هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
💕
✅ پیامبر اکرم (ص) دورهٔ نوجوانی در زندگی را دوره وزارت و مشاورت می نامند.
🌀 این جمله بسیار عمیقی است و نشان از اهمیت حفظ عزت نفس در نوجوانان دارد.
💟 @nooredideh 👈
وقتی کودک کار، به سراغ ماشین شما می آید و می خواهد چیزی از او بخرید، ممکن است به هر علت تمایلی به خرید نداشته باشید.
این که بخریم یا نخریم، موضوع بحث ما نیست ولی شرف و انسانیت به ما حکم می کند حتی اگر از این کودکان چیزی نخریم، با آنها ترشرویی نکنیم. درست است که آنها مانند بزرگسالان وارد کار شده و از کودکی کردن محروم مانده اند ولی هر چه باشد، آنها کودک اند و معصوم.
ترشرویی ما با آنها، ضربات مهلکی بر روح و روان آنها وارد می کند و آنان را برای تبدیل شدن به آدم های آسیب زا مهیاتر می کند.
نگذاریم این کودکان معصوم که به جبر روزگار کودک کار شده اند، مدام با نگاه ها، حرف ها و رفتارهای ما تحقیر شوند و عذاب بکشند. زخم فقر به اندازه کافی دردناک است، مرهم نیستیم، لااقل نمک بر زخم شان نباشیم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
. در حال حاضر رفتارهاي توأم با تعادل را می گوییم. جلسه ي پیش رفتار کنترل محور یعنی نوازش را گفتیم. ج
.
حالا وقتی حوصله مان سر می رود علامت چیست؟ یعنی روح ما نیاز به تغییر دارد. غم نشانه ي این است که شادي ما کم شده است و افسردگی داریم. احساسات مانند درجه ي بنزین اتومبیل کار می کنند؛ بنزین را در باك اتومبیل می ریزیم ولی یک عقربه در جلوي اتومبیل به ما نشان می دهد که بنزین داریم یا نه! نیاز هست یا نیاز نیست! ما بنزین را در محفظه ي عقربه نمی ریزیم بلکه در باك می ریزیم. ما نیز به نیاز هاي جسم و روح پاسخ می دهیم و احساسات همان عقربه ي جلوي داشبورد است که خبر می دهد نیاز برطرف شد یا نه.
ما نیاز هایمان را نمی شناسیم و اصلاً نیاز را نمی شناسیم و نمی توانیم به آن ها پاسخ دهیم و دائم شکایت داریم که حالمان خوب نیست. اگر به نیاز روحی مان پاسخ دهیم حالمان خوب می شود. و پایه ي این مسئله از کودکی و نوزادي است. نوزاد یا کودك به محض این که گریه می کند مادر به او شیر می دهد، ممکنه گاهی گریه ي او به دلیل شیر باشد ولی گاهی نیز نوازش می خواهد، شیر می دهیم؛ یک موقع ترسیده و حمایت می خواهد باز هم شیر می دهیم و یا حوصله اش سر رفته و محرك می خواهد باز هم شیر می دهیم به همین دلیل در بزرگسالی هر اتفاقی که بیفتد سراغ یخچال می رویم.
یک رفتار آزادي محور نیز توضیح دادیم به نام «ارزیابی مثبت». ارزیابی مثبت نیز رفتاري است که به استقلال کودك کمک می کند. کودك دائماً براي نوازش مراجعه می کند، ارزیابی مثبت به او اعتماد به نفس می دهد که برود. مثل دوتا بند که با کشیدن آن تعادل برقرار می کنیم. این تعادل تبدیل می شود به رفتار برپایه ي مهر و محبت، هم والدین احساس خوبی دارند و هم بچه ها. کودکان در نتیجه ي ارزیابی مثبت، شجاعت پیدا می کنند و با شجاعت یافتن حرکت و تجربه می کنند. در اثر تجربه نظریه پردازي می کند و مغز کودك رشد می کند و دچار اختلالات رفتاري نمی شود. پس ارزیابی مثبت به بچه ها شجاعت می دهد که حرکت کنند و تجربه کنند. (ادامه دارد...)
#رفتارباکودک {قسمت30}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هدایت شده از لالایی خدا
0002 baghareh 001-005.mp3
4.58M
#لالایی_خدا
#سوره_بقره آیات1 تا 5
#محسن_عباسی_ولدی
روزهای زوج، ساعت ۹شب
با تشکر از گروه "نسیم قدر" که زحمت اجرای تیتراژ این برنامه رو کشیدن.
@lalaiekhoda
تربیت فرزند نوردیده
. حالا وقتی حوصله مان سر می رود علامت چیست؟ یعنی روح ما نیاز به تغییر دارد. غم نشانه ي این است که شا
.
در این جلسه راجع به رفتار کنترل محور دیگري صحبت خواهم کرد به نام «حمایت عاطفی». گفتیم که ما نیاز عاطفی نداریم و باید مهارت عاطفی پیدا کنیم. با حمایت عاطفی بچه ها قدرت پیدا می کنند که احساساتشان را بشناسند. این روش، درك احساسات است. بچه ها در زیر شش سالگی احساس خالی هستند، عقل در این سن در حال جوانه زدن است ولی احساسات کامل هستند و همه ي رفتارهایشان برپایه ي احساس است به همین دلیل مهارت درك احساس کودك، یک گام مهم در ارتباط با کودك است. ما به عنوان والدین باید احساسات بچه ها را درك کنیم.
اگر بتوانیم احساسات بچه ها را درك کنیم و در احساسات حمایتشان کنیم و همراهشان باشیم، یاد خواهند گرفت که احساسات چی هستند (شناخت احساسات)، چه موقعی نشان دهند، چگونه نشان دهند یا بیان کنند، چگونه از احساسات استفاده کنند و چگونه از آن ها عبور کنند. وقتی بچه ها دچار احساسی می شوند مثل آینه احساسش را بازتاب کنید و او را درك کنید و بعد براي عبور از آن احساس یک جایگزین به او بدهید.
غم و خشم لازمه ي زندگی هستند و غم در فقدان می آید، خشم در مانع. هردوي این دو احساس اگر نباشند ما آسیب می بینیم اما چگونگی ابراز این احساسات و عبور از آن ها مهم است. چه عاملی باعث می شود که وقتی از خیابانی رد می شوید و به یک جوب عریض می رسید از مسیر رفته برنگردید بلکه از روي آن بپرید و به مسیر ادامه دهید؟ خشم. خشم به شما کمک می کند که از موانع عبور کنید. خشم انرژي است و حتی قدرت حل مسئله می دهد.
درك احساس به رشد عاطفی کمک می کند. براي استفاده درست از احساسات باید ابتدا مثل انرژي برق یا گاز که براي ورود به خانه ابتدا شبکه کشی می شود، شبکه کشی شود و این کار از همین زیر سه سالگی شروع می شود. (ادامه دارد...)
#رفتارباکودک {قسمت31}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
هیچ گاه در برابر دختر یا فرزند کوچکترتان به نوجوانتان نگویید که تو بزرگی واین رفتارها ازتو بعید است.عادلانه قضاوت کنیدو به فرزندانتان بیاموزید که به یکدیگر احترام بگذارند.
@nooredideh_nojavan