📢 تصویر روز ناسا
🗓 جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳
عنوان: ماه برداشت مهآلود
عکس و حقنشر: پتر هورالک / موسسه فیزیک اوپاوا
برای ساکنان نیمکره شمالی، ماه کامل سپتامبر به عنوان "ماه برداشت" شناخته میشود. در تاریخ ۱۷ و ۱۸ سپتامبر، سمت روشن ماه که به زمین نزدیک است وارد سایه شد و فقط لبهای از سایه تاریک زمین را لمس کرد که به آن "سایه مرکزی" گفته میشود. این اتفاق یک خسوف جزئی بود. در طول دو ساعت و نیم قبل از طلوع آفتاب، دوربینی که روی سهپایه ثابت شده بود، این مجموعه عکسها را از ماه برداشت که پشت قلعه اسپیش در آسمان مهآلود صبحگاهی شرق اسلواکی غروب میکرد، ثبت کرد. ماه برداشت در جشنها، داستانها و ترانهها معروف است و نام سنتی ماه کامل نزدیک به اعتدال پاییزی است. طبق افسانهها، این نام کاملاً مناسب است. با وجود کاهش ساعات روشنایی روز در پایان فصل رشد، کشاورزان میتوانستند محصولات خود را با نور ماه کامل که از غروب تا طلوع میتابید، برداشت کنند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨زیبایی ببینید
بر فرازِ پِرو …
.#فضا
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️استارشیپ که ایلان_ماسک ساخته یک معجزه مهندسی و واقعا اعجاب آوره
#ایلان_ماسک
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟بر اساس مشاهدات جدید از سیارک تازه کشف شده کوچک با ابعاد ده متری
2024_PT5
این سیارک که از خانواده سیارک های آرجونا در کمربند اصلی سیارکی بوده در حالیکه مانند بقیه سیارکهای این گروه در فاصله متوسط ۱۵۰ میلیون کیلومتری بدور خورشید می چرخد(شبیه مدار زمین بدور خورشید) طی ده روز آینده با نزدیک شدن به زمین بمدت حدود ۵۵ روز با تحت تاثیر قرارگرفتن ناچیزی از گرانش زمین، آنرا در چرخش بدور خورشید همراهی خواهد کرد.
✨متاسفانه به اشتباه در بعضی از اطلاع رسانی های فضای مجازی اعلام شده که این سنگ کوچک مانند ماه بدور زمین خواهد چرخید و زمین چند روزی دارای دو ماه درخشان😳 خواهد بود.
✨انیمیشن بالا مسیر سیارک را با رنگ قرمز نشان می دهد.مطابق این فیلم از چند روز دیگر با نزدیک شدن به زمین، اثرات گرانشی زمین روی آن بیشتر شده و مطابق نمایش مسیر با رنگ زرد مقداری از مسیر آن تغییر می کند.طی مسیر زرد رنگ در حدود ۵۵ روز زمان خواهد برد.بعد از این زمان سیارک با اعمال اندکی تغییرات مداری ناشی از گرانش زمین، به چرخش خود بدور خورشید ادامه داده و از زمین دور خواهد شد.
انیمیشن از تونی دان
گردآورنده و مترجم : عبدالرضا لاوری
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از حاج ابوذر بیوکافی
8.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ریل
🔉 #سرود | به گوش عالم برسه حسینُ و مِنّی
🎙 با نوای #حاج_ابوذر_بیوکافی
📆 پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
🏳️ هیأت ثاراللّٰه (ع) زنجان
🌸 به مناسبت #هفته_وحدت
🇮🇷 کانالرسمیحاجابوذربیوکافی
▫️ AbozarBiukafi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️تست موفق احتراق استاتیک ۶ موتور فضاپیمای استارشیپ اس-۳۰
این فضاپیما که برای پنجمین تست پروازی استارشیپ آماده میشود طی چند ماه آینده پرتاب خواهد شد و هنوز تاریخ دقیق پرتاب آن مشخص نشده است.
🌔 @nojoom_et
♦️امید برای یافتن حیات فرازمینی جان میگیرد؛ کشف مواد شیمایی پیچیده در انسلادوس قمر زحل👩🚀
🔹نمونههایی که مأموریت کاسینی از «انسلادوس» (یکی از قمرهای زحل) تهیه کرد، نشانههایی از وجود مولکولهای آلی مختلف دارند که ممکن است مواد اولیه لازم برای آغاز حیات باشند. کشف این مواد میتواند امیدی برای یافتن حیات در خارج از زمین باشد.
🔹انسلادوس یکی از جذابترین اهداف برای مطالعه احتمال وجود حیات جایی بهجز کره زمین به شمار میرود. این قمر اقیانوسی وسیع زیر پوسته یخی خود دارد که از آن آبفشانهای عظیمی از یخ و بخار به فضا فوران میکنند. همچنین شواهدی از حضور منابع انرژی، مشابه دریچههای هیدروترمال موجود در زمین، در بستر این اقیانوس وجود دارد.
🔹به گفته محققان، به نظر میرسد مولکولهای آلی پیچیده در انسلادوس نسبت به تصورات قبلی گستره وسیعتری دارند. در واقع وجود مولکولهای آلی متنوع، احتمال وقوع واکنشهای شیمیایی که منجر به تولید اجزای اصلی حیات میشوند، را افزایش میدهد.
#زحل #سیاره #فضا
🌔 @nojoom_et
🌟فضاپیمای چانگئی-۶ نشان داد که خاک قسمت دور ماه با خاک قسمت نزدیک ماه متفاوت است.
🌔نمونههای خاک جمعآوری شده توسط فضاپیمای «چانگ ئی-۶» نسبت به نمونههای قبلی چگالی کمتری دارند که نشاندهنده ترکیب متخلخلتر و ساختار ضعیفتر این خاک است.
🌔 محتوای پلاژیوکلاز نمونه های چانگ ئی-۶ بهطور قابل توجهی بالاتر از نمونه چانگ ئی-۵ است و در همان حال محتوای الیوین آنها بهطور قابل توجهی کمتر است.
🌔نمونه قطعات سنگی چانگ ئی-۶ عمدتاً از بازالت، بِرِش، آگلوتینات، شیشه و لوکوکرات تشکیل شدهاند.
🌔تجزیه و تحلیل ژئوشیمیایی نمونه های چانگ ئی-۶ نشان داده است که غلظت عناصر کمیاب مانند توریم، اورانیوم و پتاسیم در آنها به طور قابل توجهی با نمونه های بازیابی شده توسط ماموریت های فضاپیماهای «آپولو» و چانگ ئی-۵ متفاوت است.
🌔 @nojoom_et