود چالشهای جدیایه که این فضا با خودش به همراه آورده. در این پست قصد داریم چند راهکار خوب و مفید برای زیست بهتر خانوادهها و بچههای دنیای هوشمند معرفی کنیم. امیدواریم این راهکارها براتون مفید باشه.
▫️راستی، این مطلب بخشی از ترجمهی کدومو از سایت کامنسنسمدیاست و مقالهی کامل رو میتونید در سایت بخونید.
▫️ راستی شما کدوم این کارها رو تا حالا انجام دادید؟
🗒 | #سواد_رسانه_ای
➕ | @nime_penhan_rasane |
7.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➕ دست بچهها رو تو اینترنت رها نکنیم
▫️ ببینید نماینده یونیسف چطور درباره شیوه صحیح حضور کودکان در فضای مجازی توضیح میده.
🗒 | #فضای_مجازی
➕ | @nime_penhan_rasane |
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️تلنگر شهیدمطهری به کسانی که هرچه را میشنوند بدون تحقیق بازگو میکنند؛ یا هرچه بدستشان میرسد فوروارد میزنند!
🗒 | #رسانه_های_خبری
➕ | @nime_penhan_rasane |
➕در توییتر، واکنش و برخورد با یک توییت به چهار صورت ممکنه:
۱.پاسخ دادن (منشن/mention)
۲.باز-توییت کردن (ری-توییت/re-tweet)
۳.نقل توییت (کوت/quote)
۳.پسندیدن (فیو/fav)
▫️منشن در توییتر شبیه به کامنت در اینستاگرام است اما مهمترین تفاوت آن این است که با منشن همانند یک توییت جداگانه برخورد میشود و هر قابلیت و ویژگی که یک توییت دارد، منشن هم همان را داراست. برخلاف کامنت که اصلا شبیه پُست نیست و ماهیتی کاملا متفاوت دارد.
▫️باز-توییت کردن بدین معناست که شما یک توییت را در صفحه پروفایل خود به نمایش می گذارید به صورتی که عینا همان توییت در صفحه شماست، نه تصویر آن یا متن کپی شده اش.
▫️نقل توییت یعنی شما در متن توییت خود، به یک توییت اشاره می کنید و آن توییت عینا در درون توییت شما نمایش داده میشود.
مثال کوت: #کوت
▫️در توییتر، به پسندیدن لایک گفته نمیشود بلکه نام آن فِیْوْ (مخفف: favourite) است. زیرا در ابتدا، توییتر از علامت ستارهمانند به جای قلب استفاده می کرده و بعدا تغییرشکل داده است.
🗒 | #آموزش_توییتر
➕ | @nime_penhan_rasane |
خاطات همفر.pdf
562.3K
➕خاطرات مستر همفر
▫️جاسوس انگلیسی در ممالک اسلامی
🗒 | #جنگ_اطلاعاتی
➕ | @nime_penhan_rasane |
➕اختلاف معنادار میزان محتواها و کاربران در سه موضوع داغ توییتری
▫️لایفوب به بررسی آماری محتوا و کاربران سه موضوع داغی که در دو هفته اخیر ترند روزانه توییتر بوده، پرداخته است.
▫️نمودار اول میزان محتوای روزانه و نمودار دوم تعداد کاربران منتشرکننده محتوا در این موضوعات را نشان میدهد.
▫️بزرگترین قله نمودار محتوا با اختلاف زیاد، در روز عاشورا بوده که به موضوع محرم تعلق دارد. اما در نمودار کاربران، قله بزرگ مربوط به موضوع افغانستان و سپس کرونا است؛به عبارتی با اینکه تعداد محتوای محرم نسبت به سایر موضوعات بیشتر است اما تعداد کاربران مشارکتکننده در موضوع افغانستان و کرونا بیشتر بودهاند. بهطور خلاصه ترتیب موضوعات به شکل زیر است:
⬅️ بیشترین محتوا:محرم>افغانستان>کرونا
⬅️ بیشترین کاربران:کرونا>افغانستان>محرم
▫️این اختلاف از فعالیت کاربران(نرخ مشارکت)در هر موضوع ناشی است. کاربران به طور متوسط، برای موضوع محرم ۱۴محتوا، افغانستان ۱۰محتوا و کرونا ۹محتوا منتشر کردهاند.از این شاخص برای سنجش سازمانیافتگی انتشار محتوا استفاده میشود. هرچه عدد نرخ مشارکت کاربران بیشتر باشد آن موضوع سازمانیافتگی بالاتری دارد.
🗒 | #تحلیل | #توییتر
➕ | @nime_penhan_rasane |
10.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➕سواد رسانه ای و امروز
▫️سواد رسانه ای چه کمکی به زندگی ما می کند؟
🗒 | سواد_رسانه_ای
➕ | @nime_penhan_rasane |
➕جهان بزرگی: نیمی از عوامل ساواک بعد از انقلاب ناشناخته ماندند.
