🗓 تقویم روز
💥 25 فروردین
⚫️ روز بزرگداشت اديب و عارف شهير «شيخ فريد الدين عطار نيشابوری»
🔷 شيخ فريدالدين محمد بن ابراهيم نيشابورى مشهوربه عطار، شاعر و عارف نام آور ايرانى در قرن ششم و آغاز قرن هفتم هجرى است. وى در ابتدا شغل عطارى داشته و پس از تغيير حال، در سِلك عارفان درآمد. عاقبت پس از سفرهاى متعدد، در زادگاه خود رحل اقامت افكند. عطار كه كلام ساده و گيرنده او با عشق و شوقى سوزان همراه مى باشد. زبان نرم و گفتار دل انگيزش كه از دلى سوخته و عاشق و شيدا بر مى آيد، حقايق عرفانى را به نحوى خاص در دل ها جايگزين مى سازد.
🔷 غير از ديوان مفصّل عطار، مثنوى هاى متعدد او مانند اسرارنامه، الهى نامه، مصيبت نامه، خسرونامه، سى فصل و لسان الغيب و... مشهورند. معروفترين مثنوى هاى عطار، منطق الطير نام دارد و كتاب تذكرة الاولياء در بيان مقامات عرفا نيز از آثار مشهور منثور اوست.
🔰 @ofogh_howzah
🇮🇷 نگاهی دوباره به انقلاب اسلامی (3)
🔵 دستاوردهای انقلاب اسلامی از منظر امام خامنهای
✅ هرچه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی فاصله گرفته شود، اهمیت پرداختن به موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی و اهمیت تبیین دستاوردها و پیشرفتهای جمهوری اسلامی بیشتر میشود. یکی از اهداف راهبردی دشمنان در جنگ نرم علیه انقلاب و جمهوری اسلامی، ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه و بهویژه در نسل جوان نسبت به آینده از طریق سیاهنمایی، بزرگ کردن مشکلات، زیر سؤال بردن و یا کمارزش جلوه دادن دستاوردهای انقلاب و ناکارآمد نشان دادن نظام دینی است...
➕ متن کامل
yon.ir/NJkgM
🔰 @ofogh_howzah
☸ 20امتیاز انقلاب اسلامی نسبت به انقلابهای جهان
1⃣ حاکمیت الله
2⃣ وحدت و همبستگی تمام اقشار ملت
3⃣ مردمسالاری برگرفته از متن اسلام و قرآن
4⃣ تبدیل نظام طاغوتسالار به نظام مردمسالار
5⃣ ارتباط بین دین و سیاست- روحیه ایثار و شهادت طلبی مردم
6⃣ استقلال طلبی و آزادی خواهی
7⃣ هماهنگی هدفها و آرمانهای انقلاب اسلامی با فطرت مردم،
8⃣ انقلاب ایران یک انقلاب حقیقتی ماندگار، دائمی و همیشگی است
9⃣ وجود جایگاه ممتاز رهبری و ولایت فقیه در انقلاب
0⃣1⃣ توازن و همراهی ابعاد گوناگون انقلاب با نیازهای بشر
1⃣1⃣ حرکت در مسیر عدالت
2⃣1⃣ دشمنستیزی و سلطهستیزی از عناصر ماندگار انقلاب اسلامی
3⃣1⃣ عدم وابستگی به شرق و غرب
4⃣1⃣ اعتماد متقابل مردم و نظام اسلامی
5⃣1⃣ تلاش برای خود کفائی اقتصادی
6⃣1⃣ پایگاه مردمی انقلاب و پذیرش آن از سوی ملل آزاده جهان
7⃣1⃣ دنبال کردن اهداف عمیق انسانی و معنوی در کنار اهداف مادی و اقتصادی
8⃣1⃣ همراه بودن انقلاب با مشروعیت دینی
9⃣1⃣ جامعیت انقلاب اسلامی نسبت به همه ابعاد انسانی اجتماعی.
0⃣2⃣ صراحت و شفّافیت مواضع جمهوری اسلامی
yon.ir/NJkgM
🔰 @ofogh_howzah
♻️ راههای غلبه بر چالشهای مهم اقتصادی کشور در گام دوم انقلاب
🔵 نوشتاری از حجتالاسلام والمسلمین مصباحیمقدم
✅ رهبر انقلاب اسلامی در بیانیه «گام دوم انقلاب» با مرور تجربه ۴۰ ساله انقلاب اسلامی اعلام کردند: انقلاب «وارد دومین مرحله خودسازی و جامعهپردازی و تمدنسازی شده است». گام دومی که باید در چارچوب «نظریه نظام انقلابی» و با «تلاش و مجاهدت جوانان ایران اسلامی» بهسوی تحقق آرمان «ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه)» برداشته شود...
➕ متن کامل
yon.ir/Jiie3
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام جعفر صادق علیه السلام
💎 لَا یَکْمُلُ إِیمَانُ الْعَبْدِ حَتَّى تَکُونَ فِیهِ خِصَالٌ أَرْبَعٌ یَحْسُنُ خُلُقُهُ وَ تَسْخُو نَفْسُهُ وَ یُمْسِکُ الْفَضْلَ مِنْ قَوْلِهِ وَ یُخْرِجُ الْفَضْلَ مِنْ مَالِه.
