🔹سیرۀ اقتصادی مرحوم علّامه حسینی طهرانی رضوان الله علیه🔹
آیت الله حاج سیّدمحمّدصادق حسینی طهرانی مدّظلّه العالی:
🌿در خرید اجناس مراقب بودند که هزینه ها زیاد نشود و از خرید لوازم گران قیمت اجتناب می کردند و همیشه می فرمودند:
🌿وقتی عدّه ای از مؤمنین و شیعیان در فقر به سر می برند، سزاوار نیست انسان بیش از حدّ ضرورت برای خود چیزی تهیّه نماید.
📚 «نور مجرّد» ج 2 ص 548
#سبک_زندگی
#قناعت
🆔 @nooremojarrad_com
🔴 یکی از حیله های شیطان 🔴
🔸إنَّ صِغَارَ الذُّنُوبِ وَ مُحَقَّرَاتِهَا مِنْ مَكَايِدِ إِبْلِيسَ يُحَقِّرُهَا لَكُمْ وَ يُصَغِّرُهَا فِي أَعْيُنِكُمْ فَتَجْتَمِعُ وَ تَكْثُرُ فَتُحِيطُ بِكُمْ
🍂 حقیقتاً گناهان کوچک که انسان آنها را به حساب نمی آورد، از حیله های ابلیس است؛ آنها را در نظر شما کوچک و ناچیز جلوه می دهد؛ آنگاه این گناهان روی هم جمع شده و کاملاً شما را دربر میگیرد.
📚 «تحف العقول» ص ۳۹۲
#گناه
🆔 @nooremojarrad_com
♦️یکی از خیانتهای خاندان پهلوی به فرهنگ اسلامی ایران♦️
علّامه آیت الله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی قدّس الله نفسه الزکیة
🔹پهْلَوی دروازۀ قرآن را در شیراز خراب کرد؛ و با خاک یکسان نمود.
🔹دروازۀ قرآن دروازه ای بود قدیمی ، و از قدیمی ترین آثار باستانی به شمار می رفت . بر فراز دروازه ، در بالای سرِ واردین و خارجین ، قرآنی بود که می گفتند: هفده مَن وزن دارد.
🔹هر کس از مردم و از سپاهیان و حکام از شیراز بیرون می رفتند، از زیر دروازۀ قرآن می رفتند، یعنی در پناه قرآن ، و در تعهّد و التزام به قرآن ، و استمداد از روح قرآن ، همچنان که ما مسافرین خود را در ابتدای سفر از زیر قرآن ردّ می کنیم و عبور می دهیم .
🔹و هر کس از مردم و لشگریان و حکام وارد شیراز می شد؛ از این در وارد می شد. یعنی در پناه قرآن ، و با تعهّد و التزام به قرآن ، و استمداد از این صحیفۀ الهیه ، من بنای کار خود را در این شهر می گذارم .
🔹پهلوی امر کرد: این دروازه را خراب کنند. و در سفری که به شیراز رفته بود؛ و از زیر دروازه قرآن عبور کرده بود، بر روح اسکتبار و غرور و خودخواهی خودش گران آمد که عبورش از زیر قرآن و در پناه قرآن باشد.
🔹هر چه مستشرقین گفتند: این دروازه ، از جهت تاریخ ، ارزش جهانی دارد؛ و باید باقی باشد؛ فائده ای نکرد. دروازۀ قرآن را خراب کرد؛ و اثری از آن نگذاشت . امروز شَبهی به جای آن ساخته اند.
📚 «امام شناسی» ج ۱۱ ص ۲۴۹
#تاریخ_معاصر
🆔 @nooremojarrad_com
🌷مقدّمات محبّت خالصانه به برادران دینی🌷
رسول خدا صلّی الله علیه و آله
🔹ثلَاثٌ يُصْفِينَ وُدَّ الْمَرْءِ لِأَخِيهِ الْمُسْلِمِ يَلْقَاهُ بِالْبِشْرِ إِذَا لَقِيَهُ وَ يُوَسِّعُ لَهُ فِي الْمَجْلِسِ إِذَا جَلَسَ إِلَيْهِ وَ يَدْعُوهُ بِأَحَبِّ الْأَسْمَاءِ إِلَيْهِ
💠 سه چیز محبّت انسان به برادر مسلمانش را خالص می کند:
🌱با خوش روئی با او مواجه شود
🌱وقتی با او می نشیند برایش جا باز کند
🌱با اسمی که بیشتر دوست دارد او را صدا بزند
📚 «کافی» ج ۲ ص ۶۴۳
🆔 @nooremojarrad_com
🍃چرا دین چیزی جز محبّت نیست؟🍃
علّامه آیت الله سیّدمحمّدحسین طباطبائی رضوان الله علیه
💠 دین که مجموعۀ معارف الهی و امور اخلاقی و احکام عملی است، با وجود گستردگی اش تنها به اخلاص بر می گردد.
💠 و اخلاص این است که انسان ذات و صفات اخلاقی و رفتار خود را برای خداوند واحد قهّار قرار دهد.
💠 و اخلاص به این معنا ماحصلی جز محبّت خدا ندارد.
📚 «المیزان فی تفسیر القرآن» ج ۳ ص ۱۵۱
🆔 @nooremojarrad_com
💠 آیةالله حاج میرزا جواد ملکی تبریزی رضوان الله علیه💠
🔹یکی از مراقبه های مهم از اول تا آخر ماه رجب یادآوری حدیث «مَلَک داعی» (فرشتۀ دعوت کننده) است. آنطور که از رسول خدا صلّی الله علیه وآله روایت شده است که:
🔹خداوند متعال در آسمان هفتم فرشته ای را قرار داده است که به او «داعی» می گویند. وقتی ماه رجب وارد می شود در هر شب آن تا صبح اینگونه می گوید:
🔹«خوشا به حال ذاکران! خوشا به حال مطیعان! خداوند متعال میفرماید: من همنشین کسی هستم که با من همنشین شود؛ و مطیع کسی که از من اطاعت کند؛و آمرزندۀ کسی که از من طلب بخشش کند.
🔹ماه، ماهِ من است؛ و بنده، بندۀ من؛ و رحمت، رحمتِ من. پس کسی که در این ماه مرا بخواند، پاسخش را میدهم؛ و هر که از من طلب کند، به او عطا میکنم
🔹هر که از من طلب هدایت کند، راه را نشانش می دهم. و من این ماه را رشتۀ اتّصالی بین خود و بندگانم قرار دادم؛ پس هر که به آن چنگ بزند به من می رسد.»
📚 «المراقبات» ص ۷۰ ــ حدیث: «الاقبال بالاعمال الحسنة» ج ۳ ص ۱۷۴
🆔 @nooremojarrad_com
14.mp3
11.24M
💠 بیانات حضرت آیت الله حاج سیّدمحمّدصادق حسینی طهرانی مدّظلّه العالی در جمع طلّاب
🆔 @nooremojarrad_com
🌷فضیلت روزۀ ماه رجب🌷
رسول خدا صلّی الله علیه وآله
🔸فمَنْ صَامَ مِنْ رَجَبٍ يَوْماً إِيمَاناً وَ احْتِسَاباً اسْتَوْجَبَ رِضْوَانَ اللَّهِ الْأَكْبَر
🍃هر کس یک روز از ماه رجب را از روی ایمان و قصد قربت روزه بگیرد، مستوجب بزرگترین رضوان الهی می شود.
📚 «ثواب الاعمال» ص ۵۴
🆔 @nooremojarrad_com
💠 خلاصه دستورات مرحوم آیةالله قاضی رضوان الله علیه در ماه رجب💠
۱. خواندن نمازها در اوّل وقت با نوافل (حدّاقل نافلۀ ظهر)
۲. خواندن نماز شب و احیاء شب مبعث
۳. تلاوت حدّاقل یک جزء از قرآن کریم در شب با صوت نیکو و حزین که شراب مؤمنین است.
۴.زیارت مرقد مطهّر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در هرروز یا هر شب (و مرقد مطهّر سائر ائمّه علیهم السلام برای مجاورین)
۵. تسبیح حضرت زهرا سلام الله علیها بعد از هر نماز یا لااقلّ در هر نوبت نماز
۶. دعای فرج حضرت حجّت صلوات الله علیه در قنوت نماز وتر و هر روز
۷. قرائت زیارت جامعه کبیره در روز جمعه
۸. کثرت ملاقات با برادران با ایمان
۹. زیارت اهل قبور در روز
📚 «صفحات من تاریخ الاعلام فی النجف الاشرف»
🆔 @nooremojarrad_com
🌷تأثیر عزم در راه خدا🌷
حضرت امام جواد علیه السلام
🔸الْقَصْدُ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى بِالْقُلُوبِ أَبْلَغُ مِنْ إِتْعَابِ الْجَوَارِحِ بِالْأَعْمَال
🌿 تأثیر قصد به سوی خدا با قلبها برای رساندن انسان، از به زحمت انداختن اعضاء و جوارح با اعمال بیشتر است.
📚 «بحار الانوار» ج ۷۵ ص ۳۶۴
#عزم
#سلوک
🆔 @nooremojarrad_com
💠آنچه در سیر الی الله باید مورد توجّه سالکان باشد💠
علّامه آیت الله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی قدّس الله نفسه الزکیّة
🌱سیر و سلوک الی الله انطباق زندگی با شریعت محمّدیّه صلّی الله علیه وآله است؛
🌱یعنی جمیع احوال و اطوار زندگی از فردی و اجتماعی از ارتباط با عیال و فرزند و تدبیر امور منزل تا دیگر امور را بر اساس دین تنظیم کرده و حقوق هر یک را به نحو اتمّ و اکمل ادا کند.
🌱و لذا به بهانۀ سیر و سلوک نمی توان از حقوق دیگران چیزی فروگذار کرد.
📚 «نور مجرّد» ج ۱ ص ۵۳۰
#شریعت
#حقوق_دیگران
#سلوک
🆔 @nooremojarrad_com
هدایت شده از علیرضا
14400710.mp3
8.91M
🌸مدّاحی میلاد حضرت امام جواد علیه السلام
🍃آقای حاج جواد شکری
🆔 @nooremojarrad_com
حضرت امام صادق علیه السلام:
🔷 طوبَى شَجَرَةٌ فِى الْجَنَّةِ فِى دَارِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلَامُ. وَ لَيْسَ أَحَدٌ مِنْ شِيعَتِهِ إلَّا وَ فِى دَارِهِ غُصْنٌ مِن أَغْصَانِهَا وَ وَرَقَةٌ مِنْ أَوْرَاقِهَا يَسْتَظِلُّ تَحْتَهَا أُمَّةٌ مِنَ الامَمِ.
💠 «طوبى درختى است در بهشت، در خانۀ أمير المؤمنين عليه السلام. و هيچ يک از شيعيان او نيستند مگر آنكه در خانه اش يک شاخه از شاخههاي آن، و يا يک برگ از برگهايش مى باشد كه در زير سايۀ آن، امّتى از امّتها مى آرمند.»
