eitaa logo
پاسخگو
6هزار دنبال‌کننده
3هزار عکس
216 ویدیو
72 فایل
پاسخگو: حجت الاسلام حسینی پور سطح۳ حوزه علمیه کارشناسی ارشد تفسیر اثری کارشناسی ارشد کلام و عقاید اسلامی دانشجوی دکتری کلام امامیه نویسنده و پژوهشگر کانال اختصاصی احکام بانوان: @noorolaeme2 ارسال سؤال: @Noorolaeme12 تبلیغات: @Tnoorolaeme
مشاهده در ایتا
دانلود
سؤال👇 سلام وقت بخیر من شصت پام زخم بود و من متوجه زخم شدم اما خون که در خراش بود نه وضو گرفتم و محس پا کشیدم ایا دستم نجس شده و چادرم چون دست زدم باتشکر پاسخ👇 سلام علیکم اگر هنگام وضو دست بر روی خون کشیده شده است، دست نجس شده و همچنین روی پا که دست نجس بر آن کشیده شده است و اگر پس از مسح دوباره دست را شسته باشید، چادر نجس نیست.
سؤال👇 سلام علیکم آیا فطریه رو میشه بدون اطلاع فقیر در موارد مثلا سبد کالا یا لباس داد ولی به ایشون نگیم فطریه است مرجع رهبری پاسخ👇 سلام علیکم فطریه باید به فقیر داده شود یا از وی برای خرید جنس وکالت داشته باشید.
سؤال👇 سلام اگه دکتر برای تعیین جنسیت و آمپول بزنه کسی حرامه ؟مثلا برای جمعیت دخترا ک‌زیاد شدن یسری امپولا میگن هست ک البته پنجاه پنجاه هستش هم برای دوقلو یا سه قلو زایی و هم پسر دار شدن پاسخ👇 سلام علیکم از نظر شرعی اشکالی ندارد اما لازم است انسان راضی باشد به آن چیزی که خداوند به او عطا می کند.
💠 سرمایه عمر 🔻 آیت الله العظمی جوادی آملی 🔹ما هر روز مهم‌ترین سرمایه را داریم صرف می‌کنیم. کسی که عمرِ محدودی دارد هر روز دارد سرمایه صرف می‌کند، نه تنها هر روز، هر دَم و هر نفس. این بیان نورانی امیرمؤمنان علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) است که فرمود: «نَفَسُ الْمَرْءِ خُطَاهُ إِلَی أَجَلِهِ»؛ یعنی هر نفسی که انسان می‌زند یک قدم به قبر نزدیک‌تر می‌شود. ⁉️ ارسال سؤالات از طریق👇 @noorolaeme12 ✅ با تبلیغ کانال «پاسخگو» در ثواب نشر معارف الهی شریک شوید. @noorolaeme
سؤال👇 سلام علیکم سال خمسی رسیده آیا برنج که بک کیسه خریدیم وحالا نصفش مونده ویا مربا ورب گوجه که باقی مانده رو باید حساب کنیم ویک پنجم آنرا بدیم ؟ رهبری و آیت الله سیتانی رو بفرمایید پاسخ👇 سلام علیکم هرچه در خانه است اعم از خوراکی ها و غیره باید حساب شود و خمس آن پرداخت شود.
سؤال👇 سلام فروش بچه خرگوش یا حیوان حرام گوشت چه حکمی دارد؟ ما دوتا خرگوش داریم که خیلی بچه میکنه ما اینارو اگه بفروشیم به بچه هایی که خرگوش دوست دارن یا کلا بفروشیم هرکس دوست داشت بخره اشکال داره؟ رهبری پاسخ👇 سلام علیکم خرید و فروش خرگوش اشکالی ندازد البته نگهداری آن اگر موجب آزار و اذیت همسایگان شود، جایز نیست.
