فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت ترتیل قرآن کریم صفحه ۵۲۲
همراه نگارش اسان
استاد پرهیزکار
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
12.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ترجمه تصویری قرآن کریم صفحه ۵۲۲
مترجم مسعود ریاعی
گوینده : بهروز رضوی
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرح نکات قرآن کریم صفحه ۵۲۲
استاد سعیدی
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
احادیث آیه ۳۷ از سوره ذاریات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام)- ابوبصیر گوید: به امام باقر (علیه السلام) عرض کردم: «فدایت شوم! تمام اهل قریهی لوط (علیه السلام) چنین میکردند و به این عمل ناپسند مبتلا بودند»؟ حضرت (علیه السلام) فرمود: «آری! مگر یک خانواده از ایشان که خداپرست و مؤمن بودند، مگر فرمودهی حقّ تعالی در قرآن را نشنیدهای که میفرماید: فَأَخْرَجْنا مَنْ کانَ فِیها مِنَ المُؤْمِنِینَ فَما وَجَدْنا فِیها غَیْرَ بَیْتٍ مِنَ المُسْلِمِینَ».
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%AA/37
احادیث آیه ۴۱ از سوره ذاریات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام)- الرِّیحَ الْعَقِیمَ آن باد عقیم از زیر زمین هفتم خارج شد و هنگام غضب الهی فقط بر قوم عاد وزید و خداوند، به ملائکهی نگهبان و خازن آن امر نمود که تنها بهقدر یک انگشتر منفذی ایجاد کنند، آنگاه بهاندازهی اندکی از آن باد وزیدن گرفت و با این همه آن خازنان از شدّت وزش این باد به خداوند شکایت کردند و گفتند: «ای پروردگار ما! این باد بر ما نیز میوزد و ما بیم داریم که مردمی که تو را عصیان نکردهاند و شهرها را آباد کردهاند نیز از وزش این باد هلاک شوند آنوقت خداوند جبرئیل را گسیل نمود تا بهوسیلهی بال خود آن باد را فقط بهجانب قوم عاد محدود کند و او به باد فرمان داد: «ای باد! خارج شو و بهسوی همان قومی که مأمور شدهای بِِِرو، پس آن باد فقط بر قوم عاد وزید و آنها را هلاک نمود».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۵، ص۱۳۸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%AA/41
احادیث آیه ۴۲ از سوره ذاریات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام صادق (علیه السلام)- هنگامیکه وفات حضرت نوح (علیه السلام) فرا رسید پیروان خود را طلب کرد و به آنها گفت: «بدانید که پس از من غیبتی خواهد بود که سرکشان ظاهر خواهند شد و خدای عزّوجلّ به یک قائمی از فرزندان من که نامش هود (علیه السلام) و خوشسیما و سنگین و باوقار و در شمائل و اخلاق شبیه من است، به شما فرج میدهد و با ظهورش دشمنان شما را هلاک میکند». و همیشه چشم به هود (علیه السلام) داشتند و انتظار ظهور او را میکشیدند تا مدّت دراز شد و دل بیشترشان سخت شد و خدای متعال نام و یاد پیغمبرش هود (علیه السلام) را بعد از نومیدی آنها ظاهر کرد و به گرفتاری آنان پایان داد و دشمنان را بالرِّیحَ الْعَقِیم که وصف آن را کرده هلاک کرد، پس فرمود: ما تَذَرُ مِنْ شَیْءٍ أَتَتْ عَلَیْهِ إِلَّا جَعَلَتْهُ کَالرَّمِیمِ. سپس بعد از این واقعه، غیبت تا ظهور صالح (علیه السلام) واقع شد.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۵، ص۱۳۸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%AA/42
احادیث آیه ۴۳ از سوره ذاریات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
علیبنإبراهیم (رحمة الله علیه)- تَمَتَّعُوا حَتَّی حِینٍ قَالَ الْحِینُ هَاهُنَا ثَلَاثَهًُْ أَیَّام.
علیّبنابراهیم (رحمة الله علیه)- تَمَتَّعُوا حَتَّی حِینٍ؛ زمان در اینجا سه روز است.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۵، ص۱۴۰
🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%AA/43
احادیث آیه ۴۷ از سوره ذاریات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام)- خداوند چیزی را آفرید که همهی اشیاء از آن میباشد و آن آبی است که همهی اشیاء از آن آفریده شده و اصل و نسب هرچیزی را از آب قرار داد و برای آب، چیزی که او را بدان منسوب سازد، قرار نداد و باد را از آب آفرید و سپس باد را بر آب مسلّط ساخت و باد آب را محکم و با شدّت شکافت تا آنکه باد، کفی از آب را برگیرد، بنابر آنچه که خدا میخواست از آب زیرورو کند، سپس از این کف آب، زمینی سپید و پاک را آفرید که در آن نه شکافی و نه راه نفوذی و نه بلندی و پستی و نه درختی بود، سپس آن زمین را درهم پیچید و بالای آب نهاد، سپس خدا آتش را از آب آفرید و آتش، آب را محکم و با شدّت شکافت تا از آب، دودی برخاست به آن اندازه که خدا میخواست زیر و رو شود، سپس از آن دود، آسمانی صاف و پاک را آفرید که نه شکافی در آن بود و نه راه نفوذی و این فرمودهی پروردگار است: آن را بنا نهاد؟! سقف آن را برافراشت و آن را منظّم ساخت. (نازعات/۲۸۲۷)
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۵، ص۱۴۲
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- عبداللهبنسلام گوید: «ای محمّد (صلی الله علیه و آله)! به من از پنج چیز که خدا بهدست خود آفریده است، خبر ده»؟ پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: «خدا بهشت عدن را بهدست خود آفرید، درخت طوبی را بهدست خود کاشت، آدم را بهدست خود صورتگری کرد، تورات را بهدست خود نوشت، آسمانها را بهدست خود ساخت». گفت: «راست گفتی، ای محمّد (صلی الله علیه و آله)! و آسمانها پیچیده در دست اوست. (زمر/۶۷) راست گفتی. و بعد حضرت (صلی الله علیه و آله) فرمود: «آیا نشنیدی که خدا فرموده: وَ السَّماءَ بَنَیْناها بِأَیْدٍ وَ إِنَّا لَمُوسِعُونَ».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۵، ص۱۴۲
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%AA/47
احادیث آیه ۴۹ از سوره ذاریات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام علی (علیه السلام)- اوست که بین اشیاء مقارنه و نزدیکی ایجاد میکند و ما درمییابیم که او را قرینی نیست. اوست که تاریکی را ضدّ نور قرار داده و رطوبت را ضدّ خشکی و گرما را ضدّ سرما گردانیده است، در بین چیزهای متضاد نزدیکی ایجاد میکند و بین اجزای نزدیک فاصله میاندازد. با جداکردن اشیاءِ مقرون از یکدیگر نشان میدهد که جداکنندهای هست و با پیوند بخشیدن اشیای متضادّ، نشان میدهد که پیونددهندهای هست و این کلام خداوند عزّوجلّ است که میفرماید: و مِن کُل شَیْءٍ خَلقْنَا زَوجَیْنِ لعَلکُمْ تَذَکَّرُونَ.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%AA/49
احادیث آیه ۵۱ از سوره ذاریات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام)- از تاریکی و ظلمت بهسوی خداوند و درگاه او بگریزید.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۵، ص۱۴۶
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%AA/51
🍀🍃🍃🍃🍃🍀
🍃
🔸زید ابن علي ابن حسین علیه السلام 🔸
شیخ مفید می نویسد: «زید فردی عابد، پرهیزکار، فقیه، سخاوتمند و شجاع بود. پیوسته قرآن تلاوت میکرد و به همین دلیل به حلیف القرآن شهرت پیدا کرده بود.»
از جمله دلایل شهرت زید، قیام خونین او بر ضد هشام بن عبدالملک از خلفاى عباسى، در زمان امام جعفر صادق(علیه السلام) میباشد. شایان یادآوری است که عدهاى به امامت او بعد از امام سجّاد(علیه السلام) اعتقاد دارند؛ شاید اینان دلیل قیام زید را به امامت رسیدن خویش قلمداد کرده باشند حال آن که این مطلب صحیح نیست؛ زیرا او نسبت به امامت امام باقر(علیه السلام) و پس از ایشان امام صادق(علیه السلام) آگاهى و معرفت داشت. به هر ترتیب در اثر این قیام او به طرز مظلومانه و دلخراشى به شهادت رسید.
در مورد گریه ائمه معصومین(علیه السلام) براى زید روایات زیادى وارد شده؛ از جمله آمده است که رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) خبر شهادتش را پیشاپیش داده بودند.
حذیفه بن یمان می گوید: «پیامبر(صلی الله علیه و آله) هرگاه به زید بن حارثه نگاه میکردند میفرمودند: “کشته راه خدا و مظلوم اهل بیت من و کسى که در امت من به دار آویخته خواهد شد، همنام زید است”»؛ سپس به او اشاره میکردند و میگفتند: « زید بیا در کنار من و به من نزدیک شو. نام تو اسمی است که آن را دوست دارم و تو همنام عزیز اهل بیت من هستی».
همچنین حمزه بن حمران از اصحاب امام جعفر صادق(علیه السلام) روایت کرده است که امام از یادآورى رنجها و فجایعى که بر جناب زید روا داشتند، به شدت محزون و گریان میشدند.
در سال 121 هـ .ق. زید با انگیزه خون خواهى امام حسین(علیه السلام)، و براى بر پایى معروف و ریشه کنى منکر با گروهى از شیعیان، در کوفه بر ضد دولت اموى به پاخاست. والى عراق «یوسف بن عمر ثقفى» از طرف هشام ابن عبدالملک مامور شد تا شورش را سرکوب کند. جنگ خونینى بین سپاهیان ابن عمر ثقفی و سپاه زید در گرفت. سپاهیان کوفه چونان گذشته، بیعت شکسته، زید را تنها گذاشتند و جناب زید باتعدادى اندک تا پاى جان ایستادگى کردند و سرانجام به فیض شهادت نایل شدند. در جنگ تیرى به پیشانى او اصابت کرد. پس از این که نتوانستند تیر را خارج کنند در اثر آن به شهادت رسید و جسد غرق به خونش را در نهر آبى دفن کردند. روى قبر را با گل و خاک پوشاندند و آب روى آن جارى ساختند. جاسوسان اموى، ابن عُمر را آگاه کردند. او قبر زید را شکافت و جسد مطهرش را بیرون آورد؛ سر نازنینش را جدا ساخت و براى هشام فرستاد. همچنین بدن زید را عریان کرده، در «کناسه» کوفه به دار آویخت. نزدیک چهار سال بدن آن بزرگوار برهنه بر دار آویخته بود. پس از روى کار آمدن ولید بن یزید عبدالملک، فرزند زید به نام یحیى در خراسان قیام کرد. ولید هم به تلافى این کار، بدن زید را با دارش سوزاند و خاکسترش را در کنار فرات بر باد دادند.
این صفحات گوشهاى از جنایات خلفاى ستمگر بنى امیه است و بار دیگر قساوت و شقاوت آنان را به اثبات میرساند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❣ #سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلاَمُ عَلَى الْقَائِمِ الْمُنْتَظَرِ وَ الْعَدْلِ الْمُشْتَهَرِ...
🌱سلام بر قیام کننده ای که جهان چشم به راه اوست...
و عدالتی که زبانزد همگان است.
📚 مفاتیح الجنان، زیارت امام زمان سلام الله علیه به نقل از سید بن طاووس.
اَلسّلامُ عَلَیْکَ یا صاحِبَ الزَّمانِ ، 💫✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا خَلیفَةَ الرَّحْمانِ ، 💫✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا شَریکَ الْقُرْآنِ ، 💫✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا قاطِعَ الْبُرْهانِ .💫✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا إِمامَ الْإِنْسِ وَ الْجانِّ ،💫✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلى آبائِکَ الطَّیِّبینَ ، وَ أَجْدادِکَ الطَّاهِرینَ الْمَعْصُومینَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکاتُهُ.
#اللهمعجللولیکالفرج
#امام_زمان
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
3759683_AUD.m4a
5.31M
اللهم ارنۍ الطلعھ الرشیده و الغره الحمیده .
