فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ پیشبینی طوفان، با مشاهده صاعقه از فضا !
✨آژانس فضایی اروپا ESA اولین انیمیشنهای ماهواره جدید تشخیص صاعقه خود را منتشر کرد.
✨تصویربردار رعدوبرق ماهواره نسل سوم Meteosat، اولین باری است که دانشمندان را قادر به تشخیص مداوم صاعقه در سراسر اروپا و آفریقا مینماید.
تصویربردار رعدوبرق دارای ۴ دوربین است که اروپا، آفریقا، خاورمیانه و بخشهایی از آمریکای جنوبی را پوشش میدهد.
✅این دوربینها میتوانند تا ۱۰۰۰ عکس در ثانیه ثبت کنند! این نماها به پیشبینی کنندگان آب و هوا دادههای بیشتری برای پیشبینیهای آنها میدهد.
این امکان بویژه برای مناطق دورافتاده، مانند بالای اقیانوسها، جایی که تشخیص رعدوبرق قبلاً محدود بود، مفید است.
یکی از مناطقی که رصد این رعدوبرقها نقش کلیدی دارد، سفرهای هوایی است. صاعقه یک خطر واقعی برای ابزارهای داخل هواپیما میباشد.
شرح تصویر: صاعقه از فضا بر فراز اروپا. دوربین شمال تصویربردار رعدوبرق ماهواره Meteosat آژانس فضایی اروپا این نورها را از بالا ثبت کرد.
این اولین ماهوارهای است که قادر به ثبت مداوم صاعقه از فضا در سراسر اروپا و آفریقا است.
🌔 @nojoom_et
#فراخورشیدی
شکار سیاره جوان فراخورشیدی
هفته گذشته اخترشناسان با هدایت Kyle Franson از دانشگاه تگزاس در UT Austin و با استفاده از تلسکوپ Keck II در رصدخانه هاوایی تصاویر جدیدی از یکی از کم جرمترین سیارات فراخورشیدی مشتری مانند منتشر کردند.
سیاره AF Lep b، اطراف ستاره جوانی شبیه خورشید در فاصله ۸۷.۵ سال نوری از ما میچرخد.
این سیاره غولپیکر گازی است که تقریباً ۳برابر سیاره برجیس است و مدار آن به دور ستارهاش نیز مشابه مدار سیارات غولپیکر منظومه خورشیدی خودمان، اما با این حال بسیار جوانتر است.
ستاره میزبان آن AF Leporis، تنها حدود ۲۴میلیون سال سن دارد و هنوز در زبالههای دور ستارهای که ستاره جوان را احاطه کردهاند، قرار دارد.
ستارهشناسان قبلاً AF Leporis را با ماهوارههای Hipparcos و Gaia آژانس فضایی اروپا طی بیش از ۲۵سال رصد کرده و پیشبینی شده بود که ستاره میزبان سیاره دارد و اکنون تصویربرداری مستقیم آنرا تایید کرد.
شرح تصویر: تلسکوپ Keck II این ۲تصویر از سیاره AF Lep b را در دسامبر۲۰۲۱ و فوریه۲۰۲۳ گرفته است.
🌔 @nojoom_et
🤩 تلسکوپ فضایی جیمزوب به مناسبت اولین سالگرد فعالیت خود تصویری بیسابقه منتشر کرد🔖
📸 در تصویر مذکور شما در حال تماشای منطقه رو ماراَفسای* در فاصله ۳۹۰ سال نوری زمین، که تشکیل شده است از سحابی های مختلف که می توانند زادگاه ستارگان باشند✨
🌔 @nojoom_et
صبحتان پرازمحبت الهی🌻
🌈🌸سهم امروزتان شادی
🌈🌸سهم زندگیتون عشق
🌈🌸سهم قلبتون مهربانی
🌈🌸سهم چشمتون زیبایی و
🌈🌸سهم عمرتون عزت باشه
🌈🌸روز خوبی پیش رو داشته باشید
🌔 @nojoom_et
✨پرورشگاه ستاره ای طوفانی
این منظره ابری و متلاطم که با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل در سال ۲۰۱۷ به دست آمد، یک مهد ستاره ای را در ابر ماژلانی بزرگ (LMC) نشان میدهد.
✨این پرورشگاه ستارهای که با نام N159 شناخته میشود، حاوی ستارههای داغ و جوان زیادی است. این ستارگان نور شدید ماوراء بنفش ساطع میکنند که باعث درخشش گاز هیدروژن مجاور و بادهای ستارهای سیل آسا میشود که برجستگیها، کمانها و رشته هایی از مواد اطراف را جدا میکند.
پرورشگاه ستارهای N159 در فاصله بیش از ۱۶۰,۰۰۰ سال نوری از ما و درست در جنوب سحابی رتیل (Tarantula Nebula) قرار دارد.
در قلب این ابر کیهانی، سحابی پاپیون (Papillon Nebula)، به صورت یک ناحیه پروانهای شکل از سحابی قرار دارد؛ این جرم کوچک و متراکم به عنوان یک حباب با برانگیختگی بالا طبقهبندی میشود و تصور میشود که ارتباط محکمی با مراحل اولیه تشکیل ستارههای عظیم دارد.
🌔 @nojoom_et
☆ سحابی مارپیچ معروف به چشم خدا، که ۶۵۵ سال نوری از ما فاصله دارد از بقایای یک ستارهی کم جرم تشکیل شدهاست.
° در این فراصوت به نور قرمز ترازهای کمتر و به نور آبی ترازهای بیشتر اختصاص داده شده است. همانطور که فرکانسهای نور از قرمز به آبی افزایش مییابد، فرکانسهای صدا نیز از سطح پایین به بالا افزایش مییابد. °
🌔 @nojoom_et
☆ گرانش بینظیر ایجاد شده توسط خوشههای عظیم کهکشانها میتواند نور اجسام بسیار دورتر پشت آنها را تحریف و بزرگ کند، اثری که عدسی گرانشی نامیده میشود.
در این تصویر، خوشه کهکشان RXC J0142.9 + 4438 نماهای تاب خوردهای از کهکشانهای بسیار دور را ارائه میدهد که بدون این خوشه قابل مشاهده نبودند.
° اجرام نزدیک به پایینِ تصویر نتهای کمتری تولید میکنند، در حالی که اجرام نزدیک به بالای تصویر، موارد بالاتری را تولید میکنند. ستاره ها و کهکشانهای جمع و جور زنگهای کوتاه و واضحی ایجاد میکنند، در حالی که کهکشانهای پراکنده نتهای طولانیتری منتشر میکنند. تراکم بیشتر کهکشانها در نزدیکی مرکز تصویر منجر به متورم شدن زنگهای میان برد در نیمه راه صوت میشود. °
✍️ صبا سلوکی
🌔 @nojoom_et
🔴 سیارهای با یخ سوزان!
✴️ در فاصله 33 سال نوری از ما، سیارهای به نام Gliese 436 b وجود دارد. این سیاره از عناصر مختلف آب تشکیل شده است که یخ سوزان را تشکیل میدهند.
✴️ به عبارت دیگر، یخ روی این سیاره به خاطر فشار جامد میماند، درحالی که دمای سطح آن به شدت بالاست؛ یعنی 300 درجه سانتیگراد!
✴️ این سیاره در سال 2004 کشف شد و تقریبا به اندازه سیاره نپتون می باشد.
#نجومی
🌔 @nojoom_et
🔴 اگر در فضا فریاد بزنید چه اتفاقی می افتد؟
✴️ به محض اینکه دهان خود را باز می کنید، هوای ریه های شما فوراً مکیده می شود. شما فوراً می شنوید که هوا از بدن شما خارج می شود. این آخرین بازدم شما خواهد بود.
✴️ این دنیای کیهانی چقدر خطرناک است
#فضا
🌔 @nojoom_et