فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر معظم :حلم و جهل
﷽ 🟠 نورالقرآن 🟠
#نماز_سکوی_پرواز 8
سلام
سوالات مسابقه نماز 8 در کانال👇
مسابقات
🆔✨@Mosabekhat
﷽ 🟠 نورالقرآن 🟠
✨#قصص_قرآنی ✨#حضرت_محمد_ص ✨#قسمت_هجدهم 👈نگاهى به جنگ بدر (بخش اول) 🌴يكى از حادثه هايى كه در آ
✨#قصص_قرآنی
✨#حضرت_محمد_ص
✨#قسمت_نوزدهم
👈نگاهى به جنگ بدر
(بخش دوم)
🌴چند هفته از اين ماجرا گذشت. از گزارش گزارشگران اسلام كه با دقت و هوشيارى مراقب عمليات دشمن بودند، معلوم بود كه دشمن دست بردار نيست، و در فكر تدارك جنگ و ادامه محاصره اقتصادى و... است و پى فرصت مى گردد.
🌴در اين شرايط به پيامبر چنين گزارش رسيد: كاروان بزرگى همراه دو هزار شتركه پنجاه هزار دينار كالا حمل مى كند به سرزمين مدينه نزديك شده و به طرف مكه مى رود و رئيس اين كاروان، ابوسفيان است، و چهل نفر از آن نگبهانى مى كنند، و اكثر مردم مكه در آن كالاهاى تجارتى شركت دارند.
🌴پيامبر(ص)به اصحاب رو كرد و فرمود: اين كاروان قريش است به سوى آن برويد. شايد خدا به اين وسيله در كار شما گشايشى بدهد.
🌴طولى نكشيد 313 نفر از مسلمانان در رمضان سال دوم هجرت همراه پيامبر از مدينه به سوى بدر حركت كردند كه 72 نفرشان از مهاجران بودند و بقيه از انصار، و جمعا هفتاد شتر و سه اسب بيشتر نداشتند.
ابوسفيان توسط جاسوس هايش از تصميم پيامبر و مسلمانان آگاه شد. دو كار به نظرش رسيد يكى اين كه فردى را از بيراهه به طور سريع به مكه بفرستد و مردم مكه را از در خطر قرار گرفتن كاروان خبر دهد، دوم كاروان را از بيراهه به طرف مكه ببرد.
🌴ضمضم پيام رسان ابوسفيان به مكه شتافت و مشركان مكه را از ماجرا مطلع كرد، طولى نشيد كه حدود هزار نفر با ساز و برگ كامل نظامى براى نجات كاروان از مكه خارج شدند.
🌴ابوسفيان مى دانست تا رسيدن قوا از مكه، قطعاً مورد هجوم مسلمانان قرار خواهد گرفت، مسير راه را عوض نمود و از بيراهه فرار كرد و كاروان را به مكه رساند.
🌴خبر فرار كاروان به سپاه مكه رسيد. سران سپاه در مورد جنگ نظريات مختلف داشتند، نظر عده اى اين بود كه چون كاروان نجات يافته برگرديم، ولى عده اى اصرار داشتند كه به حركت ادامه بدهند.
🌴ابوجهل طرفدار جنگ بود و افراد را تحريك مى كرد. سرانجام تصميم به جنگ گرفتند. پيامبر با 313 نفر از مسلمانان در بدر بودند كه خبر فرار ابوسفيان و كاروانش به حضرت رسيد، از طرفى گزارشگران گزارش دادند كه لشكر دشمن تا پشت تپه بدر آمده است. شبى كه فردايش جنگ بدر واقع شد مسلمانان تمام شب را بيدار بودند و در پاى درختى تا صبح به نماز و دعا اشتغال داشتند.
🌴صبح روز جمعه هفده رمضان بود كه سپاه قريش با تجهيزات كامل جنگى از پشت تپه به دشت بدر سرازير شدند، هنوز در ميان قريش، اختلاف نظر در مورد جنگ وجود داشت، اما يك موضوع جنگ را حتمى كرد و آن اين كه:
🌴يكى از سپاهيان قريش به نام اسود مخزومى كه مردى خشن بود، چشمش به حوضى كه مسلمانان درست كرده بودند افتاد، تصميم گرفت يكى از اين سه كار را انجام دهند: يا از آب حوض بنوشد يا آن را ويران كند و يا كشته شود، به دنبال اين تصميم از صف مشركان بيرون تاخت و تا نزديك حوض رسيد، در آن جا با حضرت حمزه افسر رشيد اسلام روبرو شد، حمزه يك ضربت به پاى او زد كه پايش از ساق جدا شد، در عين حال مى خواست با حركت سينه خيز، خود را به آب حوض برساند و از آن بنوشد، حمزه با زدن ضربت ديگر او را در آب كشت.
🌴به دنبال اين حادثه، به رسم ديرينه عرب، جنگ تن به تن شروع شد.
🌴سه نفر از شجاعان دشمن به نامهاى: عُتبِه و برادرش شَيبَه (از فرزندان ربيعه) و سومى وليد (فرزند عُتبه) به ميدان آمدند و مبارز طلبيدند.
🌴رسول اكرم صلى الله عليه و آله و سلم پسرعموهايش عُبَيده و على عليه السلام و عمويش حمزه را به ميدان فرستاد. به مناسبت سن، على عليه السلام با وليد، حمزه با شيبه و عبيده با عتبه به جنگ پرداختند.
🌴طولى نكشيد كه على و حمزه رقيبان خود را از پاى در آوردند، ولى عبيده كارى از پيش نبرد. هر دو ضربتى به هم زدند. على عليه السلام پيش دستى كرد و عتبه را كشت، به اين ترتيب در حمله اول، مشركان به سوگ سه نامور شجاعشان نشستند.
🌴پس از آن عاص بن سعيد براى مبارزه با على عليه السلام به ميدان تاخت. على عليه السلام او را نيز كشت، سپس حنظله پسر ابوسفيان و طعيمه و نوفل به ميدان تاختند، على عليه السلام آنها را نيز يكى پس از ديگرى كشت، و پيوسته مبارزانى به ميدان مى آمدند و كشته مى شدند.
🌴سرانجام جنگ با پيروزى اسلام و شكست دشمن پايان يافت و از مسلمانان چهارده يا بيست و دو نفر به افتخار شهادت رسيدند.
🌴از كفار، هفتاد نفر كشته شدند و هفتاد نفر اسير گشتند، 35 يا 36 نفر از كشته شدگان، بر اثر ضربات پرچمدار اسلام، در اين جنگ يعنى على عليه السلام به هلاكت رسيدند، بسيارى از كشته شدگان از سران شرك مانند ابوجهل، وليد بن عتبه، حنظلد بن ابوسفيان، عتبة و شيبه و... بودند.(تاريخ طبرى، ج 2،ص 270 به بعد؛ ارشاد مفيد،ص 32)
ادامه دارد....
🆔✨@noor133Qoran
🌹🍃 شِفا در قرآن🍃🌹
🍁🌙 قرآن
وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ #شِفَاءٌ ۰۰۰۰لِلمومِنین
ﻭ ﻣﺎ ﺍﺯ ﻗﺮﺁﻥ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ﻣﺎﻳﻪ ﺩﺭﻣﺎﻥﺍﺳﺖ نازل میکنیم.( اسرا٨٢ )
🍁🌙 عسل
فَاسْلُكِي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلًا يَخْرُجُ مِن بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ #شِفَاءٌ لِّلنَّاسِ.
ﭘﺲ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﻫﺎﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻮ (زنبور) ﻫﻤﻮﺍﺭ ﺷﺪﻩ [ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﻛﻨﺪﻭ ] ﺑﺮﻭ ; ﺍﺯ ﺷﻜﻢ ﺁﻧﻬﺎ [ ﺷﻬﺪﻱ ] ﻧﻮﺷﻴﺪﻧﻲ ﺑﺎ ﺭﻧﮓ ﻫﺎﻱ ﮔﻮﻧﺎﮔﻮﻥ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﻣﻰ ﺁﻳﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺩﺭﻣﺎﻧﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺮﺩم ﺍﺳﺖ . ( نحل٦٩ )
❌ اگر گفتید فرق شِفای قرآن وشِفای عسل در چیست ؟
🆔✨@noor133Qoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفسیر آیه 125انعام
استاد قرائتی
فَمَنْ يُرِدِ اللَّهُ أَنْ يَهْدِيَهُ يَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلْإِسْلامِ ۰۰۰۰«125انعام»
خداوند هركه را بخواهد هدايت كند، سينهاش را براى (پذيرش) اسلام مىگشايد ۰
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: نشانهى #شرح_صدر چند چيز است: «الانابة الى دار الخلود و التجافى عن دار الغرور و الاستعداد للموت قبل نزول الفوت»،
🔻 توجّه و گرايش خاضعانه به سوى آخرت
🔻و دورى از دنياى حيلهگر
🔻و آمادگى براى مرگ قبل از آنكه فرصت را از دست بدهد.
