#گردشگری
#نجوم
خانه آلبرت انیشتین ، از جاذبه های گردشگری شهر برن سوییس
این فیزیکدان حوزه نجوم و برنده جایزه نوبل فیزیک ، طلایی ترین سالهای کاری خود را در یکی از ساختمانهای مرکز برن به نام شماره ۴۹ Kramgasse اقامت داشته است . در طول اقامتش در این خانه نوشته های مهمی را به ثبت رساند که نقش اساسی در علم فیزیک داشتند . که مقالات اصلی نظریه نسبیت را نیز در همین ساختمان به نگارش درآورده است .
خانه او امروز از جاذبه های گردشگری برن است و به تورهای گردشگری به خانه او می روند و از آن دیدن می کنند . این خانه با مبلمان و وسایل خانگی ای که برای سال ۱۹۰۵ مناسب بوده اند ، مبله شده است و در آن می توانید اطلاعاتی از تاریخ انیشتین و ارتباط او با برن و کشور سوئیس پیدا کرد .
بازدید از خانه ی این دانشمند بزرگ ، فرصتی می دهد تا با چند سال از محیط زندگی فیزیکدانی که درک ما از زمان و مکان را تغییر داد ، آشنا شد .
🌔@nojoom_et
«دنبالهدار لاوجوی۲۰۱۴» که در زمستان سال ۹۳ میهمان آسمان سیارهی زمین بود و با چشم غیرمسلح در آسمان تاریک شب، بهسختی دیده میشد.
🪐
🌔@nojoom_et
🌗مریخ•
🔸من نمی توانم واژهای برای این تصویر پیدا کنم.کوه،صخره،خاک گردوغبار همه و همه متعلق به دنیایی دیگر بنام مریخ است.شاید به نظر خیلی ها هیچ چیز زیبایی در این بیابان نباشد به این دلیل که مشابه آن را در سیاره خودمان داریم.
🔹اما زیبایی تنها منظره ای نیست که چشمان ما بدان می نگرد. زیبایی راهیست که پیموده ایم تا به عکسی مانند این نگاه کنیم.
🔸این دنیای دور در چند صد کیلومتری ماست که هزاران مغز متفکربرای فراتر از محدوریتها به آن رسیدند.
🌔@nojoom_et
🌗کشف سیاره ای مملو از آب که دو برابر زمین است.
🔹سیارات فراخورشیدی زیادی کشف شدهاند (بیش از ۵۳۰۰ سیاره)، اما تعداد بسیار کمی از آنها بین یک و نیم تا دو برابر شعاع زمین اندازه دارند و این اندازه است که سیاره را برای دانشمندان بسیار جالب میکند. سیاره TOI-733b که اخیرا کشف شده یکی از این سیارهها است و در فاصله 245 سال نوری از ما یافت شده تقریباً دو برابر #زمین است و به دور خورشیدی کمی کوچکتر از خورشید ما میچرخد.
🔸اخترشناسان با استفاده از دادههای #تلسکوپ ناسا با نام «TESS» این سیاره فراخورشیدی را کشف کردهاند. دانشمندان با توجه به چگالی سیاره جدید احتمال میدهند که سطح آن پوشیده از آب باشد.
🔸احتمال اینکه سیاره جوی مملو از #بخار آب را حفظ کرده باشد. پاسخ به این سوال که آیا TOI-733b دارای جو ثانویه است یا یک سیاره اقیانوسی است، درک ما از سیارات فراخورشیدی بهبود میبخشد.
🔹به همین دلیل TOI-733 b یک#سیاره جالب است و پتانسیل آن را دارد که یک قطعه کوچک اما کلیدی برای حل معماهای بزرگ در علم سیارات فراخورشیدی باشد.
🌔@nojoom_et
فضانوردان اغلب پس از پیاده روی فضایی ناخن های خود را از دست می دهند.
🪐
🌔@nojoom_et
7.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک کیهانورد روسی پس از ورود به فضا، دستهای از حولههای استفاده شده را به فضا پرتاب کرد.
