🔴 به عامل خود یعنی استاندار خود در مصر که جناب مالک اشتر هست، امیرالمؤمنین سفارش میفرمایند که: «فمن قارف حکرة بعد نهیک ایّاه فنکّل به» یعنی بعد از آنی که تو مردم را از احتکار و ضبط اشیاء مورد احتیاج مردم نهی کردی، کسی مرتکب این گناه شد، «فنکّل به»؛ با او سختگیری کن، از او انتقام بگیر.
مقام معظم رهبری
66/10/11
🔰 @ofogh_howzah
🔴 مذمت احتكار از نظر قرآن مجيد و روايات
✅ در رابطه با خوردن مال و پولى كه از راه نامشروع به خصوص احتكار به دست مى آيد، قرآن مجيد مى فرمايد:
💎 «وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ عُدْواناً وَ ظُلْماً فَسَوْفَ نُصْلِيهِ ناراً وَ كانَ ذلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيراً» «1».
💎 آن كس كه از راه زور و ستم، و از طريق نامشروع به كسب مال برخيزد، و اموال مردم را به دشمنى و ظلم به جانب خود سوق دهد او را به زودى در آتش دوزخ درافكنيم كه انتقام گرفتن خدا از ستم پيشگان كارى آسان است.
✅ رسول حق صلى الله عليه و آله و سلم فرمودند:
⭕️ مَنْ جَمَعَ طَعاماً يَتَرَبَّصُ بِهِ الْغَلاءَ ارْبَعِينَ يَوْماً فَقَدْ بَرِئَ مِنَ اللَّه وَبَرِئَ اللَّهُ مِنْهُ «2».
⭕️ كسى كه خوراك مردم را در جايى به مدت چهل روز به انتظار گران شدن روى هم بگذارد، از خدا بيزار و خدا هم از او بيزار است!
✅ و نيز آن حضرت فرمودند:
⭕️ مَنِ احْتَكَرَ طَعاماً ارْبَعِينَ يَوْماً وَتَصَدَّقَ بِهِ لَمْ يُقْبَلْ مِنْهُ «3».
⭕️ كسى كه چهل روز غذاى مردم را احتكار كند و آن را در راه خدا صدقه بدهد از او پذيرفته نخواهد شد.
✅ و در كلامى فرمودند:
⭕️ بِئْسَ الْعَبْدُ الْمُحْتَكِرُ انْ ارْخَصَ اللَّهُ الْاسْعارَ حَزِنَ، وَانْ اغْلَاهَا اللَّهُ فَرِحَ «4».
⭕️ محكتر انسان بدى است، اگر خداوند قيمت ها را ارزان كند اندوهگين مى شود، و اگر گران كند مسرور مى گردد.
✅ رسول حق صلى الله عليه و آله و سلم فرمودند:
⭕️ يُحْشَرُ الْحَكّارُونَ وَقَتَلَةُ الْانْفُسِ الى جَهَنَّمَ فِى دَرَجةٍ «5».
محتكران و قاتلان در جهنم در يك درجه خواهند بود.
✅ امام على عليه السلام فرمودند:
⭕️ الْاحْتِكارُ شِيَمُ الْاشْرارِ «6».
⭕️ احتكار سرشت و خوى اشرار است.
------------------------------
(1)- نساء (4): 30.
(2)- طب النبى: 22؛ بحار الأنوار: 59/ 292، باب 89.
(3)- كنز العمال: 9720.
(4)- كنز العمال: 9715.
(5)- كنز العمال: 9739.
(6)- تفسير معين: 83
🔰 @ofogh_howzah
☸ پیام امام خمینی (ره) در اخطار به گرانفروشان
🔴 «بسم الله الرحمن الرحیم. من با کمال تأسف هر روز مواجه هستم با مشکلات جانفرسا که گاهی ناچار می شوم تذکراتی به ملت شریف بدهم. از آن جمله قضیۀ اجحاف و گرانفروشی است که کراراً شکایت از آن دارند، و حتی گفته می شود که برخلاف موازین شرعیه اجناس را که از طرف دولت مبنی بر اینکه به قیمت معین بفروشند، به قیمتهای گزاف به مردم مستمند می فروشند و موجبات ناراحتی و مضیقه برای برادران و خواهران خود فراهم می کنند.
