ملامت گاهى خيلى مفيد است. گاهى يک انسان با ملامت غيرتش تحريک مىشود. ولى ملامت هم جا دارد. اين مطلب كليت ندارد ولى در بسيارى از موارد، ملامتِ زياد بيشتر نفرت ايجاد مىكند.
مثلاً خيلى افراد در تربيت فرزند اين اشتباه را مرتكب مىشوند، دائماً بچه را ملامت مىكنند و سركوفت مىزنند: اى خاک بر سرت، فلان بچه هم همسنّ توست، ببين او چطور پيش رفته، تو خيلى بىعرضه و نالايق هستى، من كه ديگر به تو اميدى ندارم.
خيال مىكنند با اين ملامتها غيرت بچه تحريک مىشود در صورتى كه در اين موارد، اگر ملامت از حدش بگذرد، عكسالعمل خلاف ايجاد مىكند؛ روح او حالت انقباض و فرار پيدا مىكند و او از نظر روحى بيمار مىشود و محال است كه دنبال آن كار برود.
[استاد مطهری_سیری در سیرۀ نبوی]
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
💠 مشکل دوست یابی و نگه داشتن دوست درمیان کودکان
فرض کنید فرزندتان گریه کنان نزد شما می آید و می گوید: «من هیچ دوستی ندارم. هیچ کس مرا دوست ندارد!» هیچ پدر و مادری تحمل شنیدن چنین جملات تلخی را ندارد، همه ما می خواهیم فرزند خود را از خطرات جهان اطرافمان حفاظت کرده و به او اطمینان دهیم که دوستان زیادی دارد ولی یادتان باشد شما نمی توانید برای فرزند خود دوست پیدا کنید؛ هر چند میتوانید مهارتهای لازم را برای یافتن دوست به او بیاموزید. تمام انسان ها به طور غریزی مایل به یافتن دوست هستند ولی موفقیت آنها در این راه به رفتار خودشان بستگی دارد.
کودکان از ۴ یا ۵ سالگی می توانند دوست پیدا کنند.هر نوباوهای نیازمند چند دوست خوب و یا گروهی است که بتواند آنها را متعلق به خود بداند؛ زیرا با داشتن آنها میتواند چیزهای زیادی درباره خودش بیاموزد.
💠کشف علت دوستگریزی کودک
اگر کودکتان در ایجاد و نگهداری دوستیها مشکل دارد، بکوشید علت آن را دریابید. آیا آنقدر حساس است که همیشه احساساتش جریحه دار میشود و دوستانش را از دست میدهد؟ آیا ساکت است و نسبت به ارتباط با دیگران بی تفاوت است؟ آیا تهاجمی و قلدر است و به همین علت کودکان دیگر نمیخواهند با او باشند؟ آیا از مهارتهای اجتماعی برخوردار نیست؟ آیا مهارتهای لازم را برای یک دوست باوفابودن ندارد؟
💠 صحبت با کودک
دقیق باشید. درباره رفتارهایی که مشاهده میکنید و اینکه چگونه موجب تاثیرگذاری بر روابط میشوند، گفتگو کنید. درباره دوستی صحبت کنید. اگر کودک به دلیل تمام شدن یک رابطه دوستی از نظر روانی آسیب دیده است، درباره وضعیت دوستیها و اینکه چطور طی سالها دوستان زیادی خواهد داشت که بعضی از آنها به مدت طولانی و بعضی از آنها تنها مدت کوتاهی دوست او خواهند بود، گفتگو کنید.
از کودک بخواهید نام یکی از همکلاسیهایش را که همه او را دوست دارند بگوید و سپس درباره خصوصیات او چنین بپرسید: «چه طور رفتار میکند؟ چه کارهایی انجام میدهد؟ ویژگیهای یک دوست خوب چیست؟»
💠تعیین اهداف دوستی
با همدیگر در اینباره صحبت کنید که دوست دارد چه مهارتهای اجتماعی و چطور دوستیهایی داشته باشد، بیشتر کودکان میتوانند به آسانی کودکانی را که دوست دارند، با آنها دوست باشند، نام ببرند.
اگر کودک خردسالی، امکان برقراری ارتباط با دیگران را نداشته باشد، نمیتواند بیاموزد که چه طور در اجتماع رفتار کند. به او مهارتهای اجتماعی را بیاموزید و هنگامیکه دوستیاش خاتمه یافت یا احساس بروز مشکل کرد به او کمک کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
با کودکان خود بازی کنید و در
حین بازی مسائلی همچون؛
عدالت،
رعایت نوبت،
پذیرشِ حق،
با جنبه بودن و...
