🍃حدیث مربوط به ایه ۴🍃
ابنعبّاس (رحمة الله علیه)- خدای متعال فرموده است: إِلَّا الَّذِینَ عاهَدْتُمْ مِنَ المُشْرِکِینَ و این مشرکان قبایل بنیضمره و بنیمدلج هستند که دو تیره از کنانه به شمار میروند که در غزوه بنیالعشیره از تیره ینبُع همپیمان رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بودند. و مقصود از: چیزی از آن را در حقّ شما فروگذار نکردند آن است که با عذر پیمانشکنی نکردهاند. و هیچکس را بر ضدّ شما تقویت ننمودند، پس شما هم پیمان آنها را در حقِ آنان تا پایان مدّتشان محترم بشمرید میگوید: «مهلتی است که با آنها قرار گذاشتهاند». إِنَّ اللهَ یُحِبُّ المُتَّقِینَ یعنی؛ کسانی که از خدا بابت آنچه را که برایشان حرام کرده، میترسند، و به عهد خود وفا میکنند. امام صادق (علیه السلام) فرمود: «پس از نزول این آیات، رسول خدا (صلی الله علیه و آله) دیگر پیمان عدم تعرّضی با کسی نبست».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۳۶
بحار الأنوار، ج۳۵، ص۳۰۲/ فرات الکوفی، ص۱۶۲/ القمی، ج۱، ص۲۸۲
احادیث آیه ۵ از سوره توبه - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%D8%AA%D9%88%D8%A8%D9%87/5
🍃حدیث مربوط به ایه ۶🍃
امام علی (علیه السلام)- در تفسیر قشیری آمده است؛ مردی به علیّبنابیطالب (علیه السلام) گفت: «آیا اگر کسی از ما بعد از گذشت این چهارماه مهلت بخواهد برای کاری با رسول خدا (صلی الله علیه و آله) دیدار کند، آیا در امان است»؟ علی (علیه السلام) فرمود: «بلی! چون خداوند متعال فرموده است: وَ إِنْ أَحَدٌ مِنَ الْمشْرِکِینَ اسْتَجارَکَ فَأَجِرْهُ حَتَّی یَسْمَعَ کَلامَ اللهِ ثُمَّ أَبْلِغْهُ مَأمنهُ ذلِکَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لا یَعْلَمُونَ.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۲
بحار الأنوار، ج۳۵، ص۳۰۴/ المناقب، ج۲، ص۱۲۷/ نور الثقلین
8.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ترجمه تصویری قران کریم صفحه ۱۸۸
https://eitaa.com/noore1
🍃حدیث مربوط به ایه ۱۲🍃
امام صادق (علیه السلام)- گروهی از مردم بصره نزد من آمدند و دربارهی طلحه و زبیر از من پرسیدند. به آنان گفتم: «آنان از اصحاب کفر بودند. علی (علیه السلام) هنگامیکه لشکر را به صف کرد، به یارانش فرمود: به جنگ با این قوم شتاب نکنید تا اینکه حجّت خدای عزّوجلّ را بر آنان تمام کنید». پس برخاست و به آنان فرمود: «ای اهل بصره! آیا ستمی را در قضاوت از من دیدهاید»؟ گفتند: «خیر». فرمود: «آیا بیعدالتی را در تقسیم بیتالمال از من دیدهاید»؟ گفتند: «خیر». فرمود: «آیا چیزی را از دنیا به خود و اهل بیتم اختصاص دادهام و شما را از آن محروم ساختم و از من خشمگین شدهاید و بیعتم را شکستهاید»؟ گفتند: «خیر». فرمود: «آیا حدود را بر شما اجرا کردهام و بر دیگران اجرا نکردهام»؟ گفتند: «خیر». فرمود: «پس چرا بیعتم شکستهاید امّا بیعت با دیگران شکسته نمیشود، همانا من این مسئله را نیک بررسی کردهام. پس راه حلّی را جز کفر یا شمشیر نیافتهام». سپس به اصحابش رو کرد و فرمود: «همانا خدای تبارکوتعالی در کتاب خود چنین میگوید: وَ ان نَّکَثُواْ ایمانهُم مِّن بَعْدِ عَهْدِهِمْ وَ طَعَنُواْ فِی دِینِکُمْ فَقَاتِلُواْ أَئِمَّةَ الْکُفْرِ انهُمْ لاَ ایمان لَهُمْ لَعَلَّهُمْ یَنتَهُونَ. قسم به آن که دانه را شکافت و جان را آفرید و محمّد (صلی الله علیه و آله) را به پیامبری برگزید، آنان مصداق این آیهاند و از هنگامیکه آن آیه نازل شد، کسی با آنان نجنگیده است».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۸
بحار الأنوار، ج۳۲، ص۱۸۵/ البرهان/ العیاشی، ج۲، ص۷۷/ قرب الإسناد، ص۴۶/ مستدرک الوسایل، ج۱۱، ص۶۳/ نور الثقلین
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