🍃حدیث مربوط به ایه ۴۷🍃
امام باقر (علیه السلام)- جابر (رحمة الله علیه) میگوید: از امام باقر (علیه السلام) دربارهی تفسیر آیهی وَ لِکُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولٌ فَإِذَا جَاء رَسُولُهُمْ قُضِیَ بَیْنَهُم بِالْقِسْطِ وَ هُمْ لاَ یُظْلَمُونَ سؤال کردم. فرمود: «تفسیر باطنی آیه این است که هر صد سال در میان امّت اسلام، فرستادهای از آل محمّد (صلی الله علیه و آله) ظهور میکند که به مردمان همان قرن، اختصاص دارد. این فرستادگان، همان اولیاء (و همان رسولان (هستند». و در توضیح آیهی فَإِذَا جَاء رَسُولُهُمْ قُضِیَ بَیْنَهُم بِالْقِسْطِ فرمود: «معنایش این است که رسولان به عدل و قسط، حکم و قضاوت میکنند. وَ هُمْ لاَ یُظْلَمُونَ همانطوری که خداوند متعال فرموده است».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۷۸
بحار الأنوار، ج۲۴، ص۳۰۶/ العیاشی، ج۲، ص۱۲۳/ نور الثقلین/ البرهان
احادیث آیه ۴۷ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/47
🍃حدیث مربوط به ایه ۴۹🍃
امام صادق (علیه السلام)- بَکربنمحمّد الأزدی از امام صادق (علیه السلام) نقل کرده که فرمود: بگو: آن مرگی که از آن میگریزید شما را درخواهد یافت و سپس نزد آن دانای نهان و آشکارا برگردانده میشوید تا به کارهایی که کردهاید آگاهتان سازد. (جمعه/۸) [فرشتگان مرگ] سالها را میشمرند؛ سالها که به سر رسید ماهها را میشمرند؛ ماهها که تمام شد روزها را میشمرند؛ روزها که تمام شد ساعتها را میشمرند و بالأخره نَفَسها را میشمرند [تا عمر مقدّر به سر آید و فرشتهی مرگ، روح آدمی را قبض کند. و این است معنای کتاب خدا که میفرماید]: فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ لا یَسْتَأْخِرُونَ ساعَةً وَ لا یَسْتَقْدِمُون.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۸۰
بحار الأنوار، ج۶، ص۱۴۵
احادیث آیه ۴۹ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/49
🍃حدیث مربوط به ایه ۵۳🍃
علیّبنابراهیم (رحمة الله علیه)- در تفسیر آیه: اگر حق از پی هوسهایشان میرفت، آسمانها و زمین و هرکه در آنهاست تباه میشد. (مؤمنون/۷۱) گفت: منظور از حقّ، رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و امیرالمؤمنین (علیه السلام) است و دلیل این کلام نیز، کلام خداوند است که میفرماید: فرستاده و رسول [ما] حقّی را از جانب پروردگارتان به نزد شما آورد. (نساء/۱۷۰) که منظور ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) است و ای محمّد (صلی الله علیه و آله)! اهل مکّه در مورد علی (علیه السلام) از تو میپرسند که أَ حَقٌّ هُوَ آیا او حق است؟ یعنی آیا امام است؟ قُلْ إِی وَ رَبِّی إِنَّهُ لَحَقٌّ بگو آری به خدا قسم که او برحق است! یعنی امام است و مثل این آیات زیاد است و دلیل دیگر برآنکه رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و امیرالمؤمنین (علیه السلام) حق هستند، این کلام خداوند است که [معنای آن این است که] اگر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و امیرالمؤمنین (علیه السلام) از [خواستههای] قریش تبعیّت میکردند، حتماً زمین و آسمان و هرچه در آن است فاسد و تباه میشد. (مؤمنون/۷۱) و منظور از فساد آسمان، باراننباریدن آن است و فساد زمین آن زمان است که هیچچیز در آن نروید و این دو فساد، موجب فساد و تباهی مردم است.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۸۲
بحار الأنوار، ج۳۶، ص۸۲/ القمی ج۲، ص۹۲/ القمی، ج۱، ص۳۱۲؛ «مِثلُهُ کثیرٌ ... الناس فی ذلک» محذوفٌ
احادیث آیه ۵۳ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/53
حضرت فاطمه معصومه (ع) در اوّلین روز ماه ذى القعده سال ۱۷۳ هـ ق، ۲۵ سال بعد از تولد حضرت امام رضا (ع) در شهر مدینه منوّره چشم به جهان گشود.
از میان فرزندان بزرگوار حضرت امام موسى بن جعفر(ع)، دو فرزند ایشان یعنى حضرت امام على بن موسى الرضا (ع) و حضرت فاطمه کبری (ع) ملقّب به معصومه، از ویژگی های خاص برخوردار بوده اند تا ادامه دهنده خطّ امامت بعد از پدر باشند.🌷
میلاد حضرت معصومه مبارک
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نشید رحمان یا رحمان
🌷رحمن! ای بسیار بخشنده!
🌷کمکم کن ای رحمن
🌷سینه ام را با قرآن بگشای
🌷قلبم را آکنده از قرآن ساز
🌷زندگی ام را با قرآن آبیاری کن
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
🌸مقام والای کریمه اهلبیت
👈آیت الله مستنبط نقل فرمود که عده ای از شیعیان وارد شهر مـدینه شدند و پـرسش هایی داشتنـد که خواستند از امام کاظم علیه السلام بپرسند
✨امام علیه السلام در سفر بود، پرسش های خـود را نوشتنـد و بـه دودمان امامت تقدیم نمودند، چون عزم سفر کردند برای پاسخ پرسشهای خود به منزل امام شرفیاب شدند
✨امـام کاظم علیه السلام برنگشته بود و آنها امکان تـوقف نداشتنـد ، از این رو حضرت معصومه سـلام الله علیها پاسخ آن پرسش ها را نوشتند و به آنها دادند
✨آنها با مسـرت فراوان از مدینه خارج شدند، در بیرون مدینه با امـام کاظم علیه السلام روبرو شـدند ، داستان را برای آن حضرت شرح دادند.
🌟آقا پـرسش آنان و پاسخ های حضرت معصومه سلام الله علیها را مـلاحظه کردند ، سه بار فرمـود: فداها ابوها پدرش به قربانش باد. با توجه به این که حضرت معصـومه سلام الله علیها به هنگام دستگیری پدر خردسال بود، این روایت از مقام والا و دانش بالای آن حضرت حکایت می کند.
📗کتاب گرانقدر القطره