🔴 دشواریِ تشکیل دولت اسلامی
🔸مرحله ی سوم انقلاب اسلامی، یعنی تحقق دولت اسلامی، بخودی خود سخت تر از پیروزی انقلاب در مرحله ی اول و تاسیس نظام در مرحله دوم است. چرا که در اینجا مستقیما با دشمن طرف نیستیم، بلکه با منش و روش خودیهای مسلمان و مؤمنی مواجه ایم، که دارای آن نصابهای کافی ایمانی و انقلابی برای کارگزار اسلامی نیستند.
🔸طبیعی است چنین کسانی برای ماندن روی صندلی قدرت، حتی به شیوه های خارج از موازین هم متشبّث شوند. اما سختی کار بیشتر از این حرفهاست ، چرا که دشمنان هم دریافته اند که عبور انقلاب از مرحله ی سوم ، آنها را یک گام دیگر به مرگ سلطه شان و تمدّنی که مرکَب این سلطه شده، نزدیک می کند. لذا دیوانه وار بمب های سمّی خود را بر سر نهالستانهای این دیار فرو می ریزند.
🖋. (یادداشتی از حجت الاسلام علی ثقفی
به مناسبت شهادت شهید مدافع حرم محسن حججی)
🔸 #افق را ببینید:↙️
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
7.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹ببینید| شاخصهای دولت اسلامی
☑️ #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
#تحول_معنوی
🔻هوی و هوس در #مدیریت_اسلامی
🔶یکی از اصولی که انسان باید درتمام شئونات زندگی اعم از فردی، اجتماعی، سیاسی، مدیریتی و ... لحاظ کند این است که باید تمام زندگی اش و فعالیت ها و کارهایش برای عبودیت و بخاطر الله باشد.[به عبارت دیگر انسان باید در هر کاری اول بیاندیشد که برای چه می خواهد آن کار انجام دهد. برای اینکه عبودیت خدا را بجا آورد یا بندگی غیر خدا و هوای نفس خودش را بکند.]
🔶هر وقت که انسان دچار هوی و هوس می شود و فعالیت، نیّات و ... را برای غیر خدا انجام می دهد این هوی و هوس انسان را در غفلت فرو می برد، در عین حال که علم دارد به گمراهی می اندازد.
🔶خداوند در سوره جاثیه، آیه 23 می فرماید : أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواهُ وَ أَضَلَّهُ اللَّهُ عَلى عِلْمٍ ... (آیا دیده ای آن کس را که هوسش را چون خدای خود گرفت و خدا از روی علم، گمراهش کرد ...)
🔶مثال : رانندهای در یک جاده لغزنده، به فکر کنترل ماشین است ترمز میکند، سرعت را کم و زیاد میکند تا به پرتگاه پرت نشود. با این وجود، یک لحظه غفلت میکند و به جای ترمز، پا روی گاز میگذارد! میخواهد ترمز کرده سالم بماند ولی با این همه، لحظهای که غفلت میکند با دست خودش، خودش را به دره پرت میکند با اینکه میخواست این کار را نکند!
🔺انسان هم دارای تجهیزاتِ علومِ باطنی است که خدا به او داده است و نمیتواند به آنها بی توجه باشد؛ انجام کارها و نیّات بر اساس هوی و هوس، بی توجهی به آن علوم و تجهیزات است و وقتی هر کاری اعم از فردی و اجتماعی ، بر اساس هوی و هوس انجام شد غفلت می آید و فرد با دست خودش، خودش را گمراه میکند، با اینکه می داند راه اشتباه می رود، کار اشتباه انجام می دهد اما باز ادامه می دهد.
📚بر گرفته از جزوه مدیرت توحیدی 76،77
(درس گفتاری از استاد علیپور)
✍🏻پی نوشت:
قرآن کریم می فرماید:«فألهمها فجورها و تقواها» یعنی هر انسانی در جوهره ی وجودی خود چیزی دارد که به کمک آن می تواند راه صحیح که همان عبودیت خداست از راه ناصحیح که همان اطاعت از هوای نفس است را تشخیص دهد.فقط لازم است که انسان به آن جوهره ی درونی خود برسد آن را شکوفا کند که اگر به آنجا رسید به فرموده ی قرآن « ... إن تتقوا الله یجعل لکم فرقاناً ... » و «من یتق الله یجعل له مخرجاً ... » لذا انسان باید در تمام زندگی دنبال رسیدن به آن جوهره و نجات از گمراهی باشد و راه رسیدن هم چیزی جز حرکت به سمت معنویت و تهذیب و تزکیه نفس نیست همان که حضرت آقا از آن به عنوان تحول معنوی یاد می کنند. تحول معنوی که خودش اولین قدم در دولت سازی اسلامی است.
