هدایت شده از کانال حسین دارابی
امروز مخاطب من پدر مادر ها هستن
این حرفا اصلا سیاسی نیست بلکه تربیت فرزنده
آقا جلوی بچه ها انقدر غُر نزنید، انقدر سیاه نمایی نکنید، انقدر گله گلایه نکنید
اگه میتونید که کلا غُر نزنید خیلیم خوبه
ولی حالا کلا گذر زمان شمارو غُر غُروو کرده نمیتونید ترکش کنید جلوی بچه ها این کارو نکنید
ببین مادر و پدر عزیز
شما همه چیز کودک هستید، بزرگترین و قوی ترین و بالاترین موجود
حالا اگه شما اومدی هی تو خونه ناله زدی که گرونیه، وضع مالی خرابه، و این حرفا
کاری با وضع اقتصادی موجود جامعه ندارم اصلا همه حرفای شما درست.جلو بچه ناله نکنید
بچه نگران میشه، استرس میگیره نکنه در آینده از گشنگی بمیره ، امنیت بچه به مخاطره میفته. بجای ناله بگو به بچت پول داریم زیاد هم داریم اصلا نگران نباش
بعضی از آقایون میرسن به همدیگه شروع میکنن بحث های سیاسی و همه میشن کارشناس همه موضوعاتو میارن وسط .آقا آمریکا به سوریه حمله کرد به ما حمله نکنه .داعش فلان شد
بچه داره نگاه میکنه باباش با اون همه عظمت و قدرت چرا انقدر ترسیده و ضعیفه پس حتما خیلی اوضاع خرابه، استرس میگیره و امنیتش به خطر میفته
بجای این حرفا اگه حتی خود بچت پرسید بابا جنگ بشه چی میشه؟ دوبار محکم با دستت بزن رو سینت بگو من هستم بابا جون همشونو خودم شکست میدم. بابا هست نگران نباش
بچه حال میکنه
میره برا همه تعریف میکنه اگه آمریکا حمله کنه بابام یه مشت میزنه تو صورت آمریکا بیرونش میکنه. خیلی از این چیزا از بچه ها شنیدیم
پدر ستون امنیت خانواده است
وقتی ناله میزنید، غر میزنید این ستون برای بچه ها و حتی زن خانواده میلرزه
آقااای خونه محکم باش. زپرتی نباش
#غر_زدن #تربیت_فرزند
✍ حسین دارابی
👇👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
🔴 توجه 👆این کانال هم کانال خودمونه . تو این کانال معضلات فرهنگی اجتماعی رو مطرح میکیم که خیلی طرفدار پیدا کرده. حتما عضوشید و بقیه متن هارو مطالعه کنید
وارد بازی «جر و بحث» با کودک نشوید ؛
بعضی از بچه ها از طریق بگو مگو، پدر و مادرشون رو کنترل می کنند. اونا ساعت ها درباره یک موضوع بحث می کنند و به هیچ صراطی هم مستقیم نیستند.
در این حالت برای بچه دلیل منطقی نیارید و سعی نکنید قانعش کنید، چون اصلا به دنبال استدلال نیست. فقط می خواد شما رو تو بازی جر و بحث گیر بندازه و از این طریق توجه شما رو به خودش معطوف کنه. آخرش هم معمولا با دعوا و عصبانیت تموم می شه.
پس مواظب باشید توی تله نیفتید...
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
۷ قانون برای نه گفتن به کودک:
🔶 حواس کودکتان را پرت کنید.
وقتی در حال انجام کار اشتباهی است٬ به او بگویید: بیا یک کار جدید کنیم یا بگویید: بیا ببین دارم چه کار میکنم!
🔶 فقط وقتی کودکتان در حال صدمه زدن به خود یا دیگری بود به او نه بگویید و از او بخواهید کاری را انجام ندهد.
🔶 از افعال مثبت استفاده کنید.
مثلا به جای اینکه بگویید با دستان خیس کتاب را ورق نزن بگویید: دست هایت را خشک کن بعد کتاب را ورق بزن
🔶محدودیت های کودک را اعلام نکنید؛در عمل نشان دهید. مثلا وقتی در حال بهم ریختن کشو برای پیدا کردن یک لباس است به جای اینکه بگویید کشو را بهم نریز٬ بگویید: بعد از کارت کشو را مرتب کن
🔶 به فرزندتان حق انتخاب دهید. به جای اینکه بگویید: نه امروز پارک نمی رویم بگویید: به جای پارک رفتن برویم دوچرخه سواری یا استخر؛ یکی را انتخاب کن
🔶 قوانین را برای او از قبل مشخص کنید تا مجبور نباشید مرتب به او نه بگویید .
