اگر فرزند ۶ ماه تا ۶ سال داری
به منطقه ۱۴ تهران نزدیکی
دنبال کارگاههای بازی شناختی میگردی
که مورد تایید مجموعه نوردیده باشه
همین امروز در کارگاههای بازی و طبیعتگردی ثمره ثبتنام کن
چون هفته دیگه کلاسها شروع میشه
👇👇
چرا کارگاههای بازی ثمره ؟🤔
وقتی یکبنایی قراره ساخته بشه ما احتیاج به پیریزی داریم!
محکم بودن، بادوام بودن، مقاوم بودن این ساختمون درآینده در برابر❄️🔥🌪🌊 سرما، گرما، طوفان، زلزله و ... به پیریزی اون ساختمون برمیگرده.
استفاده و تحریک حواس هشتگانه (بینایی، شنوایی، چشایی، لامسه، بویایی، حس عمقی، حس دهلیزی، حس حرارتی) بچهها در هفت سال اول همون پیریزی ساختمونشونه.
✨ هدف اول ما در مجموعه ثمره استفاده و بکارگیری این حواس است 😃
با وجود شرایط جدید زندگی و نگاههای غلط ما در به نظم، ادب، نظافت، آموزش و رفاه در کودکی، باعث شده ما سرسختتر از قبل همراهی کنیم با موانع رشدی فرزندمون که در این مجموعه سعی میکنیم ساعاتی خوش🥳 با بچهها بدون این موانع رشدی و با حرکت در جاده رشد🌱 داشته باشیم.
👈 دوستانتان را به ثمره دعوت کنید. آدرس کانال ثمره 👇👇
https://eitaa.com/samarreh
برای ثبت نام کارگاههای ثمره وارد کانال بشید و شرایط ثبتنام رو ملاحظه کنید. باز هم اگر سوالی بود از این آیدی بپرسید 👈 @mmolla
تولد فرزند دوم تاثیرات زیادی بر کل خانواده بویژه فرزند اول دارد به خصوص در ماههای اول تولد که والدین به شدت از توجه به فرزند بزرگتر غافل میشوند.
کودکان در مقابل ورود نوزاد جدید واکنشهای متفاوتی از قبیل خشونت، لجبازی، چسبندگی به مادر و اضطراب جدایی، مشکلات خواب، مشکلات مربوط به غذا خوردن و رفتارهای بچه گانهای از خود بروز میدهند.
لازم که والدین خود را برای واکنشهای کودک اول آماده کرده، از تنبیه و سرزنش وی خود داری کنند.
مدت زمان بیشتری را با او بگذرانند و از دادن مسئولیت نگهداری فرزند جدید به کودک اول خود داری کنند.
@nooredideh
13.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بخواب مادر دورت بگرده...🥀🖤
👤 #کلیپ «لالایی رباب» با نوای حاجمحمود #کریمی تقدیم نگاهتان
📥 دانلود با کیفیت بالا
▪️#حضرت_علی_اصغر
رسانه اهلبیتمدیا
@AhleBeytMedia
تفاوت صحبت كردن با دختر بچه ها و پسر بچه ها:
_وقتی با پسرتان صحبت میکنید، جملات واضح،منطقی و به دور ازهر توضیح اضافی و حاشیه را انتخاب کنید ،چون پسرها از توضيحات اضافی و مكالمات طولانی كلافه شده و شروع به لجبازی ميكنند.
_اما وقتي با دخترتان صحبت ميكنيد بيشتر با كلمات بازی كنيد و مكالمه تان را طولاني تر كنيد و از مثالهای زيادی استفاده كنيد و صحبتهايتان را با بازيهای دخترانه همراه كنيد دختر بچه ها با صحبتهای طولانی شاد و سرگرم ميشوند.
به همين دليل است كه در طول تاريخ ثابت شده كه خانومها بيشتر از آقايان صحبت ميكنند
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
تمام صحبت ما در این مبحث این است که طوری رفتار کنید که بچه ها از جنسیتی که دارند رضایت داشته باشند.