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
🔗eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🌐چگونگی دولت سازی اسلامی (1)
📌چهار راه برای تحقق دولت اسلامی وجود دارد:
1- صالح سازی درونی
مسئولان نظام جمهوری اسلامی از سه جهت نسبت به خود سازی و صالح سازی درونی خود مسئولند:
🔸اول اینکه مسلمان هستند. یک مسلمان دائما باید در اندیشه اصلاح خود باشد والا مغبون است .
🔸دوم اینکه کسب قدرت سیاسی در اسلام برای خدمت به دنیا و آخرت مردم است و این ممکن نیست مگر به وسیله یک مسئول صالح .
🔸سوم اینکه صالح بودن برای یک مسئول که دامنه اثر او بسیار بیش از یک فرد عادی است بسیار ضروری تر می باشد. زیرا همانطور که صلاحیت های مسئول ، دامنه خدمت او را گسترش می دهد، عدم صلاحیت ها هم دامنه فساد و تخریب دین را می گستراند. تمام این معانی در همین جمله از مقام معظم رهبری قابل برداشت می باشد که : " هر كس هم كه جديداً مسووليت را برعهده مى گيرد, با اين نيت و با اين هدف مسووليت را قبول كند كه مى خواهد براى خدمت به مردم, يك انسان صالح بشود; آنگاه مى شود تشكيل دولت اسلامى" (21 / 9 / 80 )
🔹 در اینجا گوشه هائی از بیانات ایشان را درخصوص این راهکار می آوریم.
" مسئولان و دولتمردان بايد خودشان را با آن ضوابط و شرايطي كه متعلق به يك مسئول دولت اسلامي است‚ تطبيق كنند... يا اگر ناقصند‚ خودشان را به سمت كمال در آن جهت پيش ببرند و حركت بدهند" (79/9/12 )
" هر كدام از شما تلاش بكنيد, براى اين مسووليتها خودتان را با الگوى اسلامى منطبق بكنيد; يعنى دينتان, تقواتان,رعايتتان نسبت به حال مردم, رعايتتان نسبت به شرع, رعايتتان نسبت به بيت المال, اجتنابتان از خودخواهيها و خودپرستيها و رفيق بازيها و قوم وخويش پرستيها و اجتنابتان از تنبلى و بيكارگى و بى عملى و هوي و هوس و اين چيزها مطابق با الگوى اسلام باشد. هر كدام شما بتوانيد در اين زمينه ها كار خودتان را بكنيد و پيش برويد و خودتان را بسازيد" (79/9/12 )
ادامه دارد...
📚برگرفته از کتاب "چرا دولت اسلامی؟ " - نهاد فرآیند تحقق اهداف انقلاب اسلامی
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🌐چگونگی دولت سازی اسلامی (2)
📌چهار راه برای تحقق دولت اسلامی وجود دارد:
2- شايسته سالاری :
🔹در نظام دینی ملاک گزینش مسئولان تقوی و تعهد، دانش و سود مندی می باشد. در روایات ما آنکس که تقوای بیشتری دارد ، آن کس که علم بیشتری دارد و آن کس که نفع بیشتری به مردم می رساند با تعبیر خیر النّاس و أفضل النّاس نام برده شده است. تقوی در یک مدیر به معنای مواظبت از دست و زبان و قلب و فکر در تصمیمات و رفتار ها و روابط می باشد. آن کس که انگیزه خدمت رسانی به مردم را دارد و بیشتر از دیگران به فکر نفع مردم است، صلاحیت و شایستگی بیشتری برای مسئولیتها دارد. و آن کس که در فهم مسائل بیش از دیگران به دین رجوع می کند، بیش از دیگران صلاحیت پذیرش مسئولیت در نظام دینی را دارد.
🔹 انتخاب همکاران در نظام دینی با همین ملاکها صورت می گیرد و چنانچه در گزینشها ملاکهای دیگری چون رفاقت ، نَسَب ، منافع شخصی و گروهی دخالت کند، نمی توان چنین نظامی را شایسته سالار نامید. اگر شایسته سالاری به معنی حقیقی و نه در ادعا محقق شود، راه برای انتخاب کارگزاران اسلامی و تحقّق دولت اسلامی هموار خواهد شد.