📚 بحارالانوار ج ۸ ص ۱۲۰
#ولایت
#شجره_طوبی
🆔 @nooremojarrad_com
🌷کرامتی از روضۀ منوّرۀ کاظمین علیهما السلام در ماه رجب🌷
ملّا احمد نراقی رضوان الله علیه از شیخ محمّد کلید دارد حرم مطهّر کاظمین علیهما السلام نقل می کند:
🌱در هنگامى كه حسن پاشا - بعد از زمان سلطنت نادرشاه افشار در ايران او پاشاى عراق عرب بود - در بغداد متمكّن بود روزى در ايّام ماه جمادى الثانيه در وقتى كه جمعى از اُمراء و افنديان و اعيان آل عثمان در مجمع او حاضر بودند پرسيد: سبب چيست كه اوّل ماه رجب را شب نور باران گويند؟
🌱يكى از ايشان مذكور ساخت كه در شب بر قبور ائمۀ دين نور فرو مى ريزد. پاشا گفت: در اين مملكت محل قبور ائمه بسيار است و البته مجاورين اين قبور ائمّه مشاهده خواهند نمود؛
🌱پس كليد دار ابوحنيفه كه امام أعظم ايشان است و كليد دار شيخ عبدالقادر را طلبيده مطلب را از ايشان استفسار نمود و ايشان گفتند:
ما چنين چيزى مشاهده نكردهايم.
🌱حسن پاشا گفت: كه موسى بن جعفر و حضرت جواد عليهما السلام نيز از اكابر دينند، بلكه جماعت روافض آنها را واجب الاطاعة مى دانند سزاوار آن است كه از كليد دار روضۀ ايشان نيز بپرسيم؛ و همان ساعت ملازمى كه به عرف اهل بغداد چوخادار گويند، به طلب كليد دار كاظمين عليهما السّلام آمد.
🌱شيخ محمّد گويد كه: كليد دار آن وقت پدر من بود و سن تقربياً در سن بيست ساله بودم و با پدر در كاظمين بوديم كه ناگاه چو خادار به احضار پدرم آمد و او نمىدانست كه با او چه شغل داشت، روانه بغداد شد و من نيز به اتفاق او رفتم
🌱 و من بر در خانۀ پاشا ماندم و پدرم را به حضور بردند. بعد از حضور، پاشا از پدرم سئوال كرد كه گويند شب اول رجب را شب نور باران گويند به جهت نزول نور از آسمان بر قبور ائمه دين آيا تو هيچ آن را در قبر كاظمين مشاهده كردهاى؟
🌱پدر خالى از ذهن و بىتامل گفت: بلى چنين است و من مكرّر ديدهام. پاشاى مذكور گفت: اين امر غريبى است و اول رجب نزديک است مهيّا باش كه من در شب اول رجب در روضۀ مقدّسه كاظمين به سر خواهم برد
🌱پدرم از استماع اين سخن به فكر افتاد كه اين چه جرأتى بود كه من كردم و چه سخن بود از من سر زد و با خود گفت: كه يحتمل مراد نور ظاهرى مشاهده نباشد و من نور محسوسى نديدهام؛
🌱و متحيّر و غمناک بيرون آمد و من چون او را ديدم آثار تغير و ملال در بشرۀ او يافتم و سبب استفسار كردم گفت: اى فرزند من خود را به كشتن دادم؛
🌱و با حال تباه روانۀ كاظمين عليهما السّلام شديم و در بقيۀ آن ماه پدرم به وصيت و وداع مشغول بود و امور خود را انجام مىداد و خورد و خواب او تمام شد و روز و شب به گريه و زارى مشغول بود و شبها در روضۀ مقدسه تضرّع مىكرد و به ارواح مقدسه ايشان توسل مىجست و خدمتكارىِ خود را شفيع مىكرد تا روز آخر ماه جمادى الثانية.
