فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در مرکز این تصویر که توسط تلسکوپ هابل ثبت شده، ستاره ای غول پیکری به نام RS Puppis قرار گرفته که تقریبا ۶۵۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد RS Puppis که ۱۰ برابر سنگینتر و ۲۰۰ برابر بزرگتر از خورشید است، جزو «ستاره های متغیر قیفاووسی» (Cepheid variable star) محسوب شده و درخشش آن به صورت منظم و در چرخه های شش هفتهای تغییر می کند اما به صورت میانگین ۱۵ هزار بار درخشان تر از خورشید است
تغییرات درخشش ستارگان متغیر قیفاووسی به دلیل انقباض و انبساط منظم آنها رخ می دهد هنگامی که RS Puppis در حال تپش است نور متغیری را به اطراف پخش می کند که با تاخیر در سحابی اطراف آن هم قابل مشاهده است و از آن با عنوان پژواک نور یاد می شود شبیه به امواج در یک آبگیر که هنگام پرتاب یک سنگ به آب ایجاد می شود
این سحابی با روشنایی لرزان، پالس هایی از نور را به سمت خارج منتشر می کند اگرچه سرعت نور آنقدر زیاد است که فاصله بین زمین و ماه را در چند ثانیه طی می کند اما سحابی اطراف این ستاره آنقدر عظیم است که می توان تصاویری از نور را حین پیمودن آن ثبت کرد
🌔 @nojoom_et
تصویر جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب جزئیات پیچیدهای از شیء هربیگ-هارو 797 را نشان میدهد
اجرام هربیگ-هارو (Herbig-Haro) نواحی درخشانی هستند که ستارگان تازه متولد شده یا پیش ستاره ها را احاطه کرده اند، و زمانی تشکیل می شوند که بادهای ستاره ای یا فواره های گازی که از این ستارگان تازه متولد شده پرتاب می شوند، امواج ضربه ای را تشکیل می دهند که با گاز و غبار مجاور با سرعت بالا برخورد می کنند
شیء هربیگ-هارو 797 که بر نیمه پایینی این تصویر غالب است، از 2 پیش ستاره تشکیل شده است که جت های گاز تقریباً موازی را به بیرون پرتاب می کنند اخترشناسان قبلاً فکر میکردند که فقط یک ستاره در آنجا وجود دارد، اما نگاه تیزبین جیمز وب در نور فروسرخ داستان را طوری دیگر روایت می کند همچنین تصور میشود که اجرام فروسرخ درخشان در قسمت بالایی تصویر میزبان دو پیشستاره دیگر باشند
دید مادون قرمز جیمر وب به ویژه برای مطالعه ستارگان جوان و جریان خروجی آنها مناسب است، زیرا نور مادون قرمز می تواند از گاز و غبار پنهان عبور کند.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الهــی🙏
در این شب های آخر زیبای زمستانی
تنور دل دوستانم را گرم
زندگیشان را سراسر شادی
و چرخ روزگار را
به ڪامشان بچرخان ...
"آمین"
🌔 @nojoom_et
تصویر زیبا و باور نکردنی از سیاره زهره (ونوس) که در حال عبور از جلوی خورشید است. نقطه ی کوچک سیاه در قسمت چپ بالا "ونوس" است!
🌔 @nojoom_et
تصویر روز #ناسا؛پرتره NGC1055؛
تصویر با انبوهی از کهکشانها در پسزمینه، هالهای را نشان میدهد که در بالا و پایین برآمدگی مرکزی و دیسک NGC 1055 گسترش یافته است.
کهکشان مارپیچی بزرگ و زیبای NGC 1055 عضو غالب یک گروه کهکشانی کوچک در فاصله 60 میلیون سال نوری از ما به سمت صورت فلکی ترسناک #مار_آبی است.
با نگاهی به لبه، این #جهان بیش از 100,000 سال نوری وسعت دارد، که کمی بزرگتر از کهکشان راه شیری ما است.
ستارههای رنگارنگی که این پرتره کیهانی NGC 1055 را در پیشزمینه تزئین میکنند، در #کهکشان راه شیری قرار دارند. اما نواحی شکلدهنده ستارههای مایل به صورتی در میان خطوط گردوغبار پیچدرپیچ، در امتداد قرص نازک کهکشان دوردست پراکنده شدهاند.
تصویر با انبوهی از کهکشانها در پسزمینه و حتی دورتر، هالهای را نشان میدهد که در بالا و پایین برآمدگی مرکزی و #دیسک NGC 1055 گسترش یافته است. این هاله بقایای یک کهکشان اقماری را که حدود 10 میلیارد سال پیش توسط مارپیچ بزرگتر مختل شده بود منتشر میکند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تقاطع» ماه و زمین، تصویربرداری شده توسط فضاپیمای Orion، 28 نوامبر
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗اولین تصاویر خیره کننده تمام رنگی ماموریت اقلیدس از کیهان را در این ویدئو مشاهده کنید.
🔸سحابی سر اسب که با نام برنارد 33 نیز شناخته می شود و بخشی از صورت فلکی شکارچی است.
🔹«کهکشان پنهان» که با نام های IC 342 یا کالدول 5 نیز شناخته می شود.
🔸نمای #اقلیدس از یک خوشه کروی به نام NGC 6397. این دومین خوشه کروی نزدیک به زمین است، آنها مجموعه ای از صدها هزار ستاره هستند که توسط گرانش در کنار هم قرار گرفته اند. در حال حاضر هیچ تلسکوپ دیگری به جز اقلیدس نمی تواند کل خوشه کروی را در یک رصد مشاهده کند و در عین حال ستاره های زیادی را در این خوشه تشخیص دهد.
🔹 این اولین #کهکشان کوتوله نامنظم است که اقلیدس مشاهده کرد و به نام NGC 6822 شناخته می شود.
🔸 1000 کهکشان متعلق به خوشه کهکشانی پرسئوس، و بیش از 100,000 کهکشان دورتر در پسزمینه، که هر کدام حاوی صدها #میلیارد ستاره هستند، بسیاری از این کهکشانها قبلا دیده نشده بودند و برخی از آنها بسیار دور هستند که نورشان 10 میلیارد سال طول کشیده تا به ما برسد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باز کردن فضاپیمای Crew Dragon از ایستگاه فضایی بین المللی و بازگشت به زمین با شتاب 10 برابری 🛰
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗اگر با #تکنولوژی حال حاضر سفر کنیم بعد از چه مدت به نزدیک ترین ستاره می رسیم؟
🌔 @nojoom_et