💠دعای روز هفتم ماه رمضان
🔹اللّهُمَّ أَعِنِّی فِیهِ عَلَی صِیامِهِ وَ قِیامِهِ وَ جَنِّبْنِی فِیهِ مِنْ هَفَوَاتِهِ وَ آثَامِهِ وَ ارْزُقْنِی فِیهِ ذِکرَک بِدَوَامِهِ بِتَوْفِیقِک یا هَادِی الْمُضِلِّینَ
🔸خدایا یارى كن مرا در این روز بر روزه گرفتن و عبادت
🔸و بركنارم دار در آن از بیهودگى و گناهان
🔸و روزیم كن در آن یادت را براى همیشه
🔸 به توفیق خودت اى راهنماى گمراهان
اصطلاح مغناطیس سپهر چیست؟
#مغناطیس_سپهر منطقه مغناطیسی پیرامون یک جرم فضایی است. سیاره زمین و سیارههای #عطارد، #مشتری، #زحل، #اورانوس و #نپتون دارای مغناطیسسپهر هستند.
مغناطیسسپهر هنگامی شکل میگیرد که جریانی از ذرههای باردار مانند بادهای خورشیدی در برهمکنش با میدان مغناطیسی ذاتی یک سیاره یا یک جرم مشابه منحرف میشود. زمین و دیگر سیارههای دارای میدان مغناطیسی ذاتی توسط یک مغناطیسسپهر احاطه شدهاند.
به عبارت سادهتر، مغناطیسسپهر به انرژیهایی میگویند که از قطب شمال از هسته زمین بیرون شده و از قطب جنوب به هسته زمین بازمیگردند.
#زمین
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
یک استارتآپ به نام #اینترلون(Interlune) میخواهد تا سال ۲۰۳۰ حفاری #هلیوم-۳ در ماه را آغاز کند. بنیانگذاران این شرکت شامل کارمندان ارشد سابق شرکت بلو اوریجین(Blue Origin) و یک فضانورد از ماموریت «آپولو ۱۷» هستند. «اینترلون»در تلاش است تا به اولین شرکت خصوصی تبدیل شود که منابع طبیعی ماه را استخراج میکند و آنها را به زمین میفرستد.
اینترلون در ابتدا بر روی هلیوم-۳ که یک #ایزوتوپ هلیوم ایجاد شده توسط خورشید از طریق فرآیند همجوشی است، تمرکز خواهد کرد، مادهای که در ماه فراوان است.
هلیوم-۳ توسط بادهای خورشیدی به ماه منتقل میشود و تصور میشود که روی سطح ماه به صورت محبوس در #خاک باقی میماند، در حالی که وقتی به زمین میرسد توسط مگنتوسفر زمین(مغناطیسسپهر) مسدود میشود.
هدف استارتآپ اینترلون حفاری مقادیر زیادی از خاک ماه موسوم به رگولیت، پردازش آن و استخراج گاز هلیوم-۳ است که سپس به زمین ارسال خواهد شد.
اینترلون در کنار ماشین حفار ماه اختصاصی خود در حال برنامهریزی یک ماموریت فرودگر رباتیک برای ارزیابی غلظت هلیوم-۳ در محل انتخاب شده روی سطح #ماه است.
🌔 @nojoom_et
در 15 مارس 2009 شاتل فضایی دیسکاوری به فضا پرتاب شد
ماموریت این شاتل تحویل بار به ایستگاه فضایی بین المللی و نصب قسمت آخر (چهارم) صفحه های خورشیدی ایستگاه بوددر این ماموریت سیستم احیا آب این ایستگاه ترمیم شد
این شاتل 13 روز بعد در 28 مارس فرود آمد این ماموریت 125 مین پرواز شاتل فضایی ، سی و ششمین پرواز برای دیسکاوری بود
@ir_nojoom
تصویر راداری از سطح تیتان از فضاپیمای کاسینی
جدای از زمین، تیتان تنها جسم منظومه شمسی است که شواهدی از فرسایش فعال در مقیاس بزرگ در آن یافت شده است.
بزرگترین ماهواره زحل دارای دریاها، دریاچه ها و رودخانه های پر از هیدروکربن های مایع است - عمدتا متان و مقدار کمی اتان.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
در 16 مارس 1927 ولادیمیر میخائیلوویچ کاماروف کیهانورد اهل روسیه متولد شد
او فضانورد و مهندس بود و از کسانی که برای اولین پروازهای فضایی بشر انتخاب شد
پس از سری ماموریت های موفق وستوک اتحاد جماهیر شوروی، کاماروف به عنوان فرمانده ماموریت وسخود-1 به عنوان اولین فضاپیمای با قابلیت حمل چند سرنشین انتخاب شد پس از ماموریت وسخود-1 کاماروف فرماندهی سایوز-1 را به عهده گرفت
ماموریت سایوز 1 دچار اشکالات فراوان شد و در نهایت در زمان فرود بدلیل باز نشدن چتر نجات با سرعت به زمین برخورد کرد و باعث کشته شدن کاماروف شد او نخستین کسی بود که در سفرهای فضایی جان باخت
📚نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
تصویر زیبای تلسکوپ فضایی جیمزوب از کهکشان NGC 6822 با فاصله حدود ۱.۵ میلیون سال نوری از زمین
#جیمز_وب
#زمین
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨ معرفی صورت فلکی ارابه ران
🌔 @nojoom_et
🛰تلسکوپ فضایی جیمز وب مولکولهایی را مشاهده کرده است که به درک چگونگی شکلگیری سیارات قابل سکونت کمک میکند.