✳️ در این زمینه مقام معظّم رهبری می فرماید:
" اگر ما بر نقش مديريت و سرپرستي در جامعه اسلامي تكيه مي كنيم و آن را تعيين كننده معرفي مي نماييم‚ با يك گزينش‚ قضيه تمام نمي شود. اين طور نيست كه يك شخص‚ در رأس برگزيده بشود و شرايط لازم را داشته باشد‚ بعد ديگر همه چيز به خودي خود‚ حل خواهد شد. تاثير مديران بالا در سرنوشت جامعه هم تا حدود زيادي از اين جهت است كه مدير برتر و بالاتر‚ اين قدرت را دارد كه دستها و ايادي چرخاننده چرخهاي كشور را سالم انتخاب بكند. يعني سلامت آنها‚ جزو سلامت دستگاه حكومت است... مجموعه دستگاه مديريت كشور‚ بايد علوي باشد" (1369/4/20 )
" گزينش همكاران‚ مهم است. البته در سطح وزرا‚ رعايت و دقت زيادي مي شود. هم رييس جمهور محترم‚ هم مجلس محترم‚ جوانب كار را خيلي مي سنجند و رعايت مي كنند. اما به اينجا‚ اكتفا نشود. من به وزراي عزيز‚ كه بخشهاي مختلف را برعهده دارند يا خواهند داشت‚ عرض مي كنم: يكايك معاونين را‚ يكايك مديران را‚ يكايك مسيولين سراسر كشور را‚ در بخش خودتان‚ با معيارهاي الهي انتخاب كنيد: كاردان‚ لايق‚ متدين‚ پاك‚ و آراسته به خصوصياتي كه براي يك مدير لازم است." (1372/5/12 )
ادامه دارد ...
📚برگرفته از کتاب "چرا دولت اسلامی؟ " - نهاد فرآیند تحقق اهداف انقلاب اسلامی
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
🔗eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🌐چگونگی دولت سازی اسلامی
📌چهار راه برای تحقق دولت اسلامی وجود دارد:
1- صالح سازی درونی
👈2- شايسته سالاری
3- صالح گزينی يا انتخاب اصلح
4- نظارت مردم
☑️ #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
🔗eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🌐چگونگی دولت سازی اسلامی (3)
📌چهار راه برای تحقق دولت اسلامی وجود دارد:
3- صالح گزينی يا انتخاب اصلح :
🔹انتخاب مسئولان توسط مردم در نظام اسلامی دارای مبانی روشنی است. در همین رابطه مقام معظّم رهبری می فرماید:
"مردم بايد به فكر شناخت اصلح باشند‚ چون چيز كوچكي نيست. مساله انتخابات‚ مساله سپردن سرنوشت بخش عمده امكانات كشور به يك نفر و يك مجموعه است. سرنوشت مسائل اقتصادي‚ مسائل فرهنگي‚ روابط خارجي و مسائل گوناگون ديگر تا حدود زيادي به اين قضيه وابسته است." (1380/2/11)
"ملت بايد تلاش خود را بكنند‚ بايد زحمت بكشند و دنبال اصلح بگردند." (1376/2/31)
"مردم بايد بيايند و با انتخاب صحيح و آزادانه، قانونگذارانشان را در قوه مقننه معين كنند، مجريان خودشان را با ترتيبي كه در قانون معين شده است، معين كنند، اين حق مردم است و متعلق به آنهاست، اما تكليف هم هست. اين طور نيست كه يكي بگويد من نمي خواهم از اين حقم استفاده كنم، نه‚ سرنوشت نظام بسته به احقاق و استنقاذ اين حق است، اين تكليف است، بايد همه شركت كنند. نظام جمهوري اسلامي توانسته است اين حق را در اختيار مردم بگذارد" (1378/11/26)
ادامه دارد ...
📚برگرفته از کتاب "چرا دولت اسلامی؟ " - نهاد فرآیند تحقق اهداف انقلاب اسلامی
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
🔗eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🌐چگونگی دولت سازی اسلامی
📌چهار راه برای تحقق دولت اسلامی وجود دارد:
1- صالح سازی درونی
2- شايسته سالاری
👈3- صالح گزينی يا انتخاب اصلح
4- نظارت مردم
☑️ #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
🔗eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
#تحول_معنوی
🔰رمضانی زیستن لازمه ی تحقق دولت اسلامی
🔸ماه رمضان که می آید عالم را با آمدنش تغییر میدهد ، حساب و کتابهای عالم تغییر میکند؛ ما انسانها هم به عنوان جزیی از این عالم از این تغییرات بی بهره نمی مانیم و اگر قدری در خودمان غور کنیم وجود این تغییرات را حس خواهیم کرد و حتی می توانیم آنها را بشماریم.