▫️یامینپور: و طبعاً در هر شهر یا بخشی یک اداره کل داشتند.
جهانبزرگی: بله، در همه استانها یک اداره کل ساواک داشتند.
▫️یامینپور: آماری از تعداد کل مأموران ساواک دارید؟
جهانبزرگی: آن اواخر براساس حرفی که بعضی افراد میگویند، 5300 نفر کارمند بود، اما تعداد منابع یا عواملی که ساواک برای خود تهیه کرده بود، بهعنوان یک محقق فکر میکنم به 10 تا 15 هزار نفر هم میرسید.
▫️یامینپور: تخمین شما بهعنوان یک محقق در باره شناسایی این عوامل بعد از پیروزی انقلاب چقدر است؟
نیمی از عوامل ساواک بعد از انقلاب ناشناخته ماندند و شناسایی نشدند
جهانبزرگی: این را از افواه میتوانم بگویم. از این عوامل شاید نزدیک به شش تا هفت هزار نفر شناسایی شدند.
▫️یامینپور: یعنی نیمی از کارکنان ساواک ناشناس ماندند.
جهانبزرگی: کاری که ساواک انجام داده بود، از اواخر سال 1356 که ثابتی هم از همان زمان بهنوعی از ایران فرار کرد و در خارج از کشور مستقر شد...
▫️یامینپور: بسیاری از مؤثرین از کشور رفتند و تعداد کمی از مسئولان ارشد سازمان اطلاعات و امنیت کشور بازداشت و محاکمه شدند.
جهانبزرگی: بله، همینطور است. اینها در اواخر 56، شروع کردند پروندهها را به میکروفیش تبدیل کردند. شاید این موضوع را کسی نگفته و تا بحال نمیدانسته، این میکروفیشها را به خارج از کشور فرستادند و موقعیکه قسمتهای مختلف ساواک یعنی ادارات کل استانها و مرکز میخواست بهدست انقلابیون بیفتد، خیلی از اسناد و مدارک را آتش زده بودند که بعضی از پروندههای نیمهسوخته را در اول انقلاب در تهران میدیدیم که بسیاری از اینها شناسایی نشدند، شاید در جهانی مختلفی بودند، ولی اگر اطلاعاتی بهوسیله مردم داده میشد اینها را مورد بررسی قرار میدادند. مراکز یا مراجعی که کار قضایی روی منابع و عوامل ساواک میکردند اینها را شناسایی میکردند و به آن مراجع معرفی میکردند.
منبع | رجانیوز
🗒 | #نفوذ
➕ | @nime_penhan_rasane |
➕ غیب گویی به سبک BBC فارسی!
▫️خبرگزاری BBC به تازگی با انتشار پستی به روند انتخاب کابینه از اول انقلاب تا کنون پرداخته و با اینکار تلاش کرده در خصوص انتخاب کابینه رئیسی نیز از پیش، ذهنیت سازی کند.
▫️اما آنچه میان اینهمه مطالب تاریخی، جالب و مورد توجه است ارتباط تیتر این مطلب "از بنی صدر تا رئیسی، وزرایی که مالک اشتر بودند" با چند بند میانی این متن میباشد که به عاقبت محمد علی هادی متهم اقتصادی اشاره دارد.
▫️در حقیقت این خبرگزاری با آوردن نام این مفسد اقتصادی کنار کلید واژه های "حضرت علی" نماد عدالت و "مالک اشتر" از سویی و "دکتر باهنر" الگوی آقای رئیسی از سوی دیگر و بیان محکوم شدن محمدعلی هادی و استفاده از واژه "کشته شدن" برای دکتر باهنر سعی دارد چنین القاء کند که افرادی که همراه و بقولی همسنگر شهید باهنر بودند عاقبتشان به پرونده های فساد ختم شد پس درصورتیکه خود باهنر نیز زنده بود چنین عاقبتی در انتظارش میبود پس رهرو مسیر او نیز (رئیسی) با چنین عاقبتی رو به رو خواهد شد.
🗒 | #عملیات_روانی
➕ | @nime_penhan_rasane |
6.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تکنیک راستیآزمایی فوری اخبار در فضایمجازی چیست؟
🔺همزمان با گسترش شبکههای اجتماعی و خبررسانیهای اینترنتی، سرعت انتشار اخبار بهخصوص اخبار جعلی بیش از پیش شده است.
▫️اخبار جعلی معمولاً بدون منبع موثق بوده یا به منابع غیرقابل شناسایی و ناشناس نسبت داده میشوند.
▫️بهتر است قبل از پذیرش و بازنشر چنین اخباری از تکنیک راستی آزمایی فوری اخبار مانند جستوجو در گوگل و سایتهای خبرگزاریهای معتبر استفاده کرده و از صحت و درستی آن اطمینان پیدا کنید.
🗒 | #سواد_رسانه_ای
➕ | @nime_penhan_rasane |