خانمی ادعا می کرد که من در منزل که یک پسر 8 ساله هم دارم لخت می گردم تا برای او هم این مسائل عادی شود! از ایشان پرسیدم که چرا این مسئله باید برای پسر شما عادی شود؟!
✔️ یک نکته را در این جا اشاره می کنم که در مباحث اقتصادی، بحث خواست – خواسته را مطرح کردم و گفتم که گرسنگی خواست است و غذا خواسته است و لذت به دنبال گرسنگی است نه غذا؛ و گفتیم بعد از یک سالگی باید بین خواست و خواسته بچه ها فاصله بیاندازید و بلافاصله نیازهایشان را برآورده نکنید تا صبوری را یاد بگیرند (به بحث کودک و تفکر اقتصادی مراجعه کنید)
حال در بحث جنسی، پوشش لباس فاصله ی میان خواست و خواسته را زیاد می کند. چرا زن و مرد و حتی زن و شوهر باید برای هم عادی شوند؟
🔷اصل پوشش برای این است که این فاصله زیاد شود، گرسنگی به وجود آید تا وقتی غذا می خورد لذت ببرد. ما همان کاری که با فست فود کردیم را داریم با رابطه ی همسران هم انجام میدهیم.
💠حجاب می تونه نباشه اما اگر نباشه طبیعتاً فاصله ی خواست و خواسته نزدیک می شود. الآن توی هر خیابانی که می رویم پر از فست فود است حالا اگر خیابان ها پر از زن و مرد لخت باشد چه می شود؟ پوشش برای این است که فاصله ی خواست و خواسته زیاد شود؛ وقتی پدر و مادر پوشش خودشان رعایت نمی کنند این فاصله را برای فرزندشان کم می کنند و وقتی عادت به وجود می آید یعنی بی میل است.
آیا این خوبه که بچه های ما بدون میل جنسی بزرگ شوند و یا با احساس گناه بزرگ شوند؟ یا این که با یک میل کنترل شده و تعریف شده بزرگ شوند تا از زندگی زناشویی شان لذت ببرند. این حرف خیلی اشتباه است که مادر لخت بگردد تا پسر عادت کند و بالعکس. بچه ها با محارم نباید عادت کنند.
💠همسران عمیق ترین ارتباط را دارند چون شامل هر پنج حوزه است و در تمام این حوزه ها ارزش ها باید حضور داشته باشند و حرمت ها و حریم ها حفظ شوند. (ادامه دارد...)
#بهداشت_جنسی {قسمت18}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
14.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قول میدم اگه ورق برگرده و علی نمیره😭
@nooredideh
اگر در زمانی که کودک «نه» را یاد میگیرد و شروع به استفاده از آن میکند پدر و مادر نشان ندهند که دوستش دارند و تشویقش نکنند بلکه برعکس کودک را بکوبند و تحقیرش کنند کودک چنان بار خواهد آمد که نه را، نه از روی استقلال شخصی بلکه برای نشان دادن طغیان و سرکشی به زبان خواهد آورد.
رولو می
از کتاب انسان در جستجوی خویشتن
@nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
⚫ پدر چه کند تا مربی خوبی برای فرزند خود باشد؟!
شرط اول این است که دل همسرش را به دست بیاورد، این سنگ اول تربیت اولاد است. هر کس توانست همسر خودش را قانع کند به اینکه خدمتگزار اوست، به او عشق میورزد و برای سعادت او آرزوی توفیق دارد؛ آن وقت است که میتواند نقشهی تربیتی فرزندان خودش را ترسیم کند. هر جا پدری در #تربیت موفق نشد، مشکل در #عدم_همکاری با مادر بود!
به نقل از آیتالله حائری شیرازی (ره)
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 این دو پسر ناشنوا هستند، پدر روضه را برای آن دو با اشاره توضیح میدهد و پسر بچهها گریه میکنند😭
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میخوای فرزندت اهل بیتی بشه اینجوری تربیتش کن
@nooredideh
🏴 یا صاحب الزمان (عج) ...