سؤال👇 سلام ببخشید مانزدیک ۱۰سال که ازدواج کردیم بچه دارنشدیم دکتررفتیم وهمه کارهای انجام دادم بازبچه دارنشدیم وحالازخم زبون زیادبه مامیگن وماطاقت این زخم زبونهاوچیزهای دیگه نداریم اگه همین طوری پیش بره زندگی مابه جدایی ختم میشه بخداکمکم کنیدچکارکنم خداهم به ماهم نگاهم نمیکنه ماچقدرسختی توزندگیم کشیدم توبدبختی رنجی به سرمی برم امابعضی ازمردم نه نمازمی خوانندوهمه کارانجام می کنندزندگی انهاخیلی خوبه بچه سرمایه دارندلطفامنوراهنمایی کنیدبخداخسته شدم حاضرم بمیرم ناراحت بشم ازدنیا پاسخ👇 سلام علیکم ما از پشت پرده اتفاقاتی که در این دنیا برای ما ایجاد می شود، اطلاع نداریم. گاهی ظاهر اتفاقی خیر است اما در حقیقت شرّ است و بالعکس. بر اساس آیه قرآن خداوند به برخی فرزند پسر و به برخی فرزند دختر عطا می کند و برخی را هم عقیم و نازا قرار می دهد و قطعا این امور بدون حکمت نیست. یک حکمت این موضوع می تواند امتحان الهی هم برای شما و هم برای اطرافیان شما باشد. زندگی ما باید بر پایه رضایت خدا و امام زمان پایه گذاری شود و همیشه به دنبال کسب رضایت آنها باشیم؛ اگر هدف این باشد، دیگر حرف مردم برای ما سخت نخواهد بود. مطمئن باشید مردمی که اعتقادات ضعیفی دارند، اگر شما فرزند هم داشتید، به گونه ای دیگر موجبات نارضایتی و آزار شما را فراهم می کردند. چرا وقتی دچار مشکلی می شویم، می گوئیم خدا ما را نمی بیند یا به حرف ما گوش نمی دهد؟ خدایی که ارحم الراحمین است و به گفته خودش همه چیز را برای انسان خلق کرده، مگر می شود به بندگانش نگاه نکند. عدم اجابت دعاها به معنای عدم توجه خداوند به انسان نیست بلکه این نیز حکمتی دارد و به فرموده امام صادق علیه السلام علاقه خداوند به بنده و دوست داشتن خدا برای شنیدن صدای بنده خود می باشد. آنهایی هم که به گفته شما اهل نمتز نیستند و همه چیز دارند، دلیل این نیست که خدا دوستشان دارد، بلکه گاهی این ها نعمت نیست بلکه نقمت است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💠 آفت معاشرت با دنیاپرستان امام علی عليه ‏السلام: خِلطَةُ أبناءِ الدُّنيا تَشينُ الدِّينَ، و تُضعِفُ اليَقينَ؛ معاشرت با دنياپرستان دين را عيبناک و يقين را سست مى‏ كند. 📚غرر الحكم: ح۵۰۷۲ ✅ با تبلیغ کانال «پاسخگو» در ثواب نشر معارف الهی شریک شوید. @noorolaeme
💠 تأخیر در انجام نذر ⁉️ سؤال: 🔷 اگر کسی مبلغی نذر کرده ولی زمانی برای پرداخت تعیین نکرده آیا هنگام پرداخت آن مبلغ، می بایست متناسب با تورم، نذرش را ادا کند یا همان مبلغ نذر شده کفایت می کند؟ ✍🏻 پاسخ: ◀️ آیت الله خامنه ای: احتیاط در این است که تورم را محاسبه و ادا کند، مگر این که هنگام نذر قصدش این باشد که همان مبلغ نذر شده را بپردازد، هر چند مالیت آن مبلغ کاهش یابد. ◀️ آیت الله مکارم شیرازی: باید تورم را محاسبه نماید. ⁉️ ارسال سؤالات از طریق👇 @noorolaeme12 ✅ با تبلیغ کانال «پاسخگو» در ثواب نشر معارف الهی شریک شوید. @noorolaeme
سؤال👇 سلام وقت بخیر عقیقه چطور انجام میشه ممنونم آیت الله سيستاني پاسخ👇 سلام علیکم «عقیقه کردن» براى نوزاد - پسر یا دختر - در روز هفتم تولّدش مستحب است و اگر از روز هفتم تأخیر بیفتد - چه با عذر باشد و چه بدون عذر - مستحب بودن آن همچنان ثابت است. اگر نوزاد عقیقه نشده تا به حدّ بلوغ یا بزرگسالی برسد، مستحب است خودش هرچند تا آخر عمر، براى خویش عقیقه کند؛ بلکه اگر در زمان حیاتش عقیقه نشود، می‌توان بعد از وفاتش برای او عقیقه نمود. اگر بچّۀ نابالغ مالی داشته باشد، پدر یا پدربزرگ پدری وی می­توانند از مال خودِ بچّه برایش عقیقه نمایند. انسان می­تواند از مال خودش برای شخص دیگر - چه بالغ باشد و چه نابالغ - عقیقه نماید، هرچند این کار بدون اجازه از وی یا ولیّ شرعی او باشد. فردی که دارای دو یا چند فرزند است نمی­تواند به قصد عقیقۀ همۀ آنان، یک حیوان را به صورت مشترک ذبح نماید و لازم است هر حیوان، فقط برای عقیقۀ یک نفر لحاظ شود. عقیقه باید «شتر» یا «گاو» یا «گوسفند» یا «بز» باشد و حیوان دیگر مانند مرغ، خروس، بوقلمون و شتر مرغ کافی نیست. مستحب است عقیقه چاق و فربه باشد و لازم نیست شرایط قربانی واجب عید قربان را داشته باشد. صدقه دادن پول عقیقه به جاى عقیقه کافی نیست؛ ولی چنانچه کسى در عید قربان برای فرزندش قربانی نماید، برای عقیقۀ وی کافی است؛ این حکم، در جایی که فردی روز عید قربان برای خویش قربانى نماید نیز جاری است. شکستن استخوان­های عقیقه اشکال ندارد، هرچند بهتر است در هنگام قطعه قطعه کردن عقیقه، تا حدّ امکان استخوان­هاى آن شکسته نشود. شایان ذکر است، استحباب دفن کردن استخوان­هاى عقیقه، ثابت نشده و نیز اختیار پوست عقیقه با خود فرد است و می‌تواند هر گونه تصرّفی در آن بنماید. گوشت عقیقه را می‌توان به صورت خام یا پخته توزیع نمود و می‌توان با آن غذایی پخته و جمعى از مؤمنین را دعوت کرده و اطعام نمود و بهتر آن است که تعداد آنان ده نفر یا بیشتر باشد تا از آن بخورند و براى نوزاد دعا کنند. پدر بچّه و کسانی که عائلۀ او هستند مخصوصاً مادر بچّه، مکروه است از عقیقه بخورند؛ بلکه احتیاط مستحب آن است که مادر بچّه از آن نخورد؛ البتّه، کراهت مذکور شامل پدربزرگ و مادربزرگ بچّه نمی­شود؛ مگر آنکه نان‌خورِ پدر بچّه باشند. شایان ذکر است، اگر فرد بزرگ شده باشد و برای خود عقیقه کند، کراهت مذکور محفوظ است؛ بلکه احتیاط مستحب آن است که خودِ او نیز از عقیقه مصرف نکند. دعاهایی برای هنگام ذبح یا نَحْر عقیقه در روایات نقل و توصیه شده است؛ از جمله دعای ذیل: «بِسْمِ اللّهِ وَبِاللّهِ اللَّهُمَّ عَقیٖقَةٌ عَنْ فُلَانٍ (به جای فُلَانٍ نام آن فرزند گفته می‌شود) لَحْمُهَا بِلَحْمِهِ وَدَمُهَا بِدَمِهِ وَعَظْمُهَا بِعَظْمِهِ؛ اللَّهُمَّ اجْعَلْها وِقَاءً لآِلِ مُحَمَّدٍ صَلَّی اللّهُ عَلَیْهِ وآلِه».
