تربیت فرزند نوردیده
هر زندگي بايد يك ساختار ارزشي و يك سلسله مراتب اصول و ارزش ها را دارا باشد. يك نمونه مثال مي زنم؛ اي
عامل بعدي (سوم) در ايجاد اقتدار، احترام و حرمت و حفظ. حريم هااست.
در يك خانواده مقتدر همه اعضا اقتدار دارند و اقتدار صرفا متعلق به پدر و مادر نيست. اگر اقتدار فقط مختص يكي از اعضاء باشد تبديل به خشونت مي شود كه در مبحث خشونت مفصل به آن مي پردازيم.
اقتدار خشونت نيست. كودك هم بايد اقتدار داشته باشد. چون كودك هم منزلت و جايگاه كودك بودنش را بايد بشناسد. كودك هم بايد با اصول و ارزش ها آشنا شود. انسان مقتدر هرگز لب به دشنام باز نمي كند، توهين و تحقير نمي كند. اقتدار تند خويي و نعره زدن و حرمت شكني نيست بلكه حرمت گذاشتن است.
در زندگي آيت ا... قاضي طباطبايي از عرفاي نجف در حدود 100 سال پيش مي خواندم در جايي بودند كه كودك زياد بوده و دائم در رفت و آمد بودند، هر وقت كودكي وارد مي شده ايشان تمام قد بلند مي شدند و مي ايستادند و سلام مي كردند. اطرافيان و شاگردان اعتراض كردند كه شما بزرگتريد و عالميد و مقام داريد چرا اين كار را مي كنيد؟ ايشان جواب دادند اگر من اين كار را نكنم اين كودكان احترام را از كجا ياد بگيرند؟
چند نفر از ما وقتي فرزندمان وارد مي شود و سلام مي كند به پاي او بلند مي شويم درست مثل زماني كه مهمان وارد مي شود؟ بعد مدعي مي شويم كه چرا فرزندان ما احترام بلد نيستند.
يك انسان مقتدر احترام و حرمت دارد و خود نيز حرمت ها را نمي شكند. (ادامه دارد... )
#امنیت {قسمت25}
[مباحث کودک متعادل ]
Join @nooredideh
اگر قرار است جیغ نزنم، داد نزنم، کتک نزنم، و… پس چکار کنم؟!
💠 انتظارات خود را تعدیل دهید. شادی کودکانه آن ها را فدای نظم و انضباط نکنید. بگذارید کودک درونتان با دیدن آن ها دوباره کودکی کند. در آخر سوال کنید «خب حالا چطور خونه رو به شکل اول برگردونیم؟
💠به فرزندتان یاد دهید از اشتباهاتش بیاموزد نه آن که به اشتباهاتش بیاویزد، اگر به خاطر هر اشتباه او داد بزنید تهدید کنید یا تنبیه کنید فرزندتان بخشندگی و مهربانی با خود و افراد زندگیش را نمی آموزد. گاهی اجازه دهید اشتباهات بی خطر کند و بعد بدون منت به او بیاموزید چگونه جبران کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تحقيق دكتر دارسيا نارويز بر روي ٦٠٠ بزرگسال نشان داد
افرادى كه در كودكى به اندازه كافى در آغوش كشيده شدند در بزرگسالى از سلامت بيشتر روانى بهره مند هستند. همچنين كمتر به افسردگى دچار ميشوند و بيشتر توانايى همدلي و درك متقابل خواهند داشت.
اين افراد توانايى بهترى به اضطراب و استرس را در زندگى خود دارند. پس بهتر است بدون نگرانى فرزندتان را در آغوش بگيريد و از بغلي شدنش نترسيد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
متاسفانه مطيع بودن در فرهنگ ما حسن اخلاق است. به همين دليل كودك حرف گوش كن و مودب را كودك خوب مى نامند. اما در حقيقت اين كودكان، مضطرب وحشتزده و خجالتی هستند.