🔶حرف خود را عوض نکنید فرزندتان باید یادبگیرد که نه٬ به معنی نه است و هیچ جیز نمیتواند آن را عوض کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
عامل بعد خوش بینی و تصویر ذهنی زیبا است. خوش بینی به عنوان واقع بینی، ما فکر می کنیم که اگر کسی خوش بین است، واقع بین نیست و خوش خیال است. آینده تاریک است یا روشن؟ بسیار روشن است؛ موانعی هم وجود دارد که همه می دانیم.
خوش بینی به این معنا است که مشکلات وجود دارند ولی من انسان از همه ی این مشکلات بزرگترم. همه ی مسائل را می توانم حل کنم؛ چه جوری نمی دانم؛ بلد نیستم، یاد می گیرم.
امروزه در جامعه ی ما بدبینی و آینده را سیاه دیدن یک ارزش شده است. کسی که آینده را سیاه می بیند مطلقاً نمی تواند خلاق باشد. اگر فضای خانه ی ما طوری است که همیشه در آن گله گی و شکایت داریم مطمئن باشید که فرزندتان دنبال خلاقیت نخواهد رفت. ما به عنوان والدین باید همیشه به بچه ها اطمینان دهیم که همه چیز عالی است و خوب است و فقط یک مشکلاتی داریم که می توانیم برطرفشان کنیم. (ادامه دارد...)
#خلاقیت {قسمت14}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
💏 کانال ناب همسرداری (ناگفته های زن و شوهری)❣
کانال همسرداریمون 👇 #همسرداری_نوردیده👇
http://eitaa.com/joinchat/113508352Cdd1d77aefa
#بدغذایی
اگر غذا دهان بچه بگذارید بچه بد غذا خواهد شد
اگر موقع غذا خوردن هواپیما بازی کنیم و با این روش بخواهیم بچه ها غذا بخورند، بدغذا خواهند شد
فردا میگن لوبیاشو نمیخوریم جدا کن، زرشکشو جداکن
هواپیما بازی کنید ولی قاشق رو ببرید تو دهان خودتان تا اونم یاد بگیره قاشقو ببره تو دهانش
{دکتراسلامی}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
وقتی فرزند دوم بدنیا می آید تاج پادشاهی از سر فرزند اول گویی برداشته می شود، نباید طوری رفتار کرد که فرزند اول نوزاد را رقیب خودش بداند
تمام توجه برای فرزند اول باید باشه
نوزاد چند روزه بیشتر از 30سانتی متر رانمیبیند
متاسفانه مهمان ها می آیند و دور نوزاد جمع می شوند شکلک درمی آورند درحالی که او اصلاً آنها را نمی بیند
به فرزند اول توجه کنید
Join @nooredideh
هرگاه خواستید کلمه ای ناخوشایند به زبان آورید به کسانی فکر کنید که قادر به تکلّم نیستند.
قبل از اینکه بخواهید از مزّه ی غذای تان شکایت کنید، به کسی فکر کنید که اصلاً چیزی برای خوردن ندارد.
در زندگی پیش از آنکه از زندگی تان شکایت کنید، به کسی فکر کنید که خیلی زود هنگام، از دنیا رفته.
قبل از آنکه از فرزندان تان شکایت کنی،
به کسی فکر کنید که آرزوی بچّه دار شدن دارد.
پیش از نالیدن از مسافتی که مجبورید رانندگی کنید، به کسی فکر کنید که مجبور است همان مسیر را پیاده طی کند.
و پیش از آنکه از شغل تان خسته شوید
و از آن شکایت کنید به افراد بیکار و ناتوان و کسانی که در آرزوی داشتن شغل شما هستند فکر کنید.
زندگی، یک نعمت است با غر زدن و نالیدن به کام خودتان و اطرافیان تلخش نکنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
ما در مدارس با کودکان چه می کنیم؟
نظام آموزشی ایران از 7 سالگی کودکان رسماً پذیرای آنهاست. این سن، اوج دوران کودکی است. کودک در این دوره به شدت نیازمند تفریح، بازی، دوست یابی بین گروه همسالان، کشف و شهود و ... است.
اما ما در مدارس چه می کنیم؟ به بچه هفت ساله، دستکم 5 کتاب می دهیم که باید همه آنها را بخواند و امتحان دهد.
