⭕️گروه ها و جریان هایی که دعوت به تحریم انتخابات مجلس کرده اند؛
ببینیم کدام سمت ایستاده ایم؟
#انتخابات
@nokhbeganesiasi
🟡 ترکیه و مصر در پسا ۲۰۲۳
🔹اردوغان به مصر رفت آنهم پس از دوازده سال. حال سوال اینجاست که چرا بعد از این همه مدت؟! چرا رجب تصمیم گرفته است که به مصر برود و عبدالفتاح را ببیند؟
🔸 قبل از السیسی، محمد مرسی رییس جمهور مصر بود. اردوغان رابطه دوستانه ای با جریان اخوان المسلمین مصر و شخص مرسی داشت. اما وقتی مرسی طی کودتایی از سوی ارتش مصر برکنار، محاکمه و زندانی شد، ترکیه انتقاد شدیدی کرد و از همان زمان تنش در روابط بین دو کشور افزایش یافت. البته شروع رابطه، سال گذشته بوده که دو کشور سفرای خود را متقابلاً معرفی کردند و اردوغان وعده داده که کمکهای نظامی هم خواهد کرد.
🔹گام عملی عادی سازی روابط آنکارا و قاهره هم سه ماه قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، با سفر «سامح الشکری»، وزیر خارجه مصر به آنکارا برداشته شد.
🔸این دو کشور یکی از راههای اصلی درآمدزایی آنها صنعت گردشگری است که می تواند ناشی از ریشه های مشترک تاریخ و فرهنگ آنها باشد و یکی از اهداف سفر اردوغان در راستای تامین منافع مشترک است.
🔹یکی دیگر از علتهای سفر وی به مصر، بحران و جنگ در غزه می باشد. البته از زمان شروع عملیات ۷ اکتبر، سیاست و دیپلماسی ترکیه در قبال جنگ غزه از نوع آونگی و دوگانگی بوده و مواضع این کشور دوپهلو بوده است.
🔸جالب است به این نکته اشاره شود که هردو کشور وضعیت اقتصادی خوبی هم ندارند. اقتصاد خراب مصر رابطه مستقیمی با سرنوشت غزه دارد.
🔹خبرها حاکیست که اماراتی ها به مصر رفتند و پیشنهاد خرید زمین راس الحکمه را به قیمت ۲۲ میلیارد دلار مطرح کردند که این منشأ خیلی صحبتها در این کشور بحران زده شده است. کشوری که امروز بدترین وضعیت پایه پولی خود در مقابل دلار را تجربه می کند. از سوی دیگر فشار راستگرایان صهیونیست و نیاز جدی به دلار شاید باعث شود که مصر طرح کوچ دادن مردم غزه به صحرای سینا را بپذیرد.
🔸حال اقتصاد ترکیه هم این روزها خوب نیست و نرخ تورم در این کشور در دیماه امسال به بالای ۶۰ درصد رسید!
🔹از دید دیگر به نظر میرسد که سفر اردوغان به مصر میتواند در راستای رقابت دیپلماسی با چین و روسیه در سرزمین اهرام ثلاثه باشد. چین سرمایهگذار جدی در مصر است و روسیه هم بعد از تجربه اوکراین و فاصله گرفتن از غرب، به دنبال توسعه نفوذ منطقه ای خود می باشد.
🔸مصر کشوری که دارای کانالی به نام سوئز می باشد که پیونددهنده دریای مدیترانه و سرخ است و برای ترکیه ای که از غرب و جنوب به دریای مدیترانه راه دارد میتواند فرصت خوبی باشد برای تجارت دریایی با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس.
⬅️ بهرحال با توجه به پیروزی دوباره السیسی در انتخابات، اردوغان ناچار است برای تامین منافع کشورش هم که شده این ارتباط را تقویت نماید و امیدی به بازگشت دوباره اخوان المسلمین به قدرت را نداشته باشد.
✍ محسن صیاد قنبری
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
@nokhbeganesiasi
1_9701764637.pdf
306.2K
#محتوایتبیینی
جملات آماده برای گفتگوی چهرهبهچهره در محورهای افزایش مشارکت و روایت پیشرفت.
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
@nokhbeganesiasi
سرمایه دولت ملت ها سه دسته است: ۱سرمایه اعتقادی
۲ سرمایه اجتماعی
۳ سرمایه حاکمیتی
در فتنه ۱۴۰۱ سرمایه اعتقادی_ هویتی هدف مستقیم دشمن بود و در موسم انتخابات پیش رو، دشمن در نهایت با سلسله اقدامات ترکیبی_ شناختی علیه امنیت سایبری و... ، مشخصا سرمایه اجتماعی را در پیش برد هر چه عمیق تر سناریوی کاهش مشارکت اجتماعی هدف گرفته است و همچنین سرمایه حاکمیتی را در تحمیل نفراتی به مجلس با کارکردهای حداقلی در پیش برد کیفی و کمی انواع حکمرانی، در مجلس با نقش تصمیم سازی هدف قرار داده است...
خبرگان رهبری هم از اساس انتخاباتی است که می تواند در انتها شاهد تقویت هر سه شاخص سرمایه جمهوری اسلامی و یا تضعیف هر سه باشیم...
* طیبی کارشناس امور راهبردی
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
@nokhbeganesiasi
📍"ممکن است به انتقاد بسنده نکنیم"
اعتراف خطرناک حجاریان؛ باهنر درست گفته بود!
🔸سعید حجاریان، تئوریسین طرح تحریمی "مشارکت مشروط" در قبال انتخابات و بانی اصلی تحریم انتخابات که جبهه اصلاحات را نیز به اطاعت از خود واداشت؛ به تازگی در اظهاراتی انتخاباتی پیرامون پساتحریم انتخابات گفته است: اگر زورمان رسید و توانستیم با اصول و برنامه وارد انتخابات شویم، سیاستورزی انتخاباتی میکنیم در غیر این صورت بهصورت تماموقت از صدر تا ذیل، یعنی از بانیان از حذف اراده مردم تا خروجیهای استصواب را نقد فنی و کارشناسی میکنیم. اما ممکن است به نقد کارشناسی هم بسنده نشود. من قبلتر گفتهام میان انتخابات و خیابان منازل زیادی است از جمله نافرمانی مدنی. شکلهای خفیف نافرمانی مدنی میتواند حکومت را سر عقل بیاورد، چون لزوما تصمیمهای سیاستی فعلی برآمده از عقل نیستند.
🔸به گزارش اعتمادآنلاین، او همچنین اظهار میکند: در تهران لیست دادن صحیح نبود و جبهه اصلاحات هم کار درستی انجام داد و اطلاعیهای در این رابطه صادر کرد. درباره رای دادن یا ندادن هم معتقدم این کار جنبه شخصی دارد و به صلاحدید افراد بستگی دارد، ولی طبعا اگر شخصی واجد صلاحیت باشد، میتواند بر رای دادن یا رای ندادن مردم تاثیر بگذارد. مثلا تصمیم من برای این انتخابات رای ندادن است حالا اگر چهار نفر من را قبول دارند، به این ترتیب ۵ نفر از مشارکتکنندگان کم میشود! ببینید! واقعیت این است رای دادن در انتخابات امسال تفاوت زیادی با رای ندادن ندارد؛ مثل این است که یک تکه کاغذ را داخل جیبهای یک شلوار شش جیب جابهجا کنیم.
🔺سبب خوشوقتی است که آقای حجاریان؛ از پس چندین سال کتمان و عملیات فریب و ضد اطلاعات و غیره اما اینهمه کتوم بودن را طاقت نیاورد و به تحلیل مشرق اذعان کرد که بانیان تحریم از پس تحریم انتخابات به نافرمانی مدنی یا همان "گزینه خیابان" میاندیشند.
🔺تحلیلی که بعدها محمدرضا باهنر نیز به آن اشاره کرد اما حجاریان با ادبیاتی شداد و غلاظ به انکار مسئله پرداخت!
🔺دقت شود که حجاریان همچنانکه به تحریم انتخابات صفت مشارکت مشروط را اطلاق کرد؛ اکنون نیز برای گزینه خیابان از عبارت "نافرمانی مدنی" استفاده میکند. و گرنه کیست که نداند نافرمانی مدنی به رفتارهای در پستو اطلاق نمیشود. لذا نمیتوان خشونت خیابانی را در پشت عبارتهایی مثل نافرمانی مدنی پنهان کرد.
🔺اعتراف مهم حجاریان ثابت میکند که چرا مقام معظم رهبری درباره مخالفان انتخابات با شدت صحبت کردند و آنها را "مخالف اسلام و نظام" لقب دادند.
🔺این اعتراف همچنین نشان میدهد که چرا برخورد تبیینی_امنیتی در قبال تحریم انتخابات و بانیان آن یک ضرورت است؟ ضرورتی که البته در تأخیر قرار دارد.
🔺و اما ماجرای دستمال و شلوار شش جیب!
آقای حجاریان باید بداند که وضعیت اصلاحطلبان هرگز بدتر از سال ۹۲ نیست که هیچ نامزدی در انتخابات نداشتند فلذا از نامزد نزدیک یعنی شیخ حسن روحانی حمایت کردند.
🔺پر واضح است که اکنون به سمت آن سیاست درست نمیروند چون قصد خیابان و عبور از انتقاد کردهاند.
🔺درباره کنایه دستمال و شلوار شش جیب هم حجاریان باید این پاسخ را بشنود که نظامیان قدیمی همواره یک دستمال در یکی از جیبهای شلوار نظامی خود نگه میداشتند. اینکه آنها این دستمال را در کدام جیب قرار میدادند لزوما مهم نبود اما چون وجود دستمال از اهمیت بسزایی برخوردار بود نسبت به آن اهتمام وجود داشت.
🔺پس حتی در بدترین و سختترین حالتها نیز نمیتوان و نباید از صندوق رأی عبور کرد زیرا همانطور که حجاریان هم بالاخره اذعان کرده است؛ در پسا تحریم انتخابات هیچ چیزی جز "گزینه خیابان" وجود ندارد.
🔺گفتنیست، به تازگی ۱۱۰ تن از اصلاحطلبان نجیب در بیانیهای سرگشاده؛ تئوری تحریم انتخابات را نقد کرده و بر لزوم مشارکت حداکثری مردم در انتخابات تأکید کردهاند.
#انتخابات
#من_رای_میدهم
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
@nokhbeganesiasi
🔴فرانسویها دست از پا درازتر بیروت را ترک کردند
🔻بر اساس گزارش منابع دیپلماتیک لبنانی یک هیئت امنیتی سیاسی فرانسوی که توسط رئیس جمهور این کشور برای پیگیری موضوع همیشگی آتش بس در جنوب لبنان و پایان درگیری میان حزب الله و رژیم اشغالگر صهیونیستی راهی بیروت شده بود و با نخست وزیر و رئیس مجلس این کشور دیدار کرده بود دست از پا درازتر ناچار به ترک لبنان و بازگشت به پاریس شدند این هیئت چند نفره فرانسوی که انتظار داشتند آنچه را به عنوان یک طرح عملیاتی برای پایان جنگ در شمال سرزمینهای اشغالی در لبنان وارد فاز اجرایی کنند پس از آنکه با پاسخهای منطقی و دلالهای قدرتمند لبنانیها و البته بیتوجهی کامل و قابل پیشبینی حزب الله روبرو شد متوجه شدند که برخلاف ادعای سران الیزه همواره به طرف آمریکایی میگفتند حرف پاریس در بیروت بیش از آمریکا و انگلیس خریدار دارد یک توهم بیش نیست.
🔻اگر گزارشهای کانال را در طول چند هفته گذشته در مورد سفر هیئتهای مختلف اروپایی به لبنان پیگیری کرده باشید همه آنها معمولاً موضوع را در دستور کار قرار میدهند و آن نیز پیگیری منافع رژیم صهیونیستی بدون توجه به خواستههای لبنانیها است. همگی خواستار پایان جنگ، عقب نشینی حزب الله از خط مرزی به عمق ۱۰ کیلومتر، برچیده شدن تمام تسلیحات، تجهیزات و پایگاههای مقاومت در این منطقه، حضور چند برابری نیروهای چند ملیتی، همچنین استقرار کامل ارتش لبنان و ایجاد یک منطقه بیطرف میان خط آبی و رود لیتانی بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت است. این هیئتها در حالی مدام بر اجرای این قطعنامه تاکید میکنند که در سفر این هیئت فرانسوی رئیس مجلس لبنان به آنها میگوید شما اول بروید رژیم اسرائیل را به تبعیت از قطعنامههای شورای امنیت از جمله همین قطعنامه ۱۷۰۱ وارتد کنید در لبنان همه بدون شک آن را ۱۰۰درصد اجرا خواهند کرد.
