🍃حدیث مربوط به ایه ۱۲۳🍃
امام صادق (علیه السلام)- فضیلبنعیاض گوید: «از امام صادق (علیه السلام) پرسیدم که جهاد مستحبّ است یا واجب»؟ فرمود: «جهاد چهار قسم است؛ دو قسم آن واجب است و یک قسم مستحبّی است که با واجب انجام میگیرد و یک قسم مستحبّ است یکی از آن دو قسم واجب این است که شخص با خود برای ترک گناهان مبارزه نماید که بزرگترین جهاد است و دیگر مبارزه با کفّاری که همسایه سرحدّی مسلمانانند واجب است».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۳۹۲
بحار الأنوار، ج۹۷، ص۲۳
احادیث آیه ۱۲۳ از سوره توبه - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%D8%AA%D9%88%D8%A8%D9%87/123
🍃حدیث مربوط به ایه ۱۲۶🍃
امام علی (علیه السلام)- از امام علی (علیه السلام) دربارهی متشابه در تفسیر فتنه پرسیدند. فرمود: «... و معنای دیگر آن، بیماری است؛ مانند این سخن خداوند سبحان: أَ وَ لا یَرَوْنَ أَنَّهُمْ یُفْتَنُونَ فِی کُلِّ عامٍ مَرَّةً أَوْ مَرَّتَیْنِ ثُمَّ لا یَتُوبُونَ وَ لا هُمْ یَذَّکَّرُونَ؛ یعنی بیمار میشوند و کشته میشوند».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۰۴
بحار الأنوار، ج۵، ص۱۷۴/ بحار الأنوار، ج۹۰، ص۱۶
احادیث آیه ۱۲۶ از سوره توبه - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%D8%AA%D9%88%D8%A8%D9%87/126
🍃حدیث مربوط به ایه ۱۲۸🍃
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- از امام علی (علیه السلام) روایت است: پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: «حُبّ من با خون امّتم درآمیخته و آنان مرا بر پدران و مادران و خودشان ترجیح میدهند». حضرت برای مردم مهربانترین و دلسوزترین بود، خداوند تبارکوتعالی فرمود: لَقَدْ جاءَکُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیْهِ ما عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیْکُمْ بِالْمؤْمِنِینَ رَؤُفٌ رَحِیمٌ.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۰۶
بحار الأنوار، ج۱۶، ص۳۴۱/ إرشادالقلوب، ج۲، ص۴۰۶
احادیث آیه ۱۲۸ از سوره توبه - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%D8%AA%D9%88%D8%A8%D9%87/128
🍃حدیث مربوط به ایه ۱۲۹🍃
امام سجّاد (علیه السلام)- عرش چهارمین چیزی است که خداوند آفریده است. قبل از آن هوا و قلم و نور را آفریده بود، سپس عرش را از نورهای رنگارنگ آفرید، از آن جمله نور سبز که سبزی از آن پدید آمده و نور زرد که زردیها از اوست و نور قرمز که قرمزیها از اوست و نور سفید که آن نور نورها است و از همان، روشنی روز است. بعد آن را هفتاد هزار طبقه قرار داد که ضخامت هر طبقهای بهاندازهی فاصلهی عرش تا اسفل السافلین است. هر طبقه با صداهای گوناگون که با یکدیگر اشتباه نمیشوند، او را تقدیس و تسبیح میکنند. اگر یکی از آن صداها آشکار شود و صدا را به آنچه که در زیر آن قرار دارد، برساند، تمام کوهها و شهرها و دیوارها خراب میشود، دریاها میشکافد و هرچه غیر آن است هلاک میگردد. عرش دارای هشت رکن است که هر رکن را گروهی از ملائکه حمل میکنند؛ [تمام] شب و روز را تسبیح میگویند و سست نمیگردند. (انبیاء/۲۰). و جز خدا کسی عدد آنها را نمیداند. اگر یکی از صداها که بالای عرش است حس شود، یک لحظه دوام نمیآورد. امّا بین آن صداها و حواس، جبروت و کبریاء و عظمت و قدس و رحمت و علم فاصله است و پس از این گفتاری نیست.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۰۸
احادیث آیه ۱۲۹ از سوره توبه - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%D8%AA%D9%88%D8%A8%D9%87/129