أَعْظَمَ اللَّهُ أُجُورَنَا بِمُصَابِنَا بِالْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ
بزرگ فرمايد خداى اجر و مزد ما را در سوگوارى و مصيبت ما بر حسين عليه السلام
وَ جَعَلَنَا وَ إِيَّاكُمْ مِنَ الطَّالِبِينَ بِثَارِهِ مَعَ وَلِيِّهِ الْإِمَامِ الْمَهْدِيِّ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ (عَلَيْهِ) السَّلاَمُ
و بگرداند ما و شما را از خونخواهان او با ولى خود حضرت امام مهدى از آل محمد كه بر ايشان درود باد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهترین کار موقعی که بچه ها دعوا میکنن
😳😔
و سرو کله هم میزنن...🥴
دکتر_سعید_عزیزی
@nooredideh
18.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
محرم و صفر، ماه رمضان، نوروز، عید غدیر، شب یلدا و ... فرصتهای بسیار مناسبی برای انتقال ارزشها هستند و البته هر کدام کارکرد خاص خود را دارند.
انتقال ارزشها نیز همیشه دغدغه ماست که چطور به نسلهای بعدی ارزشهای ملی - مذهبیمان را منتقل کنیم اما این کار #عاملیت میخواهد نه آموزش کلامی!!
کاری که من والد در این فضا میتوانم انجام بدهم این است که از این فرصت استفاده کنم و خاطره دلنشین که متناسب با روحیات کودک است را برایش بسازم. اینگونه است که آن محیط و آن فضا #گرایش برای بچهها ایجاد میکند و #در_زمان_خودش به دنبال کسب معرفت هم میروند ... حرف زیاد است، بگذریم ✋🌹
#حمید_کثیری 👇👇
@hamidkasiri_ir
در ارتباط با کودک ، کم حوصلگی ممنوع❌
با اشتیاق به سوالات فرزندانتان پاسخ دهید
🔰به یاد داشته باشید پرسشهایی که با "چه"، "کدام"، "کجا" پرسیده میشوند، حافظه را تحریک میکنند و پرسشهایی که با "چرا"، "چطور" و "چگونه" همراهند، تفکر را تحریک می کنند. پس در سوال از کودکان از چرا، چطور و چگونه بیشتر استفاده کنید.👈مثالهاشو پیدا کنید
✅ از کودکان بخواهید تا افکارشان را بلند بیان کنند: بیان کردن افکار و ایدههایی که بچهها در ذهن دارند باعث میشود تا آنها روش فکرکردن و نحوه یادگیری آنها را بهتر بفهمید و در ضمن اعتمادبهنفس بیشتری در بیان افکار و عقاید خود پیدا کنند.
@nooredideh
هدایت شده از [سِد علی]
داشتم استراق سمع میکردم. سه تا بودند. آخر نفهمیدم باهم برادرند یا رفیق. البته که رفیق اگر واقعی باشد برادری هم میکند.
پشت عشاق، سر خیابان صفا، نشسته بودند و با غم حسین صفا میکردند.
صدای دم دسته محیط را پر کرده بود. «آمده شام غریبان»
دستهی اول سکوت کرد و دم را با «حسین» تحویل دستهی دوم داد. فضا آرامتر شد، داشتند ایستگاه صلواتی را جمع میکردند. پسرک به دوستش گفت: به نظرت یک روز کم نیست برای عزاداری؟
آن یکی جواب داد: نه دیگه! اونا تو یک روز امام حسینُ کشتن، ما ده روز براش عزاداری میکنیم.
پسرک، شمع را روشن کرد، روی جدول گذاشت و گفت: «آخه سخت کشتنش! یک روز کمه»
تربیت فرزند نوردیده
خانمی ادعا می کرد که من در منزل که یک پسر 8 ساله هم دارم لخت می گردم تا برای او هم این مسائل عادی شو
پسر بچه ای را می شناختم که در مهد راه می رفت و می زد زیر اندام تناسلی بچه های دیگه و اسم کوچکش را می گفت! یک روز با پدر این بچه صحبت کردم، بسیار پدر با شخصیت و محترم اما خیلی امروزی و باز فکر می کردند و گفتند که در خانواده ی ما اصلاً این مسائل مهم نیست، همه این کار را می کنند این بچه همین طور که راه میره عموش هم میزنه! پدربزرگش هم می زنه! من هم می زنم و همه ی ما راحتیم 😳😄 و اصلاً من با بچم صحبت کردم و اسم واقعی آن را بهش گفتم و براش توضیح دادم که این جا دوتا استفاده داره یکی برای جیش کردنه و دومی را هم خودت بعداً یاد می گیری!