کودک 7 ساله، باید نظم پادگانی مدرسه را رعایت کند، ساعت های متمادی در کلاس بنشیند و ساکت باشد، دقایق معدودی را به هواخوری برود ، مدام با استرس امتحان دهد و با همکلاسی هایش رقابت درسی کند چرا که هر لحظه در معرض مقایسه است و ممکن است تحقیر و حتی تنبیه شود.
طبیعی است که در چنین فضایی پادگانی و بسته ای، کودک لحظه شماری می کند که ساعات طولانی مدرسه پایان یابد و او به خانه برود.
اما زنگ آخر مدرسه، پایان رنج های تحمیلی بر کودک نیست. او در حالی مدرسه را ترک می کند که کلی "مشق" دارد که باید در خانه بنویسد. او مجبور است بخش مهمی از زمانش در خانه را به جای تعامل با اعضای خانواده و گروه دوستانش، به انجام "تکلیف" بپردازد و همواره در اضطراب و دو دلی باشد که الان برنامه مورد علاقه اش در تلویزیون را ببیند یا تمرین املا کند یا الان با همسالانش بازی کند یا تکالیف ریاضی اش را حل کند؟
حتی عید نوروز هم که می شود دست از سر بچه بر نمی دارند و با دادن پیک نوروزی که باید صفحه به صفحه آن را پر کند به او یادآور می شوند که حق نداری از تعطیلاتت لذت کامل را ببری. گو این که کودکی کودکان ایرانی، با ورودشان به مدرسه تمام می شود.
همین است که وقتی آخرین امتحان خرداد ماه داده می شود، دانش آموزان، از اول ابتدایی تا پایان دبیرستان و پیش دانشگاهی، چنان خوشحال می شوند که گویا دوران محکومیت شان به سر آمده است!
اما بسیاری از کشورها و مشخصاً فنلاند به عنوان دارنده برترین سیستم آموزشی جهان، کودکان را به اسارت نمی گیرند و کودکی شان را نمی کشند.
مدارس ابتدایی برای کودکان فنلاندی و سیستم های آموزشی مشابه، محلی برای شادی، همگرایی، بروز هیجان و انرژی، علاقه مندی به محیط های آموزشی و نیز آموزش های غیر مستقیم است. مثلاً یاد می گیرند که باید به هم کمک کنند، با یکدیگر مشارکت نمایند و اندک اندک نیز تعلیمات رسمی مانند آموزش الفبا نیز به آنها ارائه می شود.
ساعات آموزشی نیز بسیار کوتاه است به طوری که یک دانش آموز اول ابتدایی در فنلاند روزانه تنها سه ساعت را در مدرسه می گذراند.
نکته مهم دیگر این است سیستم های آموزشی مدرن، چیزی به نام تکلیف شب ندارند. ارائه تکلیف شب، اعتراف ضمنی به این است که آنچه در ساعات طولانی مدرسه ارائه می شود، ناکافی و ناکارآمد بوده و الا چه نیازی هست به مشق های مشقت بار خانگی؟!
آیا وقتی کارمندان از محل کارشان بیرون می آیند، باز هم در خانه کار اداری باید انجام دهند که دانش آموزان به ویژه در مقطع ابتدایی مجبور به انجام تکالیف مدرسه در خانه باشند؟!
اصلاً یکی از علل "کتاب نخوانی" ما ایرانی ها ، همین سیستم آموزشی است که با تحمیل کتاب ها و مطالعات اجباری و بیهوده، ما را کتاب زده و کتاب گریز کرده است.
همه این عوامل، باعث می شوند که کودکان ایرانی به واسطه محکومیت در مدارس پادگانی، کودکی نکنند یا دستکم کمتر کودکی کنند و این در حالی است که به دلیل گسترش فرهنگ آپارتمان نشینی که محدودیت های متعددی را بر کودکان تحمیل می کند، مدارس باید به طور جدی تری بستری برای کودکی کودکان باشند.
تا مدارس ما پادگانی اداره می شوند و کودکان باید همانند سربازانی کوچک رفتار کنند، اوضاع همین است که است.
«جایگزینی تفریحات و بازی های شاد و هدفمند و آموزش های غیر مستقیم با سیستم مستقیم کنونی»، «کاهش ساعات حضور در مدرسه» و «حذف تکلیف شب» سه رویکردی هستند که برای تحول در دوران ابتدایی لازم است تا بر مبنای آن، سایر تحولات در نظام آموزشی شکل گیرد.
