هدایت شده از کانال حسین دارابی
9.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
من گندمای سبزه رو تو صحن پاشیدم
سبزیشو توی پرچم رو گنبدت دیدم...
به به...
یا امام رضا ❤️
#حسین_دارابی | عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
تربیت فرزند نوردیده
شش خصوصیت خانواده های (مستمند، مصرفی و مُوّلد) رو بیان کردیم 🔶هفتمین خصوصیت، اقتصاد خانواده است. ا
🔸کسی که از فرزندانش مضایقه می کند و چه کسی که بی محابا در اختیار فرزندانش می گذارد هردو دچار خشونت اقتصادی هستند و کودکانشان را ناامن می کنند. اما خانواده ی مولد با هر دین و مذهب و آیینی از نطر اقتصادی در تعادل معنویت و مادیت قرار دارد. این تفکر که اگر همه چیز در اختیار بچه ها قرار دهیم و به همه ی خواسته های آن ها پاسخ دهیم و زندگی مرفه و مجلل درست کنیم، آن ها با تفکر بی نیازی بار خواهند آمد کاملاً ناصحیح است حتی بدتر هم خواهد شد.
با مشاور مدرسه ای در یکی از مدارس شمال تهران صحبت می کردم، ایشان تعریف کردند که یک روز در مدرسه دزدی شد، تحقیق کردیم و متوجه شدیم که چه کسی این کار را کرده با پدر آن دانش آموز صحبت کردیم و به مدرسه آمدند وقتی ماجرا را برایشان تعریف کردیم، پدر به گریه افتادند، ایشان یکی از تجار معرف بودند و به اصرار تقاضا می کنند که به منزلشان بروند و از نزدیک وضعیت زندگی شان را ببینند. آقای مشاور هم گفتند که یک روز من و مدیر مدرسه و ناظم به منزل ایشان در یکی از محله های خوب و بالای شهر رفتیم و از درب که وارد شدیم دیدیم قصر کلمه ی کوچکی برای این خانه بود و یک سالن و چندین اتاق که اتاق اول مملو از لوازم ورزشی مثل یک باشگاه، اتاق دوم وسایل موسیقی، اتاق سوم لوازم صوتی و تصویری و اتاق چهارم کتابخانه و میز کار و کامپیوتر و اتاق بعدی اتاق خواب و غیره و این پدر گفت که این امکانات متعلق به پسرم است و بعد ما را بردند جلوی یک گنجه که مملو از اسکناس بود و پدر گفت که من فقط صبح به صبح این گنجه را باز می کنم که اگر این اسکناس ها کم شده بود روی آن ها بگذارم و اضافه کنم، این گنجه در اختیار همسرم و تنها پسرم است بعد این پسر من اومده دزدی کرده؟ گریه ی من به خاطر این است.
🔸آقای مشاور گفتند دیگر طاقت نیاوردم و به این پدر گفتم که اگر پسر شما این کار را نمی کرد و دزدی نمی کرد جای تعجب داشت! و ما الآن دلیل کار او را فهمیدیم، این پسر حاصل یک خانواده ی مصرفی بوده و هیچ وقت مستغنی و بی نیاز ذهنی بار نمی آید بلکه بی هیجان و بی تلاش بار می آید.
🔸شرط اول خانواده ی مولد، سخت کوشی و تلاش است. تعادل مادیت و معنویت دارند و امانتدار هستند. به اندازه ی نیازشان برداشت می کنند و بقیه را به جریان می اندازند.
🔸خانواده ی مستمند موجب انسداد جریان می شوند.
🔸و خانواده ی مصرفی مانع جریان نمی شوند بلکه آن را به انحراف می کشانند، یک جریان سالم اقتصادی در جامعه توسط این تیپ خانواده ها و افراد به انحراف کشیده می شود (ادامه دارد....)
#کودک_و_تفکراقتصادی {قسمت17}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
تأثیر منفی مشاجره های والدین بر فرزندان
◻️ اغلب والدین فکر میکنند بچهها متوجه ناسازگاریها و تعارضات بین آنها نمیشوند.
