درسته بازار فعلا بالای خاصی نداره تا اواخر مهر ماه اما دقت کنید که دیگه ریزشی ام نداریم (نهایتا ۵_۱۰درصد)
پس سعی کنید در این برهه زمانی سبد خوب بچینید که وقتی رشد بازار شروع شد شما سود خوبی بگیرید تا سریعتر ضرراتون جبران بشه و زودتر وارد سود شید
هر سهمی نخرید که از رشد بازار جا خواهید ماند
حتی شده یه هزینه کمی بکنید برید پیش چهار تا متخصص که سهم خوب بهتون معرفی کنن
الان دقیقا اون تایمی هست که باید سبدتون رو ویرایش کنید و یه سبد خوب بچینید
یاعلی🌹🌹
نکته مهم
۲۴ مرداد و ۲۵ مرداد ، علی الخصوص اولیش ، کمیشه فردا، خیلی روز مهمی هست برای بازار که ب من میگه شاخص میره سمت زیر ۱/۹۴۰/۰۰(ترجیحا حوالی ۱/۹۰۵/۰۰۰) یا اینکه میره سمت ۲/۰۳۵/۰۰۰؟؟؟
چند تا نکته رو باید دقت داشت بهش 👇👇👇
۱)ارزش معاملات بره بالای ۶/۸۰۰ هزار میلیارد تومان
۲)پترو پالایشی ها رو فقط نبرن بالا بعد در مهلت فردا ، روی نرخ خوراک #جفتک_مثبت بزنن
پس
امروز که دوشنبه س تا پس فردا ، روزهای مهم بازار هست
دید خودم فعلا نوسان و عدم ورود پول جدید میباشد
دوشنبه ۴۰۲/۵/۲۳ساعت ۸:۲۷ صبح
بورس ایران
✅✅احتمالا برای آخر هفته یه طرح فوق العاده برای کانال vipخواهیم داشت
اون طرحی که قولشو داده بودم احتمالا از امروز اجرایی کنیم
هیچکس امروز از هیچ سهمی خروج نزنه،
این ریزش بازار اخراشه گفتم که نهایتا (۵_۱۰درصد)بازار بیاد پایین
ببینید دوستان یسری موارد بعنوان برادر کوچکتر بهتون میگم شاید باعث شه واقعیت ها رو بهتر ببینید.
در بازار نزولی همه ضرر میکنن، کارگزاری، صندوقا، شرکت های سرمایه گذاری، بازیگرا، مردم و ...
فقط نوع مدیریت سرمایه متفاوته. یکی رو یک پرتفوی 10 میلیاردی 500 میلیون ضرر میده که میشه 5 درصدش و اهمیتی نداره با یک نوسان کلش جبران میشه. یکی رو پرتفو 500 میلیونی 300 میلیون میره ضرر که دیگه بازگشتش سخته
این جمله ای که میگن در بازارهای مالی افراد صبور موفق هستن منظورشون صبر در نقد بودنه! اینو به این عنوان تعبیر نکنید که سهم بخری بندازی اینقد صبر کنی بسود برسی گاهی هیچکاری نکردن بهتر از خرید و فروشه!
ببینید ما در یک روند نزولی هستیم. تو باتلاق دست و پا زدن الکیه. چون سهمی 7-8 درصد ضررید هی خرید جدید نزنید صبر کنید تا وقتش برسه
چیزی بعنوان کف در بازارهای مالی وجود نداره همه موارد موقتی هستن و ممکنه اعداد عجیب تری رو ببینن
تجربه ثابت کرده تا شاخص کل به یک عدد مطمئن نرسیده مابقی بازار دائما کف های جدیدی تشکیل میدن بدون توجه به موارد بنیادی و تکنیکال، خلاصه اینکه تو معاملات دیدتون رو شاخص کل باشه
در مورد بازارم گفتم یکم صبوری کنید خودتون رو نابود نکنید سهم چرت نخرید نقدتون رو نقد بمونید و بطور کلی نزول بازار رو طاقت بیارید بعدش با سبد خوب سود عالی بدست بیارید
زیاد تا اخرش فاصله نداریم،از نظرزمانی از اول مد نظرم مهر_ابان بود.
یک ریز موج همینجاها شکل میگیره بعد میریم برای کف اصلی
⭕️◻️ وضع خراب بورس به مثابه آینه اقتصاد و نقش دلارزداها
جالب است که جبراییلی و یاران ژن خوبش، در مورد بنزین متوجه لزوم افزایش قیمت هستند، اما در مورد برق و خودرو و سیمان و محصولات پتروشیمی خودشان را به ندیدن میزنند. ایشان نه تنها دانش اقتصادی ندارند، بلکه بشدت هم تحت تحت تاثیر خطاهای شناختی مختلف(مثلا سوگیری غفلت از هزینه فرصت) هستند.
▫️شرکتهای بورسی(که بخش بزرگی از اقتصاد ایران را شامل میشود) بین یک پنجم تا یک بیستم ارزش جایگزینی در حال معامله شدن هستند. این پایین ماندن ارزش شرکتها ریشه در دو علت عمده دارد: ۱- تحریم ۲- قیمتگذاری دستوری(و سایر مداخلات کارمندان دولت).
▫️مثلا فقط یک قلم طلب بانک ملت از شرکت نفت بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار میشود. همین یک قلم دارایی را که حساب کنیم حدود ۱۰۰۰همت میشود. ارزش بازار فعلی کل بانک ملت الان ۱۵۷همت هست! یعنی اگر فقط همین یک قلم دارایی را بخواهیم لحاظ کنیم، قیمت سهام آن باید ۶برابر بشود!
▫️▫️▫️وضعیت اکثر شرکتهای بورسی همینطور است.
▫️بحثی که در اوج ۹۹ مورد اختلاف نظر بین تحلیلگران بازار سهام بود این بود که «ارزش جایگزینی بالا» مترادف با «ارزندگی بالا» نیست. یعنی دوستان معتقد به حباب، میگفتند اگرچه ارزش جایگزینی شرکتها بالاست، اما چون شرکتها توانایی سودسازی بالا ندارند بیش از این نمیارزند.
▫️▫️اما اینکه ارزش بازار شرکت از ارزش جایگزینی کمتر باشد یک نشانگر از وضعیت وخیم اقتصاد در حالت کلی است: اینکه سرمایهگذاری جدید در صنایع این کشور توجیه اقتصادی ندارد!
▫️در یک اقتصاد سالم ارزش بازار عمده شرکتها از ارزش جایگزینی بیشتر است. یعنی اگر اقتصاد ما سالم بود شاخص کل بورس باید بالای ۱۰ میلیون واحد میبود.
▫️طبیعی است که وقتی کشوری تحریم میشود یعنی شرکتهای داخل آن کشور بازارهای صادراتیشان را از دست میدهند، یا برای بروز رسانی خطوط تولید باید هزینه بیشتری بدهند و در کل هزینههای مبادله آنها افزایش پیدا میکند. نتیجه اینکه ممکن است یک گزینه سرمایهگذاری که قبل از تحریم توجیه اقتصادی داشته است دیگر توجیه نداشته باشد.
▫️ اما درصد بالایی از مشکل شرکتها در ایران ریشه در «خودتحریمی» دارد. مثلا تغییر ناگهانی سیاستها، قیمتگذاری دستوری و ... . تصور کنید که مثلا طبق قانون بهبود محیط کسب و کار، افزایش نرخ خوراک باید چندماه زودتر اطلاع داده شود، اما کسانی که معلوم نیست از کدام سرویس جاسوسی خارجی دستور میگیرند تعمدا عکس آن رفتار میکنند و ذرهای دلسوزی نه برای صنایع، نه برای حرمت قانون، نه برای اعتماد مردم به حکومت، نه برای احساس امنیت سرمایهگذار و... به خرج نمیدهند. این راه به نابودی اقتصاد ختم میشود! والله چنین کسانی نباید بر امور مردم مسلط باشند. والله اینها بدتر از قوم مغول هستند.
▫️ نمونه دیگرش رفتاری است که امروز منجر به تعلیق شرکت پرسابقه و خوشنام داروسازی الحاوی شد. چقدر میخواهید به این کشور فوق ثروتمند ضربه بزنید؟!
▫️نمونه دیگرش، قیمتگذاری دستوری برق است که باعث شده شرکتهای نیروگاهی، ارزش بازاری معادل یک پنجم(یا حتی کمتر) از ارزش جایگزینی داشته باشند.(اینجا)
▫️نمونه دیگرش، قیمتگذاری دستوری محصولات فولادی و سیمانی و پتروشیمی است که سود سرمایهگذار را در حلقوم رانت داران و دلالان میریزند.
▫️مردم ایران چه گناهی کردهاند که باید چنین حکمرانانی بر گرده ایشان سوار شوند؟
مشخصا بازار منتظر پایان جلسه امروز هست که احتمالا اخبار مثبت #نرخ_خوراک_پتروشیمی
#خودرو_بورس_کالا
و #لغو_قیمت_گذاری_دستوری_خودرو هست
همچنان معتقدم که باید بازار زیر ۱/۹۶۰/۰۰۰ رو ببینه
اعداد
کمتر از اینهاست
ولی باید ی بالایی بده بعد بره برای ۱/۹۰۵/۰۰۰
فعلا نوسانگیری و صبوری در دستور کار هست