کانون فرهنگی تبلیغی نورالهدی
#زنگ_تاریخ🔔
⚡️رویدادهای مهم کشور از سال ۱۳۴۲تا ۱۳۵۷
🗓روزنگار ۲۹دی ماه
📌۲۹دی ماه ۴۴:
سخنرانی «شهید آیت الله عطاء اله اشرفی اصفهانی» در مسجد بروجردی کرمانشاه در سال 1344؛ شهید اشرفی اصفهانی در این سخنرانی ضمن طرح مسائل دینی، گریزی نیز به اوضاع جاری کشور زده و از سیاست رژیم پهلوی در برخورد با علماء و روحانیون انتقاد کرده است. شهید اشرفی اصفهانی در پایان سخنرانیاش «جهت سلامتی و بازگشت آقای خمینی دعا نموده [است]» در غرب کشور وجود و حضور آیت الله اشرفی اصفهانی و تأسیس حوزه علمیه و دفاع از نهضت امام خمینی در طی دوران انقلاب برجسته بود.
📌۲۹ دی ماه ۵۶:
گزارشی از ساواک در مورد برگزاری مراسم ختم شهدای ۱۹ دی قم در شهرهای شاهیندژ اصفهان و استان تهران؛ در بخشی از این گزارش آمده است: «ضمناً تعدادی از وعاظ طرفدار خمینی در نظر دارند امشب در مجالس روضهخوانی تهران منبر رفته و مجالس را به صورت فاتحهخوانی اداره نمایند»
📌۲۹دی ماه ۵۷:
➖صدور اعلامیهی کارکنان نخست وزیری در حمایت از حضرت امام خمینی (ره) ؛در بخشی از اسناد مربوطه آمده است «کارکنان نخست وزیری ضمن صدور اعلامیههای مختلفی همبستگی خود را با دیگر طبقات مردم به رهبری آیت اله خمینی اعلام و از کارکنان نخستوزیری دعوت شده که روز 1357/10/29 در محل کاخ نخست وزیری اجتماع تا پس از پیوستن به سایر گروههای اجتماعی، به راهپیمایی مبادرت نمایند.»
➖ تظاهرات مردم کرمانشاه در روز بیست و نهم دی ماه 1357؛بنابراین گزارشها جمعیت 20 الی 25 هزار نفری مردم کرمانشاه را آیتالله عبدالجلیل جلیلی و دیگر روحانیون کرمانشاه رهبری و مدیریت میکردند. این راهپیمایی آشکارا جنبه ضد سلطنت داشت و نابودی سلطنت از شعارهای تظاهرکنندگان بود. رهبری روحانیت، پیروی از دستورهای حضرت امام(ره) و مقصد راهپیمایان (مسجد جامع کرمانشاه) همه حکایت از جو و فضای مذهبی این راهپیمایی داشت. در این راهپیمایی به همکاری نکردن با دولت بختیار و تشکیل دولت موقت از سوی حضرت امام خمینی(ره) در آینده نزدیک اشاره شد.
@noorolhodaa
www.noorolhoda85.blog.ir
💬 استراتژی فرهنگی یک «سند» است! درست مثل برنامه بودجه کشور! برنامه بودجه میگوید چه منابعی برای بدست آوردن پول و تأمین هزینهها داریم، کجا باید هزینه کنیم، چگونه باید هزینه کنیم؟
♦️ «استراتژی فرهنگی» را در «کیهان» بخوانید:
http://kayhan.ir/fa/news/11197
@noorolhodaa
www.noorolhoda85.blog.ir
رهبری همیشه نسبت به دو آسیب در زمینه برخورد با تهاجم فرهنگی هشدار دادهاند.
۱. احساس بینیازی از تبادل فرهنگی و آموختن از دیگران و افتادن به مرداب رکود. " تبادل فرهنگی لازم است. هیچ ملتی بینیاز نیست از این که در همه زمینهها، از جمله در زمینه مسائل فرهنگی - آن مجموعه مسائلی که به آنها نام فرهنگ داده میشود- از ملتهای دیگر بیاموزد...
۲. کشیدهشدن به برخوردهای سلبی و منفعلانه نسبت به پدیدههای تهاجم فرهنگی...