🔴حال اگر ما بتوانیم این حال و هوای رمضانی را در تمام طول سال در خودمان و جامعه تداوم بدهیم چه خواهد شد⁉️
🔸باید رجوع کنیم به خودمان و ببینیم که با آمدن این ماه چه تغییری در ما بوجود آمد؛ با کمی تأمل در خواهیم یافت که آن، چیزی جز مراقبت و توجه بیشتر به خودمان و اعمالمان نیست که حداقل آن را در مراقبت بر خوردن و آشامیدن لمس می کنیم؛ به تبع آن سبک زندگی و فعالیتهای اجتماعی و مدیریتی انسان هم تغییر میکند نوعی حالت مراقبه در همه ی لحظات ایجاد میگردد؛ که همه اینهابه برکت صفای باطن حاصل از ماه مبارک است.
🔻 که اگر تک تک افراد جامعه، تک تک مدیران جامعه بتوانند این حالت مراقبه را در خود نهادینه کنند یعنی نهفقط در ماه مبارک بلکه در تمام طول سال مراقب خود و اعمالشان باشندمیتوانند به همان سبکی که در ماه رمضان زندگی و فعالیت میکردند در تمام طول سال زندگی و فعالیت بکنند. به طوریکه همچون ماه رمضان در هر لحظه و در همه جا چه زندگی شخصی و چه فعالیتهای اجتماعی و مدیریتی مراقب خودشانند و به اعمالشان توجه دارند،هم در زندگی شخصی و هم در مدیریتشان مراقبند که مبادا هوای نفس را بر خواست الهی مقدم کنند ، مراقبندمبادا برخلاف عبودیت الهی کاری بکنند و هدفشان هم فقط جلب رضای الهی است و لا غیر؛
🔻 که همه ی این تحولات در سایه ی آن مراقبت از نفس است که درافراد و جامعه حاصل می شود و این همان چیزی است که ما در قدم اول برای تحقق دولت اسلامی نیاز داریم یعنی مدیرانی که در تمام لحظات زندگیشان رمضانی زندگی کنند و نفس بکشند.
✅کانال #افق_انقلاب_اسلامی را در پیام رسان ایتا دنبال کنید↙️
🔗eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🌐چگونگی دولت سازی اسلامی (4)
📌چهار راه برای تحقق دولت اسلامی وجود دارد:
4- نظارت مردم :
🔹حضرت امام خمینی(ره) در زمینه نظارت مردم می فرمایند:
"همه ملّت موظفند كه نظارت كنند بر اين امور، نظارت كنند اگر من پايم را كج گذاشتم، ملّت موظّف است كه بگويند پايت را كج گذاشتي خودت را حفظ كن." (صحيفه نور ج 7 صفحه 33 : 58/3/9 )
"باید همه زن ها و هم مردها در مسائل اجتماعي مسائل سياسي وارد باشند و ناظر باشند، هم به مجلس ناظر باشند‚ هم به كارهاي دولت ناظر باشند، اظهار نظر بكنند. ملّت بايد الان همه ناظر امور باشند، اظهار نظر بكنند در مسائل سياسي، در مسائل اجتماعي، در مسائلي كه عمل مي كند دولت، استفاده بكنند، اگر يك كار خلاف ديدند." (صحيفه نور ج 13 صفحه 70 59/6/19)
"ما اگر نظارت نكنيم، يعني ملت اگر نظارت نكنند در امور دولت و مجلس و همه چيز اگر كنار بروند و بسپارند دست اينها و بروند مشغول كارهايشان بشوند، ممكن است يك وقت به تباهي بكشند. ما بايد ناظر باشيم به امور مردم، ملت بايد ناظر باشد به اموري كه در دولت مي گذرد، اموري كه فرض كنيد كه در مجلس مي گذرد، نظارت و توجه داشته باشد به اينها." (صحيفه نور ج 15 صفحه 60 : 60/4/10 )
📚برگرفته از کتاب "چرا دولت اسلامی؟ " - نهاد فرآیند تحقق اهداف انقلاب اسلامی
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
🔗eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🌐چگونگی دولت سازی اسلامی
📌چهار راه برای تحقق دولت اسلامی وجود دارد:
1- صالح سازی درونی
2- شايسته سالاری
3- صالح گزينی يا انتخاب اصلح
👈4- نظارت مردم
☑️ #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
🔗eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd