🌗شواهد جدید نشان میدهد فوران آتشفشانها در ۲۵۲ میلیون سال قبل منجر به یک انقراض عظیم شده که در آن بیش از ۹۵ درصد از گونههای حیات در زمین بکلی نابود شده است!
در دورهای از زمین شناسی به نام پرمین که به ۳۰۰ میلیون سال قبل باز میگردد زمین مملو از گونههای حیات بوده ولی ۲۵۲ #میلیون سال قبل اتفاقی افتاده که منجر به بزرگترین انقراض در تاریخ زمین شده است. #دانشمندان این فاجعه را مرگ بزرگ نامیدند و معتقدند فوران آتشفشانها دلیل اصلی این انقراض بوده است.
یافته جدید نشان میدهد مقادیر زیادی جیوه در صخرههای قدیمی سراسر جهان مدفون شده است.
فوران آتشفشانها مقادیر زیادی بخار #جیوه در اتمسفر آزاد کرده سپس این #جیوه به صورت باران در دریاها ته نشین شده و درنهایت در صخرهها گیر افتادند.
🌔@nojoom_et
🌗سحابی مرداب؛
🔸یک ابر یا سحابی هیدروژنی که در فاصله 5700 سال نوری از ما در صورت فلکی قوس (اندکی بالای ستاره سر لوله قوری یا دلتای قوس)قرار دارد وهشتمین جرم فهرست مسیه است.M8 یا سحابی مرداب سحابی بزرگی در آسمان است که مساحتی در حدود 90*40 دقیقه قوسی رااشغال کرده است.این خوشه همچنین دومین سحابی درخشان قابل مشاهده از نیمکره شمالی است ودر مقایسه با #سحابی_جبار که پرنورترین سحابی آسمان است چهار برابر دورتر است.این سحابی یکی از درخشانترین ابرهای تولید کننده ستاره ای در آسمان است ودر آن می توان ستاره های جوان زیادی را مشاهده نمود.
🔹اگر با تلسکوپی 4 اینچی روی این ابر تمرکز کنید متوجه مسیر باریک و#مارپیچی از غبار می شوید که سحابی را به دو قسمت تقسیم کرده است.شاید به همین علت به آن لقب سحابی مرداب داده اند.
🌔@nojoom_et
🌗آیا می دانید سیارکی معلق در کمربند سیارکی که ۷۰۰ کونتیلیون (۲۰^۱۰×۷) دلار ارزش دارد؟
🔸یک سیارک به نام Psyche16 در کمربند سیارکی بین سیاره مریخ و #مشتری قرار دارد که از بقایای یک سیاره ی قدیمی برجای مانده است. آنالیزهای انجام شده روی این سیارک در مدت ۲۵ سال نشان میدهد این جرم سرشار از طلا، پلاتین، مس و سایر #عناصر گرانبهاست.
ارزش این سیارک به قدری بالاست که اگر آن را بین ۷.۶ میلیارد جمعیت روی زمین تقسیم کنند، سهم هر نفر ۹۲ میلیارد دلار خواهد شد.
🔹ناسا قرار است قبل از سال ۲۰۲۶ یک #فضاپیما به این سیارک ارسال کند، این فضاپیما در یک برنامه ۲۱ ماهه این سیارک را بطور کامل آنالیز و در برنامههای بعدی عملیات استخراج و انتقال به زمین را آغاز خواهد کرد.
🌔@nojoom_et
🌗استخراج اکسیژن از خاک ماه در یک قدمی واقعیت قرار دارد؟
بر اساس زمانبندی ناسا فضانوردان در قالب ماموریت آرتمیس ۳ در سال ۲۰۲۵ روی ماه قدم خواهند گذاشت. این اقامت کمتر از یک هفته طول میکشد؛ حالا چرا امکان استخراج اکسیژن از خاک ماه فوقالعاده مهم است؟ ناسا در حال بررسی ساخت ایستگاههای دائمی روی ماه است و آژانس فضایی ژاپن نیز در همکاری با تویوتا میخواهد کامیونهای مخصوص ماه را آماده کند.
🔹در واقع چون نیروی جاذبه در ماه کمتر است، پرتاب موشک از سطح آن و سفر به دیگر سیارهها نیز راحتتر انجام خواهد شد. شاید یکی از مهمترین مشکلات برای انجام این برنامه جاهطلبانه تامین اکسیژن بود که حالا بهلطف دانشمندان #ناسا حل شده است.
🔸دانشمندان مرکز فضایی جانسون ناسا توانستند برای اولینبار در یک محیط خلاء از نسخه شبیهسازیشده خاک ماه اکسیژن استخراج کنند.