خلاصه این پدر کلی از خودش تعریف کرد و این که کلی به بچه اطلاعات داده بود؛ بعد از این که حرف هایشان تمام شد بهشون گفتم می دونی با پسرت چی کار کردی؟ پسر شما هیکل درشتی داره و سال دیگه هم میره مدرسه! تو مدرسه که میره از خودش بزرگتر هم هستند بعد میره به اون ها هم همین حرکات را می کنه و همین حرف ها را می زنه که می دونی این دوتا استفاده داره! استفاده ی دومش را می دونی؟ طبیعتاً هم کلاسی ها و هم سن های خودش نمی دونن اما میره سراغ چهارمی یا پنجمی که شما استفاده ی دوم این رو می دونین حالا یکی از این ها میگه آره می دونم بیا بریم تو دستشویی بهت نشون بدم ....
بعد شما می آیید ناراحت که پسرم مورد آزار جنسی قرار گرفته! و اون جا است که باید بدانی خودت بذرش را کاشتی، با اطلاعات بی موقعی که به پسرت دادی. اطلاعات بی موقع و توضیح های زیادی در ذهن بچه ها بذر می کارد مواظب باشید که بذر اشتباهی در ذهن بچه هایتان نکارید. (ادامه دارد...)
#بهداشت_جنسی {قسمت19}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
امام على عليه السلام:
با اخلاق خوش است كه
زندگى خوش و خرّم مى شود
بِحُسنِ الأخلاقِ يَطيبُ العَيشُ
غررالحكم حدیث 4263
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
❌ تشویق زیادی ممنوع❗️
برای اینکه تشویق برای کودک بیارزش نشود و برای هر کاری تشویق نخواهد.
کودک را تشویق کنید؛ ولی نه آن قدر که مغرور و خودبین شود.
به کودک پاداش بدهید نه رشوه؛
رشوه، باجدهی است! بنابراین نگویید «اگه این کار رو کنی من فلان کار رو میکنم» پاداش، بدون قرار قبلی صورت میگیرد.
بین نوع تشویق و عمل کودک، تناسب برقرار کنید.
@nooredideh
والد از کودک میخواهد؛ کاری را در همان لحظه انجام دهد!! و کودک یا آنرا به تعویق میاندازد یا اصلا انجام نمیدهد و والد اینبار با صدایی بلندتر آنرا تکرار میکند و ممکن است عصبانی شده و تند و پرخاشگرانه باشد.
در این فرآیند کودک یاد میگیرد
تا زمانی که مامان یا بابا عصبانی نشده و داد نزده !! میتوانم آن کار را انجام ندهم. و خطری برایم ندارد.
در مرحله اول خواستههای والدین رد میشود. تا والدین دادنزنند ، حرفشان عملی نمیشود. محیط خانه متشنج میشود.
چگونه رفتار کنیم فرزندمان بیشتر همکاری کند و کمتر لجباز شود؟
درخواستهایتان را با شیوههای منطقی بخواهید.
به کودک زمان بدهید ، مثلا بگویید تا ده دقیقه دیگه تلویزیون را خاموش کن، یااا تا یک ربع دیگه، که عقربه بزرگ به عدد شش رسید بیا غذات را بخور.
برای درخواست از کودک کنار او بروید نه اینکه از آشپزخانه فریاد بزنید.
📚 فوت و فنهای تربیت کودک. هاجر سجاد
@nooredideh
کودکان تقریباً هر وقت که در کنار شما باشند، در حال حرف زدن هستند. حتی سوال خاصی هم ندارند.