. خدایا آن جمال با رشادت و پیشانی ستودھ را به من بنمایان🌹
دعای عهد تجدید بیعت با امام زمان
#دعای_عهد
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
موسیقی (جدید)_دانلود+زیارت+عاشورا+فرهمند+++متن.mp3
8.07M
زیارت عاشورا
اَلسَّلامُ عَلَیْڪَ یا اَبا عَبْدِ اللَّهِ وَ عَلَى الْاَرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنائڪَ عَلَیْڪَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَ لا جَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِڪُمْ
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَعلے اولاد الحسين وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
1098_f1df5f83b5121b7b3d7d68e3eba9e9b914844831-144p.mp3
6.21M
دعای روز پنج شنبه
بسماللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ، الْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِى أَذْهَبَ اللَّيْلَ مُظْلِماً بِقُدْرَتِهِ، وَجَاءَ بِالنَّهَارِ مُبْصِراً بِرَحْمَتِهِ، وَكَسَانِى ضِياءَهُ وَأَنَا فِى نِعْمَتِهِ . اللّٰهُمَّ فَكَمَا أَبْقَيْتَنِى لَهُ فَأَبْقِنِى لِأَمْثالِهِ، وَصَلِّ عَلَى النَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ، وَلَا تَفْجَعْنِي فِيهِ وَفِي غَيْرِهِ مِنَ اللَّيالِى وَالْأَيَّامِ، بِارْتِكَابِ الْمَحَارِمِ، وَاكْتِسَابِ الْمَآثِمِ، وَارْزُقْنِى خَيْرَهُ، وَخَيْرَ مَا فِيهِ، وَخَيْرَ مَا بَعْدَهُ، وَاصْرِفْ عَنِّى شَرَّهُ، وَشَرَّ مَا فِيهِ، وَشَرَّ مَا بَعْدَهُ، اللّٰهُمَّ إِنِّى بِذِمَّةِ الْإِسْلامِ أَتَوَسَّلُ إِلَيْكَ، وَبِحُرْمَةِ الْقُرْآنِ أَعْتَمِدُ عَلَيْكَ، وَبِمُحَمَّدٍ الْمُصْطَفىٰ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ أَسْتَشْفِعُ لَدَيْكَ
فاعْرِفِ اللّٰهُمَّ ذِمَّتِىَ الَّتِى رَجَوْتُ بِهَا قَضَاءَ حَاجَتِى، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ، اللّٰهُمَّ اقْضِ لِىفِى الْخَمِيسِ خَمْساً لَايَتَّسِعُ لَها إِلّا كَرَمُكَ، وَلَا يُطِيقُها إِلّا نِعَمُكَ، سَلَامَةً أَقْوىٰ بِهَا عَلَىٰ طَاعَتِكَ، وَعِبادَةً أَسْتَحِقُّ بِها جَزِيلَ مَثُوبَتِكَ، وَسَعَةً فِى الْحَالِ مِنَ الرِّزْقِ الْحَلَالِ، وَأَن تُؤْمِنَنِى فِى مَوَاقِفِ الْخَوْفِ بِأَمْنِكَ، وَتَجْعَلَنِى مِنْ طَوَارِقِ الْهُمُومِ وَالْغُمُومِ فِى حِصْنِكَ، وَ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَاجْعَلْ تَوَسُّلِى بِهِ شَافِعاً، يَوْمَ الْقِيامَةِ نَافِعاً، إِنَّكَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ
https://eitaa.com/noore1
260_157_29.mp3
304.8K
زیارت روز پنجشنبه
پنجشنبه متعلق است به امام حسن عسکری علیه السلام
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِىَّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ وَخَالِصَتَهُ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا إِمَامَ الْمُؤْمِنِينَ، وَوَارِثَ الْمُرْسَلِينَ، وَحُجَّةَ رَبِّ الْعَالَمِينَ، صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، يَا مَوْلاىَ يَا أَبا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ، أَنَا مَوْلىً لَكَ وَلِآلِ بَيْتِكَ، وَهٰذَا يَوْمُكَ وَهُوَ يَوْمُ الْخَمِيسِ، وَأَنَا ضَيْفُكَ فِيهِ وَمُسْتَجِيرٌ بِكَ فِيهِ، فَأَحْسِنْ ضِيافَتِى وَإِجارَتِى بِحَقِّ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَاهِرِينَ
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
🍀🍃🍃🍃🍃
🍃
✨☀️﷽☀️✨
مولای من
زندگیام، از برکتِ نام و یادِ شما جاری است؛
غرقِ گناهم و رو سیاه،
همهٔ امیدم، به کرامت حسنی و شفاعتِ حسینیتان است
🍃🍀🍃
سلام به اعضای محترم کانال نور الهی که پاینده و سلامت باشید روزتون بخیر و پر برکت
و یه سلام ویژه به اون عزیزانی که راهی کربلا شدن خوش به حالشون ما جامونده ها رو هم تو دعاهاتون یاد کنید التماس دعا🙏
🍃🍀🍃
قالَ الحَسَنُ بنُ عَلى عليه السلام:
«اِنَّ هذَا القُرآنَ فيهِ مَصابيحُ النُّورِ وَ شِفاءٌ لِلْصُّدُورِ».
امام حسن مجتبى عليه السلام فرمود:
در اين قـرآن چراغـهاى روشـن (هـدايت) و داروى شـفابخش دلهـاست.
🍃
🍀🍃🍃🍃🍃
🔸معرفی سوره طور 🔸
🔸طور🔸
کوه
🔸مفهوم کلی سوره🔸
🔹يادآورى توحيد و دلايل آن ؛
🔹يادآورى رستاخيز و ويژگى هاى آن ؛
🔹طرح رسالت پيامبر صلىاللهعليهوآله و تهمت هاى مخالفان ؛
🔹هماوردطلبى قرآن .
😘اسامی سوره🔸
طور، والطور.
🔸علت نامگذاری🔸
«طور»؛ سبب نام گذارى آن آيه اول سوره است كه خدا در آن به كوه طور قسم خورده است. اين كوه محل مناجات موسى عليهالسلام با خداى متعال بود.
«سوره والطور»؛ روایت هایی از پیامبراسلام صلیاللهعلیهوآله در مورد این سوره نقل شده که اسم این سوره همراه با واو قسم آمده است به همین خاطر هم برخی از مفسرین هم این سوره را با این نام خواندهاند.
🔸تعداد آیات🔸
سوره طور چهلونه آیه دارد.
🔸اهداف و آموزه ها🔸
مهم ترين هدف هاى سوره طور عبارت اند از:
1⃣ يادآورى توحيد؛
2⃣ يادآورى رستاخيز؛
3⃣ طرح رسالت پيامبر اسلام صلىاللهعليهوآله.
🔸محتوا و موضوعات🔸
محتواى سوره طور را می توان به شش بخش تقسيم كرد.
1⃣➖آيات نخستين سوره كه با سوگندهاى پىدرپى شروع مى شود بحث از عذاب الهى و نشانه هاى قيامت و آتش دوزخ و كيفر كافران مى كند. (آيه 1 تا آيه 16)؛
2⃣➖بخش ديگرى از اين سوره نعمتهاى بهشتى و مواهب الهى را در قيامت كه در انتظار پرهيزگاران است مشروحا برمى شمرد، و يكى را پس از ديگرى مورد توجه قرار مى دهد، و در حقيقت به غالب نعمتهاى بهشتى در اين بخش از سوره اشاره شده است (از آيه 17 تا 28)؛
3⃣➖در بخش ديگرى از اين سوره از نبوت پيامبر صلىاللهعليهوآله سخن مى گويد، و اتهاماتى را كه دشمنان براى او ذكر مى كردند برمى شمرد، و به طور فشرده به آن پاسخ مى دهد (از آيه 29 تا 34)؛
4⃣➖در بخش چهارم سخن از توحيد است، و با استدلالى روشن اين مساله را تعقيب مى كند (از آيه 35 تا 43)؛
5⃣➖در بخش ديگر سوره باز به مساله معاد و پاره اى از مشخصات روز قيامت بازمى گردد (از آيه 44 تا 47)؛
6⃣➖سرانجام در آخرين بخش سوره كه دو آيه بيشتر نيست با دستوراتى به پيامبر گرامى اسلام صلىاللهعليهوآله در زمينه صبر و استقامت و تسبيح و حمد پروردگار و وعده حمايت او از سوى خداوند بحث هاى گذشته را پايان مى بخشد، و به اين ترتيب يك مجموعه منسجم گيراى منطقى و عاطفى را تشكيل مى دهد كه قلوب شنوندگان را مسخر خود مى سازد.
🔸فضائل، خواص و ثواب قرائت🔸
ابىبنكعب از پيامبر خدا صلیاللهعليهوآله روايت كرده است كه فرمودند:
«هر كس سوره و الطور را بخواند بر خداوند لازم است كه او را از عذاب خود امان بخشد، و در بهشت خود او را نعمت دهد».
محمدبنهشام از حضرت باقر عليهالسلام روايت كرده است كه فرمودند:
«هر كس سوره و الطور را بخواند خداوند خير دنيا و آخرت را براى او جمع خواهد کرد
🔸محل نزول🔸
سوره طور در مكه بر پيامبر اسلام صلىاللهعليهوآله نازل شده است.
🔸زمان نزول🔸
تاريخ نزول سوره طور بعد از اسراء و قبل از هجرت پيامبر به مدينه است و بعد از سوره الم سجده نازل شده است.
🔸فضای نزول🔸
از آيات سوره طور برمى آيد كه به هنگام نزول سوره، اسلام در مسير گسترش يافتن بود، اين كار مشركان را نگران كرده و به شدت، نبوت و معاد را انكار مى كرده اند.
اين سوره در جواب مشرکان با سوگندهاى مؤكد اعلام مى دارد كه عذاب آخرت حتمى است سپس مقدارى در وصف اهل عذاب و وصف اهل جنت توضيح مى دهد و از واقعيات عجيبى از جريان اهل بهشت پرده بر مى دارد، آن گاه به طور تفصيل به تكذيب مشركان مى پردازد كه رسول خدا را جادوگر و ديوانه و خيالپرداز مى گفتند. و بيان مى دارد كه مشركان كارهاى نيستند اگر مى گويند: قرآن ساخته پيامبر است، نظير آن را بياورند، آنها مقهور قدرتها و نظامهاى خدايند در آخر به رسول خدا صلىاللهعليهوآله دستور مى دهد كه در مأموريت خودش خويشتن دار باشد و با تسبيح و حمد يارى و عنايتهاى خدا را به سوى خويش سرازير گرداند.
🔸ترتیب در مصحف🔸
سوره طور پنجاهودومين سوره در چينش كنونى قرآن به شمار می آید.
🔸ترتیب بر اساس نزول🔸
سوره طور هفتادوششمين سوره قرآن در ترتيب نزول می باشد و بعد از سوره سجده نازل شده است.
(لازم به ذکر است اقوال در ترتیب نزول سوره های قرآن مختلف است)
🔸ارتباط با سوره قبلی🔸
پس از آنكه خداوند سوره و الذاريات را با وعده هاى عذاب ختم نمود، سوره طور را به وقوع عذابها افتتاح كرده است.
🔸ویژگی🔸
سوره طور از سوره هايى است كه سنگينى بحثهاى آن روى مسالۀ معاد و سرنوشت نيكان و پاكان از يك سو، و بدان و مجرمان در آن روز عظيم از سوى ديگر است، هر چند مطالب ديگرى در زمينه هاى مختلف عقيدتى نيز در آن ديده مى شود.
سوره طور از سور مفصلات می باشد ابن قتیبه می گوید: ... مفصلات سوره های کوچکی هستند که بعد از سور مثانی آمده اند اینکه چرا این سوره ها را مفصل نامیده اند به خاطر کوتاه بودن آنها و اینکه بسيار به واسطه بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ از يكديگر جدا شدهاند.
روايتى است كه از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل شده كه فرمود: خداوند هفت سوره طوال را به جاى تورات و سوره هاى مئين را به جاى انجيل و سوره هاى مثانى را به جاى زبور به من داد، و پروردگارم مرا با دادن سوره هاى مفصّل فزونى بخشيد
🍃
🍀🍃🍃🍃🍃🍃
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
متن ترجمه صفحه ۵۲۳ قرآن کریم
سوره مبارکه ذاریات آیات 52 الی 60 و سوره مبارکه طور آیات 1 الی 14
به نیت سلامتی و فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
متن تفسیر قران کریم صفحه ۵۲۳
از کتاب تفسیر یک جلدی مبین –
نوشته استاد بهرامپور
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
F8AED8C1-C694-4823-87EF-8EBD84DF4AED.mp3
656.3K
صوت ترتیل قرآن کریم صفحه ۵۲۳
با صدای : سعدالغامدی
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
523.mp3
535.7K
#صوت_ترجمه #صفحه ۵۲۳
سوره مبارکه ذاریات و طور
طنین وحی
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1