مورد دیگری که به ولع مالکیت دامن می زند، فاصله ی بین خواست و خواسته است. ما همیشه گفتیم که «داشتن» و «شدن» داشتن جزو غریزه و مادیت و مالکیت است؛ و شدن جزو فطرت و معنویت است. داشتن باید در خدمت شدن باشد و ما شدن را رشد می بینیم. من قبلاً می گفتم که داشتن، لذت دارد؛ و شدن، ارضا و حض دارد. اما حالا می گویم که اصلاً لذت در داشتن نیست و این فریب دوم ذهن بعد از مالکیت است که ما فکر می کنیم لذت در داشتن است؛ در حالی که لذت در شدن است حتی در مادیت.
ما همیشه فکر می کنیم که لذت در غذا است، غذا لذتی ندارد، بلکه لذت در گرسنگی است؛ یک انسان گرسنه است که از غذا لذت می برد. آیا انسان سیر از غذا لذت می برد؟ خواب راحت و لذت بخش مال آدم خسته است. گرسنگی را میگوییم « خواست » و غذا را می گوییم «خواسته» هرچه این دو از هم دورتر باشند، لذت بیشتر است. یعنی گرسنه هرچه دیرتر به غذا برسد و صبوری داشته باشد یا آدم خسته دیرتر بخوابد؛ هرچه دیرتر به خواسته ها برسیم لذتش بیشتر است.
در دوران مدرن، تکنولوژی سرعت را بالا برد و باعث کم تر شدن این فاصله شد، ما همه چیز را بلافاصله در دسترس داریم، ما برای خوراکی کاری انجام نمی دهیم، ما بخاطر گرسنگی نمی خوریم بلکه برای تفنن می خوریم، در نتیجه سطح لذت پایین آمده و ما از داشته هایمان لذت نمی بریم چون فاصله ی بین خواست و خواسته کم شده و به جای لذت، اضطراب و عجله و بی قراری آمده.
دیدید بچه ها چه قدر عجول و بی قرار شده اند، صبر ندارند؟ این بی قراری و عدم صبوری، لذت داشتن را هم از ما گرفته است. بچه ها از یک سالگی به بعد باید کم کم یاد بگیرند که برای خواسته هایشان باید صبر کنند. خواسته های کودک زیر یکسال باید فوری برآورده شود. اما بعد از یکسال به آرامی دامنه ی صبر را برای رفع خواسته های کودک، زیاد می کنیم. کودک متعادل باید صبور باشد و نباید همه چیز در اختیارش باشد. (ادامه دارد...)
#کودک_و_تفکراقتصادی {قسمت11}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
بی ارزشترین نوعِ افتخار، افتخار به داشتن ویژگیهایی است که خود انسان در داشتنشان هیچ نقشی ندارد مثل؛ چهره، قد، ملیت و ...
به چیزایی که خودتان به دست آوردهاید افتخار کنید! مثل؛ انسانیت، مهربانی، گذشت، صداقت.
آدمی را آدميت لازم است
عود را گر بو نباشد هيزم است.
روزتون بخیر
join @nooredideh
به خاطر خوش آمدن ديگران، فرزندتان را بر خلاف ميلش به آغوش ديگران نفرستيد.احساس عجز و خشمى كه كودك احساس ميكند تاثيرات جدى و گاهى ماندگار بر او خواهد گذاشت.
بزرگترين دليل كتك زدن، مو كشيدن و گاز گرفتن كودكان نوپا اين است كه اين راه تنها راهيست كه ميتوانند به بزرگسالان نشان دهند كه از رفتار آنها خشمگين وعصبانى هستند.
اثر منفى ديگر آن خجالتى شدن، سلام ندادن، ترس از بزرگسالان، عدم تمايل به رفتن مهمانى يا سلام نكردن به بزرگسالان است.
زيرا كودك اعتماد خود را به آنها از دست داده است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بازی های دیگه ای که قبل از پوشک گرفتن کودک انجام میدیم یکی بازی بشین پاشو است. برای اینکه بچه میشینه پا میشه عضلات لگن و پای بچه توانمندی پیدا میکنه و میتونه دو دقیقه روی پا و لگن بشینه یا توی دستشویی بشینه.
یکی دیگر از بازی ها بازی است که بهش میگیم به اصطلاح فرمان بازی. من یه پیامی را به عنوان فرمان میدم و بچه باید این را انجام بده مثلا توپ رو می اندازم میگم مامان جون توپ رو بیار، مامان جون این کیفم رو بیار، یه لیوان آب به من بده.
ببینید شما باید یه پیام ساده به بچه بدید و بچه در اثر این پیام بتونه کاری رو براتون انجام بده این یعنی شما دارید یه پیام به بچه می دید و بچه مفهوم این پیام و انتظار شما از پیام را متوجه میشه. این کجا به درد میخوره؟ زمانی که شما بهش میگین جای دستشویی و جای جیش کردن توی دستشویی است. شما دارین بهش پیام میدید و بچه این پیام رو میفهمه چون قبلا پیامها را بازی کردیم باهاش.
این چند تا بازی بازی های خوبیه هر کدام از این بازیها با قسمتی از مغز کودک ارتباط داره. مثلاً خیسی و خشکی به قسمت شناخت و بشین پاشو قسمت حرکتی مغز. پس این هم یه سری از بازی هاست که با بچه انجام میدیم برای اینکه بتونیم بچه رو برای از پوشک گرفتن آماده کنیم. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت5}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 "چوب الهی"
#قصههای_زندگی ؛ روایتی از زندگی علما
عالم بزرگی که از همسر خود کتک میخورد😳
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
والدینی که نوجوان دارن یا فرزندانشون به سن نوجوانی نزدیک میشن برای دریافت مطالب تخصصي دوران نوجوانی وارد کانال #رفتاربانوجوان_نوردیده شوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/140836864Cd04ed740f7
☝️قبل از اینکه به بحران نوجوانی برسن فرزندانتون آگاهی کامل کسب کنید
خدا به حضرت آدم یک بار فرمود از این درخت سیب نخور
وقتی حضرت آدم میخواست بره سیب رو از درخت بچینه خدا داد نزد
اوهوی مگه به آدم چند بار حرف میزنن؟
دعوا و کتکشم نزد
حتی جلوشم نگرفت
گذاشت کارش رو انجام بده و بعدش نتیجه کارش رو ببینه
واز بهشت رانده بشه
دادن حق انتخاب به فرزند بزرگترین روش تربیتی هست که از قرآن می آموزیم
{دکتراسلامی}
Join @nooredideh
وقتی لذت کاهش پیدا می کند، ما به جای این که گرسنگی ایجاد کنیم و فاصله را بیشتر کنیم، حجم غذا را بیشتر می کنیم، توهم مالکیت هم اضافه می شود، پول داریم می توانیم بخریم! چرا ما برای مهمان این همه غذا درست می کنیم؟ چون می خواهیم لذت ببرند! اما خیلی از مهمانی ها و عروسی ها از تنها چیزی که مهمان ها لذت نمی برند، غذا است.
ما با انباشت به مالکیت دامن می زنیم. ما با گرسنه نشدن و انباشت و لذت نبردن از غذا و بالا بردن حجم غذا و باز هم گرسنه نشدن در اثر حجم بالای غذا، در یک چرخه ی معیوب می افتیم و در نهایت مصرف را بالا می بریم. هدف هوش اقتصادی این است که این چرخه ی معیوب را از بین ببرد. که بدانیم هر چه خواسته را زیاد کنیم از آن طرف لذت کم می شود.
ما تمام نیازهای کودک را می خواهیم با انباشت مادیت پاسخ بدهیم؛ چرا از لباس پوشیدن هایمان لذت نمی بیریم؟ چون کمدهایمان پر لباس است. ما در لایه های درونمان نیازهای دیگری داریم ولی در ظاهر زندگی انباشت ایجاد می کنیم، نیاز به احترام، به محبت، خلاقیت، امنیت و رشد فکری غیره داریم اما به آن ها دسترسی نداریم، مادیات را انبوه می کنیم و از زندگی لذت هم نمی بریم.
در این جا هم تعادل حرف اول را می زند. نیاییم از اون طرف بوم بیفتیم و بگیم حالا که هرچه فاصله ی بین خواست و خواسته بیشتر باشه لذت هم بیشتر است، پس از امروز یک هفته از خوردن خبری نیست!! نه حرف ما این نیست. حرف ما رعایت تعادل در هر زمینه است که با بالا رفتن شناخت به آن می رسیم. (ادامه دارد...)
#کودک_و_تفکراقتصادی {قسمت12}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده