🍃ويژگي🍃
در ترتيب فعلى قرآن، سوره يونس اولين سوره اى است كه به نام يكى از پيامبران خدا نام گذارى شده و از سوره هايى است كه با حروف مقطعه شروع مى شود.[16]
سوره يونس از سور رائيات است(سوره های يونس و هود و يوسف و إبراهيم و حجر را رائيات يا راآت می نامند.)
ابن مردويه از انس روايت کرده است که پيامبر صلی الله عليه و آله فرمودند:«خداوند از رائيات تا طواسين را به جای انجيل به من عطا کرده است.» [17] (رائيات سوره هايی هستند که با «الر» و طواسين سوره هايی هستند که با «طس» و «طسم» شروع شده اند)
همچنين بنا بر قول برخی از مفسران اين سوره يکی از هفت سوره طولانی قرآن (سبع طوال) می باشد.
🍃فضائل، خواص و ثواب قرائت🍃
ابىبنكعب از رسول خدا صلىاللهعليهوآله روايت كرده كه فرمود: هر كس سوره يونس را بخواند ده حسنه خدا به او عطا ميكند به شماره هر كس كه يونس پيغمبر را تصديق كرده و يا تكذيب نموده، و به شماره هر كس كه همراه فرعون غرق شده است.
و از امام صادق عليه السلام روايت شده كه فرمود: هر كه سوره يونس را در هر دو ماه يا سه ماه (يك بار) بخواند ترس آنكه وى از جاهلان باشد براى او نيست، و در روز قيامت از مقربان خواهد بود.[
11.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ترجمه تصویری قرآن کریم صفحه ۲۰۸
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
🍃حدیث مربوط به ایه ۱🍃
امام صادق (علیه السلام)- [از سفیان ثوری نقل شده است]: به امام صادق (علیه السلام) عرض کردم: «ای فرزند رسول خدا (صلی الله علیه و آله)! معنای الر چیست»؟ فرمود: «معنایش این است که: منم خدای بسیار مهربان و رئوف».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۱۸
بحار الأنوار، ج۸۹، ص۳۷۳/ معانی الأخبار، ص۲۲/ نور الثقلین؛ فیه: «یا ابن رسول الله ... الر» محذوفٌ / البرهان
احادیث آیه ۱ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/1
🍃حدیث مربوط به ایه ۴🍃
امام رضا (علیه السلام)- از حسنبنمحمّد نوفلی نقل شده است: امام رضا (علیه السلام) در مجلس مأمون حاضر شد و چون سلیمانمروزی در آن مجلس حاضر بود، میان او و امام (علیه السلام) در مورد «بِداء» بهمعنی ظهور به تغییر مصلحت گفتگویی انجام شد و آن حضرت (علیه السلام) بهعنوان شاهد از قرآن آیات فراوانی در تأیید آن آورد مثل کلام خدای تعالی و او هرچه بخواهد در آفرینش میافزاید. (فاطر/۱) و خداوند هرچه را بخواهد محو، و هرچه را بخواهد اثبات میکند. (رعد/۳۹) و هیچکس عمر طولانی نمیکند، یا از عمرش کاسته نمیشود. (فاطر/۱۱) و گروهی دیگر، به فرمان خدا واگذار شدهاند. (توبه/۱۰۶) و امثال این آیات.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۲۲
الاحتجاج، ج۲، ص۴۰۱
احادیث آیه ۴ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/4
🍃حدیث مربوط به ایه ۵🍃
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- از جابربنعبدالله نقل است: پیامبر (صلی الله علیه و آله) در خطاب به اصحاب فرمود: «از خورشید پیروی کنید. پس آنگاه که خورشید غروب کرد، از ماه پیروی کنید. آنگاه که ماه غروب کرد از زهره پیروی کنید. آنگاه که زهره غروب کرد از فَرقَدان (نام دو ستاره قطبی) پیروی کنید». اصحاب عرض کردند: «ای رسول خدا (صلی الله علیه و آله)! منظور از خورشید، ماه، زهره و فرقدان چیست»؟ فرمود: «خورشید منم؛ علی (علیه السلام) ماه است؛ فاطمه (سلام الله علیها) زهره و فرقدان، حسن و حسین (علیها السلام) هستند».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۲۴
معانی الأخبار، ص۱۱۵/ بحار الأنوار، ج۲۴، ص۷۶
احادیث آیه ۵ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ثواب تلاوت ایه الکرسی و هدیه آن به اموات