💎 ایمان انسان کامل نمیگردد مگر آنکه چهار خصلت در او باشد: اخلاقش نیکو باشد، نفس خود را سبک شمارد، کنترل سخن داشته باشد، اضافی ثروتش -حق الله و حق الناس- را بپردازد.
امالی طوسی/ص125
🔰 @ofogh_howzah
📔 معرفی کتاب تبصرة العوام فی معرفة مقالات الانام
✅ «تبصرة العوام فی معرفة مقالات الانام» کتابی به زبانی فارسی و با موضوع ملل و نحل است که میان قرن شش و هفت و قبل از حمله مغول به ایران نوشته شد. این کتاب را باید پس از «بیان الادیان»، قدیمیترین متن فارسی در ادیان و مذاهب دانست که بهعنوان منبع اصلی برای شناخت فرقههای اسلامی و غیر آن مطرح است...
➕ متن کامل
air.ir/2kps
🔰 @ofogh_howzah
📔 کتاب تبصرة العوام فی معرفه مقالات الانام
✅ «تبصرة العوام فی معرفة مقالات الانام» کتابی به زبانی فارسی و با موضوع ملل و نحل است که میان قرن شش و هفت و قبل از حمله مغول به ایران نوشته شد. این کتاب را باید پس از «بیان الادیان»، قدیمیترین متن فارسی در ادیان و مذاهب دانست که بهعنوان منبع اصلی برای شناخت فرقههای اسلامی و غیر آن مطرح است.
✅ اگر چه در سراسر کتاب، نامی از مؤلف تبصرة العوام برده نشده، لکن مشهور آن را به مرتضیبن قاسم داعی حسنی رازی نسبت داده است. در مقابل مشهور، گروهی نویسنده کتاب را جمالالدین محمدبن حسینبن حسن رازی آبی دانسته و گفتهاند که این مطلب در چند جای ترجمه عربی تبصرة العوام که در همان سده هفتم نوشته شده، آمده است. همچنین گفتنی است که رجالی زبده عصر حاضر، آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی نیز نظر مشهور را مردود دانسته است.
✅ با وجود شک در مؤلف کتاب، این مطلب قطعی است که او عالمی شیعه و اهل خراسان بوده و در زمان حسن صباح میزیست.
☸ محتوا و ساختار کتاب
✅ مؤلف کتابش را در بیستوشش باب تنظیم کرده که به این شرح است:
باب نخست به نظرات فلاسفه و امثال آنها مربوط است و در مجموع نظر مثبتی نسبت به این طایفه ندارد.
✅ باب دوم و سوم به بیان اعتقادات مجوسیان، یهودیان، مسیحیان و صائبیان پرداخته است.
✅ ابواب چهارم تا هجدهم مشتمل بر اقسام فرق اسلامی و اقوال و نظرات آنهاست. مؤلف در این بخش، تعداد فرقههای اسلامی را بنا بر حدیث افتراق، 72 میداند و معتقد است که این فرقهها در حقیقت شاخههایی از دو فرقه تشیع و اهلسنت محسوب میشوند.
✅ نویسنده در باب دوازدهم اهل تناسخ و باب شانزدهم فرق صوفیه را معرفی کرده و پس از تقسیم صوفیه به شش دسته، چنین ابراز میدارد که همه آنها از اهلسنت هستند.
✅ در ابواب نوزده تا بیستوشش علاوه بر بیان فرق شیعی و احادیثی در شأن اهلبیت علیهم السلام، مسایلی چون ناجی بودن دوازده امامی، حکایت فدک و فضایح بنیامیه مطرح شده است.
مؤلف با بیان عقاید تشیع، آنها را به چهار فرقه امامیه، زیدیه، اسماعیلیه و نُصیریان تقسیم نمود.
✅ متن کتاب با نثری فارسی روان و فصاحت کلام نوشته شد. از مشخصههای تبصرة العوام، لحن احتجاجی نویسنده است که برای هر خوانندهای پیداست..
🔰 @ofogh_howzah
🇮🇷 نگاهی دوباره به انقلاب اسلامی (4)
🔵 انقلاب اسلامی و ضرورت گفتمانسازی
☑️ نوشتاری از دکتر همایون همتی
🔷 پژوهشگرانی که درباره انقلاب اسلامی ایران قلم زدهاند، جملگی آن را حادثهای شکوهمند و حیرتزا و تأثیرگذار و یک رویداد دانستهاند؛ یعنی تحول تعیینکننده و نقطه عطف تاریخی؛ انقلابی بیبدیل و معنوی با ابعاد گوناگون و با یک رهبری شگفت و پیامبروار..
➕ متن کامل
https://b2n.ir/96285
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 حضرت بقیةالله الأعظم عجل الله
✅ اگر شیعیان ما که خداوند توفیق طاعتشان دهد، در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، همدل میشدند، میمنت ملاقات ما از ایشان به تأخیر نمیافتاد و سعادت دیدار ما زودتر نصیب آنان میگشت، دیداری بر مبنای شناختی راستین و صداقتی از آنان نسبت به ما؛ علت مخفی شدن ما از آنان چیزی نیست جز آنچه از کردار آنان به ما میرسد و ما توقع انجام این کارها را از آنان نداریم.
📚 بحارالانوار/ج53/ص177/ح8
🔰 @ofogh_howzah