نفوذشناسی, [۱۶.۱۲.۱۷ ۲۰:۰۹]
📝پدیده #نفوذ پس از پیامبر اعظم (ص):
جریان #نفاق و عناصر تحول ناپذیرفته، از یک سو، و عناصر ساده لوح یا قدرت طلب #نفوذپذیر، از سوی دیگر، مهمترین مشکل و بزرگترین خطر و تهدید برای حاکمیت دینی و میراث پیامبر اعظم (ص) بود. هشدارهای پیامبر (ص) دربارهٔ خطر جریان بنی امیه و شجرهٔ خبیثهٔ #اموی بیان کننده میزان خطر از سوی این جریان ضد اسلام است. برخی مورخان تعامل دستگاه اموی با بیگانگان و حکومت روم را کانون توجه قرار داده و به نفوذ دولت روم در دستگاه #معاویه اشاره کرده اند. اعتمادالسلطنه، وزیر علوم ایران در دورهٔ قاجار، بر این موضوع اشاره دارد: چون دولت بنی امیه با #روم ارتباط داشت، در دربار معاویه و یزید نفوذ پیدا کرده بودند، تا جایی که پاسبانان دولت #بنی_امیه در زندان با زبان رومی تکلم می کردند و گمان قوی آن است که اصلاً رومی باشند» چنانچه «سرجون بن منصور رومی»، که معرب ((سرژيوس)) است، از زمان معاویه تا دورهٔ عبدالملک تقریباً کاتب و وزیر مشاور در دربار اموی بوده و حتی تدبیر قتل سیدالشهدا (ع) به دست ابن زیاد را او به #یزید پیشنهاد کرده است.
وی می افزاید :«معاویه در زمان جنگ صفین با روم صلح کرد و عظمت اسلام را از نظر آنها انداخت.»
در کتاب جنه الماوی هم نقل شده که ارتباط روم با دربار بنی امیه و تاثیر آن در تغییر مسیر حرکت انقلاب اسلامی، چه در دوره خلفا و چه در دوران حکومت امیرالمونین(ع) را نمی توان نادیده گرفت.
علی (ع) درباره خطر #نفوذ می فرماید: من شما را پرهیز می دهم از دشمنی که مخفیانه در سینه ها #نفوذ می کند و آهسته در گوش ها نجوا می کند.
ادامه دارد...
کانال جامع نفوذشناسی
@nofozshenasi
نفوذشناسی, [۱۷.۱۲.۱۷ ۱۸:۲۸]
📝 انقلاب مشروطیت و نهضت ملی ایران:
📂از دیگر انقلابها و نهضتها که گرفتار پدیده #نفوذ شده و شاهد جریانهایی از #نفوذ عوامل بیگانه شد، #انقلاب_مشروطیت و #نهضت_ملی ایران بود.
🖋 تاریخ معاصر ایران، به ویژه از نهضت مشروطیت تا انقلاب اسلامی ایران، شاهد این امر است که حکومت ایران جولانگاه عناصر نفوذی وابسته به #انگلستان، #روسیه و #آمریکا بوده است.
🖇 اقبال آشتیانی که در #ریشهیابی نفوذ بیگانگان واکاوی زیادی داشته، در کتاب زندگی امیرکبیر مینویسد:
«اواخر عهد فتحعلی شاه نفوذ نمایندگان روس و انگلیس به قدری در ایران زیاد شده بود که کمتر کاری بدون اجازه و صواب دید ایشان میگذشت. این نفوذ تنها در مسائل سیاسی مشهود نبوده، بلکه نمایندگان مزبور، حتی در امور شخصی افراد ایرانی، نیز مداخله میکردند.»
کانال جامع نفوذشناسی
@nofozshenasi
نفوذشناسی, [۱۷.۱۲.۱۷ ۲۲:۱۱]
🔷 دستهبندی #عوامل_نفوذی در تاریخ معاصر
◀️ عوامل و عناصر وابسته به بیگانه در طیفهای چندگانهای تقسیمپذیر هستند:
1⃣ یک گروه تحت عنوان #فراماسونها که در شبکه جهانی فراماسونری ایفای نقش میکردند که به طور رسمی وابسته به شبکهی جهانی استعماری بیگانگان بودند که از جمله آنها #میرزا_ملکم_خان_ارمنی است که از سال ۱۲۳۷ با تأسیس «انجمنهای سری فراموشخانه» درصدد تربیت و جذب عناصر ایرانی به این شبکه برآمدند.