سؤال👇 سلام خسته نباشید. استخری داریم که در آن آب وجود دارد و از آن آب برای آبیاری درختان استفاده میکنیم. روی استخر باز است و گربه ای درون آب افتاده و بعد از دو یا سه روز متوجه شده و لاشه گربه را بیرون آوردیم. آیا آب استخر نجس است؟ درختانی را که با آن آب آبیاری کنیم میوه هایش پاک است یا نجس؟ پاسخ👇 سلام علیکم در فرض سؤال که آب استخر بیش از مقدار کر بوده و به واسطه گربه مرده؛ رنگ ، بو ، و یا مزه آن آب عوض نشده، آب مزبور نجس نمی باشد، به هر حال استفاده از آن آب برای درختان مانعی نداشته و خوردن آن میوه ها هم اشکال ندارد.
سؤال👇 سلام خسته نباشید ببخشید این قرعه کشی خونه ای هست که ،بانوان انجام میدن ، هر کدوم مثلاً مبلغ دویست هرماه میدن ، بعد قرعه کشی میکنن به نام یکی میفته ، کل مبلغ از شخص برنده هست . سوال اینه.. آیا این کار درست هست ؟ و اینکه ،بانی این کار ، بدون قرعه کشی اولین قرعه رو به نام خودش برمیداره. این کار چه حکمی داره مرجع ،امام خامنه ای پاسخ👇 سلام علیکم 1. در جواز و رجحان تعاون و مشارکت برای تأمین وام مؤمنین تردیدی وجود ندارد، هرچند به صورتی باشد که در سؤال توضیح داده شده است، ولی اگر پرداخت پول به شرکت به عنوان قرضی باشد که مشروط به پرداخت وام در آینده به پرداخت کننده است، این کار شرعاً جایز نیست هرچند اصل قرض از نظرحکم وضعی صحیح است. 2. اگر همه رضایت داشته باشند، اشکالی ندارد.
سؤال👇 سلام وقت بخیر ترم آخر دانشجویی کتابی رو از یکی از استادانم گرفتم و بعد تموم شدن دانشگاه نتونستم بهشون برگردونم، یکی دو سال بعد شماره ای از ایشون پیدا کردم و هماهنگ کردم تا کتاب رو به دست ایشون که یه شهر دیگه بودن برسونم، روزی که قرار گذاشتیم من به اون شهر رفتم اما هر چی تماس گرفتم ایشون جواب ندادن و من هم بعد سه چهار ساعت معطلی برگشتم شهر خودم، و بهشون پیام دادم که من شما رو نتونستم پیدا کنم و برگشتم، اما جوابی ندادن، حالا وظیفه من چیه آیا بازم باید کتاب رو به ایشون برگردونم و امانت هست؟ پاسخ👇 سلام علیکم چون می توانید ایشان را پیدا کنید، لازم است کتاب را به ایشان بدهید. آدرس بگیرید و برای ایشان پست کنید.
سؤال👇 سلام وقتتون بخیر سوال داشتم؟دختر عموم از یه نفر ک همدیگر دوست داشتن میخواستن باهم ازدواج کنن ولی ب تفاهوم نرسیدن ...این دونفر دوسال باهم رابطه داشتن اون یه هدیه پارچه شلواری هدیه بهش داده ولی اونم درعوض جبران کادوه اش دوتا انگشتر نقره بهش داده خواستم ببینم به خاطری ک دختر عموم نماز میخونه آیا حلال هست نمازش قبول موقع ای ک این پارچه شلواردوخته شده میپوشه آیا درست هست ممنون میشم اگه لطف کنید پاسخ سوال من باشید باتشکر...مرجع تقلید مکارم شیرازی پاسخ👇 سلام علیکم استفاده از آن هدیه اشکالی ندارد.
سؤال👇 سلام وقتتون بخیر ببخشید برای اینکه وسواس فکری و عملی رو درمان کنیم چه راهی پیشنهاد میدین پاسخ👇 سلام علیکم بهترین راه بی توجهی نسبت به این امور است. راه های دیگر: استغفار فراوان، خواندن فراوان سوره ناس، گفتن ذکر لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم
سؤال👇 سلام حکم سود وامتیازی که از بانک گرفته می‌شود چیست ‌؟ آیت‌الله سیستانی پاسخ👇 سلام علیکم سودهای بانکی در صورتی که بر اساس یکی از عقود شرعی باشد، مشروط بر اینکه نصف سود را صدقه بدهید، استفاده از مابقی جایز است.
