فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرح نکات قرآن کریم صفحه ۴۹۸
استاد سعیدی
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
احادیث آیه ۴۱ از سوره دخان - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام علی (علیه السلام)- امیرالمؤمنین (علیه السلام) در نامهای به معاویه نوشت: «...اینک به خود آی و به خود بپرداز! قبل از اینکه در قبر وارد شوی، چراکه تو [همچون دیگران] بهسوی خدا بازگشت میکنی و شتابان بهسوی رستاخیزش میروی و بهزودی ناگواریِ آنروز بر تو سنگینی خواهد نمود و اندوهش بر تو چیره خواهد گشت؛ در روزیکه پشیمان را پشیمانیاش سودی نبخشد و عذرِ کسیکه عذر میآورد، پذیرفته نگردد؛ یَوْمَ لا یُغْنِی مَوْلًی عَنْ مَوْلًی شَیْئاً وَ لا هُمْ یُنْصَرُونَ.
🍀تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۱۸۸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86/41
احادیث آیه ۴۲ از سوره دخان - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام صادق (علیه السلام)- زید شحّام گوید: شب جمعهای در محضر امام صادق (علیه السلام) بودم که حضرت به من فرمود: «قرآن بخوان»! من نیز خواندم. باز فرمود: «قرآن بخوان»! من نیز خواندم. بار دیگر فرمود: «ای شحّام! قرآن بخوان که شب جمعه، شب قرآن است». من نیز خواندم تا به این آیه رسیدم: یَومَ لا یُغْنِی مَولی عَن مَّولی شَیْئًا و لا هُمْ یُنصَرُونَ؛ حضرت فرمود: «مخالفین ما [هستندکه یاری نمیشوند]». من خواندم: إِلا مَن رَّحِمَ؛ حضرت فرمود: «ما کسانی هستیم که خداوند مورد رحمت قرار داده و ماییمکه خداوند استثناء نموده است و به خدا سوگند! ما کمککار شیعیان خواهیم بود».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۱۹۰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86/42
آیه 43 سوره دخان - دانشنامهی اسلامی
شأن نزول آیات 43 و 44:
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
این آیات درباره ابوجهل بن هشام نازل شده است.[۲] ابومالک گوید: ابوجهل مقدارى خرما با کف شیر و آب با خود آورد و مى گفت: تزقّموا، منظورش این بود که این همان زقومى است که محمد به توسط آن به شما وعده عذاب داده است سپس این آیات نازل گردید.[
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://wiki.ahlolbait.com/%D8%A2%DB%8C%D9%87_43_%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87_%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86
احادیث آیه ۴۴ از سوره دخان - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام علی (علیه السلام)- هنگامیکه زقّوم و ضَریع (خار خشک تلخ و بدبو) در شکمهایدوزخیان همچون جوششِ آب سوزان بجوشد درخواست نوشیدنی میکنند. نوشیدنی چِرکاب و متعفّنی برایشان میآورند که به زحمت جرعهجرعه آن را سر میکشد و هرگز حاضر نیست به میلخود آن را بیاشامد و مرگ از هر جا به سراغ او میآید ولی با این همه نمیمیرد! و بهدنبال آن، عذاب شدیدی است! (ابراهیم/۱۷) و آب سوزانی میآورند که از روز آفرینش دوزخ، در آن میجوشد؛ که همچون فلز گداخته صورتها را بریان میکند! چه بد نوشیدنی، و چه بد محلّ اجتماعی است! (کهف/۲۹).
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۱۹۲
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86/44
احادیث آیه ۴۶ از سوره دخان - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام)- هنگامیکه خدا بخواهد جان کافری را بگیرد [خطاب به عزرائیل] فرماید: «ای ملکالموت! به همراه زیردستانت نزد دشمن من برو ... و جانش را بگیر تا او را در آتش افکنی» ... [در دوزخ] به او خطاب شود: «ای بدبخت بالا برو»! پس هرگاه خود را بالا کشد پایش میلغزد و چون پایش بلغزد [دوباره] خود را بالا کشد و تا هفتادهزار سال اینچنین در عذاب خواهد بود. و چون از درخت زقّوم، میوهای بخورد آن را تلختر از صَبِر (گیاهی است با عصارهای تلخ)، بدبوتر از مردار و سختتر از آهن خواهد یافت؛ چون آن میوه درون شکمش قرار گیرد در آنجا بجوشد کَغَلْیِ الْحَمِیمِ؛ در آن وقت غذاهای گواراییکه در دنیا میخوردند را به یاد آورند.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۱۹۴
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86/46
احادیث آیه ۴۹ از سوره دخان - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
این جمله را [در دوزخ] به او میگوید؛ و علّت گفتن این سخن آن است که ابوجهل همواره میگفت: «منم عزیز و کریم»! در نتیجه، با همین سخن در دوزخ ملامت و سرزنش خواهد شد.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86/49