قطعا از شنیدن این همه صحبت های بی ربط کلافه میشوید. اما اگر می خواهید در آینده نه چندان دور و دوران نوجوانی که گوشهای زیادی برای شنیدن حرفهای فرزندانتان داوطلب هستند، باز هم برای حرف زدن، شما را انتخاب کنند:
«امروز مشتاقانه حرف هایشان را گوش کنید»
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
پسر بچه ای را می شناختم که در مهد راه می رفت و می زد زیر اندام تناسلی بچه های دیگه و اسم کوچکش را می
🔻سوالات کودکان درباره مسایل جنسی
بچه ها سؤال های جنسی و مربوط به آن می پرسند، نظیر: من از کجا آمدم؟ شما چی کار می کنید؟ به خصوص امروزه این گونه سؤال های بچه ها زیاد شده است. در مهدها و مدارس می چرخد، بچه ها چی می بینند و چی می شنوند؟ صحنه های ماهوارها و تلویزیون کنجکاوی بچه ها را زیاد کرده.
یک دلیل دیگر سؤال های زیاد بچه ها این است که ما از زندگی طبیعی دور شده ایم، بچه های قدیمی این مشکلات را نداشتند الآن هم بچه های روستا این مشکلات را ندارند چون از وقتی خودش را شناخته، اندام های تناسلی و نزدیکی و زایمان و همه چیز حیوانات را دیده و هیچ چیز برایش عجیب و غریب نیست ولی بچه های ما هیچ چیز ندیدند در نتیجه همه چیز برایشان ایجاد ابهام می کند.
بچه ها پر از ابهام هستند ماهم بلد نیستیم که چگونه با سؤال ها و ابهامات بچه ها روبه رو شویم و پاسخ دهید پس روی این مسئله کار کنید و دنبال نسخه نگردید و به دنبال یادگیری و کسب مهارت باشید چون بچه ها سؤال می کنند و اگر شما به آن ها پاسخ ندهید می روند به دنبال جواب در جای دیگر و خطرات ناشی از آن.
وقتی کودک از شما سؤال می کند، بهم نریزید و هول نکنید، نظر خودش را بپرسید و ببینید که چه قدر می داند، بعد توضیحی که می خواهید بدهید در حد فهم کودک و ساده و کوتاه باشد. اصلاً برای کودک توضیح اضافه ندهید مثلاً اگر پسری می پرسد که چه فرقی بین جیش من با دخترها ست؟ شروع نکنید که داستان رحم و لقاح و غیره را برای او باز کنید و بعد بچه را با دنیایی از ابهام بیشتر و خطرناک روبه رو کنید، خیلی ساده و در حد فهم کودک صحبت کنید.
به هیچ وجه دروغ نگویید. پاسخ بچه ها را با دروغ ندهید بلکه صحیح و ساده پاسخ بدهید. مادری می گفت فرزندم از من پرسید که من کجا بودم، از کجا آمدم؟ من هم گفتم تو زیر مانتوی من بودی دکمه اش را باز کردم تو اومدی بیرون! می گفتند حالا هر خانمی که می بینه که شکمش بزرگه می ره مانتوشون رو باز کنه که نی نی داری بذار ببینم! به بچه ها دروغ نگویید. توضیح اضافه هم ندهید.
در پاسخ دادن به سؤال های بچه ها آرامش داشته باشید و اگر در آن لحظه آمادگی پاسخ نداشتید، موکول به بعد کنید و از کارشناس کمک بگیرید و یا کتاب بخوانید. اصولاً در پاسخ به سؤال های بچه ها مواظب رفتار عاطفی خودتان باشید. (ادامه دارد.. )
#بهداشت_جنسی {قسمت20}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
وقتى كودكى از مادرش چيزى ميخواهد و او در جواب مى گويد: "صبر كن ، چقدر حرف ميزنى، بيست تا مهمان دارم." بچه در كودكى بتدريج به اين نتيجه ميرسد كه من وقتى محتاج هستم و به چيزى نياز دارم بد و فرد مورد تنفر هستم.
نتيجه اين مي شود؛ مثل بسيارى از ما که خجالت ميكشيم جلوى مردم غذا بخوريم ، خجالت ميكشيم جلوى مردم بخوابيم و استراحت بكنيم، خجالت ميكشيم برويم تو يك خانه ايى و بگوييم كه ما ميخواهيم دستشويى برويم و حتى يك بازى در مى آوريم كه ما اصلا دستشويى نميرويم و غذا هم نميخوريم.