🔴 من از فروشندگان، خصوصاً آنچه مربوط است به ارتزاق مردم، تقاضا می کنم... که با این ملتی که خون خود را در راه اسلام داد و جوانان عزیز خود را از دست داد با عدل و انصاف رفتار کنند. من خوف آن دارم که خدای ناخواسته به غضب خداوند قهار مبتلا گردیم و تر و خشک با هم بسوزد.
🔴 من اخطار می کنم که اگر دست از اجحافات و مخالفت با اسلام برندارند، طبق عدل الهی و حکومت شرعیه و سیاسات شرعیۀ اسلامیه با آنان رفتار می شود.
🔴 برادران! قبل از آمدن آن تازیانۀ الهی به خود آیید و دست از ستم بردارید. خداوند شما را اصلاح کند.»
[صحیفه امام، ج 6، ص 510]
🔰 @ofogh_howzah
💎 درس اخلاق، درسی علمی است که طلاب باید در این دروس شرکت نمایند
💎 امتداد تحصیل برای حوزویان ضروری است؛ گوش دادن به نوار درسی مناسب تحصیل نیست
💎 استعدادسنجی از دیگر ضروریات حوزههای علمیه است که باید اهمیت ویژهای نسبت به آن داشت
💎 تعمم طلاب از دیگر ضروریات طلاب است
اهم بیانات آیه الله العظمی سبحانی در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه
🔰 @ofogh_howzah
💎 امام علی علیهالسلام
💠 علمُ المُؤمِنِ فِی عَمَلِهِ
💠 علم مؤمن در عملش جلوهگر است.
📚 غررالحکم / 498
🔰 @ofogh_howzah
#مقاله
🔵 گامهای چهارگانه رستگاری
📚 برگرفته از کتاب راه و رسم رستگاری اثر استاد حسین انصاریان
1⃣ گام اول: ترک گناه
✍ شعار تمام انبیاء : کلمه «لا اله الا الله» بود. گام اول انجام ندادن و نخواستن، یعنی «لا اله» است. هنگامی که انسان گناه و اشتباه را کنار بگذارد، «الا الله» در وجودش تجلّی پیدا می کند. اگر انسان از مرحله «لا اله» عبور نکند، بین او و خداوند حجابی وجود دارد که نمی تواند با خداوند ارتباط برقرار کند؛ اگرچه که خداوند همواره از انسان آگاه است.
2⃣ گام دوم:حضور قلب در عبادت
✍ گام دوم در مسیر رستگاری انجام واجبات الهی با حضور قلب است؛ چنان که در حین انجام عبادات، انسان از پروردگار عالم غافل نباشد.به عنوان مثال در هنگام نماز، تنها بدن رو به قبله نباشد؛ بلکه بدن و قلب هر دو رو به حضرت حق و در جهت کعبه باشد.
🔸کعبه یک سنگ نشانی است که ره گم نشود
🔸حاجی احرام دگر بند ببین یار کجاست
3⃣گام سوم: مراقبه و حالت ذکر
✍ هنگامی که انسان دائماً به یاد خدا باشد،با هر صحنه گناهی که مواجهه شود و یا اگر کسی او را به انجام گناهی دعوت کند، خود را در محضر خداوند می بیند و از این که به طرف گناه روانه شود، از خدا خجالت می کشد.کسی که از پروردگار عالمیان و نعمت های هدایت گر او مانند قرآن مجید و ائمه اطهار: غفلت بورزد و خود را در دنیا مشغول برآورده کردن آرزوهای دنیوی و امور زودگذر مادی کند، در روز قیامت هنگامی که حجاب ها به کنار رود و مسیر حق و باطل بر او نمایان شود، دچار حسرتی بزرگ و جبران نشدنی می شود. حسرت او برای آن است که نسبت به خداوند و نشانه های هدایت او غفلت ورزیده و از مسیر حق و حقیقت به دور مانده و در زمره گمراهان و اهل دوزخ در آمده است.
