💫مشاهده یک ستون بسیار بزرگ آب در Enceladus توسط تلسکوپ Webb!
✅انسلادوس ماه ۵۰۵ کیلومتری سیاره کیوان به دلیل ستونهای عظیم بخار آب مشهور است؛ آنها مانند آبفشان در قطب جنوب این ماه کوچک فوران میکنند.
💫کاوشگر Cassini ناسا آنها را در سال ۲۰۰۵ کشف کرد که به اندازه قطر انسلادوس ارتفاع میگرفتند؛ دانشمندان به سرعت حدس زدند که این تودهها از یک اقیانوس سراسری در زیر سطح این ماه کیوان سرچشمه میگیرند و موجودات زنده نیز ممکن است در این اقیانوس ساکن باشند؛ بنابراین ستونها ممکن است حاوی شواهدی از حیات باشند!
اکنون James Webb Space Telescope (JWST) نگاه دقیق جدیدی به انسلادوس انداخته و یک ستون جدید بسیار بزرگتر را تنها ۴.۵ دقیقه مشاهده کرده که بزرگترین ستونی است که تا به حال مشاهده شده و بیش از ۲۰ برابر انسلادوس است!
شرح تصویر: قسمت اصلی تصویر یک ستون بخار آب (به رنگ آبی) را نشان می دهد که از قطب جنوب انسلادوس (که به صورت مربع قرمز مشخص شده است) فوران می کند. ببینید انسلادوس برخلاف ستون آبش چقدر کوچک است؟
مربع سمت چپ بالای تصویر، نمای نزدیک انسلادوس توسط کاسینی است. اعتبار تصویر از وب/کاسینی
#انسلادوس
🌔 @nojoom_et
کشف یک سیاره عجیب با ابرهای فلزی/ اینجا تیتانیوم میبارد
🔹محققان علوم فضایی یک سیاره فراخورشیدی (خارج از منظومه شمسی) بسیار داغ با ابرهای فلزی را کشف کردهاند که تیتانیوم از آنها میبارد./ ایرنا
🌔 @nojoom_et
🛰 سازمان تحقیقات فضایی هند* قصد دارد در ۱۴ جولای ۲۰۲۳ میلادی (۲۳ تیر ماه ۱۴۰۲) کاوشگر فضایی چاندِرایان-۳* با موشک فضایی ماهوارهبر زمینآهنگ مارک -۳* از مرکز فضایی ساتیش داوان* واقع در سِریهاریکوتا*، در اِیالت آندْرا پِرادشِ* کشور هند به سمت کره ماه پرتاب کند.
📝 چاندِرایان-۳، سومین مأموریت برنامهریزی شده اکتشافیِ ماه توسط سازمان تحقیقات فضایی هند* است. این فضاپیما از یک سطحنشین و یک سطحنورد تشکیل شدهاست، اما مدارگرد نخواهد داشت. ماژول پیشرانه آن مانند ماهواره مخابراتی عمل خواهد خواهد کرد. ماژول پیشرانه سطحنشین و سطحنورد را تا ۱۰۰ کیلومتری مدار ماه حمل خواهد کرد.
🔖 با پرتاب چاندِرایان-۳، هند به چهارمین کشوری تبدیل میشود که با موفقیت بر روی ماه فرود آمده است.
🌔 @nojoom_et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
ماخ یعنی چی
✍️ماخ اسم یک دانشمند هست و یک اصل داره که خیلی معروفه بنام اصل ماخ به بیان ساده ... هرچیزی در این عالم وجود داره دو به دو بر روی یکدیگر تاثیر میگذارن
🌹🌹🌹🌹
May 11
🚀 سی و نهمین ماموریت موشک فضایی اِلِکترون متعلق به شرکت فضایی راکِت لَب*، به نام «بچه برگشت*», هفت ماهواره را در فضا مستقر خواهد کرد.
🪂 در این ماموریت قرار است که مرحله اول اِلکترون قبل از اینکه در اقیانوس متلاشی شود، بازیابی بشود. مرحله اول اِلِکترون توسط چتر نجات در اقیانوس آرام فرود خواهد آمد و سپس با کشتی به خشکی برگردانده میشود.
🗓⏰ این پرتاب بامداد شنبه ۲۴ تیر ماه ۱۴۰۲ و در ساعت ۰۳:۰۰ (به وقت تهران) از مبداء مجتمع پرتاب های فضایی شماره ۱-ب مرکز فضایی ماهیا واقع در نیوزیلند انجام خواهد شد.
🌔 @nojoom_et
✅اشاره رشتههای مرموز راهشیری به سیاهچاله مرکزی آن
💫ما نمیتوانیم مرکز کهکشان راهشیری را ببینیم چرا که در فاصله ۲۵۰۰۰ سال نوری زمین قرار دارد و توسط گاز و غبار پنهان شده است؛ اما در طول موجهای دیگر یک اَبَرسیاهچاله مرکزی به نام Sagittarius A* دیده میشوند!
💫در اوایل دهه ۸۰ میلادی، فرهاد یوسف زاده اخترشناس دانشگاه Northwestern در Illinois از تلسکوپ رادیویی برای کشف رشتههای غولپیکر عمودی در نزدیکی *Sag A، استفاده کرد.
او صدها رشته را در امتداد صفحه کهکشانی راهشیری، به طول حدود ۵ تا ۱۰ سال نوری مشاهده کرده که مانند پرههایی روی سیاهچاله ما پخش شدهاند.
یوسف زاده و همکارانش بر این باورند که این ساختارها احتمالاً چند میلیون سال پیش در اثر برهمکنش خروجی این سیاهچاله پرجرم با مواد اطراف، بوجود آمده اند.
شرح تصویر: نمایی بسمت قلب راه شیری، توسط تلسکوپ رادیویی MeerKAT در آفریقای جنوبی.
رنگبندی، زوایای موقعیت رشتههای مرموز کهکشان راهشیری را نشان میدهد که میتوان آنها را مانند پرههایی روی سیاهچاله مرکزی کهکشان ما پخش شدهاند. اعتبار تصویر از MeerKAT/ دانشگاه Northwestern
#کهکشان_راه_شیری
🌔 @nojoom_et
✅نگاه تلسکوپ فضایی وب به ۴۵۰۰۰ کهکشان در ابتدای شکلگیری کائنات
💫ناسا تصویر ترکیبی جدیدی از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) منتشر کرد. این تصویر جهان ما را در زمانی نشان میدهد که کمتر از ۶۰۰ میلیون سال سن داشته است و شما میتوانید بیش از ۴۵۰۰۰ کهکشان کودک را در این تصویر کاوش کنید، به خصوص اگر بر روی تصویر لینک زیر بزرگنمایی کنید.
💫تصور میشود که جهان ما بیش از ۱۳ میلیارد سال قدمت داشته باشد؛ بنابراین در ۶۰۰ میلیون سالگی، کیهان در مراحل اولیه خود بوده و کهکشانها به تازگی از ابر در حال انبساط و بیشتر از گازهای هیدروژن تشکیل شده اند که به دلیل انفجار بزرگ به سمت بیرون حرکت میکنند.
شرح تصویر: این تصویر را تلسکوپ فضایی Webb از بیش از ۴۵۰۰۰ کهکشان نوزاد، در کائنات اولیه، ثبت کرده است.
🌔 @nojoom_et
#فرازمینیها
بدنبال پیام فرازمینیها در قلب راهشیری
آیا کتابهای علمی تخیلی آیزاک آسیموف را خواندهاید؟ پس شما نیز ممکن است مرکز کهکشانمان راهشیری را بعنوان جایگاه قدرت بالقوه هر تمدن فرضی کهکشانی بشناسید.
اکنون و در تلاش جمعی موسسه جستجوی هوش فرازمینی (Search for Extraterrestrial Intelligence و یا SETI)، دانشمندان تلسکوپهای رادیویی جهان را بسمت مرکز کهکشان نشانه بگیرند. این ماموریت جدید به نام Breakthrough Listen Investigation برای شناسایی سیگنالهای طیفی دورهای موسوم به BLIPSS شروع به کار کرده است.
پروژه BLIPSS بجای بازوهای مارپیچی که خورشیدمان در آن قرار دارد، بر شنود ستارگان در هسته راهشیری تمرکز دارد.
قلب کهکشان مکانی منطقی برای جستجو است، زیرا مملو از ستاره میباشد. در واقع، اگر در مرکز راهشیری زندگی میکردید، یک آسمان با یک میلیون ستاره بیشتر از اکنون را مشاهده میکردید!
پروژه BLIPSS همکاری دانشگاه Cornell، موسسه SETI و Breakthrough Listen است.
شرح تصویر: مفهوم ذهنی هنرمند از راهشیری؛ مکان خورشید نیز علامتگذاری شده است.
🌔 @nojoom_et
🌏این عکس خیرهکننده از ماه با ترکیب 280 هزار تصویر ساخته شده است
🔹یک عکاس نجومی با نام «اندرو مککارتی» تصویری فوقالعاده و با جزئیات 1.3 گیگاپیکسلی از ماه را تحت عنوان GigaMoon منتشر کرده که از ترکیب 280 هزار عکس ساخته شده است
🌔 @nojoom_et