🔥 نمایی از ایستگاه فضایی بین المللی که توسط تلسکوپ زمینی شکار شده است.
🌔 @nojoom_et
قدیمیترین شیء روی زمین شهابسنگ Murchison هست که 7 میلیارد سال قدمت داره. قدمت زمین 4.5 میلیارد سال هست.
🌔 @nojoom_et
✨سرقت سیارات توسط ستاره های پر جرم !
✨چگونه ستارگان پرجرم که پرتوهای فرابنفش را منتشر میکنند و با این کار میتوانند رشد سیارات را محدود کنند، در نهایت سیارههایی به بزرگی سیاره برجیس در اطراف خود خواهند داشت؟
💢ستارهشناسان دانشگاه Sheffield به تازگی گفتهاند که آنها این سیارات را به سرقت میبرند! محققان عقیده دارند که ستارگان پرجرم با بیش از سه برابر جرم خورشید ما، سیارات را از پرورشگاههای ستارهای بیرون میآورند و آنها این اتفاق را دزدی سیارهای نامیدهاند.
شرح تصویر: این تصویر سیاره غول پیکر گازی (مانند سیاره برجیس) را در مداری دور در گردش به گرد ستاره ای آبی و پرجرم نشان میدهد.
این سیاره احتمالاً از ستاره دیگری گرفته شده و یا اصطلاحا دزدیده شده است. اعتبار تصویر از Mark Garlick/ دانشگاه شفیلد
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قدیمیترین شیء روی زمین شهابسنگ Murchison هست که 7 میلیارد سال قدمت داره. قدمت زمین 4.5 میلیارد سال هست.
🌔 @nojoom_et
الهی
به من و همه ى دوستان و عزيزانم
سلامتی ، شادمانی ، آرامش
موفقيت و عشق ارزانی دار
تا عمر مانده را به شادى بگذرانيم
خداوندا
از تو می خواهم در این روز زیبا
برای همه دوستانم روزی زیبا رقم بخورد🙏
صبح زیباتون بخیر🌸
🌔 @nojoom_et
💥 تعریف شهابسنگ
✅ شهابوارهای را که پس از ورود به جو زمین از هم نپاشد و به زمین برخورد کند، شهابسنگ (Meteorite) مینامند.
⛔️ باتوجه به اینکه حدود ۷۱ درصد سطح زمین را آب دریاها و اقیانوسها پوشانده است، بسیاری از شهابسنگها در اقیانوسها فرود میآیند.
#شهاب_سنگ
🌔 @nojoom_et
🔴 NGC 1433
در این تصویر زیبا بازو های مارپیچی کهکشان، مناطق ستاره زا، و حباب های گاز غار دار(حفره دار) کاملا مشخص است. مناطقی که در تصویر برداری هابل کاملا تاریک هستند در این تصویر مادون قرمز جدید با جزئیات بسیار عالی روشن می شوند و به ما این امکان را می دهند تا بررسی کنیم که چگونه غبار موجود در محیط بین ستاره ای نور حاصل از تشکیل ستارگان را جذب کرده و دوباره آن را در مادون قرمز ساطع کرده است و یک نور پیچیده را روشن می کند.
تصویر برداری جزئی و دقیق از این ساختار ها یک نیاز اساسی برای دانشمندان بود که با ورود وب به عرصه دانش هم اکنون ممکن شد.
🌔 @nojoom_et
#حیات_فرازمینی
✅آیا موجودات فضایی در کُرات نزدیک، ما را شناسایی میکنند⁉️
💢در فیلم E.T و یا فرازمینی (Extra-Terrestrial) محصول ۱۹۸۲، موجود فرازمینی که روی زمین گیر افتاده بود، مجبور شد به سیارهاش تلفن بزند تا دوستانش بیایند او را ببرند. در دنیای امروز، ما نیز کسانی هستیم که هر روز با فرازمینیها تماس میگیریم، بدون اینکه بدانیم!
⭐هنگامیکه ما از تلفن همراه خود استفاده میکنیم، آنها شبکهای از دکلهای تلفن همراه را در سراسر جهان پینگ میکنند و سیگنالهای رادیویی که به فضا نشتی دارند را شناسایی مینمایند.
✨مؤسسه SETI در مطالعه جدیدی اعلام کرد که به بررسی میزان احتمال تشخیص این سیگنالها توسط تمدنهای پیشرفته نزدیک میپردازد.
امروزه هنوز شناسایی ما دشوار است، اما امکان دریافت سیگنالهای ما در سالهای آتی بطور قابل توجهی افزایش خواهد یافت و موجودات فرازمینی نزدیک میتوانند سیگنالهای رادیویی تلفنهای همراه ما را تشخیص دهند.
🌔 @nojoom_et
⭐مشاهده بخار آب در اطراف ستاره و سیاره فراخورشیدی نزدیک، توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
⭐اخترشناسان طی سالیان اخیر شواهدی مبنی بر وجود بخار آب در اتمسفر تعداد زیادی از سیارات فراخورشیدی یافتهاند. این سیارات تاکنون مانند مینی نپتونها یا اَبَرمشتریها، بسیار بزرگتر از زمین بودهاند؛ اما در جو سیارات صخرهای کوچکتر و شبیه به زمین چطور؟ چرا که تشخیص بخار آب در سیارات کوچکی که از ما بسیار دورند، کار آسانی نیست.
