هدایت شده از کانال حمید کثیری
جلسه شانزدهم دوره «تربیت کودک»
🕔 چهارشنبه، ساعت ۱۸.۰۰
(مدت زمان جلسه: ۶۰ دقیقه)
🎙️ مدرس: احمد رضا اعلایی، حمید کثیری
👈 موضوع جلسه شانزدهم: تربیت جنسی
❗دوستانتون رو هم به این جلسات دعوت کنید
‼️ جلسات ذخیره نخواهد شد و فقط در زمان برگزاری لایو قابل استفاده است
پخش همزمان در «آپارات» و «اینستاگرام»
آدرس آپارات:
aparat.com/hamid_kasirii
آدرس اینستاگرام:
instagram.com/hamidkasiri_ir
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
تربیت فرزند نوردیده
جلسه شانزدهم دوره «تربیت کودک» 🕔 چهارشنبه، ساعت ۱۸.۰۰ (مدت زمان جلسه: ۶۰ دقیقه) 🎙️ مدرس: احمد رضا
اگر کودکی مستقل می خواهید بگذارید کودک خود پاسخ سوالاتی که از او می شود را بدهد.
نشانه واقعی احترام به استقلال کودک این است که به بزرگسال سوال کننده در پاسخ بگوییم؛ "دخترم خودش به شما میگه" یا " بذار از خودش بپرسیم."
کانال تربیتی نوردیده
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
مرحله ی توجه کودک به توانایی خود ادامه دارد تا مرحله ی سوم. 🔸مرحله ی سوم؛ از این مرحله توجه به محیط
18سالگی سند خردمندیست. بارها زندگی ابوعلی سینا را مثال زده ام باز هم می گویم که ایشان گفتند: من هرچه یاد گرفتم تا 18 سالگی بود و از آن به بعد هیچ چیزیاد نگرفتم. ابن سینا این مسیر را به خوبی طی کرد و بالا رفت و وقتی به سن خردمندی یعنی 18 سالگی رسید، دیگر توانایی های او قابل اندازه گیری نیست.
و مثال هایی از این قبیل، شیخ اشراق، شهاب الدین سهروردی و غیره هستند. رسیدن به این مرحله تجربه ی شخصی است و بچه های ما در 18 سالگی باید به این مرحله برسند که آخرین مرحله ی مخروط رشد است.
در این مرحله که به خردمندی رسیدند دیگر ما با آن ها کار نخواهیم داشت.
سن تشکیل خانواده 18 سالگی است چون از دو حال خارج نیست یا نظام آفرینش خطا می کند یا ما انسان ها
نظام آفرینش 18 سالگی را سن عقل و تشکیل زندگی قرار داده. ما اشتباه می کنیم که سن ازدواج را بردیم 30 سالگی و با شرایط تحصیلات عالیه و کار خوب و ....
اگر نظام آفرینش قرار بود که خطا داشته باشد که تا حالا نابود شده بود چون این نظام آن قدر باعظمت است که کوچکترین اشتباه نابودش می کند. پس تا به حال که نابود نشده نشان دهنده این است که ذره ای خطا و اشتباه نداشته و ندارد و این ما هستیم که داریم اشتباه می کنیم و مراحل را درست طی نمی کنیم.
در نتیجه بچه ی 25 ساله ی ما هنوز بچه ست. ما دوران کودکی را کم کرده ایم و دوران نوجوانی را طولانی کرده ایم. می گیم آقازاده چرا ازدواج نمی کنند؟ آخه تازه فوق لیسانسشو گرفته، حالا دکتراشو بگیره، هنوز خونه نداره، ماشین بخره و.... مثلی هست که میگه یک سنی ازدواج کن که بچه هات بگن به جان پدرم، نگن به ارواح خاک پدرم.
(ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت27}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
🔸 امام صادق (ع):
🔹 نيكی به پدر و مادر نشانه شناخت شايسته بنده خداست. زيرا هيچ عبادتی زودتر از رعايت حرمت پدر و مادر مسلمان به خاطر خدا انسان را به رضايت خدا نمیرساند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
به کودکان خود کمک کنید تا احساسات خود را درک کنند. کودکان نیاز دارند احساساتشان مورد پذیرش و احترام قرار بگیرد. بعنوان مثال 👇
1. شما می توانید با توجه و آرامش کامل به حرف های کودک گوش دهید.
2. شما میتوانید احساسات کودکتان را با کلمهای تایید کنید. "آه. راستی! متوجه هستم."
3. شما میتوانید به احساسات آنها نامی بدهید. "به نظرم این کار بینتیجه است"
4.شما می توانید آرزوهای آنان را به طور خیالی برآورده کنید. "کاشکی میتونستم همین حالا یک عروسک بزرگ برات حاضر کنم"
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بسم اللهالرحمنالرحیم
👈 یکی از موقعیتهایی که کنترلگری والدین بیداد میکنه، وقتیه که حرف از درس و مشق و انجام تکالیف مدرسه به میون میاد. اینجا دیگه منطقهی ممنوعهی والدینه🤭، خط قرمزشونه😁، تاب و تحمل کوتاهی و سهلانگاری رو ندارن. آخه فکر میکنن پای خوشبختی و موفقیت بچههاشون در میونه!
👈 حالا بیاین ببینیم واکنش بچهها به کنترلگری والدین در زمینهی درس و مشق چه جوریه؟
بچهها بنا به خلق و خو و شخصیتشون سه جور واکنش متفاوت به کنترلگری ممکنه داشته باشند:
1️⃣ گروهی از بچهها که خیلی سرسختن، هیچ جوره زیر بار نمیرن و به قیمت تحمل تهدید و تحقیر و سرزنش و کتک هم که شده، کار خودشون رو میکنن و از زیر بار انجام تکالیف در میرن. این بچهها رو شاید بشه تو ابتدایی تا حدودی کنترل کرد، اما به محض اینکه صداشون از شما بلندتر شه و زورشون به شما بچربه، دیگه به هیچ صراطی مستقیم نیستن! این بچهها حتی تو بزرگسالی هم تبدیل به آدمهای لجباز و ستیزهجویی میشن که عادت به سرکشی و مخالفت با مراجع قدرت دارن.
.
2️⃣ گروه دوم اونایی هستن که بچههای آرومین و توان مقابله با شما رو ندارن. پس اشکریزون میشینن سر تکالیفشون و به زور اونها رو انجام میدن. اما احتمالاً از رفتار شما اینو میگیرن که در مقابل هر مرجع قدرتی، باید تمکین کنن و تسلیم بشن. اینها در آینده برای جلب رضایت مراجع قدرت، تبدیل به آدمهای مطیع و بله قربانگو ( بیادبانهش میشه ببعی🙊) میشن.
.
3️⃣ گروه سوم هم بچههایی هستن که به ظاهر، خودشون رو با شرایط وفق میدن و با دندونهای به هم فشرده مشق مینویسن، اما خشم پنهانشون از کنترلگری شما رو با دردسر درست کردنهای بعدی، با اذیت و آزار خواهر و برادراشون، با خرابکاریهای یواشکی و... تخلیه میکنن. این بچه ها در بزرگسالی تبدیل به آدمهای دو رو و آب زیر کاه و کارشکن میشن.
.
👈 البته اینها وحی منزل نیست، اما نیاز به خودمختاری و کفایت، جزء نیازهای اساسی همهی آدمها و از جمله بچههاست و مثل هر نیاز دیگهای اگه برآورده نشه، بالاخره از یه جایی بیرون میزنه.
.
👈 درس خوندن بچهها مهمه، خیلی هم مهمه، اما قبل از اینکه با روشهای کنترلگرانه (اعمال زور، تهدید، تنبیه، احساس گناه دادن، سرزنش، تحقیر، طعنه و کنایه، مقایسه، جایزه و تشویق) بچههاتون رو وادار به موفقیت(!!!) کنین، بد نیست یه نگاهی به سه دستهی بالا بندازین و از خودتون بپرسین کدومیک از اونها رو واسه بچهتون میپسندین و حاضرین چه هزینهای برای درسخون شدن اونها بدین؟
رضائیان روانشناس کودک و نوجوان
ادامه دارد
@tarbiat.e.naamahsoos
https://eitaa.com/joinchat/774570008C9052be5167
خانواده چند فرزندی
کودکان مانند دانشمندان دایما
نظریه میدهند و آن را رد میکنند
ومجدد نظریه جدید میدهند
اما والدین با ممانعت در بازی آنها
بخاطر نظافت از این کشف
جلوگیری می کنند
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
پاسخ دادن به نیاز واقعی بچه ها یعنی رابطه عاشقانه با آنها واین باعث می شود که بچه خانواده محور بار بیاید.
قلب این بچه دست خداست، شما وظیفه تان را انجام بدهید، خدا کاستی ها را جبران می کند. پس نیازهای بچه ها را بشناسیم و به نیازهای آنها پاسخ بدهیم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
☘️ "فرزندان ما ناجی ما نیستند"!
اغلب مي پنداريم فرزندی که خیلی به والدینش توجه دارد فرزندی نمونه و وفادار است ولی چنین نیست، واقعیت این است که وقتی فرزندی همیشه نگران شماست یعنی خودش یک آسیب دیدهٔ واقعی است که مسئول آسیبش شمایید!
یک والد خوب والدی است که ذهن فرزندش از او آسوده باشد و به فرزند توانایی و قدرت آسوده فاصله گرفتنِ را بدهد. وقتی فرزندتان از شما دور نمیشود وقتی همیشه نگران شماست وقتی تمام برنامه هایش را با شما تنظیم میکند نه نشانه وفاداری او بلکه نشانه آسیب خوردگی اوست. توجه کنید وقتی مرتب با فرزندتان صحبت میکنید و در گفتگوها گوشزد میکنید که در این زندگی، چقدر سختی و عذاب کشیده اید چقدر رنج دیده اید و در واقع مرتب به فرزندتان القا میکنید که من قربانی این زندگی هستم و تو تنها چشم امید و ناجی من هستی.
حالا او خودش را نجات دهنده شما تصور میکند و هیچ لحظه ای را برای نجات شما از دست نمیدهد، غافل از اینکه خودش تمام زندگیش را با نگرانی برای شما از دست میدهد. در قبال رسیدگی و عشقی که به فرزندانمان میدهیم آنها را مدیون و بدهکار و ناامن نکنیم، به آنها کمک کنیم زندگی های مستقل و ذهن های آرام داشته باشند.
فرزندان ما ناجیان ما نیستند.
🔻جبران خليل جبران در كتاب پيامبر ميگويد: "فرزندان شما به حقيقت فرزندان شما نيستند؛ آنها دختران و پسران زندگي اند در سوداي خويش آنها از كوچه وجود شما گذر مي كنند اما از شما نيستند، اگرچه با شمايند، به شما تعلق ندارند. عشق خود را بر آنها نثار كنيد، اما انديشه هايتان را براي خود نگه داريد. زيرا آنها را نيز براي خود انديشه اي ديگر است.
جسم آنها را در خانهٔ خود مسكن دهيد اما روح آنان را آزاد گذاريد زيرا روح آنان در خانهٔ فردا زيست خواهد كرد كه شما حتي در رويا نمي توانيد به ديدار آن فردا برويد، ممكن است تلاش كنيد كه شبيه آنها باشيد اما مكوشيد كه آنان را مانند خود بار بياوريد زيرا زمان به عقب باز نخواهد گشت و با ديروز درنگ نخواهد كرد."
@nooredideh
پيامبر صلي الله عليه و آله :
كودكان را به خاطر پنج چيز دوست مى دارم :
اول آن كه بسيار مى گِريند ،
دوم آن كه باخاك بازى مى كنند،
سوم آن كه دعوا كردن آنان همراه با كينه نيست؛
چهارم آن كه چيزى براى فردا ذخيره نمى كنند،
پنجم آن كه مى سازند و سپس، خراب مى كنند(دل بستگى ندارند) .
@nooredideh