تحقیقات نشان میدهد بچهها حتی از ششماهگی نسبت به صداهایی که در اطراف خود میشنوند و بویژه گفتوگوهای ناشی از استرس و برخوردها و منازعات پرخاشگرایانه واکنش میدهند.
◻️ شواهد و مدارک تجربی نشان میدهد چیزهایی که والدین تجربه میکنند، بچهها هم تجربه خواهند کرد. این رفتارها میتواند منجر به ایجاد احساس استرس و اضطراب در بچهها شود.
◻️این خصوصیات رفتاری میتواند تأثیر بسیار مهمی بر اعتماد به نفس و عزت نفس آنها داشته باشد و چه بسا زندگی آینده آنها با خطرات جدی مواجه خواهد شد.
🔹چه باید کرد!
◻️ والدین باید سعی کنند مشاجرات و بگوومگو هایشان را به دور از چشم بچهها انجام دهند و در صورت امکان بعد از اینکه بچهها به خواب رفتند با یکدیکر گفتوگو کنند و حتماً هم به نتیجه قابل قبولی برسند؛ بهگونهای که رفتاری ناشی از آرامش در پیش بگیرند. زیرا توجه داشته باشید وقتی والدین حس خوبی به هم ندارند حتی اگر مشاجرهای هم با همدیگر نداشته باشند بچهها متوجه میشوند شرایط مطلوبی بر خانه حکمفرما نیست و احساس امنیت نمیکنند.
◻️بنابراین باتوجه به اینکه هیچ گریزی از اختلافات خانوادگی نیست والدین حتماً باید قانونی را در خانه وضع کنند که به موجب آن کسی حق نداشته باشد کودکان را به هر نوعی در مشکلات و ناملایمات زندگی خود دخالتی بدهد.
◻️ اما اگر بچههای ما شاهد مهر و علاقه ما به یکدیگر باشند و خودشان هم به اندازه کافی از این نوع محبتها دریافت کنند، وقتی دعوا و مشاجرهای هم پیش بیاید در نظر آنها این مشاجره در یک رابطه دوستانه، گرم و بامحبت اتفاق افتاده که تأثیر چندان منفی بر آنها نخواهد داشت.
@nooredideh
من میدانم که فرزندم شاید نابغه بزرگی نشود. شاید دانشجوی نمونهای نباشد. شاید حتی دانش آموز درس خوانی هم نباشد اما بی شک انسان بزرگی خواهد شد.
فرزندم کسی میشود که قدر رنگها را میداند. ارزش بوها را میداند. و تک تک ثانیههایی که چیزهای ریز زندگی را میبیند از خودش، وجودش، تک تک سلولهای بدنش، از من و پدرش، از مردم کشورش و از خدای خودش راضی است.
فرزندم کسی میشود که دیدنش حس خوبی به بقیه میدهد. فرزندم کارهای بزرگی برای آدمها میکند. و از همه مهم تر یادش نمیرود که با لبخند کوچکش روز آدمهای غمزده ِعصبی از همه جا نا امید و از همه شاکی را عوض کند.
من به جای همه درسهایی که خواندهام، به جای همه تستهایی که زدهام، به جای همه مقالههایی که نوشتهام، فقط برای تربیت کردن همچین فرزندی خودم را تحسین میکنم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تو سال جدید یه همچین صحنه ای رو برا همتون آرزو میکنم 😍😍
برای اونایی هم که آرزوی فرزند دارن دعا کنیم این شب ها
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی میگن خنگا جذابن، منظور اینه دقیقا 😂
@nooredideh
همهٔ علوم دنیا را میشود
در ذهن کودک وارد کرد
مغز کودک بسیار وسیع است...
ولی به هرمیزان که به مغز کودک فشار بیاید از عمرش کم می شود.
آموزش به کودک باید با تجربه وبازی به وجود بیاید
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
کبوتران جوجههای خود را وابسته نمیکنند. زمانیکه جوجه ناتوان است و بال پرواز ندارد، نوازشش میکنند؛ اما همینکه بال و پری درآورد و قوۀ پرواز در او بروز کرد، سعی میکنند او را از وابستگی خارج کنند.