از دیگر افراد برجستهی #فراماسونری در ایران #محمدعلی_فروغی بود که در سال ۱۲۸۶ در ۳۲ سالگی از بنیانگذاران لژ بیداری ایران بود و به مقام استاد اعظم نائل شد.
2⃣ دسته دوم عواملی بودند که به طور رسمی به عنوان عامل بیگانه و نماینده #روسی یا #انگلیسی در ایران ایفای نقش میکردند که سید ضیاء طباطبایی، تقی زاده، کیانوری و احسان طبری که به عنوان عناصر وابسته به غرب یا شرق ایفای مأموریت میکردند.
شاید بتوان عناصری همچون ناظم الدوله، آغاخان کرمانی، طالب اُف، میرزا فتحعلی خان آخوندزاده و میرزاحسین سپهسالار را جزء این گروه یا عناصر وابسته به غرب به شمار آورد.
3⃣ دسته سوم گروهها و جریان هایی بود که تعلقی به اسلام نداشته یا #التقاطی، #ملیگرا و #ناسیونالیست بودند، ولی ایدئولوژی و مبنای فکری و الگوی سیاسی و حکومتی آنان غرب بود. بسیاری از جریان و گروهها و عناصر همچون #جبهه_ملی، #نهضت_آزادی و بسیاری دیگر از جریانهای فکری جزء این گروه قرار میگیرند.
کانال جامع نفوذشناسی
@nofozshenasi
نفوذشناسی, [۱۷.۱۲.۱۷ ۲۲:۲۲]
📜 #خاطرهای از محمدعلی فروغی:
#محمدعلی_فروغی، ملقب به #ذکاء_الملک، در خاطراتش مینویسد:
🖊سفارت انگلستان من را خواست، رفتم، سفیر انگلیس گفت: «برو به رضاخان بگو که افلان روز در ساحل بندرعباس آمادهی سوار شدن به کشتی شود.»
پیغام را به رضاخان رساندم. ابتدا قدری عصبانی شد و گفت: «اینها از من چه میخواهند، هر چه خواستند را انجام دادم» و بعد روی صندلی نشست و گفت: «برو از سفیر سؤال کن من تنها بروم یا با خانواده، دوم اینکه بعد از من چه کسی عهدهدار سلطنت خواهد شد.»
پس از مراجعه به سفیر انگلیسی پاسخ داد: «ابتدا تنها برود بعدا خانواده را میفرستیم. در مورد سلطنت پس از او، بعداً تصمیم میگیریم »
✴️ و اینگونه #استقلال و #هویت و #اقتدار_ملی را به باد فنا دادند و سرانجام، رضاخان هم در وضعیت بسیار تیره وار از این دنیا رفت.
کانال جامع نفوذشناسی
@nofozshenasi
نفوذشناسی, [۱۷.۱۲.۱۷ ۲۲:۳۶]
📜 #خاطرهای از فردوست، مشاور ویژهی محمدرضا:
#حسین_فردوست در خاطراتش دربارهی اصرار محمدرضا برای ملاقات با مستر ترات، رئیس اطلاعات #انگلیس در ایران و نفر دوم سفارت، برای تعیین تکلیف خود پس از رفتن رضاخان، نتیجهی ملاقات را این گونه بیان میکند:
🖊 به ترات گفتم که ولیعهد مرا فرستاده از شما بپرسم که وضع او چه خواهد شد و تکلیفش چیست...
ترات پاسخ داد: «محمدرضا طرفدار شدید آلمانهاست و ما درون کاخ اطلاعات دقیق و مدارک مستند داریم که او دائماً به رادیوهایی که در ارتباط با جنگ است، به زبانهای انگلیسی و فرانسه و فارسی، گوش میدهد و نقشهای دارد که خود تو پیشرفت آلمان در جبههها را برایش در آن نقشه با سنجاق مشخص میکنی.
فردوست میگوید: من به سعدآباد برگشتم و جریان را به محمدرضا گفتم. او شدیداً جا خورد و تعجب کرد که از کجا میداند که من به رادیو گوش میدهم و یا نقشه دارم و غیره... حتماً کار این پیشخدمتهاست.
محمدرضا در ادامه گفت: «فردا اول وقت با ترات تماس بگیر و با او قرار ملاقات بگذار و بگو که همان شب با محمدرضا صحبت کردم و گفت که نقشه را از بین میبرم و رادیو هم دیگر گوش نمیکنم، مگر رادیوهایی که خودشان اجازه دهند آنها را بشنوم.»
کانال جامع نفوذشناسی
@nofozshenasi
نفوذشناسی, [۱۸.۱۲.۱۷ ۰۹:۳۴]
📝 نهضت ملی ایران:
🔍 دربارهی #نهضت_ملی_ایران و ماجرای #مصدق و #کودتای_۲۸_مرداد هم در تاریخ نکات فراوانی به چشم میخورد.
📌 در زمینهی وضعیت خود مصدق و عضویت او در شبکهی #فراماسونری، مستندهایی در تاریخ وجود دارد که برخی از مورخان او را از جمله لبیکگویان به ندای فراماسونری #میرزا_ملکم_خان_ارمنی، وابسته به لژ آدمیت، میدانند که ریاست «مجمع آدمیت» در ایران به عهدهی ملکم خان بود.
🖇 متن قسمنامهی #فراماسونری مصدق در اسناد تاریخی موجود است.
ولی در اینکه مصدق از برخی عناصر #نفوذی انگلیس استفاده کرده و تحت تأثیر آنان قرار گرفته و از مسیر #نهضت منحرف شده، تردید ناپذیر است، از جملهی آنان دکتر #رضا_فلاح میباشد که در کنار مصدق عامل انحراف #نهضت_ملی_نفت و سبب تشدید اختلاف بین او و آیت الله کاشانی شد.
🔺 #فلاح از عاملان نشانهدار #انگلیس بود که کارخانهی روغن موتورسازی آبادان را نیز منفجر کرد.
حسین مکی می گوید:
من به مصدق گفتم ما اکنون با انگلستان در حال جنگ هستیم، ولی با فرمانده سپاه آنها نمیشود به جنگ خودشان رفت. فلاح از عوامل مؤثر آنهاست و غیرممکن است چنین کسی به نفع #نهضت_ملی قدمی بردارد. وانگهی، مگر اسناد جنایت این قبیل اشخاص را خودتان در شورای امنیت مطرح نکردید؟!
🔺 دکتر مصدق عقیده داشت حر هم سر راه حسینبنعلی (ع) را گرفت، ولی بعد پشیمان شد و توبه کرد؛ دکتر #فلاح هم توبه کرده است.
کانال جامع نفوذشناسی
@nofozshenasi
نفوذشناسی, [۱۸.۱۲.۱۷ ۲۲:۱۷]
🔴 اعتراف راجر كوپر #جاسوس_انگلیس در ایران:
🔍 «راجر كوپر» یكی از جاسوسان حرفهای سازمان اطلاعات انگلستان است كه فعالیتهای زیاد جاسوسی قبل و بعد از انقلاب داشته است.
📌 وی در مصاحبهای تلویزیونی، که در روزنامه کیهان تاریخ ۱۳۶۶/۶/۱۱ ص ۱۹ به چاپ رسیده، میگوید:
🔺«ما انگلیسیها توانستیم #نفوذ خود را از طریق ارتباط با دوستان و عوامل خود در ایران حفظ کنیم. #انگلیس مقداری از مخارج #کودتای_۲۸_مرداد را پرداخت، به ویژه پرداختهای علیالحساب به بعضی از افراد که اصرار داشتند پول خود را به صورت ارز در بانکهای خارجی دریافت کنند.»
🔺وی میافزاید: «نقش انگلیس در #کودتای_۲۸_مرداد بیشتر نقش طراحی و ساماندهی بود و #سازمان_سیا (CIA) وظایف اجرایی و عملیاتی را برعهده داشت.»
🔺«من برای هویدا و چند تن از وزرا و مقامات بلندپایه متن سخنرانی تهیه میکردم و با آنها در تماس بودم. این وضع برای من امکان فراهم میکرد تا بتوانم در زمینه جمعآوری اطلاعات و ارسال گزارش به لندن فعال باشم.»
🔺«من از طریق جمعآوری #اطلاعات #سیاسی و #اقتصادی برای سازمان اطلاعات #انگلستان بعد از #انقلاب_اسلامی هم فعال بودم.»
کانال جامع نفوذشناسی
@nofozshenasi
نفوذشناسی, [۱۹.۱۲.۱۷ ۱۱:۵۱]
💢 #نفوذ آمریکا در سازوکار #شوروی و فروپاشی از درون
🔹نخستین جرقه زمینهساز برای #نفوذ #آمریکا در عرصه قدرت #شوروی تغییر در محاسبات رئیس جمهور وقت شوروی، یعنی آقای #خروشچف بود.