اقلامی از این دست گاهی به فضا پرتاب می شوند تا در نهایت در جو بسوزند.
🌔@nojoom_et
19.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وسعت جهان را در دنیای دیجیتالی
باموسیقی زیبایی ازSuke Cerulo ببینید .
سفرازقله های هیمالیا آغاز و ازسیاهی مطلق فضا عبور میکند و تا آخرین ذره هایی که بعد از انفجار بیگ بنگ به وجود آمده پیش میرود .
دیدن این کلیپ زیبا رو به تمامی علاقمندان
و دوستان فضایی و فضانورد توصیه میکنم .
🌔@nojoom_et
واضح ترین تصویر ازستاره ابط الجوزا همان غول سرخی که منتظرانفجارش هستیم
🌔@nojoom_et
🌗عکسهایی که با دوربین #مریخنورد «استقامت» ناسا ثبت شدهاند، نشانههایی را از وجود یک رودخانه عمیق در گذشته سیاره سرخ به نمایش میگذارند. تصاویر جدید ثبتشده توسط مریخنورد «استقامت»(Perseverance) ناسا نشانههایی را مبنی بر وجود یک رودخانه در مریخ باستانی ارائه میدهند که شاید عمیقتر و سریعتر از آنچه دانشمندان تاکنون در گذشته مریخ دیدهاند، باشد.
🔸این رودخانه، بخش ی از شبکهای از آبراهها بوده که به «دهانه جیزرو» میریخته است. مریخنورد #استقامت از زمان فرود خود بیش از دو سال پیش، در حال کاوش در این منطقه است. درک این محیطهای آبی میتواند به دانشمندان در تلاش برای جستجوی نشانههایی از حیات میکروبی باستانی کمک کند که شاید در سنگهای مریخ حفظ شده باشند.
🔹مریخنورد استقامت در حال کاوش بر فراز تودهای متشکل از سنگهای #رسوبی به شکل بادبزن است که ۲۵۰ متر ارتفاع دارد و لایههای ⁵هامنحنی آن نشاندهنده جریان آب در گذشته هستند. یکی از پرسشهایی که دانشمندان میخواهند به آن پاسخ دهند، این است که آب در جریانهای نسبتا کمعمق وجود داشته است یا یک سیستم رودخانهای قویتر؟
🌔@nojoom_et
🌗تلسکوپ فضایی «#جیمزوب» در اطراف یک دنبالهدار نادر که در کمربند اصلی سیارکی بین مشتری و مریخ قرار دارد، آب رصد کرده است.
🔹مطالعهی دنبالهدار ۲۳۸P/Read که در کمربند اصلی سیارکها قرار دارد، میتواند به کشف منشا آب زمین که یک عنصر حیاتی برای تشکیل حیات در سیاره ماست، کمک کند.
🔸این رصد نشاندهندهی پیشرفت علمی دیگری برای تلسکوپ فضایی جیمز وب است که نشاندهنده اولین باری است که گاز، در این مورد، بخار آب، در اطراف یک دنبالهدار در کمربند اصلی سیارکها شناسایی شده است و نشان میدهد که آب در منظومه شمسی اولیه میتوانسته به صورت یخ در کمربند اصلی #سیارکها حفظ شود.
🔹کشف بخار آب در اطراف #دنبالهدار ۲۳۸P/Read میتواند به طور قابل توجهی این نظریه را تقویت کند که آب از فضا توسط دنباله دارها به سیاره ما رسیده است. اما مطالعه این دنبالهدار یک راز را نیز به همراه داشت. دی اکسید کربن که ستارهشناسان انتظار دیدن آن را داشتند در دنباله دار ۲۳۸P/Read وجود ندارد.زیرا پیش از این محاسبه شده بود که دیاکسید کربن تا ۱۰ درصد از مواد فرار ستارههای دنبالهدار را تشکیل میدهد.
🌔@nojoom_et