18.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لبیک به امام مهدی علیه السلام لبیک به تمام انبیاء و اولیاء الهی است.
اولین خطبه امام زمان ارواحنافداه بعد از ظهور مبارکشان
8.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ترجمه تصویری قرآن کریم صفحه ۲۱۰
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
🍃حدیث مربوط به ایه ۱۵🍃
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- از حذیفه نقل شده: روزی علی (علیه السلام) رو به قبله کرد و شروع به خواندن نماز نمود. هنگامیکه به رکوع رفت فقیری نزد او آمد و علی (علیه السلام) انگشتری خود را به او صدقه داد. در اینهنگام خداوند این آیه را نازل فرمود: سرپرست و ولیّ شما، تنها خداست و پیامبر او و آنها که ایمان آوردهاند همآنها که نماز را برپا میدارند، و درحال رکوع، زکات میدهند. (مائده/۵۵) رسول خدا (صلی الله علیه و آله) تکبیر گفته و آیه را برای ما تلاوت نمود. آنگاه فرمود: «برخیزید تا نزد صاحب این صفتی که خدا [این آیه را در شأن او] فرموده برویم». هنگامیکه رسول خدا (صلی الله علیه و آله) وارد مسجد شد فقیری به سمت ایشان آمد. پیامبر (صلی الله علیه و آله) سؤال فرمود: «از کجا میآیی»؟ عرض کرد: «از نزد این نمازگزار که این انگشتر را درحال رکوع به من صدقه داد». رسول خدا (صلی الله علیه و آله) تکبیر گفته و بهسوی علی (علیه السلام) حرکت نمود و فرمود: «ای علی (علیه السلام)! امروز چه کار نیک جدیدی انجام دادهای»؟ علی (علیه السلام) جریان خود با فقیر را بیان نمود. رسول خدا (صلی الله علیه و آله) برای بار سوّم تکبیر گفت. در اینهنگام منافقین به یکدیگر نگاه کرده و گفتند: «دلهای ما هیچگاه راضی به اطاعت از علی (علیه السلام) نمیشود. پس بیایید از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بخواهیم او را تغییر دهد». پس نزد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) آمده و ایشان را از این مطلب آگاه نمودند. در اینهنگام خداوند این آیه را نازل فرمود: قُلْ ما یَکُونُ لِی أَنْ أُبَدِّلَهُ مِنْ تِلْقاءِ نَفْسِی إِنْ أَتَّبِعُ إِلَّا مَا یُوحَی إِلیََّ إِنیِّ أَخَافُ إِنْ عَصَیْتُ رَبیِّ عَذَابَ یَوْمٍ عَظِیم. جبرئیل فرمود: «ای رسول خدا (صلی الله علیه و آله)! کار را تمام کن [و علی (علیه السلام) را به جانشینی خود معرفی نما]». رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: «دوست من، جبرئیل! توطئههای آنها را شنیدی». در اینهنگام جبرئیل امین (علیه السلام) از نزد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بازگشت.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۳۴
بحار الأنوار، ج۳۷، ص۱۲۸/ إقبال الأعمال، ج۱، ص۴۵۴
احادیث آیه ۱۵ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/15
🍃شأن نزول:آیات ۱۵ الی ۱۷🍃
بعضى از مفسران گفته اند: این آیات درباره چند نفر از بت پرستان نازل شد؛ چرا که خدمت پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمدند و گفتند: آنچه در این قرآن درباره ترک عبادت بت هاى بزرگ ما، «لات»، «عزى»، «منات» و «هبل»، و همچنین مذمت از آنان وارد شده، براى ما قابل تحمل نیست. اگر مى خواهى از تو پیروى کنیم، قرآن دیگرى بیاور که این ایراد در آن نباشد! و یا حداقل این گونه مطالب را در قرآن کنونى تغییر ده! آیات فوق نازل شد و به آنها پاسخ گفت.(1)،
شأن نزول آیات (15 ـ 17) سوره «یونس»
https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=25&lid=0&catid=22974&mid=244754
🍃حدیث مربوط به ایه ۱۸🍃
امام علی (علیه السلام)- ابومَلیح هُذَلی از پدرش نقل کرده است: نزد عمربنخطاب نشسته بودیم که مردی از روم بر ما وارد شد و به عمر گفت: «تو از عربها (مسلمانان) هستی»؟ عمر جواب داد: «آری»! مرد رومی گفت: «از تو دربارهی سه چیز سؤال میکنم. اگر توانستی جواب بدهی به تو ایمان آورده و پیامبرت محمّد (صلی الله علیه و آله) را تصدیق میکنم»! عمر گفت: «ای کافر! از هرچه میخواهی بپرس ای کافر»! مرد رومی گفت: «بگو آن چیست که خدا نمیداند و آن چیزی است که خدا ندارد؛ و آن چیزی است که در پیشگاه خدا نیست»؟ عمر گفت: «چیزی جز کفر بر زبانت جاری نکردی»! در این هنگام برادر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) علیّبنابیطالب (علیه السلام) بر ما وارد شد و رو به عمر فرمود: «تو را گرفته و پریشان میبینم»! عمر گفت: «ای پسر عموی رسول خدا (صلی الله علیه و آله)! چگونه گرفته و پریشان نباشم؛ حال آنکه این مرد دربارهی آنچه خدا نمیداند و آنچه خدا ندارد و آنچه در پیشگاه خدا نیست سؤال میپرسد؟! ای اباالحسن (علیه السلام)! آیا تو جوابی در این مورد داری»؟ فرمود: «آری»! عمر گفت: «خدا اندوه تو را برطرف سازد که اگر جوابی نداشتی قلبم [از ناراحتی] شکافته میشد، پیامبر (صلی الله علیه و آله) به حق گفت که: من شهر علم و علی دروازهی آن است. پس هرکس که میخواهد وارد شهری شود باید دروازهی آن را بکوبد». علی (علیه السلام) فرمود: «آنچه خدا نمیداند شریک، وزیر، همسر و فرزند برای خودش است و این مطلب را در [این آیه از] قرآن بیان فرموده است: قُلْ أَ تُنَبِّئُونَ اللهَ بِمَا لَا یَعْلَمُ فیِ السَّمَاوَاتِ وَ لَا فیِ الْأَرْضِ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالیَ عَمَّا یُشْرِکُون».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۳۸
بحار الأنوار، ج۴۰، ص۲۸۶
احادیث آیه ۱۸ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/18
🍃حدیث مربوط به ۱۹🍃
علیّبنابراهیم (رحمة الله علیه)- دربارهی آیهی وَ مَا کَانَ النَّاسُ إِلاَّ أُمَّةً وَاحِدَةً فَاخْتَلَفُواْ یعنی دارای یک مذهب بودند؛ وَ لَوْلاَ کَلِمَةٌ سَبَقَتْ مِن رَّبِّکَ لَقُضِیَ بَیْنَهُمْ یعنی خداوند قبلاً میدانست که آنان با یکدیگر اختلاف پیدا خواهند کرد. بههمین جهت پیامبران (و بعد از آنان امامان (را برگزید و اگر چنین نمیکرد، بیتردید مردم به هنگام پیشآمدن اختلافات [بر اثر نزاع با یکدیگر] نابود میشدند.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۴۰
احادیث آیه ۱۹ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/19