فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
The cosmos is within us.
We are made of star-stuff & are a way for the universe to know itself.
کیهان درون ماست.
ما از مادهی ستارگان ساخته شدهایم و راهی هستیم تا جهان خودش را بشناسد ...
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✴️راکت فضایی سایوز۲.۱-آ با فضاپیمای سرنشین دار سایوز ام-اس-۲۶ از تاسیسات مونتاژ در پایگاه فضایی بایکونور خارج و سپس به سوس سکوی پرتاب رفت.
✨پس از نصب این راکت فضایی در موقعیت عمودی در مجموعه پرتاب، متخصصان روسکاسموس به آماده سازی آن برای پرتاب ادامه دادند.
✨این راکت فضایی به همراه فضاپیما روز ۱۱ سپتامبر ساعت ۱۹:۵۳ به وقت ایران به سمت ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب خواهد شد
طبق یک سنت قدیمی، خروج راکت از تاسیسات مونتاژ توسط خدمه پشتیبان ماموریت - سرگئی ریژیکوف، الکسی زوبریتسکی و جاناتان کیم مشاهده شد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✴️ شرکت اسپیساکس گام بزرگی برای پیشرفت با پرتاب ماموریتی برای انجام نخستین راهپیمایی فضایی تجاری را برداشت
✴️ شرکت اسپیساکس امروز سهشنبه ۱۰ سپتامبر (۲۰ شهریور) چهار فضانورد به نام های جرد ایزاکمن، میلیاردر و سه فضانورد دیگر سارا گیلیس و آنا منون و اسکات پوتیت را در ماموریت پلاریس به فضا فرستاد.
✴️ آنها با استفاده از راکت فضایی فالکون ۹ و فضاپیمای کرو دراگون از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به فضا فرستاده شدند.
♦️در طی این ماموریت پنج روزه قرار است اولین پیادهروی فضایی تجاری انجام شود. چهار فضانورد تا ارتفاع ۱۴۰۰ کیلومتری در مدار زمین خواهد رفت که آنها را به دورترین انسانهای تاریخ بعد از ماموریتهای آپولو تبدیل خواهد کرد.
پس از انجام این کار قرار است با خروج از محفظه دراگون، در فضا راهپیمایی کنند.
♦️یکی از ویژگیهای مهم این ماموریت، آزمایش فناوریهای جدید مانند تماس با لیزر استارلینک در فضا است و قرار است در جریان آن همچنین حدود ۴۰ آزمایش با هدف درک بهتر سلامت انسانها در پروازهای فضایی طولانی مدت انجام شود.
🌔 @nojoom_et
🌟به کمک دب اکبر صورت فلکی خرس بزرگ می توان ستاره های قطبی و سماک رامح یا آرکتوروس و همچنین جهت ها را پیدا کرد.
🔸اگر در امتداد دسته دب اکبر حرکت کنیم به ستاره سرخ رنگ سماک رامح می رسیم
#آموزش
#فضا
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جهان قبل از #بیگبنگ یک زندگی مخفی داشته است ...
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳
عنوان: آسمان شب بر فراز کوههای تاترا
عکس: مارچین روسادزینسکی؛ متن: ناتالیا لواندوفسکا (دانشگاه ایالتی نیویورک - اوسویگو)
کوههای تاترا مرز طبیعی بین اسلواکی و لهستان هستند. این کوهها که بلندترین رشتهکوههای کارپات به حساب میآیند، مقصد محبوبی برای عکاسان نجومی هستند. در تصویری که در ماه مه گرفته شده، میتوانید مرکز کهکشان راه شیری ما را ببینید که دو منطقه معروف از زایش ستارهها، یعنی سحابی مرداب و سحابی امگا، درست بالای قلههای تاترا دیده میشوند. این مناطق زایش ستارهای پر از هیدروژن یونیزه شده هستند که یک عنصر اساسی برای تشکیل آب است. آب که یکی از اجزای اصلی تمام شکلهای شناخته شده حیات است، در جهان نقش بسیار مهمی دارد. در پیشزمینه تصویر، رودخانه بیالکا را میبینید که نمادی از همین آب است...