براى آنكه در كودكى پيامى گرفته ايم كه؛ "وقتی كه تو محتاجى تو بدى و فرد مورد تنفرى هستى."
@nooredideh
"كودكان را تنبيه رواني نكنيد" ⛔️
🔹آنچه كودكان را بيش از تنبيه بدني آزار ميدهد، تنبيه رواني است.
⬅️به كار بردن كلماتي كه به سرعت از دهان خارج ميشود، چنان اثر مخربي در شخصيت كودك به جا ميگذارد كه آثار آن به صورت صدمات عاطفي و عدم اعتماد به نفس در كودك بروز ميكنند.
⬅️روانشناسان معتقدند، جملات گزنده به عزت نفس كودك و در نتيجه به اعتماد به نفس او آسيب ميرساند و موجب تخريب رشد شخصيتي ميشود.
⬅️به كار بردن الفاظ منفي همچون : «بد، شلوغ، كثيف، لوس، خراب كار، ، بي عرضه ، تنبل ،بي ادب»، نه تنها اعتماد به نفس كودك را كاهش ميدهد، بلكه در ناخودآگاه او ثبت ميشود و او را دقيقا به سمتي كه او را با آن نام يا لقب خواندهايم ميكشاند .
⚠️كودكاني كه با اين القاب خوانده ميشوند معمولا لجبازتر و پرخاشگرتر هستند.
⚡️يعني ما با گفتن اين القاب در حقيقت كودكي لوس ، بي ادب و خرابكار ، كثيف ، شلوغ و بد را پرورش ميدهيم .
✨مراقب كلمه ها و جملاتمان باشيم .
@nooredideh
گفته شده این سه قلو آنقدر شباهت دارند که مادرشان قادر به تشخیص آنها نیست و به آزمایش DNA متوسل شده اما مشخص شد که از نظر ژنتیکی هم یکساناند و DNA مشابه دارند
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
🔻سوالات کودکان درباره مسایل جنسی بچه ها سؤال های جنسی و مربوط به آن می پرسند، نظیر: من از کجا آمدم
یک مورد دیگر از سؤال های مرسوم بچه ها، سؤال در مورد مرگ است به خصوص که اگر از نزدیکان کودک کسی فوت کند برای او کلی سؤال پیش می آید. مثلاً بچه می پرسد که مامان، بابابزرگ کجا رفت؟
مادر با غم فراوان و صورت گریان می گوید که بابابزرگ رفت بهشت! خوب برای بچه این ابهام پیش می آید که این بهشت کجاست که بابابزرگ رفته و مامان این قدر ناراحته و اشک می ریزه! حتماً یه جا دارن بابابزرگ را داغ و درفش می کنند اما مامان میگه جاش خوبه! اگر جاش خوبه پس چرا گریه می کنی؟
می توانیم در حالی که از درون داغون هستیم و ناراحت، اما وقتی کودک از ما می پرسد که بابا بزرگ کجاست؟ لحظه ای برای کودک، صورت خودمان را خندان کنیم و با شادی ظاهری بگیم که بابا بزرگ رفت بهشت!
در این صورت کودک این درک را پیدا می کند که آهان از خندت معلومه که جای خوبی رفته و به این شکل دیگر ابهامات جدید در ذهن او شکل نمی گیرد. (ادامه دارد...)
#بهداشت_جنسی {قسمت21}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
غفلت والدین؛ شایعترین نوع کودکآزاری
⚠️ یکی از شایعترین نوع کودکآزاری، غفلت از کودک است که میتواند آسیبهای جدّی به او وارد کند.
🌿 غفلت، انواع مختلفی دارد؛ از جمله: طرد و رهاکردن کودک، عدم توجّه به نیازهای مختلف او؛ البته والدینی که اینگونه از کودک خود غافل باشند، بسیار کم هستند.