محتاط بودن، محافظه كار بودن، مودب بودن كودك نشانه نگران بودن كودك است و كودك ياد ميگيرد مثل چشم زندگى كند.
يعنى همه را ببيند مراقب همه باشد اما تصورى از وجود خود نداشته باشد.
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
⭕️ تربیت کودک و چهارراه اندیشه!
اولین بار که به این اصطلاح برخوردم تا مدتها توی هپروت بودم! اما داستان چی بود؟!
اکثر انسانها ترجیح میدن که بارشون روی دوش دیگران باشه، یعنی دیگران براشون فکر کنن و اونها فقط مصرفکننده باشن چون اینکه انسان بخواد فکر کنه ممکنه به جاهایی برسه که خیلی ترسناک باشه و طبیعیه که اکثر افراد از همچین چیزی فراری باشن! 🥺
یعنی همین که انسان بخواد به هر چیزی خودش برسه هم زحمت داره هم دلهره. دلهرهی اینکه نکنه هر چی تا حالا فکر میکرده ناحسابی بوده و کلاً مسیر رو اشتباه رفته؟!
اما فرق #انسان_اصیل با #بارکشِ_اندیشه_دیگران اینه که انسان اصیل بارش رو خودش به دوش میکشه و در عین حال که مسیر سختی داره اما شادکامی رسیدن به مقصد رو با هیچ چیزی عوض نمیکنه. نمیدونم تجربه کردید یا نه، وقتی با فکر خودمون به یه چیزی میرسیم حظ و بهجت اون لحظه رو با هیچ چیز نمیشه عوض کرد. مرتبهی کوچکترِ لذت یافتم یافتمی که خیلی از اندیشمندان در طول تاریخ تجربه کردند ...
اما برگردم به بحث!
#چهارراه_اندیشه جایی هست که هر انسانی باید از اون عبور کنه، اون جایی هست که هر کس باید به ریشهایترین سوالات در مورد خودش و زندگیش جواب بده!
#سوال_ریشه هم همون سوالیه که دیگه عمیقتر از اون نمیشه سوالی پیدا کرد که البته نمیخوام بیشتر بهش بپردازم چون اینجا دیگه جاش نیست (اگر کسی دنبالش هست، حداقل میتونه چهل صفحه ابتدایی کتاب «تدین، حکومت، توسعه» دکتر #محمد_جواد_لاریجانی رو بخونه 🧐)
اما چه ربطی به کودک داره؟!
اساساً شکلگیری اصول و ارزشها در تربیت با پاسخدهی به سوالات ریشه و عبور از چهارراه اندیشه به وجود میاد. حالا اگه کسی میخواد به ثبات در حرکت برسه و همیشه رو به رشد باشه، چارهای نداره جز اینکه به این مسائل عمیقتر فکر کنه. (الباقیاش باشه برای جلسات حضوری 😉)
اگه برامون مهمه که توی مسیر تربیت کودکمون گامهای محکم و با ثباتی برداریم و ارتباط سالمی باهاش داشته باشیم، باید بدونیم که لازمهی این موضوع کار روی خودمونه!
عین کسانی که وارد کار مربیگری و کار تربیتی میشن اولین چیزی که بهشون میگن اینه که فکر نکنی تو کاملی و باید بقیه رو درست کنی! اول و بیشتر از همه باید برای خودت وقت بگذاری.
اینجا هم همینه، مادر و پدر اول و بیشتر از کودک باید روی خودشون و اصلاح رابطهشون با خودشون وقت بگذارن.
پینوشت: این موضوع رو اینجا میبندم چون فکر میکنم شبکههای اجتماعی ظرفیت بیش از گفتن رو نداره یا شایدم من باد نیستم اینجا حرفا رو منتقل کنم 😉
#ارتباط
#حمید_کثیری 👇👇
@hamidkasiri_ir
#مادرانه
جگر گوشه های من. دلم میخواست برای شما محدوده داشته باشم. محدوده ای به وسعت زمین، بی انتهایی آسمان، به پهنای دریا، به بلندای رود. به سخاوت طبیعت . به تنوع جهان...