این ها، کارهای سختی نیستند و برای تحقق شان فقط یک «اراده جدی و ایران دوستانه» ، لازم است. تردید نکنید که آینده ایران ما و آینده فرزندان ما و فرزندان فرزندان ما، در گرو این اصلاحات است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
انگیزه خلاق جزء استعدادها است و در همه ی انسان ها وجود دارد. همه ی نوزاد ها این استعداد و انگیزه را دارند فقط باید شکوفا شود و سن شکوفا شدن آن بین 4 تا 5 سالگی است.
اگر ساختار هوش درست شکل بگیرد از اواسط دوره ی ادراک(2-6 سال)، خلاقیت شروع می شود. اما معمولاً سرکوب می شود چون بسیار شبیه تخریب و فضولی و خرابکاری است. بسیار پر ریخت و پاش است و اصلاً با چهار عامل(نظم، آموزش، نظافت و تربیت) هم خوانی ندارد
در امریکا سال ها پیش از تعدادی کودک 4 و 5 ساله تست خلاقیت گرفتند متوجه شدند که 98 درصد این بچه ها خلاق هستند، این بچه ها را رها کردند اما ردشان را گرفتند تا 35 سالگی، مجدداً آن ها را جمع کردند و تست کردند فقط 5 درصد آن ها خلاق مانده بودند و بقیه آنها خلاقیتشان مورد سرکوب واقع شده بود
انگیزه ی خلاقیت حدود 5 سالگی است، مهارت های فکری را نیز در مبحث هوش ویادگیری توضیح دادیم و در مبحث دوره ی ادراکی –حرکتی مفصل توضیح داده شده است. (ادامه دارد...)
#خلاقیت {قسمت15}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
ﻣﺎﺩﺭﺵ آﻟﺰﺍﯾﻤﺮ ﺩﺍﺷﺖ...
ﺑﻬﺶ ﮔﻔﺖ ﻣﺎﺩﺭ ﯾﻪ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﺩﺍﺭﯼ ، ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺨﺎﻃﺮ ﻫﻤﯿﻦ ﺑﺒﺮﯾﻤﺖ آﺳﺎﯾﺸﮕﺎﻩ ﺳﺎﻟﻤﻨﺪﺍﻥ...
ﻣﺎﺩﺭ ﮔﻔﺖ ﭼﻪ ﺑﯿﻤﺎﺭﯾﯽ؟
ﮔﻔﺖ آﻟﺰﺍﯾﻤﺮ......
ﯾﻌﻨﯽ ﻫﻤﻪ ﭼﯿﻮ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻣﯿﮑﻨﯽ...
مادر ﮔﻔﺖ: مثل اینکه ﺧﻮﺩﺗﻢ ﻫﻤﯿﻦ بیماری رو ﺩﺍﺭﯼ...
ﮔﻔﺖ: ﭼﻄﻮﺭ؟
مادر ﮔﻔﺖ: ﺍﻧﮕﺎﺭ ﯾﺎﺩﺕ ﺭﻓﺘﻪ ﺑﺎ ﭼﻪ ﺯﺣﻤﺘﯽ ﺑﺰﺭﮔﺖ ﮐﺮﺩﻡ...
ﭼﻘﺪﺭ ﺳﺨﺘﯽ ﮐﺸﯿﺪﻡ ﺗﺎ ﺑﺰﺭﮒ ﺑﺸﯽ...
کمر ﺧﻢ ﮐﺮﺩﻡ ﺗﺎ ﻗﺪ ﺭﺍﺳﺖ ﮐﻨﯽ...
ﭘﺴﺮ ﺭﻓﺖ ﺗﻮﯼ ﻓﮑر...
ﺑﺮﮔﺸﺖ ﺑﻪ ﻣﺎﺩﺭﺵ ﮔﻔﺖ : ﻣﺎﺩﺭ ﻣﻨﻮ ﺑﺒﺨﺶ...
مادر ﮔﻔﺖ: ﺑﺮﺍﯼ ﭼﯽ؟
ﮔﻔﺖ: ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﮐﺎﺭﯼ ﮐﻪ ﻣﯿﺨﻮﺍﺳﺘﻢ ﺑﮑﻨﻢ....
ﻣﺎﺩﺭ ﮔﻔﺖ: ﻣﻦ ﮐﻪ ﭼﯿﺰﯼ ﯾﺎﺩﻡ نمیاد ...
#کانال_تربیتی_نوردیده👇
Join @nooredideh
درخانواده فرزند سالاری نداریم.
کودک نباید برای زندگی تصمیم
بگیرد باید مشارکت داده شوند،
از آنها نظر پرسیده شود، ولی
همیشه نظر آنها نباید محور قرار گیرد.
#کانال_تربیتی_نوردیده👇
Join @nooredideh