💢طی روزهای گذشته، محققان ایالات متحده و بریتانیا گزارش دادند که بخار آب را در جو یک سیاره سنگی و یا مدار ستاره کوتوله قرمز مرکز این منظومه که در فاصله ۲۶سال نوری از ما قرار دارند، شناسایی کردهاند. آنها از تلسکوپWebb برای این مشاهدات استفاده نمودند.
شرح تصویر: طیف انتقالی سیستم GJ 486 b تاییدی بر حضور بخار آب است.
این نمودار ۲مدل احتمالی وجود بخار آب در جو سیاره و یا در نقاط اطراف ستاره را مقایسه میکند. اعتبار تصویر از NASA/ ESA/ CSA/ Joseph Olmsted (STScI)/ Sarah E. Moran (دانشگاه آریزونا)/ Kevin B. Stevenson (APL)/ Ryan MacDonald (دانشگاه میشیگان)/ Jacob A. Lustig-Yaeger (APL).
#تلسکوپ_وب
🌔 @nojoom_et
✅راز ماده تاریک در خوشه Fornax
✨کهکشانها جزایری از ستارهها در فضا هستند؛ اما چیزی فراتر از ستارگانیاند که ما میبینیم.
✨بر اساس مدل استاندارد کیهانشناسی که بسیاری از ویژگیهای مشاهده شده جهان را توضیح داده و نشان میدهد که انفجار بزرگ همه ماده، فضا و زمان را ایجاد کرده است؛ اکثر کهکشانها باید توسط هالهای از ماده تاریک احاطه شده باشند. ماده تاریک برای چشم ما نامرئی است، اما از طریق کشش گرانشی آن قابل تشخیص است.
هرچند گهگاه تلاشهایی برای جایگزینی مدل استاندارد با مدل دیگری صورت گرفته، حال یک مطالعه دیگر از دانشگاه Bonn در آلمان و Saint Andrews در اسکاتلند، مدل استاندارد را به چالش کشیده است.
این مطالعه با تجزیه و تحلیل کهکشانهای کوتوله در خوشه Fornax، دومین خوشه کهکشانی بزرگ نزدیک راه شیری انجام پذیرفته است.
طبق مدل استاندارد، کهکشانهای کوچک باید هاله ماده تاریک داشته باشند؛ اما مشاهدات هیچ اثری از این هاله در کهکشانهای کوتوله این خوشه نشان نمیدهد!
شرح تصویر: کهکشان کوتوله NGC 1427A در خوشه کهکشانی فورناکس در فاصله ۶۲ میلیون سال نوری از ما. اعتبار تصویر از ESO/ دانشگاه بُن
🌔 @nojoom_et
💢سیاره ای نادر به اندازه نپتون، در اطراف ستارهای غول پیکر
⭐تاکنون اخترشناسان بیش از ۵۰۰۰ سیاره فراخورشیدی در کهکشان راه شیری یافتهاند که به دور ستارهها میچرخند. بیشتر این ستارگان کوچکتر، از رده کوتولههای سرخ (متداول ترین ستارگان در کهکشان ما) تا ستارههایی که کمی بزرگتر از خورشید ما هستند، میچرخند. به تازگی محققان دانشگاه Berkeley کالیفرنیا گفتند که سیاره ای نادر به اندازه نپتون را کشف کرده اند که به دور یک ستاره غولپیکر نوع A میچرخد.
💢این کشف جدید در فاصله ۸۷۳ سال نوری از ما در صورت فلکی ماهی پرنده (Volans Flying Fish) قرار دارد.
⭐ستارگان نوعA سفید یا آبی مایل به سفید هستند و جرم آنها بین ۱.۴ تا ۲.۱ برابر خورشید و همچنین گرمتر از خورشید ما هستند.
✅این کشف سرنخ هایی در مورد اینکه چرا این سیارات اغلب جو خود را از دست می دهند و تنها هسته های سنگی خود را بجا میگذارند ارائه میدهد.
شرح تصویر: سیاراتی به اندازه نپتون یا مینی نپتون میتوانند اتمسفر خود را بدلیل تشعشعات شدید ستارههایشان یا گرمای باقیمانده از تشکیل خود از دست بدهند. اعتبار تصویر از مرکز تحقیقات Ames/ناسا/JPL-Caltech
🌔 @nojoom_et
✨کاوشگر در ابرهای سیاره ناهید
⭐شرکت کوچک هوافضای Rocket Lab مستقر در Long Beach کالیفرنیا، طی هفتههای اخیر چشم انداز اهداف خود را به سیاره همسایه زمین یعنی ناهید اعلام نمود.
⭐این شرکت در حال برنامهریزی یک ماموریت خصوصی به داغترین سیاره منظومه خورشیدی، در سال آینده میلادی و تداوم جستجوی بشر برای یافتن اینکه آیا ما در کائنات تنها هستیم یا خیر، میباشد.
شرح تصویر: تصویر ذهنی هنرمند، کاوشگر برنامهریزی شده Rocket Lab به سیاره ناهید را به تصویر میکشد که قرار است در سال ۲۰۲۳ پرتاب شود.
این کاوشگر کوچک از هوای ناهید برای بررسی وجود مولکولهای آلی نمونه برداری میکند و در جستجوی حیات در اتمسفر این سیاره است.
#ناهید
🌔 @nojoom_et