#کتاب_چهارم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_از_نیمه_خرداد
@t_manzome_f_r
@noorolhodaa
www.noorolhoda85.blog.ir
#زنگ_تاریخ🔔
⚡️رویدادهای مهم کشور از سال ۱۳۴۲تا ۱۳۵۷
🗓روزنگار ۳۰ دی ماه
📌۳۰ دی ماه۴۳:
گزارش ارائه شده از ساواک راجع به علت دستگیری تعدادی از روحانیون در سال 1343؛ این سند نشان میدهد که رژیم پهلوی کوچکترین انتقادی را بر نتابیده و وعاظ را به خاطر طرح عادیترین مسائل دستگیر میکرده است. در بخشی از سند آمده است «سید هادی خسروشاهی ... ضمن صحبت درباره پیمان سه جانبه ایران، ترکیه، عراق صحبت کرد و مدعی شد که چرا ایران از پیمان مذکور خارج شده نامبرده [به] وسیله کلانتری 17 دستگیر و تحویل اداره اطلاعات شهربانی گردید»
📌۳۰دی ماه ۴۶:
یکی از سیاستهای رژیم پهلوی که به شدت مورد انتقاد مردم مسلمان کشور بود ایجاد پلهای ارتباطی گسترده با رژیم اشغالگر قدس بود که در راستای سیاست آمریکا در منطقه پس از کودتای 28 مرداد 1332 اجرا میشد. در چارچوب این نگرش رژیم پهلوی ضمن برقراری روابط گسترده سیاسی، اقتصادی و امنیتی با رژیم صهیونیستی بسیاری از هنرمندان، اهالی مطبوعات و … را برای بازدید به فلسطین اشغالی میفرستاد. در سندی که در ادامه میآید، تعدادی از رجال عصر پهلوی در سال 1346 خواستار اعزام جوانان ایرانی به اسرائیل به منظور آشنایی با وضع جوانان آنجا شدهاند. در بخشی از اسناد میخوانیم: «آقای دکتر نیک پی با آقای اخباری مدیر کاخ جوانان در حضور عدهای از گردانندگان کاخ اظهار داشته بود که من عقیده دارم شما و آقای گودرزی و چند نفر دیگر از اعضاء مسئول و یا هر کسی را که شما انتخاب میکنید برای بررسی وضع جوانان اسرائیل به آن کشور بروید.»
📌۳۰دی ماه ۵۷:
در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی عملاً کنترل نظم شهرها به دست نیروهای انقلابی افتاده بود. در اسناد روزهای قبل (22 دی ماه) به نقش روحانیون انقلابی در ادارهی شهرها اشاره گردید، در اسناد میخوانیم: «عدهای از جوانان با داشتن بازو بند و نصب کارت به سینه خود تحت عنوان مامور انتظامات اسلامی در بعضی از چهار راهها و میادین امور انتظامی و ترافیک شهر قم را به عهده گرفتهاند»
@noorolhodaa
www.noorolhoda85.blog.ir
8.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روایت دردناک رئیس بانک مرکزی دولت خاتمی از ترکیب تیم مذاکره کننده در برجام
@noorolhodaa
www.noorolhoda85.blog.ir
#زنگ_تاریخ🔔
⚡️رویدادهای مهم کشور از سال ۱۳۴۲تا ۱۳۵۷
🗓روزنگار اول بهمن ماه
📌۱ بهمن ماه ۴۲:
در مجالس فرمایشی عصر پهلوی هر از گاهی میان دولت و نمایندگان مجالس توافقهای ایجاد میشد تا از این طریق ابراز وجودی کرده باشند. در سال 1342 قرار بر این میشود که: «نمایندگان مجلس از بعضی کارهای دولت انتقاد نمایند تا از این راه و به این ترتیب توجه مردم به مجلس شورای ملی جلب شود.»
📌۱بهمن ماه ۴۵:
آیتالله حاج سید محمدصادق لواسانی(ره) از یاران دیرین و صادق حضرت امام خمینی(ره) در مبارزات انقلابی علیه رژیم پهلوی بودند. مقام و جایگاه مرحوم آیتالله لواسانی در این مبارزات بر کسی پوشیده نیست. آن مرحوم در دوران تبعید حضرت امام خمینی نمایندگی آن حضرت را عهدهدار بود. بخش عمدهای از اسناد کتاب (یاران امام به روایت اسناد ساواک(59)، آیتالله حاج سید محمد صادق لواسانی، مرکز بررسی اسناد تاریخی، سال 1395) به فعالیتهای ایشان در مقام نمایندگی امام اختصاص دارد. بخشی از این فعالیتها به گردآوری وجوه سهم امام توسط آیتالله لواسانی اشاره دارد. این اسناد حاوی اطلاعات با ارزشی درباره چگونگی ساختار این امر، میزان کمکها، مصارف و … هستند. تعدد گزارشها و اسناد ساواک درباره فعالیت آیتالله لواسانی در گردآوری سهم امام، حکایت از اهمیت مسئله برای سازمان اطلاعات و امنیت کشور(ساواک) دارد. ساواک به شکلهای گوناگون میکوشید این فعالیتها را زیر نظر بگیرد. از سوی دیگر آیتالله لواسانی با رعایت تدابیر و احتیاطهای لازم مانع از دستیابی ساواک به این اطلاعات میشدند. حتی ساواک میکوشید دفاتر و اسناد مربوط به این فعالیتها را سرقت کند که البته در این کار توفیقی نیافت. اسناد ارائه شده گزارشهایی از فعالیت آیتالله لواسانی در گردآوری سهم امام را ارائه میکنند.
@noorolhodaa
www.noorolhoda85.blog.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 اگر تحریمهای ایران بر روسیه اجرا می شد ۶ ماه بیشتر دوام نمیآورد!
🔹 دلیل استقامت ایران #رهبر آن است
💬 رجب صفر اف (عضو مجلس دومای روسیه)
@noorolhodaa
www.noorolhoda85.blog.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ خواهر حاج عماد:
خبر شهادت جهاد برای من خیلی سخت تر از حاج عماد بود
حاجی ۲۵ سال بود منتظر بودیم هرروز شهیدش کنن و هرروز که میگذشت میگفتیم یه روز بیشتر پیشمونه
اما جهاد انتظارشونداشتم دنبالش باشن وشهیدش کنن، همه چی یهو اتفاق افتاد
جهاد واقعا قهرمان بود، توی همه چیز قهرمان بود
@noorolhodaa
www.noorolhoda85.blog.ir
شب جمعه است .... قرائت سوره جمعه فراموش نشه 🌸
@noorolhodaa
www.noorolhoda85.blog.ir
#زنگ_تاریخ🔔
⚡️رویدادهای مهم کشور از سال ۱۳۴۲تا ۱۳۵۷
🗓روزنگار ۲ بهمن ماه
📌۲ بهمن ۴۵:
انتخاب اسدالله علم به عنوان ناظر بر انتخابات برای جلوگیری از تخلفات انتخاباتی در حالیکه علم خود نقش گسترده ای در تخلفات انتخاباتی داشته است.
📌۲ بهمن ۵۰:
حجتالاسلام محمدتقی فلسفی از معروفترین وعاظ کشور بود که در جریان نهضت امام خمینی(ره) و حتی سالهای قبل از آن نقش مهمی در بیداری جامعه داشت. وی که خطیبی توانا بود، در سخنرانیهایش ضمن انتقاد از رژیم علناً به حمایت از امام خمینی نیز میپرداخت. در اسنادی که به سال 1350 باز میگردد، به مواضع ایشان اشاره شده است: «نامبرده بالا یکی از وعاظ سرشناس ایران است که بعضاً در بالای منبر مطالب انتقاد آمیزی اظهار نموده و اخیراً رویه خود را تغییر و در بالای منبر مبادرت به اظهارات حاد و خلاف مصالح مملکتی نموده به طوری که روز 50/10/25 در مسجد جامع تهران از خمینی به طور آشکار جانبداری و مطالبی در تأیید نامبرده و علیه برخی از سناتورها درباره خمینی نموده است.»
📌۲ بهمن ماه ۵۶:
➖سرقت اطلاعات "آیت الله حاج سید محمدصادق لواسانی" توسط ساواک.
➖دستگیری و تبعید یاران امام خمینی (ره) یکی از متداولترین اقدامات رژیم پهلوی در دهههای چهل و پنجاه برای در هم شکستن مقاومت این افراد بود. اسناد موجود نشان میدهد که در بیشتر موارد این فشارها و تبعیدها کمترین خللی در عزم این افراد ایجاد نکرده و حتی فرصتی را برای آنها ایجاد میکرد که در مناطقی که به آنجا تبعید شده بودند به روشنگری بپردازند. در اسناد میبینیم که در سال 1356 «حجتالاسلام حسین نوری» [آیتالله العظمی حسین نوری همدانی] در محل تبعیدیش یعنی خلخال، فعالیت سیاسی میکرده است. در بخشی از سند از سازمان اطلاعات و امنیت تبریز خواسته شده است: «از اعمال و رفتار وی مراقبت لازم معمول و نتیجه را به بخش 312 و این سازمان منعکس نمایند.»
📌۲بهمن ماه ۵۷:
اعتصاب کارمندان شرکت مخابرات ایران در سال 1357 ؛ بر اساس این سند اعتصاب کارکنان شرکت مخابرات در اعتراض به شهادت یکی از همکارانشان در اهواز بوده است. در بخشی از سند آمده است: «از شرکتکنندگان خواسته شد که ضمن ادامه اعتصاب نشسته روزهای دوشنبه و چهارشنبه هر هفته در این محل [سالن کتابخانه ساختمان شماره 20] جلسهای ترتیب دهند.»
@noorolhodaa
www.noorolhoda85.blog.ir