📌اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) مولکولهای آلی پیچیدهای را مشاهده کردهاند که در اطراف دو ستاره تازه متولد شده میچرخند و نشان میدهند که عناصر سازنده سیارات قابل سکونت از کجا سرچشمه میگیرند.
📌 به گفته محققان، مولکولهای آلی پیچیده برای زندگی بسیار مهم هستند، اما منشأ آنها در فضا یک راز بوده است. تحقیقات جدید نشان میدهد که این مولکولهای پیچیده در طی تصعید یخ از جامدات به گاز به وجود میآیند.
📌یافتن مولکولهای آلی پیچیده در یخها همچنین نشان میدهد که این مولکولها ممکن است راحتتر از آنچه قبلاً تصور میشد در اطراف کهکشانها حرکت کنند.
📌یک مولکول یخی میتواند به راحتی وارد یک دنبالهدار یا سیارک در حال شکلگیری شود، مسافتهای طولانی را طی کند و سپس با سیارات برخورد کند و احتمالاً عناصرهای سازنده حیات را به مکانی برساند که بتوانند در آن شکوفا شوند. زمانی که مولکولها در مسیر درستی قرار میگیرند میتوانند بخشی از دنبالهدارها و سیارکها و در نهایت منظومههای سیارهای جدید شوند.
🌔 @nojoom_et
اینجا هنوز یک ساعت قبل از اذان، صف نانواییها طویل می شود.
🔸 هنوز ماه رمضان که می شود،
در ویترین شیرینیفروشیها زولبیا بامیههای زعفرانی دلبری می کنند.
🔸 در کوچه ما هنوز موقع سحری، چراغ خانهها یکییکی روشن میشود.
🔸 هنوز در مهمانیهای خانوادگی، درباره «زندگی پس از زندگی» بحث می کنند.
🔸 هنوز همه به دختربچههای روزهاولی فامیل، ماشاءلله می گویند.
🔸 اینجا هنوز رمضان که می شود جلوی رستورانها، نوشتهای عَلَم می شود که «حلیم داغ موجود است»
🔸 هنوز از ارگ صدای «مولای یا مولا» حاجمنصور به گوش می رسد.
🔸 هنوز مرحمت خانوم، روی شلهزردهایی که برایمان میآورد با دارچین می نویسد «یاعلی»
🔸 هنوز دختر سهچهار سالهای که با مادرش در تاکسی کنارم نشسته، میپرسد که
«مامان توتفرنگی هم روزهم رو باطل میکنه؟» و مادر مهربانانه می گوید «نه مامانجون، بخور»
🔸 هنوز نزدیک اذان که می شود، پیرمردهای پارک سرکوچه، صندلیهای تاشو خودشان را جمع می کنند و به سمت خانههاشان پراکنده می شوند.
🔸 هنوز در رمضان، رفیقهایم هر روز دعای مخصوص همانروز را اِستوری میکنند. انقدر زیاد که اگر نخوانده رد بشوم عذاب وجدان می گیرم.
🔸 هنوز صدای اذان از مأذنهها بلند است.
هنوز ناامیدی گناه کبیره است.
🔸 من به حرف آنهایی که می خواهند دین را مرده و فراموش شده جلوه دهند، حرف آنها که می خواهند بگویند رمضان دیگر تمام شده و مردم روزه نمی گیرند باور ندارم...
🔸 هنوز بیدینها پویش روزهخواریِ علنی راه میاندازند تا با رمضان مبارزه کنند.
پس رمضان هست. دهها میلیون نفر روزهدارند.
🔸 صدای «اللهم لک صمنا» از تلوزیونها بلند است.
✅ مبادا هوچیگری و سروصدای بلند روزهخوارها نا امیدت کند. مبادا «برو بابا کی دیگه روزه میگیره» گفتنهای چند نفر، عصبیات کند و جامعه را کافر بپنداری. خطای شناختی دست و پایت را نبندد.
🔸 شبقدر که جمعیت فوقالعاده شبزندهداران را ببینی می فهمی که تو تنها روزهدار شهر نبودهای.
زیر پوست شهر، پر است از روزهدار هایی که لبهایشان ترک خورده. اینجا همه ما روزهایم.
نماز و روزه هات قبول بچه مسلمون...
💢 اشتعال یک "ستاره جدید" در آسمان توسط یک نواختر نادر
✅ انتظار می رود که طغیان نوا که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است آسمان شب را در سال جاری تزئین کند و فرصتی برای رصد ستارگان برای یک بار در زندگی ارائه دهد.
✅ منظومه ستارهای که این فرصت را به ما میدهد با نامT Coronae Borealis (T CrB) شناخته میشود. این ستاره در فاصله 3000 سال نوری از زمین قرار دارد و از یک ستاره غول قرمز و یک کوتوله سفید تشکیل شده است که به دور یکدیگر میچرخند. هنگامی که کوتوله سفید مواد ستارهای کافی را از همراه غول سرخ خود میدزدد، جرقه کوتاهی از همجوشی هستهای را در سطح خود شعلهور میکند و آنچه را که به عنوان فوران نوا شناخته میشود، آغاز میکند.
✅ این فوران در صورت فلکی تاج بورئیالیس، که به عنوان تاج شمالی نیز شناخته میشود، قابل مشاهده خواهد بود، که نیم دایرهای از ستارهها را تشکیل میدهد. مقامات ناسا در بیانیهای گفتند که انتظار میرود این طغیان بین فوریه و سپتامبر 2024 رخ دهد و به اندازه ستاره شمال در آسمان شب ما بیش از یک هفته قبل از محو شدن دوباره ظاهر شود.
🌔 @nojoom_et