4⃣ گام چهارم: حزن دائم
✍ انسان های رستگار همواره از ترس این که در زندگی خود نسبت به خداوند و وظایفی که بر عهده دارند، دچار کوتاهی و قصور نشده باشند، دچار حزن و ناراحتی هستند. ممکن است این اشکال به ذهن خطور کند، که در قرآن کریم آیات متعددی وجود دارد که حزن و ناراحتی را از مؤمنین و اولیاء الهی دفع کرده است و مضمون این آیات با دائم الحزن بودن مؤمن منافات دارد. در ذیل به چند مورد از این آیات اشاره می شود:
💠(أَلَا إِنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ لَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ) « آگاه باشید! یقیناً نه بیمی بر اولیای خداست، و نه اندوهگین می شوند.»💠
در جواب چنین اشکالی باید گفت که در آموزه های دینی حزن دو قسم دارد: حزن پسندیده و حزن ناپسند، و آیات مذکور دلالت بر دفع حزن ناپسند از مؤمنان دارد.
🔰 @ofogh_howzah
🔴 مذمت کم فروشی در قرآن کریم
⭕️ در قرآن مجيد به طور صريح و مكرربه كم فروشي اشاره شده و به شدت تقبيح گرديده است و بالاتر از آن قرآن كريم كمفروشي را موجب ويران شدن شهر و نابود شدن قوم آن معرفي كرده است .
و در سوره هایی از 114 سوره قرآن كم فروشي مورد مذمت قرار گرفته است
1⃣ سوره مطففين كه اين سوره مباركه كه به نام كم فروشان نام گذاری شده است :
وای به حال كم فروشان آنان كه وقتي چيزي را با پيمانه يا وزن از مردم تحويل مي گيرند كاملاً حق خود را استيفاء مي كنند ولي وقتي چيزي را تحويل مردم مي دهند در پيمانه و وزن كمتر مي دهند. آيا آنها عقيده ندارند كه بعد از مرگ زنده خواهند شدو به روز بزرگ رستاخيز ايمان ندارند. روزي كه تمام مردم در پيشگاه خداوند براي تعيين سرنوشت خود مي ايستند .
2⃣ سوره اسراء : واوفوا الكيل اذا كلتم و زنوا بالقسطاس المستقيم . ذلك خير و احسن تأويلاً .
جنس را با پيمانه كامل و وزن درست تحويل بدهيد. كه اين كار خوب مي باشد و عاقبت بهتري براي شما دربردارد. در اين سوره مباركه كه قبل از اشاره به موضوع پيمانه و وزن صحيح به زنا و قتل نفس و تعدي به مال يتيمان اشاره شده است و كم فروشي در رديف اين گناهها قرار گرفته است.
3⃣ سوره الرحمن : والسماء رفعها و وضع الميزان . الا تطغوافي الميزان . واقيموا الوزن بالقسط ولاتخسروا الميزان .
آسمان را خداوند برافراشت و ميزان عدل را برقرار كرد. تا در آنچه وزن مي كنند تجاوز و تعدي روا نداريد و هرگاه چيزي را وزن مي كنيد عدالت و صحت ترازو را رعايت كنيد و آنچه را وزن مي كنيد كم ندهيد
4⃣ سوره انعام : واوفوا الكيل و الميزان بالقسط ( پيمانه را تمام و وزن را درست و عادلانه تحويل بدهيد ) در اين سوره مباركه خداوند متعال آنچه را بر بندگان خود حرام كرده است برمي شمرد : خودداري از شرك ، و احسان به والدين ، و خودداري از كشتن اولاد خود از ترس فقر و تنگدستي ، و خودداري از فحشاء ظاهر و باطن ، و قتل نفس ، وخودداري از تجاوز و دست درازي به مال يتيم، و در آخر صحت پيمانه و وزن و خودداري از كم فروشي است.
5⃣ سوره اعراف: كه در اين سوره شريفه خداوند خطاب به قوم شعيب اهالي شهر مدين مي فرمايد : پيمانه و وزن را تمام و كمال تحويل بدهيد و در مال مردم نقصان روا مداريد و در پهنه زمين پس از آنكه صلاح و اصلاح برقرار شد فساد را منتشر نكنيد و اين امر براي شما بهتر است اگر ايمان داشته باشيد.
🔰 @ofogh_howzah
💎 حضرت امام حسن مجتبی
💠 علّمالناس و تعلّم علم غیرک، فتکون قد اتقنت علمک و علمت ما لم تعلم.
💠 دانش خود را به دیگران بیاموزان و دانش دیگران را بیاموز؛ زیرا با این کار هم دانش خودت را محکم و استوار کردهای و هم آنچه را نمیدانستی آموختهای.
کشفالغمه: 1/571
🔰 @ofogh_howzah
🔴 حماسه و عرفان
✅ حماسههایی مانند، حماسه اباعبدالله علیه السلام متأثر از عرفان است و اینگونه نیست که حماسه در عرض عرفان باشد، چراکه حماسه مربوط به عقل عملی است و شهود، کار قلب است و عمل متأثر از شهود و فعل قلب است همه عارفان با حماسه و نهضتی که در مسیر اراده الهی است موافقند، منتهی برخی از عارفان در سفر اول و دوم عرفانی خود متوقف شدهاند و برخی به سفر سوم و چهارم عرفانی خود نیز رفتهاند، انبیای الهی کسانی هستند که اسفار اربعه را پیمودهاند؛ یعنی نه تنها به حق رسیدهاند، بلکه از جانب حق برای هدایت خلق آمدهاند تا ارادات الهی را محقق کنند
✅ از آنجا که اراده الهی به تحقق عدل و داد در سراسر عالم تعلق گرفته است، لذا هیچ عارفی با حماسه و نهضت و قیام مقابل ظلم و استبداد مخالفت ندارد، منتهی برخی به سفر چهارم نیز موفق شدهاند و به دستگیری خلق آمدهاند و برخی در سفر اول و دوم متوقف شدهاند، لذا انبیای الهی و اولیای حق بر اساس همین عرفان وارد میدان هدایت خلق شدهاند...
حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی
yon.ir/aIdUD
🔰 @ofogh_howzah
🔵 سعادت و شقاوت انسان بهدست کیست؟ انسان یا خدا؟!
⭕️ اگر بهراستى انسان آزاد آفریده شده و در تصمیم و خواست او، زور و فشارى در کار نیست، پس مقصود از سعادت و شقاوت انسان که در برخى از آیات و روایات به آن اشاره شده است که طبعاً انسان را به راه مخصوص مىکشانند چیست؟..آیه الله العظمی سبحانی
➕ متن کامل
yon.ir/n9iQ0
🔰 @ofogh_howzah
🔵 شقاوت و سعادت از منظر قرآن کریم
💎 «رَبّنا أَخْرِجْنا مِنْها فَإِنْ عُدْنا فَإِنّا ظالِمُونَ؛ خداوندا ما را از دوزخ بیرون کن (بار دیگر به دنیا باز گردان) اگر به آن اعمال قبلى خود بازگشتیم حقا که ما ستمگر و مستحق عذابیم.»
💎 از اینکه آنان از خداوند درخواست مىکنند که خدا آنها را به این جهان بازگرداند و اگر این بار، کارهاى قبلى خود را تکرار کنند، خود مقصر و ستمگرند، مىرساند که دست آنان در تحصیل سعادت و شقاوت باز مىباشد و مىتوانند، برنامه زندگى را مطابق دلخواه خود دگرگون سازند، هرگاه بد فرجامى آنان معلول شقاوت تغییرناپذیر آنان بود، درخواست بازگشت به دنیا و وعده ضمنى به دگرگون ساختن برنامه قبلى، بىمعنى مىباشد.
💎 زیرا فرض این است که آفرینش آنان در هر دو مرحله یکسان مى باشد و در این قسمت اختلافى در میان آنها وجود ندارد. از این جهت امام صادق علیه السلام در تفسیر آیه مىفرماید: «بِأَعْمالِهِمْ شَقُوا»بهوسیله کردارهاى بد خود بدبخت شدهاند.
💎 معلوم شد که شقاوت ذاتى به آن معنى که لازمه آفرینش انسان باشد و از روز تولد سرنوشت او را در زندگى معین کند، از نظر قرآن منتفى است...
حضرت آیه الله العظمی سبحانی
🔰 @ofogh_howzah