🔺نتیجه تحلیل رهبر #حزب_کمونیست شوروی دستیابی به فرمول «همزیستی مسالمتآمیز با آمریکا» بود. تغییر محاسبات رئیس جمهور شوروی سرآغاز تغییرات و سرانجام، #فروپاشی_شوروی ابرقدرت گردید.
🎙سخنی از #گورباچف، واپسین رئیس جمهور شوروی در یکی از نشریات نقل شده بود در پاسخ به پرسشی درباره علت فروپاشی قدرت شوروی که گفته بود:
وقتی اتحاد جماهیر شوروی فروپاشید که دیدم صف #مک_دونالد در مسکو به صدها متر امتداد دارد.
📌#خروشچف در شوروی سمبل خط نرمش، اعتدال و عدول #حزب_کمونیست از اصول انقلاب و چرخش به سمت همزیستی مسالمتآمیز با غرب به شمار میرفت.
پس از خروشچف، آقای #برژنف در راس قدرت شوروی قرار گرفت و قدری شعار رادیکالی داد، اما با توجه به رشد عناصر غربگرا و گرایش مردم به سمت غرب توفیقی کسب نکرد.
جالب توجه است که پس از #برژنف از سه رئیس جمهور بعدی دو نفر آنها در جبهه سازش بودند که یکی از آنها #آندروکوف و نفر دیگر آقای #گورباچف بود.
🖇 در این دوره آقای #یلتسین به عنوان کاتالیزور نقش مهمی در سرعت #فروپاشی ایفا نمود.
کانال جامع نفوذشناسی
@nofozshenasi
نفوذشناسی, [۱۹.۱۲.۱۷ ۱۳:۲۶]
💢 #نفوذ آمریکا در سازوکار #شوروی و فروپاشی از درون
📄بخشی از تحليل همه جانبه ایران درباره مراحل پایانی طرح آمریکا برای فروپاشی امپراطوری شوروی به بیان #رهبر_معظم_انقلاب:
🔸ایشان با اشاره به حاکمیت #گورباچف در سال ۱۹۸۵ و طرح دو شعار #پروستریکا (اصلاحات #اقتصادی) و #گلاسنوست (اصلاحات #سیاسی) و استقبال گسترده غرب از این شعارها میفرمایند:
«کار به جایی رسید که توسط مراکز آمریکایی گورباچف به عنوان مرد سال معرفی شد و این در همان دوران جنگ سرد هم بود، یعنی دورانی که آمریکاییها شبح هر موفقیتی را در شوروی با تیر میزدند.»
🔗 مفهوم این کلام و نوع رفتار آمریکا این است که وقتی تأثیرگذاری خود را در ادراک سیاسی رهبر یک کشوری که تا دیروز دشمن خونی همدیگر بودند، به طور جدی، مشاهده میکنند برای برداشتن گامهای بعدی صد و هشتاد درجه تغییر موضع میدهند و همین رفتار امریکا زمینه ادامه کار آنها را فراهم کرد.
🔸رهبری در ادامه تحلیل میفرماید:
«آغوش باز، چهره باز، چهره خندان، تجلیل و تبجیل و تشویق و احترام غربیها #گورباچف را فریب داد. او به غربی ها و آمریکاییها اعتماد کرد اما فریب خورد.»
🔸رهبر معظم انقلاب با اشاره به پیشینهی سختگیریها در شوروی و نگرش رهبری #شوروی به غرب و ورود مظاهر غربی به شوروی، از جمله #مک_دونالد به عنوان یکی از نمادهای غربی، میفرمایند:
«یکی دو سال شعارهای #گورباچف رو به اوج بود، اما ناگهان یک عنصری به نام یلتسین در کنار گورباچف پیدا شد. نقش #یلتسین نقش تعیینکننده است.»
🔍 با استفاده از تحلیل یاد شده این گونه استفاده میشود که نقش #یلتسین کاتالیزور و نقش تسریعکننده در فروپاشی بود. از این رو، گورباچف، یلتسین را، که معاون او بود عزل کرد ولی غربی ها از گورباچوف عبور کرده و در پی یلتسین، به عنوان چهره اصلی #فروپاشی، بودند. لذا پس از حدود یک سال در نخستین انتخابات شوروی، یلتسین به عنوان رئیس جمهور رأی آورد.
کانال جامع نفوذشناسی
@nofozshenasi