محدوده ای که کمترین محدودیت را برای شما داشته باشد... محدوده ای که در آن محدود نباشید. آزاد باشید . کودکی کنید . بخندید و هیچوقت نگران تمام شدنش نباشید... دلم میخواست تمام زمین فرش زیر پای شما باشد تا قدم های کودکی تان را در آن راه بروید... تمام آسمان مال شما باشد تا نگاهتان سیر بشود از دیدن بی نهایت ها... دلم میخواست به اندازه یک رود بلند کودکی کنید ...رودی که نهایت به دریا وصل شود... دلم میخواست صدای آن خنده های از ته دل ... از همانهایی که به وقت آزادی از عمق وجودتان برمی خیزد همیشه در گوشم باشد...
خدای بزرگ تمام اینها را برای تو مهیا کرده... خدای مهربان تمام دنیا را کریمانه در اختیار رشد تو قرار داده .... تا از زمین درس بزرگی بگیری از آسمان درک بی نهایت بگیری از رود درس جریان و حرکت و رشد بگیری و از طبیعت درس های فراوان...
حالا ما براساس قرار گرفتن در مسیر اشتباه. تو را از حق طبیعی ات دور کردیم .. شهرنشین شدیم . خانه هامان تنگ تر و کوچکتر شد. خانواده هامان کوچک و کوچک شد...رابطه هامان کمتر و کمتر شد و اینچنین تورا در حصر کردیم.
حالا بجای اینکه تو را به دامان مادر اصلی ات ببریم نشسته ایم در خانه تنگ و با دلی تنگ تر مجبوریم برایت محدوده تعیین کنیم...
خدایا کمک کن . کمک کن در مسیر فطرتمان باشیم. پاک و مستقیم . رو به رشد
مادری با اشک چشم اینچنین نوشت😭
عاشری
تجربه های من و فرزندانم👇
http://eitaa.com/joinchat/774570008Ca819f327b9
تربیت فرزند نوردیده
عامل بعدي (سوم) در ايجاد اقتدار، احترام و حرمت و حفظ. حريم هااست. در يك خانواده مقتدر همه اعضا اقتد
عامل چهارم در اقتدار والدین، قانونمندي، ثبات و ريتم است.
به اين نكته توجه كنيد كه اصل و اصول متعلق به ذهن من نيستند (در قسمت قبل درباره اصل واصول توضیح داده شد) چون اگر كسي مدعي اصل و اصول شود تبديل به استبدادمي شود.
اصول و ارزش ها معيارهايي دارند كه در جاي خودش بايد بررسي شوند. ارزش ها و اصول نظر من نيستند اگر نظر شخصي من باشند تبديل به استبداد مي شوند. ارزش ها قانونمندي و ثبات دارند هميشه بودند و هستند و قابل پيش بيني اند.
يكي از عواملي كه كودك را ناامن مي كند غير قابل پيش بيني بودن والدين است. خانواده و والدين غيرقابل پيش بيني نا امني ايجاد مي كنند. يك روز داد مي زنيم كه اين كاري كه من ميگم درسته و قانون خونه مااست روز ديگه حالمون بهتره ميگيم اشكال نداره يك روز كه هزار روز نميشه. اين بي ثباتي كودك را ناامن مي كند. اتفاقات براي كودك زير6 سال بايد قابل پيش بيني باشد چون درك انتزاعي ندارد و فقط در اثر تكرار اتفاقات را متوجه مي شود. (ادامه دارد... )
#امنیت {قسمت26}
[مباحث کودک متعادل ]
Join @nooredideh
اجازه بدهید حسّ کنجکاوی کودکانِ با خراب کردن اسباببازی ها یشان، پاسخ داده شود تا آرام آرام، جذّابیت این کار برای آنها از بین برود.