🌱چون روز به حوالى غروب رسيد كوكبۀ پاشا ظاهر شد و خود او نيز وارد شد و پدرم را طلبيد و گفت: بعد از غروب روضه را خلوت نمايد و زوّار را بيرون كند، پدرم حسب الأمر چنان كرد،
🌱هنگام نماز شام پاشا به روضه داخل شد امر كرد كه شمعهاى روضه كه روشن بود خاموش كردند و روضه مقدسه تاريک ماند. خود چنان كه طريقه سنيان است فاتحه خواند و رفت به عقب سر ضريح مقدس و مشغول نماز وادعيه شد
🌱و پدرم در سمت پيش روى ضريح مقدس را گرفته بود و محاسن خود را بر زمين مىماليد و روى خود را در آنجا مىسائيد و تضرع و زارى مىكرد مانند ابر بهار اشک از ديدۀ او جارى بود و من نيز از عجز و زارى پدرم به گريه افتاده بودم؛
🌱و بر اين حال تقربياً دو ساعت گذشت و نزديک بود كه پدرم قالب تهى كند كه ناگاه سقف محاذى بالاى ضريح مقدس منشقّ شد و ملاحظه شد كه گويا به يک بار صد هزار خورشيد و ماه و شمع و مشعل بر ضريح مقدس و روضۀ مقدّسه ريخت كه مجموع روضه هزار مرتبه از روز روشنتر و نورانىتر شد و صداى حسن پاشا بلند شد كه به آواز بلند مكرر مىگفت: صلى الله على النبى محمد و آله.
🌱پس پاشا برخاست و ضريح مقدس را بوسيد و پدر مرا طلبيد و محاسن او را گرفت و به خود كشيد و ميان دو چشم پدر مرا بوسيد و گفت:
🌱بزرگ مخدومى دارى؛ خادمِ چنين مولائى بايد بود، و انعام بسيار بر پدرم و ساير خدّام روضه متبركه كرده و در همان شب به بغداد مراجعت نمود.
📚 «خزائن» ص ۳۵۱ تا ۳۵۳
#حکایت
🆔 @nooremojarrad_com
🌷پروانۀ عبور از صراط🌷
رسول خدا صلّی الله علیه وآله
🔸لكُلِّ شَىٍءٍ جَوازٌ، وَ جَوازُ الصَراطِ حُبّ عَلىّ بْنِ ابيطالِبٍ
🍃از براى وصول بهر چيزى پروانهايست و پروانه عبور از صراط محبّت على بن أبىطالب است.
📚 «امام شناسی» ج ۱ ص ۱۷۳ از «مناقب آل أبی طالب»
🆔 @nooremojarrad_com
🌸یکی از وجوه روایت «علیّ قسیم النار و الجنّة»🌸
علّامه آیت الله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی قدّس سرّه
🌱كسانى كه أميرالمؤمنين را دوست دارند، از افعال و گفتار و سيره آن حضرت نيز مسرور، و محبّت اين آثار را دارند؛
🌱و بالعكس كسانى كه أميرالمؤمنين را دشمن دارند، سيره و سنّت آن حضرت را نيز مبغوض دارند، لذا كردارشان طبعاً كردارى خشن و ناپسند است،
🌱و چون افعال نيك در انسان ايجاد محبّت و صفا و نور مىكند، و افعال زشت موجب ظلمت، و تاريكى قلب، و قساوت مىگردد، بنابراين:
🌱 دوستان أميرالمؤمنين طبعاً مردمى با حقيقت و با صفا و با محبت بوده، قلب آنان پاكيزه و روح آنان نورانىتر و نفس آنان سبكتر است؛
🌱و دشمنان أميرالمؤمنين، طبعاً مردمى از حقيقت و صفا دور، قلب آنان تاريك، و نفس آنان خسته، و سنگين، و روح آنان آلوده است.
📚 «امام شناسی» ج ۱ ص ۱۴۹
🆔 @nooremojarrad_com
هدایت شده از علیرضا
1_56003806.mp3
32.21M
🌸مدّاحی میلاد حضرت امیرالمومنین علیه السلام
🍃آقای حاج جواد شکری
🆔 @nooremojarrad_com
🔹 احترام #پدر🔹
حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام
🌱قم عَن مَجلِسِکَ لِاَبیکَ وَ مُعَلِّمِکَ وَ اِن کُنتَ اَمیراً
🌸 «به احترام پدر و معلّمت از جای برخیز هرچند فرمانروا باشی.»
📚«غررالحکم» ح ۲۳۴۱
🆔 @nooremojarrad_com