♦️آب شور عامل جریانهای مرموز در سایر کرات
✨آب روان ویژگیهایی مانند بستر رودخانهها، درهها، رانش گِل و غیره را ایجاد میکند که اثرات آنرا در زمین و سیاره سرخ (میلیاردها سال پیش آب مایع در آن جریان داشت)، دیدهایم.
مطالعه جدید مؤسسه تحقیقاتی جنوب غربی (SwRI) و آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) نشان میدهد که آب ممکن است ویژگیهای اسرارآمیز جریان مانند سیارات کوتوله بدون هوا، قمرهای کوچک و سیارکها را توضیح دهد. این آب به شکل شورههای نمک موقت، ناشی از برخورد شهابسنگ بوده است.
این مطالعه بر روی اجرام منظومه خورشیدی که دارای یخ در پوسته، اما با جو نازک؛ شامل سیارکهایی مانند وِستا، سیاره کوتوله سِرِس و ماه سیاره برجیس اروپا بود.
همه آنها در سطح خود ویژگیهایی دارند که توسط آب جاری و جریانهای موقت آب شور میتواند ایجاد شده باشد. برخورد شهابسنگ، یخ پوسته را ذوب و به آن اجازه میدهد طی مدت کوتاهی روی سطح جریان یابد.
🌟شرح تصویر: نمای رنگی از سیاره کوتوله سِرس توسط فضاپیمای Dawn ناسا.
نقاط روشن، مواد غنی از نمک در دهانه Occator هستند. اعتبار تصویر از NASA/JPL-CalTech/UCLA/ MPS/DLR/IDA
🌔 @nojoom_et
🌠دنباله دار سوچینشان-اطلس (غروب چهارشنبه) ساحل بوشهر
در حالیکه کمترین فاصله دنباله دار با زمین حدود بیست روز پیش ۷۵ میلیون کیلومتر بود فاصله کنونی آن به حدود ۱۳۶ میلیون کیلومتر رسیده است.با فاصله گرفتن از خورشید و کم شدن انرژی دریافتی از آن, بخارهای فوران کرده از هسته هم کم شده و به مرور از زیبایی دنباله آن کاسته خواهد شد.از سوی دیگر فاصله گرفتن از زمین هم موجب کم شدن شکوه آن می باشد.
طول فعلی دنباله آن مطابق تصویر ثبت شده بین دو تا سه درجه است.
عکس بالا حاصل ترکیب ۲۷ فریم سه ثانیه ای با دوربین نیکون دی ۷۵۰ و لنز ۱۸۰ میلیمتر با سه پایه معمولی عکاسی است.
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳
عنوان: ریگل و سحابی سر جادوگر
عکس: سیمونه کورزی
در نور ستارگان، این تصویر عجیب و غریب در تاریکی میدرخشد و با نمای کج و معوج خود، نام معروفش یعنی "سحابی سر جادوگر" را به یاد میآورد. در واقع، این تصویر جذاب تلسکوپی اینطور به نظر میرسد که جادوگری نگاهش را به ستارهی درخشان ریگل در صورت فلکی شکارچی دوخته است. این سحابی که به طور رسمی با نام IC 2118 شناخته میشود، حدود ۵۰ سال نوری وسعت دارد و از ذرات غبار میانستارهای تشکیل شده که نور ریگل را بازتاب میدهند. رنگ سحابی سر جادوگر نه تنها به خاطر نور آبی شدید ریگل است، بلکه به این دلیل است که ذرات غبار نور آبی را بهتر از نور قرمز پراکنده میکنند. همین فرآیند فیزیکی باعث میشود که آسمان روز زمین هم آبی به نظر برسد، هرچند در جو زمین مولکولهای نیتروژن و اکسیژن این پراکندگی را ایجاد میکنند. ریگل و این جادوگر کیهانی پر از غبار حدود ۸۰۰ سال نوری از ما فاصله دارند. البته امشب ممکن است چند جادوگر هم ...
🌔 @nojoom_et
♦️اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۸۳ بزرگترین تلسکوپ فرانبفش زمان خود با نام آسترون (Astron) را توسط راکت پروتون-کا به فضا ارسال کرد
✨از مهمترین کارهای این تلسکوپ عکسبرداری از سوپرنوا SN 1987A در سال ۱۹۸۷ و دنباله دار هالی در سال ۱۹۸۵ است
🌔 @nojoom_et
فیلم و عکس ها را کجا ارسال کنیم ؟
✍️دوست عزیز فیلمها وعکسهای خود رو به آدرس لینک زیرارسال کنید
👇👇👇
https://eitaayar.ir/anonymous/F279.b53
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😶🌫️ سفیدچاله ها
🔻 دانشمندان به طور جدی در مورد نظریه سفر زمان در فضا و زمان با استفاده از سفیدچاله ها بحث می کنند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌞تغییرات لکه های خورشیدی طی چهار روز گذشته.اندازه این لکه ها می تواند به چند برابر قطر زمین هم برسد.
🌞برای دیدن این لکه ها به فیلتر مخصوص رصد خورشید احتیاج دارید.لکه های بزرگ معمولاً بدون استفاده از تلسکوپ هم قابل مشاهده هستند.
به هیچ وجه با چشم غیر مسلح به خورشید حتی برای یک لحظه هم نگاه نکنید.داشتن فیلتر صددر صد الزامیست.
برای بهتر دیده شدن فیلم ،گوشی را در دستان خود بصورت افقی نگه دارید.
منبع:تصاویر تلسکوپ خورشیدی sdo
#خورشید
🌔 @nojoom_et
سریعترین وسیلهای که تاکنون توسط بشر ساخته شده، کاوشگر پارکر سولار پروب (Parker Solar Probe) ناسا است.
این کاوشگر که برای بررسی خورشید به فضا فرستاده شده، توانسته سرعتی حدود ۷۰۰ هزار کیلومتر در ساعت (یا حدود ۴۳۰ هزار مایل در ساعت) را تجربه کند.
پارکر سولار پروب این سرعت بالا را به کمک جاذبهی خورشید و چندین مانور گرانشی که به دور سیارهی زهره انجام داده، به دست آورده است.
🌔 @nojoom_et
🔻ناسا لکههای سبز عجیبی روی مریخ کشف کرده است
♦️این لکهها روی زمین ممکن است نشانهای از فعالیت میکروبها باشند. ناسا هشدار داد که از اینکه در مریخ نیز چنین چیزی در حال رخ دادن باشد، هیچ نشانهای وجود ندارد، اما یادآور شد که این ویژگی جالب و غیرمنتظره در سنگها میتواند کشفی مهم در این سیاره باشد.
این کشف زمانی انجام شد که کاوشگر استقامت بخشی از سطح سنگی مریخ را تراشید. قطعه پنج سانتیمتری که پس از خراش دادن نمایان شد، چیزی را نشان داد که ناسا آن را «چیدمانی چشمگیر» از رنگها در سنگ توصیف کرد.
یکی از بزرگترین شگفتیها لکههای سبز تیرهای بود که در این قطعه یافت شد. این لکهها از بخشهایی با رنگ تیره و حاشیههایی مات و سبز روشن در پیرامونشان تشکیل شدهاند.
🌔 @nojoom_et