۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
9.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ترجمه تصویری قرآن کریم صفحه ۲۰۱
https://eitaa.com/noore1
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
🍃حدیث مربوط به ایه ۸۹🍃
امام هادی (علیه السلام)- محمّدبنفضیل از امام (علیه السلام) نقل کرده است که فرمود: این به خاطر آن است که نخست به رسالت تو ایمان آوردند، سپس به ولایت وصی و جانشینت کافر شدند، بهوسیلهی خدا بر دلهای آنان مهر نهاده شده، و حقیقت را درک نمیکنند!. (منافقون/۳) عرض کردم: «معنای یفقهون یعنی چه»؟ فرمود: «یعنی نسبت به نبوّت تو [ای پیامبر] تعقّل نمیکنند».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۲۸۲
الکافی، ج۱، ص۴۳۳ / العیاشی، ج۲، ص۱۰۳/ نور الثقلین/ البرهان
احادیث آیه ۸۹ از سوره توبه - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%D8%AA%D9%88%D8%A8%D9%87/89
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
🍃حدیث مربوط به ایه ۹۰🍃
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- [پیامبر (صلی الله علیه و آله)] قصد کرد برای جنگ با روم به شهر تبوک برود. ... علی (علیه السلام) را در میان خانوادهاش جانشین قرار داد و فرمود: «ای علی! مدینه در آرامش نمیماند مگر بهواسطهی من یا تو». و این سخن به خاطر این بود که بر مدینه از دست دشمنان آن میترسید و چون تصریح کرده بود که او امامِ بعد از خودش است این سخن به جز بر مسلمانان مدینه، [بر دیگران] بزرگ و سخت آمد. پیامبر (صلی الله علیه و آله) لشکرش را در بالای ثنیهًْ الوداع قرار داد ولی بیشتر آنها کُندی کردند که این آیه نازل شد؛ إِلَّا تَنْفِرُوا یُعَذِّبْکُمْ ... و بعضی از افراد قبیلهی بنیغفار در نرفتن به جنگ، از پیامبر (صلی الله علیه و آله) اذن خواستند که این آیه نازل شد: وَ جاءَ المُعَذِّرُونَ ...
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۲۸۲
المناقب، ج۱، ص۲۱۱
احادیث آیه ۹۰ از سوره توبه - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%D8%AA%D9%88%D8%A8%D9%87/90
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
🍃شأن نزول:ایه ۹۱ و ۹۲ و ۹۳🍃
در مورد آیه اوّل چنین نقل شده: یکى از یاران با اخلاص پیامبر(صلى الله علیه وآله) عرض کرد: اى پیامبر خدا! من پیر مردى نابینا و ناتوانم، حتى کسى که دست مرا بگیرد و به میدان جهاد بیاورد ندارم، آیا اگر در جهاد شرکت نکنم معذورم؟ پیامبر(صلى الله علیه وآله) سکوت کرد، سپس آیه نخست نازل شد و به این گونه افراد اجازه داد.(1)
از این شأن نزول، چنین استفاده مى شود: حتى نابینایان به خود اجازه نمى دادند، بدون اطلاع پیامبر(صلى الله علیه وآله) از شرکت در جهاد سر باز زنند، و با این احتمال که شاید وجودشان با همین حالت براى تشویق مجاهدان و یا حداقل سیاهى لشکر مفید واقع شود، از پیامبر(صلى الله علیه وآله) کسب تکلیف مى کردند.
در مورد آیه دوم نیز در روایات مى خوانیم: هفت نفر از فقراى انصار خدمت پیامبر(صلى الله علیه وآله) رسیده، و تقاضا کردند وسیله اى براى شرکت در جهاد در اختیارشان گذارده شود، اما چون پیامبر(صلى الله علیه وآله) وسیله اى در اختیار نداشت، جواب منفى به آنها داد، آنها با چشم هاى پر از اشک از خدمتش خارج شدند، و بعداً به نام «بَکّائُون» مشهور گشتند.(2)، (3)
پی نوشت:
(1). «مجمع البیان»، ذیل آیه مورد بحث؛ «بحار الانوار»، ج 21، ص 200 .
شأن نزول آیات (91 ـ 93) سوره «توبه»
https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=42&lid=0&catid=27453&mid=319857
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