🔸برای اینکار یک محفظه کروی خاص با #قطر ۴.۵ متر مورد استفاده قرار گرفت.بدینمنظور خاک شبیهسازیشده ماه ذوب و اکسیژن از طریق فرآیند کاهش کربوترمال #استخراج شد.
🌔@nojoom_et
کیهانوردان پس از پایان راهپیمایی فضایی و خروج از لباس های فضایی، آنها را در حالت خواب قرار میدهند یعنی سیلندرهای اکسیژن و باتری ها را از لباس جدا می کنند. سپس کیهانوردان لباس های فضایی را خشک کرده و به حالت ذخیره سازی منتقل می کنند و لباس ها در این حالت تا خروجی بعدی استراحت خواهند کرد.
🌔@nojoom_et
فضاپیمای پروگرس-۲۶ مسیر انرژیا - بایکونور را طی خواهد کرد.
شرکت انرژیا مرحله اولیه آزمایشات کنترل کارخانه ای یک فضاپیمای باری را به پایان رساند. امروز این فضاپیما برای آماده سازی بیشتر برای پرتاب به پایگاه فضایی بایکونور فرستاده شد. پس از اتمام تستهای پیچیده، پنومواکیوم و پذیرش، متخصصان کارخانه ماشینسازی، آزمایشات مراحل کنترل نهایی را انجام داده و فضاپیما را در واحدهای حملونقل ریلی بارگیری کردند.
این فضاپیما حدود ۱ سال و نیم دیگر به فضا پرتاب خواهد شد .
🪐
🌔@nojoom_et
🌟سیاهچاله های پررمز و راز
💫 سیاهچاله ها یکی از اسرارآمیزترین و جذاب ترین اجرام در جهان هستند. آنها زمانی شکل میگیرند که یک ستاره پرجرم تمام سوخت خود را مصرف میکند و تحت گرانش خود فرو میریزد و به جسمی بسیار متراکم با کشش گرانشی آنقدر قوی تبدیل میشود که هیچ چیز، حتی نور، نمیتواند از آن فرار کند.
🪐
🌔@nojoom_et
ریانه برناوی ، اولین زن فضانورد عربستانی :
نماینده رویای تمام زنان منطقهام
ریانه برناوی ، علی القرنی از عربستان سعودی و پگی ویتسون و جان شافنر ، از ایالات متحده آمریکا چهار فضانورد آکسیوم ۲ ، روز سهشنبه ۱۶ مه (۲۶ اردیبهشت) با شرکت در یک کنفرانس خبری، درباره آخرین مراحل آمادهسازی خود برای دومین سفر فضایی بخش خصوصی به ایستگاه فضایی بینالمللی به پرسشهای خبرنگاران پاسخ دادند .
ریانه برناوی ، نخستین فضانورد زن عربستان سعودی ، درباره احساس خود از این ماجراجویی تاریخی گفت که خود را نماینده رویاهای تمام زنان منطقه میداند .
🌔@nojoom_et
🔻احتمال فراوان کشف حیات بیگانه در منظومههای دوگانه
🔹دانشمندان میگویند حیات بیگانه به احتمال زیاد در سیارههایی کشف خواهد شد که به دور ستارههای دوگانه میچرخند.
🌔@nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️زیباترین صحنه آسمان که شاید هیچ گاه نمیتوان دیگر با چشمان خود همچین لذتی را برد.
🔻قران(نزدیکی) علویین زحل و مشتری که هر بیست سال یکبار اتفاق می افتد ولی این صحنه نزدیکترین قران علویین است که پس از هر ۸۰۰ سال یکبار اتفاق می افتد ببینید و لذت ببرید از این همه زیبایی و قدرت و دقت خالق یکتا
🌔@nojoom_et
✨مرا بسود و فرو ریخت هر چه دندان بود
نبود دندان، لا بل چراغ تابان بود
✨سپید سیم زده بود و درّ و مرجان بود
ستارهٔ سحری بود و قطره باران بود
✨یکی نماند کنون زآن همه، بسود و بریخت
چه نحس بود! همانا که نحس کیوان بود
✨نه نحس کیوان بود و نه روزگار دراز
چه بود؟ مَنت بگویم: قضای یزدان بود
«رودکی»
پ.ن: در نجوم احکامی، موها، استخوانها و دندانها منسوب به کیوان(زحل) هستند.
🌔 @nojoom_et
🌕ابعاد خورشید و سیارات منظومه شمسی در کنار هم
هر زمانی احساس کردید تو زندگیتون مشکل بزرگی دارید این تصویر رو به یاد بیاورید...🌏
🌔 @nojoom_et