احادیث آیه ۵۱ از سوره دخان - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام صادق (علیه السلام)- هر بندهای که به آنچه خداوند عزّوجلّ دوست دارد روی آورد خداوند [نیز] به آنچه او دوست دارد روی آورد؛ و هرکس به خدا تمسّک جوید خداوند او را حفظ فرماید؛ و هرکس که خدا به او روی آورده و حفظش کند از اینکه آسمان بر زمین بیفتد یا بلایی بر اهل زمین فرود آید و همه را فراگیرد، پروایی نخواهد داشت و به سبب تقوایش در حزب خدا از هر بلایی در امان خواهد بود؛ مگر نه این است که خداوند عزّوجلّ میفرماید: إِنَّ المُتَّقِینَ فِی مَقَامٍ أَمِینٍ.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۱۹۶
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86/51
احادیث آیه ۵۶ از سوره دخان - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام)- سعد خفّاف از امامباقر (علیه السلام) نقل کرده که فرمود: «ای سعد! قرآن را بیاموزید! زیرا قرآن در روز قیامت در زیباترین صورتیکه مردمان دیدهاند وارد [صحرای محشر] میشود ... آنگاه قرآن به صورتی دیگر سرِ خود را [بهسوی مردمان] برمیگرداند». سعد گوید: به حضرت عرض کردم: «ای اباجعفر (علیه السلام)! با چه صورتی برمیگردد»؟ حضرت فرمود: «بهصورت مردی رنگپریده و دگرگون که همهی اهل محشر او را میببینند. در آنهنگام قرآن به سوی یکی از شیعیان ما که [در دنیا] قرآن را میشناخت و بهوسیلهی آن با مخالفان بحث و جدال میکرد، آمده و روبروی او میایستد و میگوید: «آیا مرا نمیشناسی»؟ آن مرد به او نگاهی کرده و میگوید: «ای بندهی خدا! تو را نمیشناسم». در آن هنگام قرآن به صورت اولیّهاش درآمده و [دوباره] میگوید: «آیا مرا نمیشناسی»؟ آن مرد پاسخ میدهد: «آری! میشناسم». قرآن میگوید: «من همانی هستم که شبها تو را بیدار نگه داشتم و زندگیات را با رنج و سختی همراه نمودم و بهخاطر من سختی کشیدی و مورد اتّهام قرار گرفتی؛ بدانکه هر تاجری نتیجه و حاصل تجارت خویش را بهطور کامل به دست آورَد و من امروز حامی و پشتیبان تو خواهم بود». سپس او را نزد پروردگارِ شکوهمند برده و عرض میکند: «پروردگارا! پروردگارا! این بندهی توست و خودت بیش از هرکس به نهان و آشکار او آگاهی. او خودش را در راه من خسته میکرد و همواره حقّ مرا رعایت و بهخاطر من با دیگران دشمنی میکرد و دوستی و دشمنیاش بر اساس من بود». خداوند عزّوجلّ نیز میفرماید: «بندهام را وارد بهشت نمایید و یکی از جامههای بهشتی را بر او پوشانده و تاجی بر سرش نهید». چون با او چنین کنند، به قرآن نشانش دهند و از قرآن پرسند: «آیا از رفتاریکه با دوستت انجام گرفت راضی هستی»؟ پاسخ دهد: «پروردگارا! من این پاداش را برای او اندک میدانم؛ پاداش نیک بیشتری به او عنایت فرما»! خداوند نیز فرماید: «به عزّت، شکوه، برتری و جایگاه والایم سوگند! به او و همهی آنهاییکه در رتبهی او هستند، پنج نعمت به همراه چیزهاییدیگر عنایت میکنم؛ ایشان [از این پس] جوانانی باشند که پیر نشوند، تندرستانی باشند که بیمار نگردند، توانگرانی باشند که فقیر نشوند، شادکامانی باشند که اندوهگین نشوند و زندههایی باشند که نمیرند». سپس امام (علیه السلام) این آیه را تلاوت فرمود: لا یَذُوقُونَ فِیهَا المَوتَ إِلا المَوتَةَ الأُولی».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۰۰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86/56
احادیث آیه ۵۸ از سوره دخان - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
إبنعبّاس (رحمة الله علیه)- از ابنعباس (رحمة الله علیه) نقل شده که در مورد اینسخن خداوند [که فرموده]: فَإِنَّمَا یَسَّرْنَاهُ بِلسَانِکَ؛ گفت: «منظور، نعمتهای بهشت و عذاب دوزخ است که خداوند [فهمِ] آنها را [برای مردم] آسان ساخته است».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۰۲
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86/58
🏴🏴🏴🏴
🏴
رگِ پیشانی تو تا که تَوَرم می کرد
لشگر انگار که با مرگ تکلم می کرد
دست و پا را نه فقط راهِ نفس گُم می کرد
بیرقت در وسطِ دشت تلاطم می کرد
چقدر سر زِ سرِ تیغِ تو سرگردان است
تو سلیمانی و تختت وسطِ میدان است
می کِشی تا وسطِ معرکه ها طوفان را
بند آورده نگاهت نَفَسِ میدان را
تا که ارباب بگیرد به سرت قرآن را
میدرد نعره ی تو زَهره ی سرداران را
شورِ آن قُله که آتش فوران کرد تویی
آن کماندار که اَبروش کمان کرد تویی
سایه بان دلِ زینب دلِ ما هم با توست
حاجتی گرچه نگفتیم فراهم با توست
ماهِ شب هایِ محرم تویی و دَم با توست
ای علمدارِ ادب شورِ مُحرم با توست
دستِ ما نیست که در پای غمت می گِرییم
لطف زهراست که زیر عَلمت می گِرییم
🏴
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
https://eitaa.com/noore1