برخی معتقدند باید مراقبت از وسایل شخصی را از همان ابتدا به فرزند یاد داد؛ امّا این دسته از دو نکته غافلاند که
اوّلاً کودک، بویژه در سنین دو یا سه سالگی و پایینتر از آن، مراقبت از اشیای شخصی را در سالم نگهداشتن آنها نمیداند. او دوست دارد از وسایلش استفاده کند و خراب کردن اسباببازی را هم نوعی استفاده از آن میداند
ثانیاً کودکان هر اندازه به هفت سالگی نزدیکتر میشوند، حسّ مراقبت از وسایل در درونشان قویتر میشود.
[کتاب منِ دیگرِ ما]
Join @nooredideh
فکر نکنید اگر به کودک بگویید؛
این حرفها برای تو زوده
"برو بخواب نشنوم دیگه از این حرفها بزنی
به موقعش خودت میفهمی"
او دیگر کنجکاوی نخواهدکرد،
بلکه فقط شما را در جریان نخواهد گذاشت.
متناسب سن کودک به او پاسخ دهید
Join @nooredideh
ابزار خلاقیت دست و چشم است یعنی بچه ها زیاد ببینند و زیاد لمس کنند.
در جامعه ی ما بچه ها خوب می بینند ولی به دلیل نظافت شدید لامسه ی ضعیف دارند.
به همین دلیل نمی توانند با دستشان بسازند و خلق کنند .
مثلاً بچه های ما ممکن است که خیلی خوب شعر بگویند ولی اصلاً نمی توانند کارهای مجسمه سازی یا نقاشی که کثیفی به دنبال دارد را انجام دهند.
نظافت و نظم بدون تعادل، دشمن خلاقیت است...
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
عامل پنجم در اقتدار والدین، مهرباني، خوشرويي، شوخ طبعي است
ما تا الآن فكر مي كرديم كه اگر اخم كنيم و راه برويم يعني اقتدار و همه از ما حساب ببرند. اما الآن مي بينيم كه اقتدار حساب بردن نيست. مثلاً ميگن بچه از پدرش حساب مي برد اين اصلاً خوب نيست.
مهرباني يعني احساس خوشايند داشتن و تبادل احساس خوشايند و دوست داشتن و دوست داشته شدن همراه با خوشرويي و شوخ طبعي. اقتدار را با اخم اشتباه نكنيد.
بين شوخ طبعي وشوخي هم تفاوت وجود دارد. لودگي اقتدار را كم مي كند. بين متلك و زخم زبان با شوخ طبعي كلي فاصله وجود دارد. ما گاهي گله و حرفي كه سر دلمان مانده در قالب شوخي با زهر و تلخي ابراز مي كنيم و بعد هم اذعان مي كنيم كه چيزي نگفتم فقط شوخي كردم. شوخ طبعي ادب را زير پا نمي گذارد و كسي را نمي رنجاند.
اين عوامل را در خودتان بسازيد و ببينيد كه چه قدر از مسائلتان حل خواهد شد مثل بحث ريتم و خواب كه گفتيم اگر رعايت كنيد 50درصد مشكلاتتان حل مي شود. باور كنيد اگر روي اين عوامل هم كار كنيد خيلي از مشكلات حل خواهد شد. (ادامه دارد... )
#امنیت {قسمت27}
[مباحث کودک متعادل]
Join @nooredideh
انقد به بچه ها سخت گیری نکنین که ازتون پنهون کاری کنن!
یه مادر مهربون ،یه جوری برخورد میکنه که فرزندش خیال پنهون کاری یا دروغ رو اصلا نمیکنه، چون میدونه با گفتن اتفاقات و تصمیماتش نه سرزنش میشنوه و نه مقایسه و نه غُر !!!
رمزش هم اینه که زیادی سخت گیری نکنین ،با سخت گیری زیاد بچه ها حس زیر دست شدن و مورد کنترل بودن میکنن که ازش متنفرن!
@nooredideh
نور کم ، یادگیری را کاهش می دهد .
تحقیقات محققان دانشگاه میشیگان نشان داده است اتاق های کم نور راندمان مغز را پایین می آورند
نور کم ارتباط بین نورون های مغزی را کم می کند و منجر به ایجاد اختلال و کاهش 30 درصدی عملکرد هیپوکامپ می شود.
امشب حتما نور اتاق مطالعه خود و فرزندتان را بررسی کنید.
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
⭕ اسباببازیایِ داغونِ بچههامون!
شاید باورش براتون سخت باشه اما سومین صنعت پرسود دنیا، صنعت اسباببازیه. یعنی بعد از اسلحهسازی و لوازم آرایش، بزرگترین #بازار مربوط به بچهها و خانوادههاست! مطابق با آمار سال 2013 سالانه 85 میلیارد دلار در این صنعت گردش مالی وجود داره و البته این فقط آمار رسمی هست که داره منتشر میشه. حالا چی میخوام بگم؟! متن رو تا انتها بخونید 👇
ببینید هر کنش و واکنشِ ما یک پیغام هم در کنارش داره. فرض کنید داریم از خیابون رد میشیم، خط عابر در فاصله بیست، سی متری ماست اما حال نداریم بریم از روش رد بشیم! حالا ما داریم به بقیه چه پیغامی میدیم؟! (من دیگه حرفی ندارم 😂)
در مورد خرید هم دقیقاً همین طوری هست. من هر انتخابی که میکنم دارم به بازار (اعم از سیاستگذار، تولیدکننده، توزیعکننده، فروشنده و ...) یک پیام میدم که این جنس خوبه، بازم تولید کن و اگر من نخرمش دارم پیام عکس این رو میدم و طبیعتاً بازار میفهمه که باید یک تغییری توی محصول (اعم از توی خود محصول، توی نحوه توزیعش، توی بازاریابیش، خدمات پس از فروشش و ...) بده.
ما در هر خریدی سعی میکنیم تا حد ممکنه هوشمندانه برخورد کنیم، مثلاً بین ده تا رب گوجه فرنگی اونی رو انتخاب میکنیم که به صرفهتر هست. یعنی قیمتش با کیفیتش تناسب داره و تقریباً در مورد اکثر خریدهامون داریم همین تیپی عمل میکنیم اما متأسفانه در یک جنس خریدِ خیلی مهم این توجه رو نداریم! کجا؟!
👈 اسباببازی!!
اسباببازی قراره عاملِ #رشد_کودک باشه اما در اکثر موارد ما در خلاف جهت رشد کودک خرید میکنیم و طبیعتاً این پیغام رو هم به بازار میدیم که بازم تولید کن!
نمیدونم خاطرتون هست یا نه ولی چند سال پیش هر جا میرفتیم یه گونی کوچولو بود که ازش دم یه #گربه بیرون زده بود. بعد وقتی بهش دست میزدیم شدیداً شروع میکرد به تکون خوردن، انگار که اون گربه میخواست فرار کنه و بپره بیرون! خانوادههام با ذوق و شوق فراوون اینو میخریدن و برای بچهی خودشون یا فامیل هدیه میبردن!! ☹️☹️
من خودم چند جا دیدم این گونیِ گربه رو دست بچه میدادن، بچه هم زَهره تَرَک میشد و در میرفت و بقیه هم قاهقاه میخندیدن! 🥺 هم آسیب به کودک و هم پیام به بازار!
ما حتی تعریف درستی هم از #اسباب_بازی نداریم! برای ماها اسباببازی یعنی همونی که تو مغازهها میفروشن در حالی که عموماً ضعیفترین نوع اسباببازیها اونایی هستن که داریم براشون پول میدیم!
یعنی چی؟! مطلب بعدی رو بخونید!
👈 حتما شمام تجربهای از این اسباببازیای داغون! دارید خصوصا دوران بچگی. بهشون قدری فکر کنید
#اسباب_بازی
#حمید_کثیری 👇👇
Join 👉 @hamidkasiri_ir
کنارم مادری ژاپنی نشسته است وبچه ۴ ساله اش به زور سرسره را بالا میرود وآن بالا قبل از سر خوردن زمین میخورد ومن با حالتی نگران از جای ام خیز برمیدارم تا او را بگیرم، به من اشاره میکند که بمانم وسراغش نروم، بچه چند بار دیگر زمین میخورد تا بالاخره موفق به سر خوردن میشود ،مادر به من نگاهی میکند و با نرمی میگوید :حل شد واو بزرگ شد.