🌔 @nojoom_et
15.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌟ساعاتی پیش فضاپیمای پولاریس داون شرکت اسپیسایکس با چهار فضانورد غیرنظامی از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا به فضا پرتاب شد.
✨فرمانده ماموریت جرد آیزاکمن کارآفرین و میلیاردر نیکوکار آمریکایی است. وی در سال ۲۰۲۱ اولین خدمه غیر نظامی را به فضا برد و به جمعآوری ۲۵۰ میلیون دلار کمک مالی برای یک بیمارستان کودکان در آمریکا کمک کرد.
✨این چهار فضانورد به مداری بیضوی پرتاب خواهند شد و ارتفاع خود را به حدود ۱۴۰۰ کیلومتر خواهند رساند، جایی که تعدادی آزمایش علمی را تکمیل خواهند کرد. خدمه پولاریس داون همچنین یک گام تاریخی دیگر را برخواهند داشت و آن، اولین پیادهروی فضایی کاملا غیر نظامی است.
✨در مجموع برنامه این راهپیمایی فضایی دو ساعت طول میکشد و طی آن دو فضانورد به طور کامل از فضاپیما خارج میشوند و لباس فضانوردی جدید اسپیس ایکس نیز در فضای خلاء و تشعشعات کمربند ون آلن، تست میشود.
🌔 @nojoom_et
♦️ماه چطور باعث طولانیتر شدن روزها میشود؟
🔹محققان تایید کردهاند که ماه هر سال ۳/۸ سانتیمتر از زمین دور میشود و در نتیجه آن روزهای ما هم کمی طولانیتر میشوند.
🔹یک مطالعه جدید نشان داده که حدود ۳/۲ میلیارد سال پیش ماه فقط ۲۷۰ کیلومتر از زمین فاصله داشته که این معادل ۷۰ درصد فاصله فعلی آن است.
#ماه #روز
🌔 @nojoom_et
یک حلقه رادیویی غیرمعمول در مرکز کهکشان ما 😰
یک تیم بین المللی از ستاره شناسان یک حلقه رادیویی عجیب به نام Kýklos را در نزدیکی مرکز کهکشان ما کشف کردند. منبع این حلقه که فقط در محدوده رادیویی قابل مشاهده است، هنوز ناشناخته است. ستاره شناسان حدس می زنند که ممکن است این سحابی پس از یک انفجار ابرنواختری شکل گرفته باشد، اما عدم انتشار اشعه ایکس این ایده را بعید می کند. همچنین بعید است که Kýklos یک سحابی سیاره ای باشد، زیرا چنین اجرامی معمولاً در نور مرئی قابل مشاهده هستند و قطر حلقه رادیویی 3 برابر اندازه استاندارد سحابی های سیاره ای است .
دانشمندان در حال بررسی این احتمال هستند که Kýklos با یک ستاره Wolf-Rayet مرتبط باشد. این ستاره پرجرم است که لایههای بیرونی خود را تحت تأثیر باد تابشی قوی بیرون میزند. چنین ستارگانی معمولاً توسط سحابیهایی احاطه شدهاند که از گسیلهایشان تشکیل شدهاند، یا با ترکیبشان متمایز میشوند، جایی که عناصر سنگینتری مانند هلیوم و اکسیژن در معرض دید قرار میگیرند . اگرچه سحابی مشخصه شناسایی نشد، طیف گسیلی مسطح حلقه رادیویی ممکن است این فرضیه را نشان دهد.
🌔 @nojoom_et
داغ امام عسکری دلها شکسته
در ماتم بابای خود مهدی نشسته
گرد مصیبت چهرۀ عالم گرفته
زهرا ز داغ لاله اش ماتم گرفته
🏴 سالروز شهادت مظلومانه امام حسن عسکری علیه السلام را به فرزندشان حضرت صاحبالزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و همه شیعیان و محبّین آن حضرت، تسلیت عرض میکنیم.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تو خدای رویدادهای محالی🤍🪴
_ بگو خدایا شکرت✨
🌔 @nojoom_et