🚀 سی و نهمین ماموریت موشک فضایی اِلِکترون متعلق به شرکت فضایی راکِت لَب*، به نام «بچه برگشت*», هفت ماهواره را در فضا مستقر خواهد کرد.
🪂 در این ماموریت قرار است که مرحله اول اِلکترون قبل از اینکه در اقیانوس متلاشی شود، بازیابی بشود. مرحله اول اِلِکترون توسط چتر نجات در اقیانوس آرام فرود خواهد آمد و سپس با کشتی به خشکی برگردانده میشود.
🗓⏰ این پرتاب بامداد شنبه ۲۴ تیر ماه ۱۴۰۲ و در ساعت ۰۳:۰۰ (به وقت تهران) از مبداء مجتمع پرتاب های فضایی شماره ۱-ب مرکز فضایی ماهیا واقع در نیوزیلند انجام خواهد شد.
🌔 @nojoom_et
✅اشاره رشتههای مرموز راهشیری به سیاهچاله مرکزی آن
💫ما نمیتوانیم مرکز کهکشان راهشیری را ببینیم چرا که در فاصله ۲۵۰۰۰ سال نوری زمین قرار دارد و توسط گاز و غبار پنهان شده است؛ اما در طول موجهای دیگر یک اَبَرسیاهچاله مرکزی به نام Sagittarius A* دیده میشوند!
💫در اوایل دهه ۸۰ میلادی، فرهاد یوسف زاده اخترشناس دانشگاه Northwestern در Illinois از تلسکوپ رادیویی برای کشف رشتههای غولپیکر عمودی در نزدیکی *Sag A، استفاده کرد.
او صدها رشته را در امتداد صفحه کهکشانی راهشیری، به طول حدود ۵ تا ۱۰ سال نوری مشاهده کرده که مانند پرههایی روی سیاهچاله ما پخش شدهاند.
یوسف زاده و همکارانش بر این باورند که این ساختارها احتمالاً چند میلیون سال پیش در اثر برهمکنش خروجی این سیاهچاله پرجرم با مواد اطراف، بوجود آمده اند.
شرح تصویر: نمایی بسمت قلب راه شیری، توسط تلسکوپ رادیویی MeerKAT در آفریقای جنوبی.
رنگبندی، زوایای موقعیت رشتههای مرموز کهکشان راهشیری را نشان میدهد که میتوان آنها را مانند پرههایی روی سیاهچاله مرکزی کهکشان ما پخش شدهاند. اعتبار تصویر از MeerKAT/ دانشگاه Northwestern
#کهکشان_راه_شیری
🌔 @nojoom_et
✅نگاه تلسکوپ فضایی وب به ۴۵۰۰۰ کهکشان در ابتدای شکلگیری کائنات
💫ناسا تصویر ترکیبی جدیدی از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) منتشر کرد. این تصویر جهان ما را در زمانی نشان میدهد که کمتر از ۶۰۰ میلیون سال سن داشته است و شما میتوانید بیش از ۴۵۰۰۰ کهکشان کودک را در این تصویر کاوش کنید، به خصوص اگر بر روی تصویر لینک زیر بزرگنمایی کنید.
💫تصور میشود که جهان ما بیش از ۱۳ میلیارد سال قدمت داشته باشد؛ بنابراین در ۶۰۰ میلیون سالگی، کیهان در مراحل اولیه خود بوده و کهکشانها به تازگی از ابر در حال انبساط و بیشتر از گازهای هیدروژن تشکیل شده اند که به دلیل انفجار بزرگ به سمت بیرون حرکت میکنند.
شرح تصویر: این تصویر را تلسکوپ فضایی Webb از بیش از ۴۵۰۰۰ کهکشان نوزاد، در کائنات اولیه، ثبت کرده است.
🌔 @nojoom_et
#فرازمینیها
بدنبال پیام فرازمینیها در قلب راهشیری
آیا کتابهای علمی تخیلی آیزاک آسیموف را خواندهاید؟ پس شما نیز ممکن است مرکز کهکشانمان راهشیری را بعنوان جایگاه قدرت بالقوه هر تمدن فرضی کهکشانی بشناسید.
اکنون و در تلاش جمعی موسسه جستجوی هوش فرازمینی (Search for Extraterrestrial Intelligence و یا SETI)، دانشمندان تلسکوپهای رادیویی جهان را بسمت مرکز کهکشان نشانه بگیرند. این ماموریت جدید به نام Breakthrough Listen Investigation برای شناسایی سیگنالهای طیفی دورهای موسوم به BLIPSS شروع به کار کرده است.
پروژه BLIPSS بجای بازوهای مارپیچی که خورشیدمان در آن قرار دارد، بر شنود ستارگان در هسته راهشیری تمرکز دارد.
قلب کهکشان مکانی منطقی برای جستجو است، زیرا مملو از ستاره میباشد. در واقع، اگر در مرکز راهشیری زندگی میکردید، یک آسمان با یک میلیون ستاره بیشتر از اکنون را مشاهده میکردید!
پروژه BLIPSS همکاری دانشگاه Cornell، موسسه SETI و Breakthrough Listen است.
شرح تصویر: مفهوم ذهنی هنرمند از راهشیری؛ مکان خورشید نیز علامتگذاری شده است.