مراد از هدايت فراهم كردن اسباب هدايت براى شايستگان است۰
منظور از «صدر»، روح و دل است. مراد از شرح صدر، گسترش افق عقل و فكر، بلندى روح، براى #پذيرش_حقّ و #هدايت است و اين نيازمند گذشتن از #هوسها و#تمنيات_دل است.
آنكه شرح صدر نداشته باشد، همواره در لاك خود مىماند و بيرون نمىآيد.
❌ نتيجهى #شرحصدر ❌
#بصيرت و #نورانيّت همراه با #قلب_رقيق و #حقّپذير است
#درسهای_قرآنی صفحه144
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@noor133Qoran
👌امام رضا عليه السلام فرمودند :
نشانهى سعهصدر، تسليم خدا بودن، اطمينان به او داشتن و دلگرم شدن به وعدههاى الهى است و نشانهى ضيقصدر، #ترديد و #اضطراب است.
🌹🍃از سنّتهاى الهى آن است كه براى پاكدلان حقّپذير، #شرح_صدر قرار دهد و لجوجانِ گريزان از ايمان را گرفتار سلب توفيق و رجس سازد.
❌حضرت موسى همين كه مأمور تبليغ شد، در اوّلين دعاى خود از خداوند خواست: «رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي» «2» ولى خداوند به پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله بدون درخواست، سعهى صدر عطا كرد. «أَ لَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ» «3»
#درسهای_قرآنی صفحه144
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@noor133Qoran
مَنْ يُرِدْ أَنْ يُضِلَّهُ يَجْعَلْ صَدْرَهُ ضَيِّقاً حَرَجاً كَأَنَّما يَصَّعَّدُ فِي السَّماءِ ۰۰۰«125»
هر كه را (به خاطر اعمال وخصلتهاى خلافش) بخواهد گمراه كند، سينهاش را
(از پذيرفتن ايمان) سخت قرار مىدهد، گويا به زحمت در آسمان بالا مىرود.
❌اين آيه يكى از #معجزات_علمى_قرآن است كه عوارض صعود به آسمان را بيان كرده و مىفرمايد: كسى كه حاضر به پذيرش حقّ نگردد، روحش تنگ و كم ظرفيت مىشود، همانند كسى كه مىخواهد به آسمان برود كه نبودن اكسيژن، سينهاش تنگ و تنفّسش سخت مىشود
#درسهای_قرآنی صفحه144
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@noor133Qoran
🍃🌹سلام🌹🍃
تفسیر قطره ای درکانال
برنامه ی جدید ما هر روز تفسیر یک آیه از صفحه تلاوت شده به صورت موضوعی، وتمامِ مطالبِ آن روز،مربوط ب همان موضوع میباشد
🖍با ما همراه باشید😊
🍃جمعه هامسابقه ازمطالب هفته
ومطالب مهدویت
📸 نامه امام رضا علیه السلام به حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
🌹 #حضرت_عبدالعظیم (ع)
🌹 #امام_رضا (علیه السلام)
🌹
AUD-20210718-WA0468.mp3
4.04M
#نماز_سکوی_پرواز 9
وضو می گیری،میری سر سجاده ات...
درست همون جا
روبروی چشمان تو،
خدا وهمه اهل آسمون،با اشتیاق منتظرت ایستادند.
با اشتیاق، سر قرار حاضر شو.
#استاد_شجاعی 🎤
🆔✨@noor133Qoran