🔻این صحبت نبیه بری ناظر به تخلیه مناطق اشغالی خاک لبنان توسط رژیم صهیونیستی، پایان تجاوزات هوایی، دریایی و زمینی به لبنان و دست کشیدن از اقدامات خرابکارانه در این کشور است، موضوعی که این رژیم به هیچ عنوان حاضر به تن دادن به آن نیست چرا که از ناقوره در ساحل مدیترانه تا مزارع شبعا باید مناطق وسیعی از خاک لبنان را که اشغال کرده تخلیه کند. برخی از شهرکهای مرزی نیز که مهاجران چند ملیتی یهودی در آن ساکن هستند شامل این موضوع میشود. آنچه فرانسویها به عنوان طرح پیشنهادی خود آورده بودند شامل دو برگه به زبان انگلیسی بود که جزئیات مختلفی در آن آمده بود. آنها برای ارسال یک نسخه از این پیشنهاد به رهبران حزب الله در همان ابتدا شکست خورد چرا که رهبری مقاومت بر این اصل ابتدایی و اولیه تاکید دارد تا زمانی که جنگ در غزه ادامه دارد هیچ مذاکرهای برای آتش بس در کار نخواهد بود.
🔻خلاصه که این هیئت فرانسوی هم که فکر میکرد میتواند چند میلیمتر رهبران حزب الله را در مورد تداوم درگیری با رژیم صهیونیستی تغییر دهد دست از پا درازتر به پاریس بازگشت. همه بر این امر واقف شدند که تلاش برای جدا کردن درگیری در جنوب لبنان با حمله رژیم صهیونیستی به غزه غیر ممکن است. فرانسویها امیدوار بودند که موضوع پایان جنگ تا ماه ژانویه و عملیات خونین صهیونیستها در غزه به نتیجه برسد و آنها این رهگذر آنها بتوانند نقشی را در منطقه ایفا کرده و جایگاه از دست رفتهشان را بازیابی کنند اما همه شواهد و قرائن بر این نکته تاکید دارد که نخست وزیر رژیم موقت صهیونیستی در تلاش است تا به شرح مرزی رفع نیز حمله کند.
🔻این خط قرمز بسیار مهمی است که به طرف فرانسوی نیز ابلاغ شد که در صورت وقوع آن معلوم نیست جبهههای مختلف جنگ چگونه تشکیل شود و چه اتفاقاتی پس از آن روی دهد. گفتنی است تهدیدهای فرانسویها مبنی بر اینکه رژیم کودککش صهیونیستی همان جنایتهایی که در غزه کرد را ممکن است در لبنان هم تکرار کند با بیتوجهی کامل مقامات لبنانی مواجه شد چرا که به آنها این موضوع چندین بار گوشزد گردید که حزب الله تسلیحاتی دارد که تمام مواضع دشمن را به صورت دقیق و بدون هیچ خطایی میتواند منهدم کند تا زمانی که جنگ علیه غزه ادامه دارد هیچ یک از شهرک نشینان صحیح نیست به شمال فلسطین اشغالی باز نخواهند گشت.
✍️:کریم جعفری
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
@nokhbeganesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️طفره رفتن دیپلمات آمریکایی از پاسخ به یک سوال
🔹سخنگوی وزرات خارجه آمریکا در نشست خبری، وقتی گفت روسیه باید هزینه بازسازی اوکراین را بدهد، با یک سوال درباره جنگ غزه غافلگیر شد.
@nokhbeganesiasi
سخنان جالب شان کارول (به انگلیسی: Sean M . Carroll) فیزیکدان آمریکایی و عضو هیئت علمی دانشگاه شیکاگو، فیزیکدان آمریکایی در مورد دانشمندِ مسلمانِ ایرانی ، بوعلی سینا
@nokhbeganesiasi
امام صادق علیه السلام:
هر کس این سوره را در هر شب جمعه بخواند کفاره گناهان ما بین دو جمعه خواهد بود.
بحارالانوار، ج ۸۶، ص ۳۶۲
@nokhbeganesiasi