🌔 @nojoom_et
🌏این عکس خیرهکننده از ماه با ترکیب 280 هزار تصویر ساخته شده است
🔹یک عکاس نجومی با نام «اندرو مککارتی» تصویری فوقالعاده و با جزئیات 1.3 گیگاپیکسلی از ماه را تحت عنوان GigaMoon منتشر کرده که از ترکیب 280 هزار عکس ساخته شده است
🌔 @nojoom_et
🌏این عکس خیرهکننده از ماه با ترکیب 280 هزار تصویر ساخته شده است
🔹یک عکاس نجومی با نام «اندرو مککارتی» تصویری فوقالعاده و با جزئیات 1.3 گیگاپیکسلی از ماه را تحت عنوان GigaMoon منتشر کرده که از ترکیب 280 هزار عکس ساخته شده است
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در 21 جولای 2021 شرکت ویرجین گالاکتیک نخستین گردشگران فضایی را با یک فضاپیمای خصوصی به فضا فرستاد.
در طی این ماموریت که یونیت 22 لقب گرفته فضاپیمای هواپایه اسپیس شیپ 2 حامل دو خلبان و چهار توریست که ریچارد برانسون مالک شرکت ویرجین گالاکتیک و سه کارمند این شرکت بودند را به فضا برد
در ابتدا هواپیمای دو شوالیه سفید حامل فضاپیمای اسپیس شیپ از فرودگاه فضایی این شرکت در نیومکزیکو به پرواز درآمد. حدود چهل دقیقه پس از برخاستن ، فضاپیمای اسپیس شیپ 2 از وسط هواپیمای مادر جدا شد و موتور موشکی خود را لحظاتی بعد مشتعل کرد و برانسون و خدمه را برای چند دقیقه بی وزنی به لبه فضا ، در ارتفاع حدود 88 کیلومتری فرستاد
🌔 @nojoom_et
صبحتان
با گل و خورشید
هم آغوش باد
درد و غم از دل و
از سینه فراموش باد
صبح امید
بخندد به گل روی کسی
کهِ او به شادی کسی
یکسره در جوش باد . . .!
#صبحتونتابناکترازخورشید
🌔 @nojoom_et
😎 تصویری حیرت آور از #دورقطبی
💫 تمامی اجرام آسمانی در طول یک شبانه روز به دور #ستاره_قطبی در حال چرخش اند.
⛔️ اگر #دیافراگم دوربین را برای مدتی بسیار طولانی ( طول کل شب) باز نگه دارید، میتوان مسیر حرکت گردش اجرام به دور #ستاره_قطبی را مثل یک دایره مشاهده کرد.
#ستاره_قطبی
🌔 @nojoom_et
✅دنبالهداری عجیب و غریب در کمربند سیارکی، هدف جدید Webb
✨دنبالهدارها در کمربند سیارکی بین سیارات بهرام (Mars) و برجیس (Jupiter) نادر هستند؛ اما برخی از دنبالهدارها، از جمله دنباله دار 238P/Read در آنجا قرار دارند.
سیارکها معمولا سنگی یا فلزی هستند؛ بر خلاف آنها، دنبالهدار Read یک بدنه یخی دارد و با وجود اینکه گاهی اوقات محو به نظر میرسد، اما مانند دیگر دنبالهدارها، دارای یک دنباله و یک دم است.
چند روز قبل، سازمان فضایی امریکا (ناسا) اعلام کرد که به تازگی تلسکوپ فضایی جیمز وب از نزدیک به دنبالهدار Read نگاه کرده است.
✨تلسکوپ جیمز وب وجود بخار آب را در این دنباله دار به عنوان اولین مورد برای یک دنبالهدار در کمربند سیارکی تأیید کرد؛ اما غیرمنتظرهتر چیزی بود که تلسکوپ وب پیدا نکرد: هیچ نشانهای از دی اکسیدکربن، گازی که در بیشتر دنبالهدارها مورد انتظار است و پیش از این نیز در دنبالهدارهای دیگر مشاهده شده بود را در دنبالهدار Read یافت نکرد⁉️
شرح تصویر: این تصویر، تصور ذهنی هنرمند از دنباله دار عجیب و غریب 238P/Read از نمای نزدیک است
# دنباله دار
#تلسکوپ_جیمزوب
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در این ویدیو ماهوارهای که احتمالا از نوع ماهوارههای کوچک است از قسمت زیرین ایستگاه بین المللی فضایی عبور میکند. این ویدیو توسط فضانورد سازمان فضایی روسیه "اُلگ آرتمیف" منتشر شده است.
🌔 @nojoom_et
✅ حلقههای کیوان از خود سیاره جوانترند⁉️
✨چندین دهه است که دانشمندان درباره سن حلقههای کیوان بحث میکنند؛ آیا آنها به اندازه این سیاره قدمت دارند یا جوانترند؟
محققان طی روزهای گذشته اعلام کردند که حلقهها بطور قابل توجهی جوانتر از سیاره کیوان هستند. این ایده با مطالعات قبلی سازگار است.
سیاره کیوان بطور تقریبی به اندازه سایر سیارات سیستم خورشیدی، ۴.۵میلیارد سال قدمت دارد؛ اما نتایج جدید نشان میدهد که حلقههای سیاره بطور قابل توجهی جوانتر و حداکثر تا ۴۰۰میلیون سال قدمت دارند. البته در مقاله این تحقیق، یک بازه احتمالی ۱۰۰تا ۴۰۰میلیون سال بیان شده است.
✨بررسیهایCassini درباره ترکیب حلقههای سیاره کیوان و شباهت آنها به مواد موجود در دنبالهدارها و سیارکها است.
این حلقهها شاید از پسماند دنبالهدارها، سیارکها و یا ماههایی باشند که توسط نیروهای گرانشی کیوان از هم پاشیدهاند.
شرح تصویر: کاوشگر کاسینی ناسا، این تصویر زیبا و با شکوه از حلقههای کیوان را ۲روز قبل از پایان ماموریتش در روز ۱۳سپتامبر ۲۰۱۷ (۲۲شهریور ۱۳۹۶) گرفت.
#سیاره_کیوان
🌔 @nojoom_et