♻️ فرزانگان
🔵 آیت الله حاجی ملا عبدالعظیم کاشانی رحمه الله علیه
🔷 • ولادت: عالم متقی مرحوم حاجی ملا عبدالعظیم کاشانی از مفاخر علم و ادب و هنر اسلامی در سده سیزدهم هجری قمری به شمار میرود. این دانشمند فرزانه که از نژاد فیروزان، بوده، در سال 1170ق در شهر آران و بیدگل کاشان چشم به جهان گشود.
🔷 • در مسیر زیارت: ملا عبدالعظیم پس از طی مراتب تحصیل، به قصد زیارت امام هشتم علیبن موسیالرضا علیهآلاف التحیة والثناء راهی مشهد شد. ایشان در مسیر راه وقتی به «موغار» اردستان رسید، مردم برای اقامه نماز جماعت و موعظه از وی دعوت نمودند و او به دلیل اصرار جمعیت و احساس تکلیف همانجا توقف نمود. در حال تردید بین ماندن و رفتن بود که یکی از استادان وی که او نیز عازم سفر خراسان بود و از آنجا عبور میکرد، حاجی را ملاقات کرد. وقتی به تردید حاجی پی برد از او پرسید که آیا عالمی که مقدم بر تو باشد در اینجا وجود دارد؟ مرحوم حاج جواب منفی داد. در این هنگام استاد، او را توصیه کرد و از او خواست هرچه زودتر اردستان را ترک گفته و سفرش به مشهد را ادامه دهد و قبل از عزیمت به تکلیف الهی و تبلیغ خود بپردازد. حاج ملا عبدالعظیم رهسپار مشهد شد و تصمیم گرفت مدتی در مجاورت امام هشتم بماند و به تحصیلاتش ادامه دهد.
🔷 • بازگشت به زادگاه: مرحوم حاجی پس از مدتی تحصیل در مشهد به فکر بازگشت افتاد و در مراجعت نیز از مسیر راه کویر و بیانانک و طبس به منطقه اردستان رسید. مردم اردستان و زواره از فرصت استفاده کرده و از وی تقاضای مجدد کردند تا در آنجا بماند و به تبلیغ و ارشاد مردم بپردازد. حاجی در کمال تواضع به درخواست آنان جواب مثبت داده و ماندگار شد.
🔷 • حوزه درسی: حاجی ملا عبدالعظیم هرچند در دو شهر «اردستان و زواره» به تبلیغ و اقامه نماز جماعت مشغول بود، ولی فعالیتش در زواره بهخاطر تشکیل حوزه درسی و تدریس به طلاب که صبح و شام از محضرش مستفیض میشدند، بیشتر بود.
🔷 • خدمات: از خدمات فرهنگی و اجتماعی مرحوم حاجی، تولیت و تصدی موقوفات لطفعلی خان ترشیزی بود. لطفعلی خان به لحاظ شناختی که از مرحوم حاجی داشت، تصمیم گرفت که جهت رفاه روحانیون و نشر فرهنگ اسلامی در زواره، مدرسهای بسازد و به همین جهت مزارعی را نیز بهعنوان درآمد مدرسه علمیه وقف کرد و تولیت و سرپرستی آنها را مرحوم حاجی به عهده داشت. از حوادث سخت و تلخ آن دوران، خرابیهای به جای مانده از حمله افغانها و پس از آن قحطی و وبا بود که مردم منطقه را سخت در فشار قرار داد و بر اثر آن بسیاری مردند. در این واقعه مرحوم حاجی عبدالعظیم درب خانهاش را به روی مردم نیازمند، باز نمود و ثروتمندان را به کمک مردم قحطی زده ترغیب میکرد و مردم را به صبر و شکیبایی در برابر مشکلات فرا میخواند.
🔷 • ویژگیها: حاجی ملا عبدالعظیم تربیت یافته مکتب میرزای قمی و مرحوم ملا احمد نراقی بود. وی علاوه بر زهد وارستگی، تواضع و فروتنی، عالمی تکلیفمدار و وظیفهشناس بود و رسالت عالمانه خود را در منطقه اردستان و زواره بهخوبی به سرانجام رساند. از ویژگیهای آن عالم وارسته هنر خوشنویسی بود که چندین جلد کلام الله مجید را با خط بسیار زیبای نسخ به نگارش در آورد و آنها را وقف کرد.
🔰 @ofogh_howzah
🔵 آیتالله حاجی ملا عبدالعظیم کاشانی رحمه الله علیه سرانجام پس از عمری بندگی خدا و تبلیغ و ترویج مبانی دینی، در سال 1250ق در سن 80 سالگی دارفانی را وداع گفته و به ملکوت اعلی پیوست. پیکر آن مرحوم چنانکه مشهور است در قبرستان علیبن جعفر در قم به خاک سپرده شد.
🔰 @ofogh_howzah
✅ اگر در تحصیل علم حسننیت داشتی، پس چرا بعد از 40 سال تحصیل، هنوز آگاهی دل پیدا نشده است؟ سالهاست که این اصطلاحات علمی را میخوانی، ولی آیة محکمة نشده است! آیه «لاولی النهی» نشده است! چرا این علوم در قلب تثبیت نشده است؟ چرا این قلب رنگ خدایی نگرفته است؟! جواب این سؤالات این است که چون اخلاص در عمل نبوده است. انسان اگر بخواهد علمش الهی بشود، باید در تحصیل علم، قصدش خدایی باشد. باید بگوید که پروردگارا! من تحصیل علم میکنم، برای اینکه به افراد جامعه خدمت کنم، نه اینکه مدرک بگیرم و به فلان مقام برسم. این مقامات باد هواست!
غایت علم روشنایی است، العلم نورٌ. اگر برای علم غایت و هدف مادی معین کنید، علم را حقیر کردهاید. جناب ملا صدرا میفرماید: علم صحیح آن است که قلب را روشن کند.
آیتالله حقشناس تهرانی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
❇️ نماز روزهای یکشنبه ماه ذیقعده
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «روزهای یکشنبهی ماه ذیقعده ایّام توبه و انابه است و عملی دارد که مرحوم عارف بزرگوار حاج میرزا جواد آقای ملکی در المراقبات نقل میکند از رسول مکرّم اسلام که خطاب به اصحاب خود فرمود: کدامِ از شماها مایلید توبه کنید؟ همه گفتند ما میخواهیم توبه کنیم -ظاهراً ماه ذیقعده بوده است- طبق این نقل و این روایت حضرت فرمودند که در روزهای یکشنبهی این ماه این نماز را -یک نمازی با یک خصوصیّتی در مراقبات ایشان ذکر میکنند- انجام بدهید. غرض، ایّام در ماه ذیقعده که اوّل ماههای حرام است در این سه ماه متوالی، ایّام و لیالی مبارک و متبرّکی است، پر از برکات است؛ باید از اینها استفاده کرد.» ۱۳۹۴/۶/۱۸
🔰 @ofogh_howzah
✅ حدیث روز
❇️عفاف و حجاب در کلام امام رضا (علیه السلام)
💠 حرِّمَ النَّظَرُ إِلَی شُعُورِ النِّسَاءِ الْمَحْجُوبَاتِ بِالْأزْوَاجِ وَ غَیْرِهِنَّ مِنَ النِّسَاءِ لِمَا فِیهِ مِنْ تَهْیِیجِ الرِّجَالِ وَ مَا یَدْعُوا التَّهْیِیجُ اِلَی الْفَسَادِ وَ الدُّخُولِ فِیمَا لَا یَحِلُّ وَ لَا یَحْمِلُ.
نگاه كردن به موهای زنان شوهردار وغیرشوهردار، حرام است؛ زیرا این نگاه، مرد را تهییج و تحریك میكند. و تهییج، شخص را به فساد و داخل شدن در حرام و اعمال ناپسندیده میكشاند.
📚 علل الشرايع، شيخ صدوق، نشر داوري، قم، ج 2، ص 565
🔰 @ofogh_howzah
🔵 طرح «سرباز طلبه»
✅ با توجه به ابلاغ سهمیه سال ۹۸ سازمانها و نهادها برای جذب سرباز طلبه، طلاب متقاضی شرکت در طرح «پایان خدمت دوره ضرورت» میتوانند به سازمانها و ارگانهای مربوطه مراجعه کنند. به گزارش خبرگزاری حوزه، با توجه به ابلاغ سهمیه سال 98 سازمانها و ارگانها جهت جذب سرباز طلبه، طلاب متقاضی شرکت در طرح «پایان خدمت دوره ضرورت»، میتوانند به سازمانها و ارگانهای مربوطه مراجعه نمایند
شرایط شرکت در طرح
1. دارای کد رسمی فعال در مرکز مدیریت حوزههای علمیه؛
2. اتمام سطح یک (کتبی و شفاهی) برای طلاب بلندمدت و اتمام سطح دو برای طلاب سفیران هدایت؛
3. برخورداری از تواناییهای لازم برای انجام مأموریتهای محوله.
🔰 @ofogh_howzah
📒 کتاب سفینةالبحار
🔶 کتاب بحارالانوار نوشته علامه مجلسی (م 1110ق) یکی از بزرگترین دانشنامههای حدیثی شیعه به شمار میرود؛ اما عظمت کار و اینکه علامه مجلسی فرصت نیافت آنرا بازبینی کند، برخی از علما را بر آن داشت تا با نگاشتن فهارس و یا تدوین استدراک بر آن کتاب شریف، اثر علامه مجلسی را به حد اعلای کمال برسانند و استفاده از آن دایرةالمعارف بزرگ را آسان سازند.
🔶 یکی از مشهورترین آثار متأخر در این زمینه، کتاب سفینةالبحار و مدینةالحکم والآثار از شیخ عباس قمی قدسسره است. این کتاب یک معجمالفبایی دایرةالمعارفی مختصر بر اساس اطلاعات موجود در بحارالانوار است که آسانترین راه را برای استفاده از این کتاب و البته با افزودن برخی نکات دیگر فراهم آورده است.
🔰 @ofogh_howzah
❇️ سلسلة الذّهب
♻️ نوشتاری از آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی
🔶 در کتاب شریف عیون أخبارالرضا علیه السلام آمده است: حَدَّثَنا مُحَمَّدُ بن مُوسَی بنِ المُتَوَکِّل رَضِی اللهُ عَنهُ قَالَ: حَدَّثَنا أبُوالحَسَنِ مُحَمَّد بن جَعفَر الأَسَدی قَالَ: حَدَّثَنا مُحَمَّد بنُ الحُسَین الصولی قَالَ: حَدَّثَنا یُوسُفُ بن عَقیل عَن إسحَاق بن راهویه قال: لمّا وَافی أبوالحَسَن الرِّضَا علیه السلام نیسابُوَر، أرادَ أن یَخرُجَ مِنهَا إلی المَأمُون إجتَمَع عَلَیه أصحابُ الحَدیثِ فَقَالُوا لَه: یَا بنَ رَسُولِ الله تَرحل عَنَّا...
➕ متن کامل
yon.ir/QGmwC
🔰 @ofogh_howzah
🔵 فواید ذکر «لا إله إلّا اللّه»
🔶 از این جمله نورانی و پر از هدایت استفاده میشود که حصن و قلعهای که بشر اگر در آن داخل شود از عذاب خدا در امان میباشد، منحصر به همین قلعه توحید، و حصن کلمه طیبه «لَا إلهَ إلّا الله» است.
🔶 حصنی است که از آن محکمتر، حصنی نیست. اگر انسان در آن جای گزیند از کمند حوادث زمان و آفات دوران، مصون میماند؛ هیچ حادثهای و هیچ پیشآمد و مصیبتی او را از پای در نمیآورد، و مسخر هیچ قوه و قدرتی جز قدرت حقیقی و لایزال الهی نمیشود.
🔶 کسی که ورد زبانش «لَا إلهَ إلّا اللهُ وَ اللهُ أکبرُ وَ لَا حَولَ وَ لَا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ وَ أفَوِّضُ أمری إلَی اللهِ وَ حَسبُنَا اللهُ وَ نِعمَ الوَکیلُ وَ تَوَکَّلتُ عَلَی الله» و این شعارهای توحیدی و یکتاشناسی باشد، خود را از کائنات، بینیاز و قهرمان میدان حیات میداند، وجودش سرشار از امید به خدا و رحمت خدا است، مغلوب شداید و سختیها نمیشود، بلکه بر هر رنج و شدت غالب میشود:
موحد چه در پای ریزی زرش
چه شمشیر هندی نهی بر سرش
امید و هراسش نباشد ز کس
بر این است بنیاد توحید و بس
🔶 خلاصه، توحید و ایمان به خدای یگانه در همه ابعاد حیات موحد، ظهور مییابد؛ در قلب و باطنش استوار و ثابت محکم میگردد، و در افعال و اقوال و رفتار و کردارش ظاهر میشود.
🔶 همه را از او و وابسته به او و فقیر و نیازمند به او میداند؛ هُوَ العَلیمُ القَدیرُ وَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو القُوَّةِ المَتین. همه صفات جلال و جمال و اکمال را بالذات مختص به او میشناسد. این گوینده «لا إله إلّا الله» از عذاب در امان است.
آیه الله العظمی صافی گلپایگانی
yon.ir/QGmwC
🔰 @ofogh_howzah
1_79236236.pdf
349K
♻️ برنامه های ضروری یک طلبه
توصیه های حجت الاسلام ماندگاری
🔰 @ofogh_howzah
#سخنرانی_روبرتو_چمبی
» جایگاه اصلی نمایشگاه حرم مطهر امشب میزبان سخنران ویژه #امت_برتر
امشب (16 تیر) بعد از نماز مغرب و عشاء ساعت ۲۱:۳۰
سخنرانی روبرتو چمبی #طلبه_بولیویایی در نمایشگاه دهه کرامت حرم مطهر
مکان: قم,حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س), رو به روی شبستان حضرت امام (ره), صحن جامع فاطمی
—---------------------------
✅ به ڪانال امت برتر بپیوندید
🆔https://eitaa.com/ommatebartar
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
🔵 امام خمینی قدس سره
✅ این را میگویم که به دولت برسد، آنطوری که برای من نقل میکنند، الآن وزارتخانهها باز همان صورت زمان طاغوت را دارد. وزارتخانه اسلامی نباید در آن معصیت بشود. در وزارتخانههای اسلامی نباید زنهای (بیحجاب) بیایند؛ زنها بروند اما با حجاب باشند. مانعی ندارد بروند؛ اما کار بکنند، لکن با حجاب شرعی باشند، با حفظ جهات شرعی باشند.
📚 صحیفه نور/ج6/ص 329
🔰 @ofogh_howzah