سؤال👇 سلام خسته نباشید پدرم دو سال فوت کردن وصیتنامه ندارن من دو تا خواهر و مادرم باهم درخانه پدری زندگی میکنیم و یک خانه هم اجاره دادیم واز درآمدش استفاده میکنیم می خواستم بپرسم حق بقیه بچه ها چطور میشه آیا چیزی گردن ما می‌مونه پاسخ👇 سلام علیکم رحمت خداوند شامل ایشان و همه اموات باشد. همه ورثه در همه اموال شریک هستند. اگر سایرین به این شکل استفاده شما رضایت دارند، مشکلی نیست و الا لازم است سهم هریک از ورثه مشخص و به آنان برسد.
سؤال👇 سلام وقت بخیر کسیکه نذر خرما کند برای مزار شهید گمنام ولی بجاش بخاطر رعایت بهداشت بیسکوییت تهیه کند آیا نذرش قبوله ؟ یا باید همون خرمارو تهیه میکرد .باتشکر از پاسخگویی شما پاسخ👇 سلام علیکم اگر این نذر یدون صیغه نذر بوده است، اشکالی ندارد و اگر با صیغه نذر بوده، باید به همان شکل انجام شود. صیغه نذر به عربی: لله علیّ ... صیغه نذر به فارسی: برای خدا بر من واجب ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💠 عمل در روز جمعه پیامبر اکرم صلی الله علیه واله: إنَّ الخَيرَ وَالشَّرَّ يُضاعَفانِ يَومَ الجُمُعَةِ. بی‏تردید، [پاداش] خیر و شر در روز جمعه، چند برابر می‏شود. 📚 مصباح المتهجّد: ص۲۸۵ ✅ با تبلیغ کانال «پاسخگو» در ثواب نشر معارف الهی شریک شوید. @noorolaeme
⁉️چه کسانی از ما ارث می‌برن؟ ✍️ سه گروه هستن که از انسان ارث می‌برن: 1️⃣ گروه اول: 👈 پدر و مادر و بچه‌های ما. 2️⃣ اگه از گروه اول کسی نبود، می‌رن سراغ گروه دوم: 👈 پدربزرگ و مادربزرگ، خواهرها و برادرهای ما. 3️⃣ اگر از گروه دوم کسی نبود، می‌رن سراغ گروه سوم: 👈 عموها، عمه‌ها، دایی‌ها و خاله‌های ما. ⭕️ نکته: همسر کنار همه گروه‌های بالا ارث می‌بره؛ یعنی مهم نیست کدوم گروه الآن زنده هستن. هر کدوم که باشن، همسر کنارشون سهم داره. ⭕️ نکته: در هر گروه، اگه از خود این طبقه که گفتیم، هیچ‌کس زنده نبودن، می‌رن سراغ طبقه بعدی از همین گروه؛ یعنی مثلاً اگه از بچه‌ها هیچ‌کدوم زنده نبودن، می‌رن سراغ نوه‌ها و اگه از نوه‌ها کسی زنده نبود، می‌رن سراغ نتیجه‌ها. خلاصه تا از این‌جور فامیل‌ها، کسی در هر گروه هست، نوبت به گروه بعدی نمی‌رسه. با تبلیغ کانال «پاسخگو» در ثواب نشر معارف الهی شریک شوید. @noorolaeme
💠 آیه ولایت؛ آیه‌ای محکم در قرآن 🔸محکمات قرآن، آیاتی هستد که مقصود از آن‎‌ها بسیار روشن است و در فهم منظور آن‌ها نیاز به مراجعه به آیات دیگر نیست. 🔹 مفاد آیه ولایت، خبر دادن از ولایت خداوند، رسولش و شخص با ایمانی است که در رکوع خود، صدقه[انگشتری] اعطا کرده است. از آنجایی که مقصود از این آیه بسیار واضح است و کلمات آن هیچ‌گونه ابهامی ندارند، از محکمات قرآن محسوب می‌شود. با تبلیغ کانال «پاسخگو» در ثواب نشر معارف الهی شریک شوید. @noorolaeme