از او میپرسم این رفتار همیشگی شماست، با سر تکان دادن مخصوص ژاپنی میگوید: دقیقا وهمیشه!
میگویم نگران دلخور شدن فرزندت برای زخمهایی که میخورد وفردا بابتش گله میکند نیستی،
میگوید :
فقط احمقها برای استقلال پیدا کردن از دیگران تشکر نمیکنند!!!
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
مرغ باید حداقل 3 ماه آب و دانه بخورد تا بزرگ شود تا بتوان آن را خورد
الان با استفاده از روش های مختلف در 20 روز، اندازه چندماه رشد می کند و آماده خوردن می شود
برخی از والدین با بچه هایشان همین کار را می کنند از بچه 3-4 ساله انتظار یک بچه 8 ساله را دارند.
در تربیت فرزند باید صبوری داشت و عجله نکرد و گرنه این کودک است که آسیب می بیند. آموزش های زود هنگام برای کودک زیر 6 سال مصداق همین مطلب است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
عامل پنجم در اقتدار والدین، مهرباني، خوشرويي، شوخ طبعي است ما تا الآن فكر مي كرديم كه اگر اخم كنيم
عامل بعدی در تقویت اقتدار والدین، شناخت است. هر چه آگاهي و دانايي ما بيشتر شود، اقتدار ما بيشتر خواهد بود.
در مورد كودك نيز هر چه شناخت ما از كودك، مراحل رشد كودك، نيازهاي كودك، روش هاي تربيت و..... بيشتر باشد اقتدار ما نيز بالاتر خواهد بود.
زماني هم مي تواند در زمينه همسرداري باشد، همسرهاي با اقتداري هستيد يا نه ؟ اگر جوابتان نه است دليلش اين است كه نمي دانيم همسري يعني چي. چون نميدانيم همسري چيست، اقتدار هم نداريم، يا به انفعال كشيده مي شويم يا به زور. كه معمولاً خانم ها به خشونت كشيده مي شوند و به طرف خشونت هاي كلامي و جيغ زدن و غر زدن مي روند
شناخت مهم است چه در مورد كودك و چه در مورد همسر و يا هر چيز ديگري. گفتيم براي داشتن اقتدار بايد شناخت داشته باشيم و شناخت شامل آگاهي و دانايي است. آگاهي از منزلت پدر و مادر بودن. (که بطور کامل درقسمت های قبل درباره منزلت پدرومادری وتفاوت آن بازن ومرد بودن بحث شد)
#امنیت {قسمت28}
[مباحث کودک متعادل]
Join @nooredideh
نوع بازیهايى كه مادرها با فرزندانشان انجام مي دهند، با بازیهايى كه معمولا پدرها انجام میدهند متفاوت است.
كودكانى كه هر دو نوع بازى را دارند به خوبى فعاليت هاى مناسب زندگى را مى آموزند، و رشد سالم و متعادل ترى را دارند.
وقتى پدر با فرزندش بازى مي كند بيشتر جنبه هیجانی و تفریحی دارند، بر عكس بازى هاى مادرانه بيشتر آموزشى است و مادر ترجيح ميدهد حين بازى به فرزندش آموزش دهد.
كودك هنگام بازى با والدين دو دنياى مختلف را تجربه ميكند، دنياهايى كه مكمل هم هستند و آموزش هاى هر دو، زندگى را بهتر به او مي شناساند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
💠 پدر ومادر باغبانی هستند، که فقط و فقط باید از بذري که کاشته اند مراقبت کنند تا رشد کند.
کدام باغبانی باچوب بالای سر درختش می ایستد یا سر آن فریاد میزند؟!
@nooredideh