💠 غفلت از باور به توانمندی کودک و نادیدهگرفتن میل کودک به رشد و شکوفاییاش باعث اضطرابها، کنترلگریها و بیش حمایتگریها میشود که همه اینها، مانعی برای رشد توانمندیهای فطری کودک است.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
یک مورد دیگر از سؤال های مرسوم بچه ها، سؤال در مورد مرگ است به خصوص که اگر از نزدیکان کودک کسی فوت ک
سوالات کودکان درباره مسایل جنسی
به حالت های عاطفی خودتان در مقابل بچه ها آگاهی داشته باشید اگر از سؤال های جنسی آن ها بترسید، بلافاصله حس می کنند و این درک را پیدا می کنند که باز من یه سؤال نامربوط کردم و مامان بهم ریخت و بحث بد و خوب مطرح می شود. در حالی که می توانیم خیلی خونسرد مثلاً بگیم: نمی دونم بذار شب از بابا می پرسیم! اما هر وقت پاسخ گویی را به بعد موکول کردید، حتماً برگردید به موضوع و به او جواب بدهید.
وقتی کودک می پرسد: که من از کجا آمده ام یا من چه جوری درست شدم، اولین کار شما این است که اول نظر خودش را بپرسید، «تو چی فکر می کنی؟»، تو توی شکم من بودی بعد دکتر باز کرد تو اومدی بیرون، آخه همه ی بچه ها باید یه مدت تو شکم ماماناشون باشن تا گنده بشن!
نیایید توضیح بدید که حالا چه جوری باز کردن! یک مادری به بچه اش گفته بود که شکم من رو از بالا تا پایین بریدن!!! بچه هم دچار عذاب وجدان شده بود که آخه مامان خیلی دردت اومد؟ من تو رو اذیت کردم؟ لازم نیست بگیم بریدن همین که بگیم باز کردن کافیه؛ و لازم نیست که تفاوت های زایمان طبیعی با سزارین را برای بچه توضیح بدیم؛ شکم منو باز کردن و تو اومدی بیرون همین قدر کافیه.
یا کودک می پرسد که من چه جوری درست شدم؟ باید بگیم که ببین عزیزم وقتی مامان ها و باباها همدیگه رو خیلی دوست دارن، بچه ها درست میشن! ممکنه که بچه زن و شوهر بدون بچه دیده باشه و از ما بپرسه که اِه پس مثلاً عمه نیر و عمو همدیگرو دوست ندارن که بچه درست نکردن؟ مادر: چرا دوست دارن اما باید هم دوست داشته باشن هم بخوان، من و بابا هم همدیگرو دوست داشتیم هم تو رو از خدا خواستیم اونوقت تو اومدی! اِه پس حالا همدیگرو دوست ندارین که این قدر دعوا می کنین؟ ببینید این تمام ریزبینی های بچه ها است که هر مادری ممکن است با آن مواجه شود. نیایید بگید تو دونه بودی تو باغچه کاشتیم یا لک لک آورده بعد بچه ها سؤال های عجیب و غریب تر خواهند پرسید.
به پسرها اطمینان بدهید که در حاملگی نقش پدر مهم است. یک مشکل امروز ما این است که پسرها فکر می کنند در این موضوع هیچ کاره هستند. باز تأکید می کنم که بدون توضیح اضافه در پاسخ به بچه ها نقش پدر را هم پررنگ کنید و بگویید بدون بابا که نمیشه و همه ی بچه ها یه بابا می خوان و یه مامان. ( ادامه دارد...)
#بهداشت_جنسی {قسمت22}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
تقریباً همه کودکان وقتی نوپا هستند دم دمی مزاج هستند. خشم مزاج در کودکانی که خیلی کوچک هستند و نمیتوانند عصبانیت و ناامیدی خود را با کلمات بیان کنند طبیعی است. آنها یک قسمت طبیعی از رشد کودک هستند و بیشتر در بچههای سنین 2 تا 3 سال اتفاق میافتد. خشم مزاج از غر زدن و گریه گرفته تا جیغ زدن، لگد زدن، ضربه زدن و نفس کشیدن متغیر است.
کودکان حتی ممکن است خود را به زمین بیاندازند و دندانهای خود را فشار دهند، لگد و مشت بزنند. این انفجارهای احساسی باعث آزاد شدن انرژی و همچنین جلب توجه میشوند.
@nooredideh