را به او یاد دهید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
🍁آغاز ثبت نام پاییزه مهدیه کودک شناختی و بازی محور ✨ثمره✨ 📍ظرفیت محدود 🏙️ تهران، محدوده منطقه ۱۴،
👆👆
دوستان این مجموعه تحت نظر و مورد تأیید مدیریت نوردیده است ✋🌹
آموزش صبر به کودکان
🔸به کودک باید صبر کردن رو آموخت اما قبل از آن باید اعتماد به نفس و پشتکارش رو تقویت کرد و برای این کار:
🔹تا قبل از چهارده ماهگی تمام جهان باید به میل کودک باشه، به محض آنکه صورتش رو برگردوند غذا دادن رو متوقف کنید.
🔹اگر اتاق دیگری هستید با شنیدن صدای گریهاش شروع به حرف زدن کنید تا بدونه در راهید، این به کودک مثبت بودن امنیت و آرامش رو یاد میده.
🔹اما از دو سالگی موضوع بر عکسه، اگر فرزندتون از شما خواستهای داشت چند ثانیه تا چند لحظه درنگ کنید. مثلا بگید بذار یه لیوان آب بخورم بعد کاری که خواستی رو انجام میدم اینجاست که کودک با صبر آشنا میشه.
@nooredideh
🛑 به صدا درآمدن زنگ مدرسه برای کلاس اولیها / والدین ۶ سالهها برای ثبت نام صبور باشند
🔹️امروز یک میلیون و ۷۰۰ هزار کلاس اولی روز اول مدرسه را تجربه میکنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش:
🔹️والدین بدانند اگر فرزندشان سال آینده وارد پایه اول ابتدایی شود هیچ اتفاقی نمیافتد و بگذارند کودک آنها یک سال دیگر کودکی کند.
🔹️درباره آمار تکرار پایه اول ابتدایی بزرگ نمایی میکنند.
@nooredideh
ما معمولا نگران بچه هایی هستیم که خیلی بازیگوشند در صورتی که باید نگرانیمان را متوجه کودکانی کنیم که بسیار آرام و حرفگوشکن هستن در بیشتر موارد تشخیص داده میشود که این کودکان به ظاهر آرام بیمار هستند...
چون به خاطر نظم و نظافت، ایجاد احساس گناه، انتقادگری و کمالگرایی افراطی خودمان ، اجازه ندادیم كه آن نيروهای رشد كودک كه بیحد و مرز هستند، با بازی جريان پيدا كند.
این در مورد نوجوانان هم صادق هست
@nooredideh
‼️عجله نداشته باشید
نترسید،
✍ فرزندپروري آرامش مي خواهد
‼️و نه ترس
مادر و پدري كه از آينده مي ترسد،
امروز را از دست خواهد داد.
فرزندپروري تجربه شيريني ست كه نصيب هر كسي نمي شود.
از اين روزها لذت ببريد.
@nooredideh
ترس فرزندتان را تائید كنید، ولی در ترسیدن با او مشاركت نكنید. برای مثال می توانید به كودكتان بگویید: «می دانم كه تو از هیولای زیر تختخوابت ترسیده ای... ولی بیا با هم زیر تخت را نگاه كنیم و مطمئن شویم كه هیولایی زیر تخت نیست ...» این شیوه خوبی است كه می توانید برای تائید ترس كودك به كار بندید.
گاهی می توان به كودك یاد داد كه با گفتن عباراتی مثل « ای هیولا! بیا بیرون... می خواهم تو را از بین ببرم...»، سعی كند بر ترسش پیروز شود و هیولای خیالی را از بین ببرد.
@nooredideh
سر حرف خود بایستید
اگر کودک خواستهای داشت که شما نمیتوانید و یا صلاح نمیدانید به او جواب مثبت بدهید، بر سر نه خود بایستید.
اگر کودک ببیند که بعد از اصرار و گریه و قشقرق میتواند شما را تسلیم خواسته خود کند یاد میگیرد که دفعات بعد هم از همین روش برای رسیدن به خواستهاش استفاده کند.
بنابر این تنها زمانی به فرزندتان نه بگویید که مطمئنید از حرف خود برنمیگردید. اگر موقع شنيدن جواب منفي شما دست به مانور زد، خودزني كرد، سرش را به زمين كوبيد يا خودش را به زمين انداخت، تا زماني كه ميدانيد خطري ندارد مطلقا بي اهميت باشيد.
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هر باختی مقدمهای برای پیروزیه...
بعدها میفهمی آدم هیچوقت
از بُردن چیزی یاد نمیگیره...
@nooredideh
دوستای که قصد مشارکت در خرید لوازم التحریر برای دانش آموزان کم بضاعت رو داشتید اینه لینکش فرصتی نمونده یاعلی✋👇
https://eitaa.com/joinchat/507904004C803cacb507