شاید دیده باشید که کبوتر به جوجهاش نوک میزند و او را وادار به پرواز میکند؛ یا مثلاً جلوی جوجهاش حرکت میکند و یکمرتبه در یکفاصلۀ دو متری پرواز میکند تا بچه هم به هوای او بپرد، دوباره چهار متر آن طرفتر پرواز میکند و جوجه باز از او تقلید میکند.
اینها راه و رسم زندگی را به فرزندانشان اینگونه یاد میدهند. همه این روشها را خدا به حیوانات یاد داده است؛ حیوانات میتوانند بزرگترین منبع معلومات برای ما باشند، چون معلمشان خداست
[استاد حائری شیرازی]
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
هدایت شده از کانال حسین دارابی
یک آیه یک آیه تا الان ١۰۰۰ ختم قرآن انجام شده، حتما در حد یک آیه هم که شده تو این طرح شرکت کنید
خیلیا با همین یک آیه یک آیه تو چندصدتا ختم قرآن شریک شدن
بسم الله. لینک شرکت درختم آیهای👇
https://leageketab.ir/khatme-quran
روزانه ثواب ختم ها به یکی از معصومین و شهدا هدیه میشه تا توجه و عنایاتشون نصیب همهمون بشه. برای اطلاع از برنامه ختمهای روزانه عضو کانال باشید👇
👉 @hosein_darabi
#ختم_آیهای_قرآن
#انتشار_صدقه_جاریه
امام کاظم علیه السلام فرمودند:
هرگاه به کودکان وعده دادید،
بدان وفا کنید ؛
چرا که آنان بر این باورند که
شما روزى شان را مى دهید .
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
🔸کسی که از فرزندانش مضایقه می کند و چه کسی که بی محابا در اختیار فرزندانش می گذارد هردو دچار خشونت ا
تا این جا در مورد نقش خانواده صحبت کردیم حالا می رویم سر موضوع این که در خانواده با کودکمان چه کار کنیم و وارد بحث روش ها می شویم. در این جا در سه زمینه صحبت خواهیم کرد:
1. تولید: چه کار کنیم که کودک تفکر و درک و ذهنیت تولید پیدا کند؟ یکی از مسائلی که امروزه با آن درگیر هستیم این است که نسل های جدید و به خصوص کودکان امروز درک عظمت ندارند. ما بسیار محدود نگاه می کنیم چون همیشه سرمان پایین است و همیشه گرفتار روزمرگی های زندگی هستیم. بچه های ما در بازی هایشان درک عظمت ندارند بلکه درک ندرت و محدودیت دارند.
🔸به یاد دارید در یکی از جلسات گفتم که واژه ی «اتاق من» را بردارید. این واژه درک عظمت را از کودک می گیرد.«برو تو اتاق خودت، سلول خودت و با همین مقدار اسباب بازی که داری بازی کن». این حالت حقارت ایجاد می کند نه عظمت. بچه ها باید زیاد به طبیعت بروند، کوه و دشت بروند و در بازی هایشان عظمت را تجربه کنند. ما خرید اسباب بازی درک محدودیت را به کودک القاء می کنیم.
🔸 وقتی یک بسته لگو برای کودک می خریم و جلوی او می گذاریم درک او فقط در حد همان چند عدد لگو شکل می گیرد. به همین دلیل من طرح اتاق ساختنی ها را مطرح کردم که وقتی کودک وارد آن می شود با حجم نامحدودی آجره و اسباب بازی روبه رو شود. اولین بار هم در بم با سه پسربچه ی شیطون این طرح را پیاده کردم. هرچی این سه تا برای خودشون لگوها رو جدا کردند من باز هم برایشان ریختم، دوباره برای خودشان برمی داشتند، اونقدر لگو ریختم که دیدند دیگه نمیشه و همه روبا هم قاطی کردند. این کار درک عظمت به کودک می دهد. اصل در اتاق ساختنی ها این است که قطعه های خانه سازی تمام نشود و مربی مدام آن ها را شارژ کند. باید فراوانی باشد تا کودک درک ندرت پیدا نکند بلکه درک عظمت پیدا کند و بداند که هیچ چیز تمام نمی شود. ما دائماً نگاه ندرت داریم. (ادامه دارد...)
#کودک_و_تفکراقتصادی {قسمت18}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده